Huis kopen : bod afgewezen

Discussie in 'De lounge' gestart door Katelynn, 3 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Ja absoluut die fout maken wij zeker niet nog een keer. De 1e bezichtiging was op Vrijdag aan het eind van de dag (zonder aankoopmakelaar ivm Corona). Wij hadden het graag nog met onze makelaar gezien zodat wij misschien een beter bod hadden kunnen doen. Tussen de bezichtiging en het bod zaten 3 dagen waarvan 2 weekend en 1 Pasen , dus het was super krap allemaal.

    Maar voor nu maak het ook eigenlijk niet meer uit. Het is om goed om te lezen hoe mensen die hun huis verkopen/verkocht hebben er over denken :). Dan kunnen wij met een beter gevoel een beter bod op tafel leggen voor het volgende huis die aan onze wensen voldoet :thumup:.

    Dankjewel voor je reactie
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  2. djanu

    djanu Lid

    13 okt 2008
    6
    4
    3
    Klopt dat het eigenlijk niet terecht is, maar het gebeurt. De exacte bedragen worden niet gegeven, maar een om en nabij. Hier in de omgeving is het daarom bijna onmogelijk om zonder aankoopmakelaar een bod te doen, die geaccepteerd wordt.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  3. sumer93

    sumer93 Bekend lid

    17 jun 2015
    690
    300
    63
    NULL
    NULL
    Sorry maar dit bod had ik ook niet geaccepteerd. Je weet de reden van later oplever termijn. Daarbij heeel veel ovb en zelfs nog een 2de bezichtiging en dan nog bouwkundig rapport.

    heel veel onzekerheden dus. Dus voor dat de verkopers zekerheid hebben zijn ze al 3 maanden zeker later (want voorlopig koopcontract is altijd 10 weken vanwege ovb financiering)

    Dus ik snap ze wel.
    Ik had dus echt liever minder geld geboden maaar wel hun tegemoet gekomen met bijv 1 oktober. Want waarom die haast? Als je huurt kan je per maand op zetten. Woon je thuis sja zie het als extra maand sparen, heb je koophuis, heb je het zelf al verkocht?
    Als je een huis echt graag wilt omdat het je droomhuis is. Dan kan je ook best wat maandje langer wachten.

    wij hadden toen bijv wel afgesproken dat we wat eerder soms langs mochten komen voor dingen op te meten. Zodat we alles al konden bestellen en op de dag van sleutel direct aan de slag konden met stucen en week later plaatsen keuken enz.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  4. sumer93

    sumer93 Bekend lid

    17 jun 2015
    690
    300
    63
    NULL
    NULL
    En trouwens als jullie aankoopMakelaar hadden en hij dit geadviseerd had zou ik hem niet betalen. Want vind wel belabberd advies in deze huizenmarkt om eerlijk te zijn
     
    Katelynn, Ysabella en Nina Sanders vinden dit leuk.
  5. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Wij hebben ooit ook een aankoopmakelaar gehad. Die deed echt niets. Moesten hem vaak zelf op objecten wijzen op Funda. Die hebben we toen laten gaan.

    Ons huidige huis hadden we maar 1 ovb (de financiering nl, dat vind ik dan weer wel een hele logische die ik altijd mee zou nemen). Ovb 2e bezichtiging en bouwkundige keuring vond ik niet nodig.
     
    Narcisje en Katelynn vinden dit leuk.
  6. Appeltje85

    Appeltje85 Bekend lid

    22 jan 2016
    651
    296
    63
    Vrouw
    Financiele dienstverlening
    Veldhoven
    Verplaats je in de verkopers. Zij hebben een ander huis gekocht. Wat willen zij dan het liefste? Juist ja, hun eigen huis verkopen. Stel ze zouden met jullie verder gaan, dan zou er veel te veel onzekerheid zijn door voorbehouden. Bovendien, na die keuring en 2e bezichtiging zouden andere geïnteresseerden mogelijk al zijn afgehaakt.

    Je geeft aan dat jullie flink hoger hadden geboden dan de vraagprijs, maar als de verkopers 2x zouden moeten verhuizen om de periode van overdracht te overbruggen, dan zou hen dat ook een hoop geld kosten. Wij hadden op ons vorige huis bijvoorbeeld nog amper hypotheek, als je dan meerdere maanden moet gaan huren word je daar niet vrolijk van. Als je überhaupt al ergens iets kan huren voor een paar maanden. Moment van overdracht was voor ons dan ook een harde eis, prijs interesseerde ons veel minder.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  7. Madeliefke

    Madeliefke VIP lid

    19 jan 2008
    6.280
    190
    63
    Ja, hier ook verkocht met gunfactor. 2 megagoede biedingen. Maar 1 was van een investeerder die het huis wilde gaan verhuren. Dat vond ik voor onze buurt ook echt niet prettig. Steeds wisselende mensen erin. Dus verkocht aan het jonge stel wat net wat minder bood, maar wel zo blij en enthousiast waren.
     
    Katelynn, Nellie4 en Syane vinden dit leuk.
  8. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Snap dat dat fijner voelt! Wij verkochten ook op gunning aan een stel wat iets lagere bieding had, de nummer 1 was nogal een zeikerd/control freak. In de bieding stonden zelfs bepaalde lampen en meubilair die ze bij de prijs inbegrepen wilden hebben. Daar zat ik helemaal niet op te wachten want zijn imo persoonlijke spullen die ik niet eens aangeboden heb.
     
    Bailey07, Katelynn en Syane vinden dit leuk.
  9. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    Ja en bij zo'n type loop je ook nog risico op meer gezeik en discussies tijdens het verkooptraject of erger nog, daarna.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  10. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Exact waar de makelaar ons voor waarschuwde. Plus de ander die het bij ons geworden is had bij een ander huis van onze makelaar al de keer een bod gedaan. Toen waren ze het niet geworden maar hadden ze al wel loonstroken ingestuurd dus hij wist dat ze het ook echt gefinancierd kregen.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  11. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Vorig jaar mijn huis verkocht. Niet aan degene met het hoogste bod, maar aan degene die akkoord ging met mijn opleverdatum: was voor mij echt no go om eerder eruit te trekken. Verkopers hebben vaak al een huis gekocht en een datum waarop ze erin kunnen afgesproken en dan is vooral die opleverdatum niet bespreekbaar.
    En inderdaad, wat velen al schreven: je had (te) veel onder voorbehoud. Ik heb 10 biedingen gekregen en 9 waren zonder enig voorbehoud. Die 10e met voorbehoud hebben we daarom niet eens hoeven bekijken...

    Als je echt een huis wil hebben: overbieden (hoeft niet eens veel te zijn), geen eisen aan opleverdatum stellen als verkoper al een datum genoemd heeft en het risico nemen om zonder enig voorbehoud je bod in te leggen. Die tijd van over en weer onderhandelen is in de meeste regio's helaas echt voorbij.
    Benut vooral de (enige) bezichtiging die je hebt goed: bestudeer de plattegronden en stukken die erbij horen alvast (kan de makelaar je vaak al sturen), stel al je vragen, neem iemand mee die inzicht heeft in de bouw voor een informele technische keuring, loop op een aantal tijdstippen langs zodat je de straat en buren ziet, etc. Zo krijg je toch al een goed beeld zodat je daarna met een geruster hart kunt bieden zonder tweede bezichtiging.
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  12. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Haha, ja, hier ook! Zij wilden gewoon gelijk mijn losse boekenkasten, vloerlamp, wasmachine en antieke kacheltje van mijn oma erbij hebben. Uhm, stond dat op de lijst van wat eventueel over te nemen was? Dacht het niet, dus wat denk je zelf! :rolleyes:
    Vond dat zo brutaal overkomen, dat ik ook gelijk naar de tweede van de lijst gegaan ben, ook al bood die een (iets) lager bedrag.
     
    Beausecret en Katelynn vinden dit leuk.
  13. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Was het niet toevallig de moeder van Jan Smit ?:roflmao:
     
    einad, Zomerbloem, Beausecret en 6 anderen vinden dit leuk.
  14. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Dank je wel voor je uitgebreide antwoord!
    Klopt helemaal wat je zegt , en nu zie ik ook zeker de andere kant van het verhaal!

    a.s Vrijdag mogen we weer een woning bezichtigen , en ik ga de gekregen tips ook echt wel meenemen dit keer , en voor mijzelf van te voren even uitwerken.

    Het iemand extra meenemen is door Corona dus niet mogelijk - je mag ‘maar’ met zijn tweeën bezichtigen. Wij willen als stel toch het huis allebei gezien hebben.

    Nogmaals dank jullie voor de antwoorden daar kan ik zeker wat mee :thumup:!
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  15. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.198
    113
    Hopelijk is dit een nog leuker huis :)
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  16. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Dank je wel :) dit is zeker het geval :thumup:
     
    Syane vindt dit leuk.
  17. ellalovescoffee

    ellalovescoffee Niet meer actief

    Spannend, succes @Katelynn!

    (Had me niet gerealiseerd dat je nu natuurlijk geen extra mensen mag meenemen naar een bezichtiging, stom!)
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  18. Katelynn

    Katelynn Bekend lid

    11 apr 2019
    575
    376
    63
    Vrouw
    Achterhoek
    Dank je wel :thumup:

    Dat geeft helemaal niks hoor , neemt niet weg dat ik alvast goed kan nadenken wat beter te doen en te informeren enzovoorts :)
     
    ellalovescoffee en Syane vinden dit leuk.
  19. Krabje

    Krabje Fanatiek lid

    8 dec 2011
    3.360
    1.743
    113
    Mag de aankoopmakelaar ook niet mee dan?
     
    Katelynn vindt dit leuk.
  20. Rabi

    Rabi Fanatiek lid

    9 mei 2019
    1.015
    893
    113
    Vrouw
    Omgeving Amsterdam
    Ik begrijp niet waarom je nog een keer met een makelaar langs wilde? Wat wilde je daarmee bereiken? Je had het huis al gezien en deed zelfs al een bod. Bovendien heb je de bouwtechnische keuring om eventueel onder het huis uit te kunnen als het technisch niet in orde was.

    Wij hebben zelf meermaals op deze manier geboden. Mijn tips:
    - Vis bij de makelaar wat voor bod hij verwacht, mijn ervaring is met de makelaars hier dat ze best wel een realistische inkijk geven.
    - Zeg dat je de bouwtechnische keuring uitvoert voor het tekenen van het koopcontract. Op die manier hoeft de verkoper niet lang in onzekerheid te zitten.
    - Pas je opleverdatum altijd aan aan de wensen van de verkoper, in ieder geval bij een gewild object.
    - Bied op het allerlaatste moment. Er zijn makelaars die biedingen tussentijds doorspelen of gebruiken om de verkoopprijs op te krikken.
    - Doe een kaartje in de brievenbus van de verkopers de dag voor bieddatum en wees persoonlijk en oprecht. De makelaars geven hier niet om, verkopers vaak wel. Wij hebben daarmee echt ons huis gekregen (we waren de hoogste bieders, maar de gene onder ons had geen voorbehoud van financiering en zat er niet ver onder, het kaartje was doorslaggevend), en ik heb het vaker gehoord dat het doorslaggevend is geweest.
     
    Katelynn vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina