Zwanger worden na een miskraam / missed abortion (deel 2)

Discussie in 'Zwanger worden clubs' gestart door nneah, 27 apr 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. novemberzes

    novemberzes Fanatiek lid

    28 jan 2020
    1.945
    1.992
    113
    Vrouw
    Oke! Ik ben erg benieuwd morgen.
    Het zit er al 4 weken, het lijkt mij niet dat het nog vanzelf komt..
     
  2. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Wat heftig! Ik weet hoe je je voelt..
    Wij kwamen er bij 14 weken zwangerschap achter. Waarschijnlijk rond 11 weken gestopt, maar het zat er dus in ieder geval ruim twee weken...

    Ik moest het ook oraal innemen! Ik vond het toen ook gek, omdat ik ook vooral had gelezen dat iedereen dat vaginaal moest. Ik heb toen nog eens her ziekenhuis gebeld om nogmaals na te vragen en toen kreeg ik weer oraal te horen. Misschien is het per ziekenhuis verschillend?

    Heel veel sterkte!
     
  3. novemberzes

    novemberzes Fanatiek lid

    28 jan 2020
    1.945
    1.992
    113
    Vrouw
    Hoe is het toen bij jou gegaan qua bloedverlies etc?
    Ik heb net ons zoontje weg gebracht, gegeten en ga zo de hond uitlaten en ga dan de tabletjes innemen.
    Mijn vriend werkt vandaag dicht bij huis, dus hij komt meteen als ik bel.
    Maar voor nu ben ik alleen en vind het eigenlijk wel spannend en misschien zelfs eng ondat ik niet weet wat me te wachten staat. Misschien gebeurt er niks...
     
  4. novemberzes

    novemberzes Fanatiek lid

    28 jan 2020
    1.945
    1.992
    113
    Vrouw
    Ik lees nu pas de titel van dit topic goed. Misschien had ik mijn vragen betwr ergens anders kunnen stellen, maar ik las op dat moment alleen "miskraam en missed abortion" sorry :oops:
    Het is uiteindelijk wel de bedoeling dat ik weer zwanger wil worden nadat we weer mogen natuurlijk dus zou toch wel graag mee willen praten.
     
  5. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Neejoh je zit hier goed hoor! Wij hebben allemaal obze eigen ervaringen en zijj er om die met je te delen.
     
  6. Marielle1985

    Marielle1985 Bekend lid

    20 mrt 2015
    661
    549
    93
    Hoi hoi, ik heb ook die tabletjes gehad. Na innamen eerst licht bloedverlies. Op gegeven moment weeïge pijn en 4uur na inname vruchtje verloren. Had het opgevangen (Met 11wk hartje gestopt)
    Ongeveer 2uur nadat ik vruchtje verloren had enorme stolsels verloren. Ik ging bijna 'out' gelukkig trok ik snel weer bij.
    Het bloeden was niet veel, maar was op en af. Ik heb 8weken met restweefsel gelopen. Gelukkig heeft mijn lichaam dat laatste restje ook opgeruimd
     
  7. novemberzes

    novemberzes Fanatiek lid

    28 jan 2020
    1.945
    1.992
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je bericht!
    Ik kreeg na 2.5 uur krampen en ben naar de wc gegaan. Ik voelde een plop en verloor ineens heel veel vocht. Kort daarna kwamen er enorme stolsels van 25 cm lang, leek wel de moederkoek na een bevalling :eek:
    Nu denk ik dus dat ik het vruchtje toch gemist heb. Maar heb nog steeds lichte krampen, dus wil zo nog eens kijken of er wat mee komt..
     
  8. Fraser

    Fraser Niet meer actief

    @novemberzes Heftig dat er zo veel in 1x uitkomt! Hopelijk heb je nu wel het meeste gehad en pakt je lichaam het goed op.

