Haha exact wat ik dacht. Kaaskoppen Hier. Wij eten graag Hollandse kost dat is niet zo gekruid. Voor Mexicaans heb ik wel een kruidenmix van een lokale winkel standaard in huis. Verder cola, geen cola betekend chagrijnige vrouw in huis. (Ben er echt aan verslaafd )
Leuke om te lezen! Ik kook vooral heel saai : aardappelen in alle varianten, gekookte groenten, en (nep) vlees. Het enige wat mijn kinderen een beetje normaal eten. Ik heb dus ook bijvoorbeeld weinig kruiden, peper en zout natuurlijk wel. En verder paprika poeder, Kerrie en kaneel. Dat was t wel Verder heb ik wel Altijd ingrediënten in huis om te bakken, dus bloem, Volkoren meel, suiker, olie, maizena etc. En altijd potten of blikken bonen in veel varianten. Gepelde tomaten. En we hebben altijd veel fruit en groenten in huis en eigenlijk nooit koek of snoep. Dat vinden veel vriendjes en vriendinnetjes van mijn kinderen maar raar.
De enige dingen die ik eigenlijk niet heb of ken komen uit @citroenrasp haar voorraad. Ik heb wel veel olieën. Basilicumolie, rozemarijnolie, peperolie, knoflook-peperolie, walnootolie, truffelolie, hazelnootolie, tijmolie. Verder heel veel kruiden maar de meesten worden hier ook wel genoemd. En dan staat de tuin nog vol met verse kruiden (citroenbasilicum, citroenmelisse, tijm, platte peterselie, krulpeterselie, basilicum, munt. Maar dat zijn geen dingen die andere mensen niet hebben denk ik zo.
Ik heb altijd maggiblokjes/knoflook/ui/tomatenpuree want dat gebruikt mijn man bijna standaard voor elke maaltijd die hij maakt. Verder niets bijzonders, ik ben niet zo van de moeilijke recepten.
Serieus?! Bloem nutteloos Zo grappig hoe huishoudens kunnen verschillen. Ik heb bv echt stress gehad met dat gehamster en daarna de leveringsproblemen van bloem. Ik heb altijd een voorraaddoos in de keuken en een backup pak in mijn voorraadkast. Ik kan echt niet zonder bloem
Heel veel kruiden (hoe meer hoe beter) Palmsuiker Pandanpasta Linzen (bruin/groene en rode) Bloem Gist
Hier ook in huis maar dan voor stoofschotels uit de slowcooker. Staat het me te lang dan wordt t spontaan pannenkoeken. Qua gebruik haal ik 1 pak in een jaar. Wat doe je met zoveel bloem vraag ik me af? Oh baking soda heb ik ook nog trouwens. Meer voor schoonmaak dan de keuken overigens
O.a. ook als bindmiddel in soepen, sauzen en stoofschotels, bij het paneren, in diverse degen en beslag (bv. pitabroodjes, deeg voor quiche, koekjes, gebak, taart, brood(jes), etc.) Pannenkoeken komen hier nooit uit een pak, aangezien ik ook altijd melk en eieren in huis heb. Mijn dochter maakt graag american pancakes. En ik gebruik het ook in bepaalde desserts bv soufflé of apple crumble of ik maak er bechamel mee. En nu vergeet ik vast nog iets. Echt ondenkbaar voor mij om geen bloem in huis te hebben
Ik heb vorig jaar van Sardinië een fles mee genomen, olijfolie met citroen! Zo lekker! Gelijk spijt dat ik niet meer mee had genomen!
Nou inderdaad! Voor mij ook. Ik gebruik bloem echt bijna dagelijks. Voor sausjes, om gerechten te binden, te bakken, pannenkoeken, pizzadeeg etc. Ik vond dat gehamster van bloem ook echt heel vervelend. Gelukkig is het er hier weer volop.
Als ik dit topic zo doorlees vraag ik me toch echt af wat de meeste mensen met al die bloem hebben gedaan. Gelukkig had de Turkse winkel bij ons nog bloem, want zelfs weken later was het nog moeilijk verkrijgbaar in de normale supermarkt.
Mijn huis bevat veel glutenvrije producten en lactose vrije producten. Ik heb door die omstandigheden veel "verstand" van allergieën en intoleranties en daarom eten mensen met die allergieën hier ook veilig. Dat vinden ze wel fijn Ik heb verden geen spannende dingen in huis denk ik.
Standaard in huis: Waterijsjes, wasa crakcers, Knorr wereldgerechten, Lasagnesaus zakje, pot appelmoes, pot doperwten, tomatenketchup & curry, wokolie, pasta in verschillende soorten, woknoodles, pandanrijst, italiaanse kruiden, sojasaus, blikjes tonijn, afbakbroodjes, brie. Bloem gebruik ik 1x per jaar ofzo . Mijn man wel regelmatig voor pizzadeeg en om vis te paneren. Ik ben niet zo'n hobbykok, ik koop gewoon vissticks hahaha. Van veel dingen in dit topic heb ik nog nooit gehoord. Maizena heb ik in huis tegen luieruitslag bij de jongste. Maar wat ik er in de keuken mee zou moeten?
Ingemaakte citroenen hebben wij altijd staan. Smen (gerijpte zoute boter met oregano) hebben we ook altijd en gebruik ik veel in soepen, couscous en rijst. Verder meestal gedroogd schapenvlees uit Marokko. Dit eet je met linzen, bonen of bij de couscous.
Ohh en ik vergeet nog: Fleur de Sel. Zoveel lekkerder dan "gewoon" jozo zout. Nog een beetje over je gerecht heen strooien als het al op je bord ligt. Om water te zouten om dingen te kopen gebruik ik wel gewoon zout, maar Fleur de Sel is hier dus wel echt onmisbaar.
Wat ik me dan afvraag, waar gebruik je het in/bij? Olijfolie met citroen, Fleur de Sel, vissaus enz. Ik gebruik ze voor 1 of 2 gerechten maar omdat zoon alleen avg eet staat een potje of fles al snel aan de kant. Zonde eigenlijk!