Verhalen die je bijna niet na kon vertellen

Discussie in 'De lounge' gestart door Lomo, 11 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.712
    6.982
    113
    Vrouw
    Toen ik een paar dagen oud was meningitis gekregen. Onze eigen huisarts was op vakantie en zijn vervanger vond mijn moeder 'overbezorgd'... Was niks aan de hand volgens hem. Toen onze eigen huisarts terug was is hij bij ons thuis gekomen. Zodra hij mij zag zei hij meteen ik ga nu terug naar de praktijk en meteen het ziekenhuis bellen. Niet lang erna belde hij mijn moeder dat we meteen naar het ziekenhuis moesten. Ook in het zkh vonden ze mijn moeder overbezorgd. Wilde ons weer naar huis sturen. Gelukkig heeft mijn moeder toen geëist dat er meer onderzoeken gedaan werden waaruit dus bleek dat ik meningitis had. Infuus met antibiotica en na een paar dagen was ik volgens de artsen weer beter en mocht ik mee naar huis. Mijn moeder vertrouwde het niet en heeft tegen de artsen gezegd ik neem haar niet mee want dat is geen gezond kind. Uiteindelijk kreeg ik een scan van mijn hoofd waaruit bleek dat ik een waterhoofd had door de meningitis. Mijn ouders kwamen met mij terug van de scan en toen ze de lift uit kwamen stonden zo wat alle artsen en verpleegkundigen van de afdeling me op te wachten. Ook had ik tijdens deze hele periode had ik een bepaald medicijn nodig waarvan een baby maar een klein gedeelte van een hele dosis mag hebben. Een arts vond het 'zonde' om voor dat kleine beetje een hele dosis aan te breken. Een co assistent is ertegen in gegaan en heeft me het medicijn gegeven. Uiteindelijk overgeplaatst naar het Elisabeth ziekenhuis in Tilburg waar mijn moeder zich meteen heel erg gehoord voelde gelukkig. Ik heb zo slecht gelegen dat er dag en nacht een verpleegkundige bij mij was en de artsen mij 5% overlevingskans gaven. 2x geopereerd en de 2e operatie een vp drain gekregen. Tegen mijn ouders werd verteld dat ik nooit zou kunnen lopen etc. Toen ik met een jaar lopend aan de hand van mijn moeder het ziekenhuis kwam binnengelopen waren de artsen verbaasd. Tot mijn 15e is alles goed gegaan totdat ik een drain revisie kreeg. Uiteindelijk iets van 12x geopereerd nog. Nu is mijn drain eruit maar ik blijf klachten houden. Door lumbaalpuncties zijn de zenuwen in mijn rug beschadigd. Mijn concentratievermogen is niet wat het moet zijn en ben snel moe. Werk ook niet meer. En hoogstwaarschijnlijk heb ik door de meningitis en/of het waterhoofd ocd. Is moeilijk te onderzoeken maar ze vermoeden dat de kans groot is dat het daardoor komt.

    Als baby onderweg naar het ziekenhuis een keer een koortsstuip gekregen waarbij ik blauw aanliep. Mijn vader is toen over de stoep en alles met een rotgang naar het zkh gereden.

    Maar al met al heb ik heel veel geluk had ❤ Mijn moeder heeft van heel de ziekenhuis periode een dagboek bijgehouden die ik nog steeds heb.
     
    Paardenbloem, Bloempje01 en Starfire vinden dit leuk.
  2. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Jeetje wat zo'n wolkbreuk herken ik deels. Heb uit ervaring geleerd dat ik dat nooit meer een vrachtwagen in ga halen.... Zag niks meer.... Doodeng....
     
  3. Featherr

    Featherr Fanatiek lid

    20 jun 2016
    3.109
    2.533
    113
    Vrouw
    Brabant
    Dat we dat wel deden heeft ons leven gered. Die vrachtwagen was vol aan het remmen en wij kwamen daar dus met gewoon 120 op af want het gebeurde zo snel, daar was niet op te reageren. We hebben geluk gehad dat er links niks reed en dat er daarna vrij snel weer vol zicht was.

    Een engeltje op onze schouders hebben we toen zeker gehad.
     
    Gootje1988 vindt dit leuk.
  4. username

    username Fanatiek lid

    7 aug 2014
    2.917
    192
    63
    NULL
    NULL
    Jeetje wat een verhaal. Wat zullen je ouders bang zijn geweest. En wat naar dat je er nog zo’n last van hebt nu je volwassen bent.
    Ik zie in je onderschrift dat je met een traject bezig bent. Stoere vrouw! Ik wens je veel geluk daarmee.
     
  5. Starfire

    Starfire Bekend lid

    13 apr 2020
    581
    746
    93
    Vrouw
    Pfff die wildwaterbaan in Heijderbos.. Ben daar 1 keer vanaf gegaan, allemaal blauwe plekken. Nooit weer.

    Ik ben ooit toen ik 6 was bijna gestikt in zo'n wilhelmina pepermunt die ik bij de buurman had gekregen. K was al helemaal blauw toen ik rustig bij mn moeder naar binnenliep en toen ik niet kon zeggen wat er was, snapte ze gelukkig dat ik stikte. Wat een pijn deed dat zeg.

    Paar jaar later bijna verdronken door een meisje dat me de hele tijd onder water duwde. Ik was blij dat ze het op een gegeven moment zat was want ik zag zwart voor mn ogen en ik dacht gewoon 'dit was het, ik ga dood'. Kon alleen maar aan mn ouders en broers denken. Heb zo gehuild en gehoest. Geen badmeester die iets zag.

    Echt veel mensen die als kind bijna verdronken zijn zeg.. :eek:
     
  6. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    3.819
    1.673
    113
    Vrouw
    Ben er ook niet altijd gerust op... Luisteren naar mn lijf vind ik wel echt lastig. Lijkt wel alsof ik een nieuw lijf heb sinds die Scad. Mja.. t is ook nog best kort geleden. Moeten het maar de tijd geven.

    Sterkte verder!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  7. Malbec

    Malbec VIP lid

    5 apr 2020
    5.691
    7.734
    113
    Vrouw
    Mijn bevalling! Mocht achteraf gezien helemaal niet natuurlijk bevallen... hadden ze over het hoofd gezien bij de echo(s)

    maargoed. We zijn er nog, daar gaat het om! :)
     
  8. Myhappyfamily

    Myhappyfamily Fanatiek lid

    28 okt 2016
    3.676
    1.204
    113
    Vrouw
    ja klopt die in het heijderbos. Net dat laatste stukje als je naar binnen gaat vind ik de stroming heel erg. Ik ging onder maar kwam zelf niet meer boven.
     
  9. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.712
    6.982
    113
    Vrouw
    Dankjewel ❤
     
    username vindt dit leuk.
  10. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.178
    4.314
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    In 2001 woonde ik in Indonesië. Er was een vriendin over en we wilden, ondanks het regenseizoen, graag de jungle in. Dus wij een gids geregeld. Hij had een mooie route. Maar de tweede dag liepen opeens op een asfaltweg. Die ging over op kiezels....zand... modder.... Toen ik er naar vroeg vertelde de gids dat hij een andere route, de weg, wilde nemen vanwege de regen. Dit bleek een Weg die net uitgehakt was uit de bergen. Later hoorden we dat zo’n weg eerst een paar jaar ‘uit moet zakken’ voordat deze betrouwbaar genoeg is om te gebruiken. Maar goed, wij dus door. Na een tijdje liepen we tot onze kuiten ik de modder. Links was een stijle bergwand. Rechts de afgrond. Op een gegeven moment was de gids en mijn vriendin al een stuk vooruit en stonden daar op een bruggetje. Ik zat hopeloos vast in de modder en kwam bijna niet vooruit...

    Toen hoorde ik een hard gerommel. Het leek wel onweer. Ik hoorde de gids roepen ‘cepat! Cepat!’ (Snel! Snel!). Ik keek achterom en zag een groot stuk van de stijle bergwand loskomen en naar beneden storten! Door deze massa kwam er een modderstroom op gang, waardoor ik richting afgrond ging. Ik kon nog net 2 stappen zetten en me ergens aan vastgrijpen. Anders had niemand me ooit nog terug gevonden.

    De rest van de tocht hebben we van de zenuwen alleen nog conversaties gehad op het niveau van ‘welke jurk wil jij aan op je begrafenis?’ De gids repte er verder geen woord meer over.
    Toen we later in een dorpje wat zaten te eten vertelde een dame dat er op die ‘weg’ een paar dagen terug nog iemand was overleden. ‘Ja’ zegt onze gids (in het Indonesisch) ‘zij was ook bijna dood!’
    Hij wist niet dat ik Indonesisch verstond, maar toen werd ik dus zo boos! Hij had de ernst dus toch wel door gehad! Zijn reactie op mijn boosheid: Alles was toch goed gekomen? (typisch Indonesisch).
    Hij had goed door dat hij als gids ernstig tekort was geschoten en in het eerstvolgende ‘echte’ dorp is hij er tussenuit geknepen.
     
  11. Zonnebloem92

    Zonnebloem92 VIP lid

    4 dec 2012
    10.846
    4.212
    113
    Vrouw
    Zuid Holland
    Brr die wildwaterbaan in Heijerbos, daar heb ik ook trauma's aan.