    Ik had vandaag nacontrole echo bij de verloskundige. Helaas nog restweefsel, niet heel veel, maar toch. Erg frustrerend! Bij de mk in januari was in gelijk schoon, maar dat was dat ook een super vroege miskraam. Die in maart weet ik dus niet, of ik helemaal schoon was, want door Corona geen controle gehad. Nu ben ik ergens bang dat ik toen ook nog restweefsel had en het daardoor nu ook fout is gegaan. Of heb je dan helemaal geen eisprong? Nouja daar is nu hoe dan ook niks meer aan te doen.
    Normaal zou ik deze vrijdag al bij de gyn terecht kunnen voor restweefsel, maar we zijn een paar dagen weg. Dus dat wordt nu volgende week donderdag, samen met het herhaalde miskramen gesprek.
    Best verdrietig vandaag, had gehoopt dit af te kunnen sluiten en dat alles klaar was na de bloeding van de miskraam. Nu weet ik dus ook waar de zeurende buikpijn vandaan komt...
     
  9. novemberzes

    novemberzes Fanatiek lid

    28 jan 2020
    1.945
    1.992
    113
    Vrouw
    Het vruchtje is er vanavond uit gekomen, gelukkig. Wat bijzonder zeg. Heel verdrietig en mooi tegelijk.
     
  10. novemberzes

    novemberzes Fanatiek lid

    28 jan 2020
    1.945
    1.992
    113
    Vrouw
    Oh shit wat balen dat er nog wat is achter gebleven...
     
  11. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Sorry dat ik zo laat reageer. Ik lees nu dat het vruchtje er al uit is....
    Ik had erg pijnlijke weeën na die pillen. Wist echt niet wat ik met mezelf aan moest. Heel veel bloedverlies. Toen het vruchtje eruit was, werden de weeën minder. Ik heb geen bevalling meegemaakt eerder, maar volgens mij kwam dit in de buurt van een bevalling (light). Heftige ervaring dus, maar ik lees er veel verschillende verhalen over. Ieder lijf reageert anders.

    Nu kun je het gaan afsluiten/verwerken. Ik vond de dag van het innemen van de pillen erg vermoeiend vooral. Was dcht gesloopt.
    Krijg je wel nog een controle-echo?

    Veel sterkte!!
     
  12. novemberzes

    novemberzes Fanatiek lid

    28 jan 2020
    1.945
    1.992
    113
    Vrouw
    Geeft niet hoor. Wat naar dat je het zo ervaren hebt..

    Het viel me enorm mee. Had me voorbereid op enorm bloedverlies, heftige krampen en dat ik de hele dag op bed zou liggen.
    Toen de grrotste stolsels eruit waren, bloedde ik natuurlijk nog wel. Toen ik het vruchtje verloor, waren mijn krampjes weg. De krampjes waren te vergelijken met lichte menstruatie pijn.

    Ik ben erg opgelucht dat het er uit is.
    We gaan het vandaag begraven.
     
  13. Nien92

    Nien92 Fanatiek lid

    11 jul 2019
    1.084
    724
    113
    Vrouw
    Gelukkig was het bij jou minder heftig én heb je het kunnen opvangen. Bij mij ging het zo snel dat dat niet gelukt is.

    Vandaag een heftige dag dus met het afscheid. Ik denk aan je.
     
    novemberzes vindt dit leuk.
  14. mimi1988

    mimi1988 VIP lid

    7 apr 2015
    6.937
    4.152
    113
    Hoop dat je het vruchtje een mooi plekje hebt kunnen geven. Hoe gaat het nu met je?
     
  15. novemberzes

    novemberzes Fanatiek lid

    28 jan 2020
    1.945
    1.992
    113
    Vrouw
    Lief van je dat je dat vraagt!

    We hebben het met zijn drietjes begraven waar we vaak lopen met de hond. Niet direct aan een looproute, maar iets verder in het bos. We herkennen het ook meteen en we kunnen er gewoon naar toe bijvoorbeeld.
    Met mij gaat het goed. Gisteren even een dip omdat ik er aan dacht dat ik a.s. zondag 14 weken zwanger zou zijn.
    Ik heb niet zoveel bloed verlies en heb geen buikpijn gelukkig.
    Heb het woensdag ook niet als kets heftigs ervaren en vond het enorm bijzonder hoe "af" het kleintje al was.
    Teentjes, vingers, oortjes, het zat er allemaal al. Zo bijzonder!
     
