Verhalen die je bijna niet na kon vertellen

Discussie in 'De lounge' gestart door Lomo, 11 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Mijn paard had regelmatig koliek en op een avond was het weer zo ver. Dus ik besloot haar rustig te longeren in de bak, daar dacht zij anders over. Ze werd helemaal wild en trapte mij op mijn bovenbeen. Paar seconde later trapte ze richting mijn hoofd en miste die op een haar na. Als ze mijn hoofd had geraakt had ik het denk ik niet na kunnen vertellen.
     
  2. Loesje1988

    Loesje1988 Fanatiek lid

    24 nov 2019
    1.525
    1.563
    113
    Vrouw
    Wij hadden vroeger zo'n glijbaan van 2 meter in het rood/groen, maar zonder die zijkantjes boven aan.
    Ik was met 1 van mijn zussen in de tuin aan het spelen, en ik ging het trapje op, en ipv vanuit zitvlak te glijden,klom ik vanuit het trapje,buitenom de glijbaan op. Dat ging een paar keer goed, dus ik riep mijn zus dat ze moest kijken wat ik kon.
    Dus ik klom met de trap omhoog,en begon met mijn kunstje,helaas kiepte ik toen met glijbaan en al om, keihard op de grond en is de glijbaan op mijn gezicht terug gekomen.
    Ik schreeuwde zo hard, dat mijn andere zus die 3 straten verder was,mij hoorde.
    Uiteindelijk had ik alleen een botje in mijn neus gekneusd maar ik herinner mij de paniek van mijn ouders,het ritje en de onderzoeken in het ziekenhuis nog goed. Ze waren heel bang voor hersenletsel en bloedingen binnen in.
    Was toen een jaar of 4/5
    Screenshot_20200512-025600_Samsung Internet.jpg
     
  3. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Jeetje wat heftig zeg van iedereen!

    Hm... Ben behoorlijk vaak en keihard van m'n paard afgevallen toen ik jong was. Waaronder op m'n rug en hoofd.

    Ik heb geluk dat ik ben bevallen in het ziekenhuis van m'n oudste.

    De laatste maanden kunnen mensen niet op hun eigen weg helft blijven (telefoon?) Dus godzijdank horen ze elke keer mijn getoeter maar heb al 2x gehad dat er daarna iemand naast mij kwam rijden die gebaarde dat ik geluk had omdat het heel close was.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.257
    2.166
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Bij mijn galblaasoperatie hebben ze mijn lever kapot gesneden. Door een verstopte drain kwamen ze daar pas veel te laat achter. Ze hadden wel al 3x een bloedtransfusie gedaan. Toen mijn bloeddruk nog maar 50/30 was hebben ze mij opnieuw geopereerd, wat een uurtje zou duren duurde 3,5 uur. Ze kregen de bloeding niet gestopt en er zaten liters bloed in mijn buik waardoor ze niets konden zien. Ik heb er weinig van mee gekregen, maar mijn man en de artsen gaven aan dat het echt kantje boord was.
     
  5. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113
    Op mijn 16e zijn vrienden en ik frontaal met 100km per uur op een boom gereden. Ik had gelukkig alleen een paar breuken.

    Ik heb net als @LadyKikker een hartinfarct gehad door een scad. Dit was in februari, terwijl ik helemaal alleen was met mijn 3 jongsten aan de andere kant van Nederland. Ik heb toen echt gedacht dood te gaan met mijn meiden bij mij. Op wat kleine beschadigingen aan het hart na is het gelukkig allemaal goed gekomen.
     
  6. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.180
    2.374
    113
    Ik heb als 5 dage oude baby meningitis gehad. Helaas wel hersenletsel en emotionele schade aan over gehouden.

    Toen ik drie was bijna gestikt in en pepermunt Ik heb nog jaren pepermuntjes tijdens de kerkdienst in vier stukjes gehad.

    Vorig jaar tijdens de zoveelste depressie een suïcidepoging.
    Gelukkig gaat het nu een stuk beter.
     
  7. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.983
    2.279
    113
    Noord-Brabant
    Lijkt mij zo eng..
     
  8. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Jawel, altijd in mindere of meerdere mate pijn aan mijn rug. Nu zit er door de zwangerschap/ongeluk een rugwervel verkeerd en dat wil de fysio pas weer oplossen als ik bevallen ben.

    Gelukkig heeft jouw zoon er niks aan over gehouden! Hoe kon hij overreden worden door een scootmobiel?
     
  9. Kleintjuh85

    Kleintjuh85 Fanatiek lid

    5 feb 2014
    3.983
    2.279
    113
    Noord-Brabant
    Ik ben toen ik een jaar of 6 was bijna in een dropje gestikt. Op een of andere manier heeft mijn vader het dropje uit mijn keel kunnen krijgen.

    Ik weet niet meer precies hoe oud ik was, denk een jaar of 10. Ik ging van de wildwaterbaan bij een zwembad in Tilburg. Het was best druk, en ik was echt een klein tenger meisje, ik kwam dus in zo'n draaikolk terecht, gelukkig had een man het op tijd gezien en trok mij omhoog.

    Ik denk alleen dat het niet zo'n indruk heeft gemaakt want ik zwem graag in de zee en ben niet bang voor de grote golven of sterke stroming.

    En in mijn pubertijd ben ik flink hard gevallen. Ik ging samen met een vriend zwemmen. Ik op de fiets, en hij op de scooter. Ik hing aan zijn schouder zodat we sneller gingen. Een tractor zag ons te laat en vriend moest plotseling remmen en uitwijken. Ik maakte dus een flinke smak op straat. Ben even K.O. geweest, hersenschudding en overal schaafwonden.

    Ook met snowboarden mag ik van geluk spreken dat ik nog nooit (ff afkloppen) iets heb gebroken.
     
  10. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Hij was net door de draaideur bij het gemeentehuis gegaan, na hem kwam de meneer in de scootmobiel (ik stond nog buiten te wachten op mijn beurt), en die man schrok van de onverwachte beweging van de deur en duwde daarbij zijn gas in IPV los te laten. Daardoor kwam hij op volle snelheid uit de deur, waar mijn zoon stond te wachten op mij. En hij kon dus niet meer weg komen en werd zo overreden. De scootmobiel kwam tegen een paal tot stilstand met een achterwiel op zijn rug, dus zoontje lag vast onder de scootmobiel. Vandaar ook dat iedereen ervan overtuigd was dat hij wel wat moet hebben overgehouden daaraan, de ambulancebroeders zagen heel vaak omgevallen scootmobielen en dat leverde eigenlijk altijd serieuze issues op. Maar zoontje was waarschijnlijk dusdanig flexibel dat hij bij de val niets heeft beschadigd en de scootmobiel heb ik heel snel opgetild, dus daarom waarschijnlijk geen verdere schade aan organen. Hij heeft er psychisch een aardige klap aan overgehouden net als grote broer die ernaast stond toen het gebeurde, ze durfden lange tijd niet over te steken, raakten in paniek bij scootmobielen, durfden niet uit de auto te stappen zonder dat wij erbij stonden, maar gelukkig is dat inmiddels weggezakt.

    Maar bij jou dus wel rugschade, dat is wel heel lastig, nogal een belangrijk en kwetsbaar deel van ons lichaam.
     
  11. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    16 mrt 2016
    3.518
    2.445
    113
    3 jaar geleden toen mijn ex en ik op Curaçao waren zijn we ontsnapt aan een zwerm van wel duizende wespen.

    Wij waren bij zijn tante op het land aan het rondlopen toen zijn tante helemaal in paniek en schreeuwend het huis uit kwam rennen. Aangezien we best ver van het huis waren konden we haar niet goed verstaan maar toen we richting haar liepen kwamen we gauw genoeg erachter waarom ze zo schreeuwde. De hele lucht werdt zwart en het gezoem was oorverdovend. Mijn ex heeft mij meegesleurd en zijn toen snel de helling verder het land in gerend en onder een bosje gaan liggen, zo stil als we konden. Mijn ex is toen ter bescherming over mij heen gaan liggen. Ik weet nog dat we elkaar aankeken en het enige wat je zag was angst en paniek terwijl ik hem nog nooit bang voor iets had gezien. Gelukkig waren we optijd onder het bosje en is de zwerm over ons heen gevlogen. Ik ben nog nooit zo bang geweest als toen.

    Zijn tante vertelde later dat het jaar daarvoor een vrouw die op de begraafplaats was is aangevallen door zo'n zwerm omdat ze haar roken door haar parfum. Zij is toen aan het aantal steken overleden, ze had geen schijn van kans.
     
  12. Anne1001

    Anne1001 Bekend lid

    29 mei 2014
    892
    300
    63
    Kraamverzorgster
    Wij gingen altijd naar de zelfde camping toen ik kind was, waar we een sta-caravan hadden. Er was ook een zwembad bij waar ze grote opgeblazen trekkerbanden in het water hadden liggen om mee te spelen. Op een rustige dag bedachten we dat we wel met banden en al van de glijbaan af konden. Toen ik met de band de glijbaan uitkwam (je viel daar een best stukje naar beneden) belande ik op mijn kop in de band. Dus met mijn hoofd onder water. En op eigen kracht kwam ik er niet meer uit. Ik heb een zeer slecht geheugen, weet maar weinig meer van het kind zijn, maar die paniek vergeet ik nooit meer. Gelukkig was er een vader aanwezig in het zwembad van een van de andere kinderen die mij uit de band trok.

    Ook ben ik als klein kind ooit eens aangereden in het dorp. Ik ben gedeeltelijk doof aan mijn rechter oor, en hoorde de auto niet aankomen en stak zonder te kijken zo over. Gelukkig remde de auto op tijd en kreeg ik maar een zacht tikje.

    Toen ik een jaar of 18/19 was heb ik vreselijke buikpijn gehad. Het was serieus bijna nog erger dan mijn twee bevallingen. In het ziekenhuis werd ik bijna platgespoten met alle pijnstillers want ik hield het anders niet uit. Echo na echo gekregen maar er was niets te vinden, alleen een cyste naast mijn eierstok maar die kon de pijn niet veroorzaken. Uiteindelijk is we toch besloten een kijkoperatie te doen, wat maar goed was ook want die zelfde cyste was rond mijn eileider gaan draaien waardoor mijn eierstok was afgestorven. Hij was al compleet zwart. De arts zei dat als ze nog iets langer hadden doorgezocht of gewacht met opereren ik een bloedvergiftiging had gehad.
     
  13. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    mijn dochter heb ik ook geleerd dat als ik bijv niet wakker word of ben gevallen en niet meer reageer om naar de buurvrouw te gaan.
    Maar ik heb haar ook geleerd hoe zij mijn telefoon kan bedienen zonder dat ze mij hier voor nodig heeft.
    Ze weet precies hoe ze papa, oma en 112 moet bellen.
    En ook dat die laatste alleen mag als het echt nodig is.
    We herhalen het regelmatig zodat ze het niet vergeet.

    misschien handig voor als de buurvrouw er niet is ;)
     
  14. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.797
    8.663
    113
    Toen ik 4 was had ik zelf niks maar mijn buurmeisje van 16 wou oversteken en ik keek met haar mee en speelde verderop de stoep en binnen 2 tellen hoorde ik een harde klap en was ze aangereden door een auto.
    Ben heel hard naar huis gerend en heb mijn moeder mee genomen. Ik on niet begrijpen dat ze zo voorzichtig was en toch een ongeluk kreeg dat ik maanden niet meer een weg over durfde te steken. Wel lastig als je naar school gaat. Zodra ik hij de weg stond stroomde het zweet overal uit. Was zo bang.

    Als 6 jarige onder een mat van het zwembad gekomen, zo'n dunne die zakt. We waren in het ondiepe maar kon niet weg komen. Uiteindelijk de juist weg kunnen vinden. Hou nog steeds niet van zwemmen..

    Samen met een vriendin naar Indonesië met een rondreis en daar gingen we met een speedboot naar een eiland met een vulkaan.
    Heenweg ging goed maar het weer veranderde en moesten we eerder terug. 1 van de motoren hield er mee op en waren we een zinloos speeltje op de oceaan. We klapte constant verkeerd en kregen golven over ons heen. Uiteindelijk ging hij toch aan maar die angst van de bestuurders was op het gezicht te lezen.
    Ik vroeg me ook echt af of we dat gingen redden en hoopte dat ze gelijk hadden en dolfijnen naar je toe komen.
     
  15. hummeltje5

    hummeltje5 VIP lid

    28 dec 2014
    21.457
    13.054
    113
    Vrouw
    Noord- Holland
    Zou het nu ook niet meer vertellen aan familie& vrienden nabij. Die zouden zich een hoedje schrikken denk ik zo.

    "Gelukkig" op privé terrein.
     
  16. autumn86

    autumn86 Bekend lid

    3 sep 2014
    768
    530
    93
    Jaren terug, het was zo mistig dat ik met een goede zaklamp op de fiets was gestapt.
    Moest een 80km weg over. Goed uitgekeken, weg was vrij, wachtte toch nog even, komt er opeens een auto aanracen, reed te hard en zonder verlichting. Deze had ik niet aan kunnen zien komen. Was ik over gestoken dan had ik het niet na kunnen vertellen.

    Paar jaar terug, na een nachtdienst, zelfde weg, bijna hetzelfde punt.
    Ik rij nu in de auto op de 80km weg.
    Op de andere baan rijdt een tractor, ik kom aanrijden, auto achter de tractor denkt opeens in te moeten halen.
    Ik heb keihard geremd, hij ging net op tijd terug opzij. Bestuurder van de tractor en van auto's erachter keken flink geschrokken. Heb zelf eerst een paar uur niet geslapen zat vol met adrenaline.
     
  17. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.819
    1.673
    113
    Vrouw
    Het gekke is... tijdens het infarct was er zoveel drukte, er gebeurde zo veel en alles ging heel snel, dat het een soort van langs je heen gaat. En die shock heb ik nieteens meegekregen, hoorde ik achteraf.

    Nadat alles weer rustig was en ik erover na kon denken, voelde het ineens veel enger. Toen kwam het besef pas wat er nou eigenlijk gebeurd was.
     
  18. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.819
    1.673
    113
    Vrouw
    @Lovely83 Sorry, even off-topic. Maar hoe is het nu??
     
  19. Didi1980

    Didi1980 Actief lid

    13 apr 2020
    480
    502
    93
    Vrouw
    Heftig! Wel goed om te horen dat het heter gaat.

    En jeetje dames, wat een verhalen allemaal! Bizar als je gaat nadenken over hoe vaak je eigenlijk kantje boord is geweest :oops:

    Hier ook wel een paar situaties gehad met paarden, 'puber' leefstijl en autorijden.

    Engste vond ik toen ik geen lucht in mijn longen had door een val op mijn rug (7 jaar). Het voelde alsof er een blokkade zat en ik kon geen adem meer halen. Eén vriendintje was volledig in paniek en een ander vriendinnetje sloeg zo hard als ze kon op mij rug. Dat zorgde ervoor dat ik weer kon ademen. Ik weet niet wat er was gebeurd als ze niet zo adequaat had gehandeld..
     
  20. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    7.560
    3.949
    113
    Als tiener bijna gestikt in zo'n napoleon snoepje, gelukkig kon mijn broer zo'n Heimlich manoeuvre waardoor ik die napoleon uitspuugde. mijn broer is niet altijd de beste broer, maar hier ben ik hem wel heel dankbaar voor.
    En ik heb longembolien en bloedpropjes in (slag)aderen gehad, waardoor ik er ook niet meer had kunnen zijn. gelukkig hebben we goede gezondheidszorg.

    mijn man heeft weleens bijna onder stroom gestaan bij het doorknippen van een stroom kabel die nog in het stroomnet zat...oeps.
     

Deel Deze Pagina