    Ik ben als kind een keer bijna uit een attractie gevallen.
    Ging met een vriendin en mijn moeder in zo'n frisbee attractie in een pretpark, haar moeder wilde niet en stond langs de kant.
    Op het moment dat dat ding begint te draaien heb ik door dat mijn beugels helemaal niet vast zitten dus raak in paniek en begin te gillen, mijn vriendin en mijn moede en andere mensen in de attractie ondertussen ook. Gelukkig zag de moeder van die vriendin dat er wat loos is en heeft de attractie laten stoppen voordat hij hoog was en ik waarschijnlijk ter pletter was gevallen.
    Ben nooit meer in zo'n ding geweest, en check altijd direct de beugels.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  12. Wizzy5

    Wizzy5 Bekend lid

    27 mrt 2019
    803
    957
    93
    Vrouw
    Ik zou op 13 mei 2000 naar het toen ontplofte vuurwerkbedrijf gaan. Mijn toendertijd beste vriendinnetje was de dochter van 1 van de directeuren. We hadden al afgesproken daar de volgende dag daar samen te gaan spelen. Ze hadden daar een groot terrein waar je "veilig" kon spelen. Gelukkig had ik mij bedacht om te gaan zwemmen, want het was prachtig weer. Weet niet of ik het na had kunnen vertellen als ik toch mee was gegaan.

    Gelukkig was mijn eerste bevalling in het ziekenhuis. Ivm zwangerschapsvergifiging ging het tijdens de bevalling mis.
     
  13. Wizzy5

    Wizzy5 Bekend lid

    27 mrt 2019
    803
    957
    93
    Vrouw
    En wat een heftige verhalen lees je hier zeg.
     
  14. Lomo

    Lomo Fanatiek lid

    17 jan 2019
    1.182
    1.540
    113
    Vrouw
    wauw bijzonder verhaal zeg. Wat een geluk dat jij er niet naar toe bent gegaan.
     
  15. Wizzy5

    Wizzy5 Bekend lid

    27 mrt 2019
    803
    957
    93
    Vrouw
    Ja absoluut. Voelde me echt beschermd.
     
  16. Miss M

    Miss M Fanatiek lid

    19 mrt 2012
    2.387
    596
    113
    Vrouw
    Noord-Holland
    We waren op vakantie in Frankrijk en bezochten een burcht in de Pyreneeën.
    Daarboven brak er vrij plotseling een onweer los. Opeens voelde ik iets heel heets achter mijn rug. De bliksem was vlak achter me ingeslagen.
    Met haren rechtovereind zijn we heel snel naar beneden gegaan. Op het moment hadden we het niet zo door. Maar we hebben heel veel geluk gehad.
     
  17. susanne85

    susanne85 VIP lid

    13 aug 2007
    9.758
    829
    113
    Noord Holland
    Als ik mijn 2e bevalling niet in t zh had gedaan was ik dood gebloed. Ik moest gelukkig in t zh bevallen ivm t termijn van de zwangerschap.
    Placenta kwam niet los waardoor ik bijna 3 liter ben kwijt geraakt tussen de laatste perswee en de operatie.
     
  18. Jaan

    Jaan Niet meer actief

    #98 Jaan, 20 mei 2020
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 mei 2020
    Nou iedereen kent me ondertussen wel dus ik zal normaal doen maar mijn Lyme. Ik heb in die 10 jaar ZO op het randje gelegen. En dan die paniekaanvallen en al die shit,als het volgend jaar niet over is ben ik er serieus klaar mee. In die zin ja.
    Iemand zei me ooit: leven is een gift maar als al je vrienden,man etc er vandoor gaan omdat ik zo ziek ben, is het leven een hel. Ik zit al 4 mnd in bed nu met flinke angsten dat het nog erger en nog erger word,ik word er knettergek van.

    ps. Ik vertel maar 10% hier van hoe het echt is,ik schaam me ervoor. index.jpg
     
  19. Jaan

    Jaan Niet meer actief

    Och een suicidepoging vind ik altijd zo erg om te lezen omdat ik er in december ook 2 gedaan heb. Nog heel veel sterkte.
     
  20. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik heb dat gehad op de kermis. Zo een lange bank die omhoog gaat en rondjes gaat draaien. Gelukkig niet heel hoog en super snel maar de beugel zat niet goed dicht en niemand had het door. Heb me tijdens de hele rit heel stevig vast moeten houden want zakte er telkens onderdoor. Was echt super bang en sindsdien heb ik echt een angst voor kermis atracties. Vind het ook echt niet fijn als mijn zoon ergens in gaat maar mag van mijn man die angst niet op hem projecteren.
     

Deel Deze Pagina