  16. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Wat fijn dat je hetnzo hebt ervaren en het hebt kunnen zien. Hopelijk is ook alles eruit, laat je wel controleren op restweefsel.
     
  17. Siamara

    Siamara Fanatiek lid

    1 okt 2018
    2.878
    2.797
    113
    Vrouw
    Overijssel
    Welkom @Fraser ! Ik snap dat heel goed, dat miskramen na twee kindjes nog net zo intens verdrietig zijn. Ik vind het altijd zo'n dooddoener als mensen zeggen "je hebt er toch al een/twee?". Ik heb het bij een vriendin gezien, die na een gezond zoontje alleen maar miskramen kreeg en na een lang traject heeft moeten opgeven dat er een tweede kwam... Dat was/is echt een enorm rouwproces. Dat er dan mensen zijn die zeggen "gelukkig heb je er al een", hoe goed bedoeld ook, doet haar zo'n pijn.

    Welkom @novemberzes ! Wat een heftig verhaal. Mijn miskramen waren steeds vrij vroeg, het lijkt me nog veel verschrikkelijker als je al verder bent en ervan uitgaat dat alles goed is... Sterkte!

    Ik heb zelf even niets van me laten horen, het hele onderwerp zwanger worden even helemaal gemeden, omdat mijn hematologe me niet wil behandelen. Na overleg met andere ziekenhuizen heeft ze geconcludeerd dat mijn stollingsafwijking (Factor VIII) niet behandeld wordt en dat het gevaarlijk is voor een zwangerschap als ik fraxiparine spuit. Ze wil dus dat ik daarmee stop. Ze zegt zelfs dat dit Europees beleid is en dat ze in Gent dus iets doen wat niet mag. Ze gaat m'n arts in Gent ook nog bellen om te vragen waarom hij fraxiparine voorschrijft, terwijl dat tegen Europees beleid is... Ik weet even niet wat ik moet, ben er al een poosje helemaal stuk van, zit met een enorm dilemma. Vandaag is m'n eisprong en wij zijn er gewoon vol voor gegaan. Ik wil morgen dus weer beginnen met de bloedverdunners. Ik wou alleen zo graag ook in NL gesteund worden door een arts. :(

    Ik ben de afgelopen weken enorm gevlucht in Animal Crossing. Ik kan het iedereen aanraden. Even helemaal niet bezig zijn met zwanger worden en obsessief bezig zijn met een spelletje... Weet niet of het gezond is, maar mij helpt het. :oops::rolleyes::roflmao:
     
  18. Siamara

    Siamara Fanatiek lid

    1 okt 2018
    2.878
    2.797
    113
    Vrouw
    Overijssel
    Oh ja, toch ook nog wel een beetje goed nieuws... In oktober zouden m'n vriend en ik voor een geregistreerd partnerschap gaan, maar hij heeft me een paar dagen geleden ten huwelijk gevraagd. Het wordt dus toch een bruiloft. :D
     
    mimi1988, Marielle1985, Miep90 en 2 anderen vinden dit leuk.
  19. Kramertje

    Kramertje VIP lid

    4 apr 2019
    6.778
    5.545
    113
    Vrouw
    Jeetje wat een vreemd verhaal. Ik hoor inderdaad niet anders dan dat iedereen met een stollingsafwijking Fraxiparine voogeschreven krijgt. Nu moet ik er wel bij zeggen dat Nederland een bang land is qua voorschrijven van medicatie. Maar als ze het over Europees beleid heeft.... lijkt me eigenlijk toch ook niet dat een universitair ziekenhuis met goede naam als Gent zoiets voor schrijft als het helemaal niet mag.

    Wanneer wordt je gebeld hierover?
     
  20. Kramertje

    Kramertje VIP lid

    4 apr 2019
    6.778
    5.545
    113
    Vrouw
    Wat leuk, gefeliciteerd!
     
    Siamara vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina