Afvallen vanaf januari!!! Wie doet er mee!?

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door roever, 20 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Kaatje92

    Kaatje92 Fanatiek lid

    7 aug 2018
    4.572
    4.043
    113
    Vrouw
    Die momentjes zullen blijven! Zolang je jezelf weer oppakt en door kunt gaan, komt het echt wel goed!
    Je hebt het verdiend en ervan genoten! Lekkere dingen eten moet soms kunnen, vind ik:)
     
  2. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    23 sep 2015
    490
    496
    63
    Ben het met Kaatje eens, anders hou je het niet vol denk ik.

    Mijn dochter had het leuk gehad op school, maar ze was wel erg moe. Lange dag ook, ze had alleen nog maar ochtendjes gewend.
    Ik heb weer lekker gewandeld vandaag! 7 km totaal :thumup:

    O: 3 boterhammen, 2 hummus+kaas en gekookte worst
    L: salade van veldsla, gerookte kip, komkommer, geroosterde paprika, snacktomaatjes, pompoenpitten en dressing van een beetje mayo, hüttenkäse en citroensap
    T: halve banaan
    A: 2 broodjes shoarma
     
    Sylva, Kaatje92 en Muisje2016 vinden dit leuk.
  3. Sylva

    Sylva VIP lid

    23 jan 2017
    5.695
    3.526
    113
    Vrouw
    Midden van Nederland
    @Mama1504 dankjewel! :D

    Och arme L. Is natuurlijk ook niet fijn voor hem als hij het zelf al spannend genoeg vind om dan een ander kindje te zien huilen. Maar fijn dat hij er geen nare associatie door heeft gekregen. Hopelijk mag het vandaag beter gaan! :thumup:

    @Maaike87 ja precies! Komt helemaal goed. Dankjewel! :D

    Wat fijn dat je geen last meer hebt van je bekken. Lekker hoor dat je nu weer flinke stukken kunt lopen zonder pijn :D Super fijn trouwens dat er alweer flink wat aan gewicht af is. Vervelend is dat hè dat vocht vasthouden. Heel frustrerend.

    Hoe heeft je dochtertje het gedaan op school? Heeft ze het de hele dag volgehouden?

    @Muisje2016 dankjewel! :D

    Het is ook wel lastig hoor om minder te wegen, maar het geeft wel rust omdat je er dan minder druk op legt. Denk dat het jou ook wel goed zou doen om het iets te minderen. Die plateaufase is ook wel echt ruk :( Ben je niet bang dat je er juist op blijft zitten omdat je zoveel weegt? Dat het je teveel stress oplevert waardoor je niet of met moeite afvalt? In ieder geval is een halve kilo al een heel goed begin. Vooruitgang is er! :thumup:

    @Salvatore vervelend hè dat vocht vasthouden :( Al zou je maar uitkomen op of rond hetzelfde gewicht dan is dat al mooi meegenomen. Hoop dat dat in ieder geval gelukt is!

    @hier is het vandaag gelukt om mezelf in een maatje 42 skinny jeans te krijgen :D Hij zit nog wel een beetje strak, maar hij zit wel prima. Een maandje geleden ook al geprobeerd, maar toen lukte het nog niet :rolleyes: Voel me ook echt niet fijn meer in kleding die me voorheen afkleedde omdat ik daar nu juist stevig in lijk. Dus ben allemaal oude kleding tevoorschijn aan het halen en het is zo leuk om dit weer aan te kunnen :D
     
    Kaatje92 en Muisje2016 vinden dit leuk.
  4. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    23 sep 2015
    490
    496
    63
    @Sylva mijn dochter heeft het leuk gehad, maar het was wel een lange dag. Ze was niet heel gezellig ‘s middags, liet zich op gegeven moment echt dramatisch huilend vallen op de bank omdat haar duplo toren omviel (wat ook wel een drama is natuurlijk :roflmao:).

    Wat heerlijk dat je je broek past!! Fijn om te merken dat je lichaam op een positieve manier veranderd. En leuk excuus om weer nieuwe kleren te kopen ;)

    Ik heb vandaag een broek van voor mijn zwangerschap aan (wasdag haha), maar hij zit echt megastrak:eek: krijg hem wel dicht. Nu hopen dat hij over een tijdje weer goed past!
     
    Sylva vindt dit leuk.
  5. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Wat goed!! Heerlijk om weer een oude broek aan te kunnen!!

    Hier toevallig vandaag ook een spijkerbroek maat 42 die voor het eerst weer lekker zit!

    Je hebt denk ik gelijk wat betreft wegen en teveel druk erop leggen waardoor ik juist stil sta. Sta nu 3 weken stil, precies vanaf het moment dat ik hoorde dat ons fertiliteitstraject hopelijk komende maand weer opgestart wordt. Ik nam me direct voor om nog even flink te gaan knallen met afvallen.... blijkbaar werkt dat dus niet!

    Ik ga inderdaad proberen om het maar een beetje los te laten. De kilo's op de weegschaal dan, want voor de rest zie ik absoluut resultaat: pas weer in oude broeken en vind mijn figuur echt weer mooi.

    Alleen had ik mezelf als doel gesteld om op mijn streefgewicht te zijn vóór een nieuwe zwangerschap. En het voelt gewoon stom dat dat niet lukt. Want stiekem houd ik er ernstig rekening mee dat de eerste terugplaatsing wel eens zou kunnen slagen :D Was de vorige keer ook zo, en de ivf is bij ons alleen omdat ik sinds de bbz geen werkende eileiders meer heb. Qua ei- en zaadcellen zijn we nogal vruchtbaar, tot nu toe altijd in 1x raak.

    Echt, wat een luxeprobleem hè? :oops:

    Heb in ieder geval bedacht dat ik meer water moet drinken. Dat helpt misschien al iets.
     
    Sylva vindt dit leuk.
  6. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    23 sep 2015
    490
    496
    63
    @Muisje2016 wat fijn dat het traject waarschijnlijk weer wordt opgestart!
    Ik snap wel dat je zo’n streefgewicht dan wil halen. Wie weet als je die weegschaal iets loslaat, dat toch een beetje helpt.

    Ik heb vanmorgen niet op de weegschaal gestaan, mag van mezelf vrijdag pas weer en dan vul ik het ook in. Dus hopelijk ben ik dan wat kwijt!

    Mijn menu:
    O: 3 boterhammen, kaas+hummus, kip grillworst en pindakaas met sambal
    L: salade van jonge bladsla, snacktomaatjes, bosui, gegrilde paprika, augurk, geitenkaas, pompoenpitten, walnoten en balsamico, kop tomatensoep
    T: bouillon, 2 crackers met kipfilet en kaas
    A: pulled chicken nachos
     
    Muisje2016 vindt dit leuk.
  7. Mama1504

    Mama1504 Fanatiek lid

    22 nov 2016
    3.021
    1.206
    113
    @Sylva @Muisje2016 wat heerlijk dat jullie de kleinere broeken weer passen. Geeft een goed gevoel. :thumup:

    @Muisje2016 loslaten met de kg vind ik zelf moeilijk. Alhoewel idd de cm vaak meer zeggen. Maar ja snap ook wel dat je t ‘zwart op wit’ wilt zien. Tenminste ik wel :roflmao:
    Maar wat moet dat een fijn gevoel geven als je t op een andere manier ook merkt/ziet.

    wat fijn dat het traject ws weer wordt opgestart. Idd een luxe! Hoop dat het deze keer ook zo mag zijn.

    @Maaike87 wat goed dat je je niet hebt gewogen. :thumup:

    @Sylva ja ging super vandaag! Hij is tot 12 uur op school gebleven. We kwamen op school onze oude buurvrouw weer tegen die hem weer heeft opgevangen. Ben zo blij met een bekend gezicht voor hem. Doet hem goed. Ook haar zoon zit op die school dus die hebben elkaar ook weer even ontmoet.
    L moest wel huilen toen hij weer naar zijn klasgenootjes werd gebracht, maar ik zag aan zijn koppie dat het ws maar 5 min ging duren. Dus ik heb hem uitgezwaaid en ben weg gelopen. Onze buurvrouw zou mij appen hoe het ging en als het echt niet ging zou ze bellen. Ik was nog maar net thuis of ik had al een appje dat het super ging.
    Toen L thuis was vertelde hij alleen dat hij het leuk heeft gehad, maar niet wat ie gedaan heeft :roflmao: “gewoon heel veel mama”. :roflmao: Maar eind van de middag kreeg ik weer een appje dat L dus zijn oude buurjongen heeft opgezocht in de pauze, en zij gaf ook aan dat het ook wel goed was dat L sowieso 1 heeft die er voor hem kan zijn. Ben echt zo blij dat het zo goed ging. Alleen jammer dat er dan gelijk weer 4 dagen tussen zit ipv 1 ;)

    Ik had vandaag ineens trek in zoetigheid :eek: niet normaal. Heb niks genomen, maar jeetje wat was de verleiding groot. Heb ik even in mijn ff app gekeken, ja hoor zit een week voor mijn menstruatie :eek: vandaar dus. Maar ik geef me er niet aan toe. ;)

    mijn dagmenu vandaag:
    O: gebakken ei, met spek en kaas.
    L: 2 rookkaascrackers met roomkaas, komkommer en tomaat.
    A: salade van spinazie, uitgebakken spekreepjes, ei, avocado en dressing van spinazie en avocado.

    Ik had vandaag geen zin om te koken (manlief had middagdienst :roflmao:) dus dan maar salade. :p
     
    Sylva en Muisje2016 vinden dit leuk.
  8. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    23 sep 2015
    490
    496
    63
    @Mama1504 wat fijn dat het vandaag beter ging met L! Herkenbaar van dat niets vertellen, als ik aan S vraag wat ze allemaal gedaan heeft is haar standaard antwoord ‘weet ik niet meer’ :roflmao:
    Wat goed dat je niet hebt toegegeven aan de trek in zoetigheid!! Topper :thumup:
     
  9. Sylva

    Sylva VIP lid

    23 jan 2017
    5.695
    3.526
    113
    Vrouw
    Midden van Nederland
    Ach kind toch :( Heeft zoveel indrukken gehad en zo'n lange dag dat ze er helemaal doorheen zat. Wel super super knap dat ze het de hele dag vol heeft gehouden! :thumup:

    Jaaaa echt wel! Super fijn! Ga inderdaad binnenkort maar eens kijken of ik nieuwe kleding kan scoren :D

    Hey maar dat is ook ff lekker zeg! :D Dat hij dicht gaat is al een hele mooie stap dichterbij. Geef het nog een paar weekjes en dan kun je hem aan zonder dat hij knelt.

    Jazeker! Maatje 42 was voor mij tot zo'n 10 jaar geleden normaal en was daar tevreden mee. En om nu van 46 naar 42 te gaan, is echt een yeahh moment!! :D

    Wat goed zeg dat jij ook weer in 42 past! :D Even een klein geniet momentje in deze hectische periode ;)

    Wat fijn dat je traject weer opgestart gaat worden! Probeer het zo te bekijken dat alles wat je afvalt tot het moment dat je zwanger bent mooi is meegenomen. En als je iets minder af bent gevallen dan je eigenlijk had gewild, na je zwangerschap kun je daar alsnog mee doorgaan.

    Haha :roflmao: Zeker een luxe probleem. Hopelijk gaat het dit keer weer zo makkelijk ;)

    @Mama1504 wat goed van L zeg! :D Het is zeker jammer dat er nu weer 4 dagen tussen zit, maar dat geeft hem wel mooi de kans om even bij te komen. Denk dat hij dat wel kan gebruiken.

    Ohjee, trek in zoetigheid is het ergst. Heel goed dat je je hebt kunnen inhouden! :thumup:
     
    Muisje2016 vindt dit leuk.
  10. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.832
    25.929
    113
    Vrouw
    @Muisje2016 Ik duim voor je mee dat het weer gelijk raak is. :thumup:
    Fijn dat het weer opgestart kan worden.

    @Mama1504 Fijn dat L het leuk heeft gehad. Dapper ding. Nu een paar dagen bijkomen.
    En knap dat je niet hebt toegegeven aan je trek :thumup:

    @Sylva Lekker dat die broek weer paste. Dat zijn de mooie momentjes altijd:D

    @ Ikzelf Na 2 mega hectische dagen en slechte nachten van de stress zitten mijn schoonouders in het revalidatiecentrum. Samen op een kamer. Ze waren zo blij elkaar weer te zien.
    Het is wel een dik half uur rijden voor ons. Dus na de drukte van alles regelen zijn we gaan rijden voor de was en de boodschappen. En nog langs hun huis voor andere kleren dan alleen de pyama's die ze hadden. En wat andere spulletjes.

    En natuurlijk kwamen daarvoor allemaal nieuwe verzoekjes net nadat we klaar waren. Dus vandaag nog een keer op en neer.
    Maar nu is alles gelukt.
    Lijnen is totaal niet gelukt.
    En ik ben doodmoe. Zoveel spanning die nu vrij komt. Maar vanaf morgen nog een weekje vrij van werk. Dus dan kan ik hopelijk eindelijk bijkomen van alles.
     
  11. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Wat fijn dat je schoonouders weer samen zijn!!! Poeh wat een spannende tijd is dat geweest voor jullie. Kan me voorstellen dat je nu doodmoe bent. Hopelijk kan je de komende dagen een beetje bijkomen.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  12. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    23 sep 2015
    490
    496
    63
    @Mamafiets wat fijn dat je schoonouders weer bij elkaar zijn!! Kan me voorstellen dat het lijnen even op een laag pitje staat. Eerst inderdaad maar even bijkomen!

    Ik heb me vanmorgen gewogen en er is 2 ons bij :( snap het niet zo goed want heb wel netjes gegeten. Maar de aanhouder wint, ga me door dat getal niet uit de weg laten slaan.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  13. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.832
    25.929
    113
    Vrouw
    Weegmoment was niet zo fijn vanmorgen. Meer dan een kilo in de plus :eek:
    Maar man was wel een paar rondjes kwijt.
    En ik barst weer van de motivatie. Mijn grootste valkuil is filmavond. En die hebben we de laatste tijd minstens 2 keer per week. Voornemen: bloemkoolroosjes en worteltjes knabbelen.
    Ipv toastjes paté, chips en m&m s
     
  14. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.832
    25.929
    113
    Vrouw
    Jammie!
    Wat zit daar allemaal in?
     
  15. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.832
    25.929
    113
    Vrouw
    De Afval Toppers!

    Calorieën tellen (CAL)

    Sylva (33) Start: 100.8 kg - Huidig: 78.8 kg (-1.3 kg) - Streef: 73 kg (tussendoel 75.5 kg)
    2deleg (38) Start: 92,7 kg - huidig 89,9 kg (-1,8) - Streef 75 kg

    Meisje93 (26) Start: 75kg - Huidig: 75,8kg (+0,8kg) - Streef: 68kg
    Kaatje92 (27) Start: teveel:rolleyes: Afgevallen: 2,9 kg Streef: -30kg
    Suus1983 (36) Start : teveel:rolleyes: Afgevallen: 5.9 kg. Streef 1e doel: -12 kg
    Larissa100: Start 65.4kg. Huidig 65.4 Streef: 60kg


    Sonja Bakker (SB)
    Loes33 (36) Start: 96.7kg - Huidig: 89,3 (-7,4) BMI 29,5 - Eerste doel: 85kg

    Weight Watchers (WW)
    Melaniie (28) Start: 61.4 - Huidig: 59,9 (-1,5) Huidig BMI: 24,7 - Streef: 52
    Salvatore (35) start 80 - huidig 73,9 (-6,1) - streef 70

    Koolhydraten Keto (KHDK)
    Elena22 (32) Start: 86.5 kg - Huidig: 78.3 kg (-8,2 kg) - Streef: 57 kg
    Mama1504 (31) Start: 71 kg - Huidig: 67,4 kg (-3,6 kg) - Streef: 57 kg

    Koolhydraten beperkt (KHDB)
    Mamafiets (44) Start (1-1): 78.1 kg - Huidig: 73,4 (-4,7) - Streef: 65 kg
    Papafiets (49) Start (17-4): 121,4 huidig 117,9 (-3,5)
    Magnolia29 (33) Start: :oops: - Afgevallen: -7,7 kg - Eerste doel: -10 kg


    Aangepaste lifestyle (AL)
    Feye (33) Start: 85 kg - Huidig: 73,5 kg (BMI 26) - Tweede doel 70 kg
    Muisje2016 (34): Start 94,7 kg - Huidig 83,6 (-11,1 kg) - Streefgewicht 80 kg.
    Snoopy1979 (40) Start 98.7 - Huidig 93.3 (-5.4) - Streefgewicht 70
    Lotte- Start: 111.8kg - Huidig: 94,6kg(-17,2kg) -Bmi: 33,5 - 1e doel: 90kg -Streefgewicht: 65kg
    Maaike87 (32) Start 93,1 kg - huidig 93,4 (+0,4 kg) - tussendoel 85 kg - Streef: 72 kg

    Gezond leven (m.b.v. dietist)
    Ellalovescoffee (39) Start: 77.6 - Huidig: 69.9 (-7.7 kg) - Streef: 68-70

    Bmi 18.5-25 25-30 30-35 35-40 Meer dan 40
     
  16. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    23 sep 2015
    490
    496
    63
    Rode kool, rucola, tomaatjes, bosuitje, olijven, schimmelkaas, walnoten en balsamico!
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  17. Sylva

    Sylva VIP lid

    23 jan 2017
    5.695
    3.526
    113
    Vrouw
    Midden van Nederland
    @Mamafiets oooh wat fijn dat je schoonouders weer samen zijn! Dat is toch een mooi lichtpunt in deze donkere periode. Wel balen dat je aangekomen bent, maar gezien de situatie is dat wel begrijpelijk. Hopelijk heb je nu weer de tijd en de energie om de motivatie vast te houden! Ik geloof ik je! ❤️️

    @Maaike87 wat klote zeg :( Goed dat je ondanks dat nog wel positief bent. Dat gaat je goed doen! ;)

    Hier vanochtend even naar m'n pre-weekend gewicht gespiekt en zit momenteel op - 0.5 kg. Had iets meer gehoopt, maar eraf is eraf! :thumup: Nu hopen dat dat maandag nog steeds zo is.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  18. Sylva

    Sylva VIP lid

    23 jan 2017
    5.695
    3.526
    113
    Vrouw
    Midden van Nederland
    Heb hier echt een moeilijke dag. Heb al de hele dag enorme trek in alles wat ongezond is. Tot nu toe steeds gezonde dingen gepakt, maar oei oei oei wat een strijd.. :$
     
  19. Muisje2016

    Muisje2016 Fanatiek lid

    18 jan 2016
    3.014
    5.106
    113
    Oh zo lastig dit soort dagen!! Houd vol en bedenk ook waarom je zo'n trek in ongezond hebt. Ben je moe, verdrietig, boos? Zit er iets achter? Misschien helpt het dan om jezelf te vertroetelen met iets anders dan eten: uurtje me-time, vroeg naar bed, mooi boek of spannende serie. Bij mij werkt dat vaak. (Maar niet altijd, en dan is een keer iets ongezonds ook geen doodzonde hè) ;)
     
    Sylva vindt dit leuk.
  20. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.832
    25.929
    113
    Vrouw
    Dankje. Dat is lief.

    Balen is dat. Hou vol meid. Weet je waar de trek vandaan komt?
    Helpt het om iets ongezond te pakken? Of ben je dan gewoon lost, schuif je alles naar binnen en voel je je daarna helemaal verrot omdat het zo fout ging?
    In dat laatste geval: NIET DOEN!

    Ik ga vanavond (filmavond) bloemkoolroosjes snaaien. De rest krijgt chips.
    Dus jij kan nu ook aan de gezond blijven ;)
     

Deel Deze Pagina