Scholen open/dicht

Discussie in 'Corona forum' gestart door xSNDY19x, 14 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Misschien zou Rutte dan willen uitleggen hoe. De school waar mijn zoon heen gaat weigert ook. En terecht, als meer scholen dat doen dan krijgt het wellicht meer aandacht. Deze school heeft 1.800 leerlingen, met die 1,5 m kunnen ze maar 1/5 per dag laten komen. Dat betekent 1 dag per week les en verder niks want docenten zijn dan bezig met les geven aan de kinderen die dan op school zijn.
    @Youtan hoe gaat het bij jullie?
     
  2. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.170
    1.354
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Dan kun je inderdaad beter doorgaan met online les geven, dan heb je in ieder geval elke dag les. Ben wel blij dat mijn kinderen op de basisschool zitten want hier krijgen ze voor de de dagen dat ze niet op school zijn genoeg thuiswerk mee gelukkig.
     
    Amarens vindt dit leuk.
  3. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Hier is er juist een enquete geweest en de ouders steunen het niet open gaan van de school. Liever afstandsonderwijs dan 1 keer per week naar school en verder niks. Maar 3.000 leerlingen, wauw is echt groot.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Dat was de gedachte daarachter, liever goed afstandsonderwijs dan slecht fysiek onderwijs. Ben nu wel benieuwd hoe ze het gaan doen. Mijn zoon gaat pas na de zomervakantie heen, is echt onzeker hoe het dan moet. Voor nu wachten wij af of de kennismakingsdag doorgaat.
     
  5. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Hier van het VO bericht gehad dat ze blij zijn open te kunnen gaan. En dat we later meer informatie krijgen over hoe ze het precies gaan doen.
    Al zouden ze maar een paar lessen per week kunnen doen bijv gym buiten op het sportpark. Of een mentorles of zo. Dat zou al zoveel meer zijn dan nu. Thuisonderwijs loopt vrij goed. Maar ook deze kinderen missen gewoon het hele sociale aspect. Echt goed zicht op deze kinderen is er nu ook niet.
     
    sillies, lovemy2kids en Cindy1977 vinden dit leuk.
  6. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Voor middelbare scholen snap ik dit ook.

    Vooral als onlinelessen prima verlopen. Dan zou ik juist de focus leggen op het afnemen van toetsen op school en waar nodig gesprekken met leerlingen.
     
    Zonnestralen en Amarens vinden dit leuk.
  7. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Kinderen met aanhoudende snottebellen kunnen om coronatest vragen

    VIDEOKinderen die langdurig verkoudheidsklachten hebben, kunnen gewoon naar de kinderopvang of school. Om te voorkomen dat kinderen een week of langer door snottebellen moeten thuisblijven, mogen ouders ook om een coronatest vragen.

    Iedereen met jonge kinderen weet: snottebellen zijn minimaal enkele weken per jaar niet weg te denken. Normaal gesproken niet zo spannend, maar in een tijd met Covid-19 betekent een verkoudheid thuisblijven.

    Om te voorkomen dat kinderen lange tijd onnodig niet naar de kinderopvang of school mogen, zijn er nieuwe richtlijnen vanuit het RIVM. Kinderen die altijd kuchen, last hebben van hooikoorts of chronisch verkouden zijn, mogen gewoon naar school of naar de opvang. ,,Natuurlijk is er altijd een grijs gebied, maar we hopen dat kinderen met bijvoorbeeld een allergie niet geweerd worden. Als een school twijfelt, kan die contact opnemen met een jeugdarts zodat die de situatie kan beoordelen", stelt RIVM-woordvoerder Marlies Hilhorst.

    Bij twijfel, en in overleg met de huisarts, kunnen kinderen op corona worden getest. Dat geldt niet alleen voor kinderen met chronische klachten, maar ook voor kleintjes die langer dan een week school of opvang moeten missen. ,,Dat is mooi, want als alle kinderen die snotteren worden geweigerd kan je de halve opvang sluiten", zegt Gjalt Jellesma, voorzitter van ouderorganisatie Boink.

    Met de nieuwe richtlijnen wil het RIVM voorkomen dat kinderen onnodig worden geweerd. © ANP
    Willekeur
    Van ouders hoort Boink dat het afhankelijk is van de pedagogisch medewerker of een kind na een nies of snottebel meteen moet worden opgehaald. ,,Die willekeur is vervelend. Iedereen weet dat kinderen vaak langere periodes achter elkaar snotteren. Pedagogisch medewerkers kennen die kinderen meestal al langer en weten precies wie altijd klachten hebben", stelt Jellesma.

    Iedereen weet dat kinderen vaak langere periodes achter elkaar snotteren. Pedagogisch medewerkers kennen die kinderen meestal al langer en weten precies wie altijd klachten heeft

    Gjalt Jellesma , Boink
    Uiteraard vindt ook Boink dat kinderen die ineens verkouden zijn thuis moeten blijven. Maar als een kind wekenlang milde klachten heeft, hoeft het niet al die tijd te worden geweerd. ,,Natuurlijk gaan we geen coronakinderen naar de opvang sturen, maar een reguliere snottebel is prima van corona te onderscheiden. Bijvoorbeeld doordat er wekenlang geen verandering in het patroon optreedt. En als er twijfels zijn, laat je adviseren door mensen die weten hoe het zit. Speel niet zelf voor doktertje", betoogt Jellesma.

    Niet meer besmettingen
    Hij wijst op de weken noodopvang die kinderdagverblijven al hebben gedraaid. Jellesma: ,,Er zijn kinderen opgevangen van mensen die in de zorg werken en er is geen enkel signaal dat er meer pedagogisch medewerkers met corona zijn besmet. Het is echt niet zo dat er al die tijd in de opvang 1,5 meter afstand is gehouden en tóch leidt het niet tot meer besmettingen. Kom je in een klaslokaal, zie je ineens allemaal strepen voor het bureau van de juf. Daarmee creëer je onrust.”

    Er zijn kinderen opgevangen van mensen die in de zorg werken en er is geen enkel signaal dat er meer pedagogisch medewerkers met corona zijn besmet

    Gjalt Jellesma , Boink
    De Brancheorganisatie Kinderopvang zegt niets te hebben vernomen van problemen met weggestuurde kinderen. Al scheelt het dat het voorjaar is en over het algemeen minder kleintjes verkoudheidsklachten hebben. Directeur Emmeline Bijlsma: ,,Ik heb de indruk dat er vrij flexibel met chronische luchtwegklachten wordt omgegaan. Het helpt wel als er een briefje van de huisarts is en als een kind echt verkouden is, is het handig als het thuisblijft.”

    Overigens blijft het een beslissing van de huisarts of een kind wordt getest, benadrukt het RIVM
     
    Roanna en fairy2011 vinden dit leuk.
  8. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.390
    4.245
    113
    Vrouw
    Bij ons krijgen de leerlingen 10 lesuren fysiek les. In de praktijk 2x5 lesuren achter elkaar. In één lokaal. Docenten verplaatsen, leerlingen blijven in hetzelfde lokaal. Elk vak krijgen ze één keer fysiek les, wiskunde 2x. Daarnaast nog 2 ochtenden onderwijs op afstand. Als het lukt, dan krijgen alle leerlingen minimaal 20 lesuren, waarvan de helft op school. We hebben meerdere ingangen, dus iedere klas krijgt een eigen ingang. We kunnen in de gewone lokalen 12 p kwijt, maar wij hebben ook de mediatheek en de gymzalen ingericht, zodat er per dag 4 klassen compleet kunnen blijven.
    Wij hebben het geluk van 2 gebouwen, waarvan 1 nog half leeg stond (deze school zijn we twee jaar geleden begonnen) dus we hebben extra ruimte.

    Dit is het basisplan tot nu, nu moeten de roosters nog verder helemaal uitgewerkt worden en hopen dat de plannen die theoretisch prima zijn ook in de praktijk uitvoerbaar.
    Ze willen het plan picobello in orde krijgen aangezien ze er van uit gaan dat deze situatie wel na de zomervakantie zo zal blijven.
     
    chrystel73, Wellesnietes, Anita1983 en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.390
    4.245
    113
    Vrouw
    Ik snap trouwens scholen met 3000 leerlingen wel, dat zij het zo willen doen. HeT is echt een ongelooflijke puzzel. Als ik zie bij ons (600 leerlingen, zonder de examenleerlingen en 100 man personeel), hoe moet je dit regelen met 3000 leerlingen en 300 man personeel?!
    Bij ons kan dit nu ook omdat we in een van de gebouwen een hele verdieping nog niet gebruiken en die gaan we nu in gebruik nemen.

    Maar hoe groot is zo’n gebouw dan al niet? Ik vind bij ons in de omgeving, de school waar @Anouk2005 haar dochter naar school gaat met 1800 leerlingen al mega! En die krijgen het ook wel voor elkaar.
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  10. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Dit klinkt eigenlijk ook prima!

    Ik hoorde van collega's dat de school van hun kinderen ook alle grote ruimtes in gebruik gaat nemen: gymzaal, aula, multifunctionele zaal, grote laboratorium, praktijkzaal.
    En in sommige gebouwen zijn de lokalen gescheiden door flexibele tussenwanden, deze kunnen soms ook open zodat lokalen samengevoegd kunnen worden.
     
    Syane vindt dit leuk.
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Hier al mail gehad dat de kennismakingsdag niet door zal gaan
     
  12. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Ook al niet? :| Ik snap het allemaal wel, maar mennn wat sneu voor hun zeg.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  13. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    :( Jammer maar dit vind ik eigenlijk minder erg dan geen afscheid van groep 8. Wij hebben enkel een mail gekregen met definitieve inschrijving en een bericht dat ze ons in juni verder zullen informeren.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  14. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Klinkt goed! Ik heb gelezen dat de verwachting is dat afstandsonderwijs zeker tot de kerstvakantie zal blijven. Ik ben heel benieuwd. Zoon maakt al grapjes dat hij zijn nieuwe klasgenoten met de kerst ziet :confused: Stiekem hoop ik dat kinderen die starten wat voorrang krijgen.
     
  15. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Nou, ik snap dat niet. Ze kunnen daar best een dag een programma voor maken. Want de kinderen van groep 8 hebben nu al zo’n raar jaar. Het gaat relatief gezien ook niet over super grote aantallen. Elke klas heeft dadelijk een eigen mentor. Al laten ze die maar een uur of twee uur met die kinderen een kennismaking doen. Dat zou toch moeten kunnen. Al is het in de sporthal, aula, schoolplein, etc.
     
    femkes en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  16. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Ja de school moet daar echt wat op verzinnen hoor! Hier ook nog niks gehoord. Hoor via zoon dat ze niks meer doen qua oefenen met de musical. Dus dat zal wel niks worden. Maar verder niks geen bericht van school. Ook niet dat ze iets gaan bedenken. Echt jammer.
     
    amdaa vindt dit leuk.
  17. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Dat hoop ik ook. Die brugklassers moeten zo wennen aan de nieuwe manier van werken, aan de vakken, nieuwe klasgenoten etc etc. Ze moeten ook echt leren plannen en werken. Daar is echt wel begeleidingen nodig. Ik hoop echt dat ze daar een goed plan bij maken. Ook zeker voor de kinderen met Dyslexie bijvoorbeeld.
     
    amdaa vindt dit leuk.
  18. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Mijn vriendin geeft les aan de brugklassers en ze vindt dit één van de weinige positieve punten aan thuisonderwijs aan groepen 7 en 8.
    Ze hebben nu noodgedwongen goed kennis gemaakt met zelfstandig thuis werken, huiswerk maken, dagplanning bijhouden enz. Hierin hebben ze wel een voorsprong op voorgaande lichtingen die vrijwel niks thuis deden.
     
  19. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Mwah, als ouder ervaar ik dat toch echt anders. Zal ook aan de school liggen en hoe die zaken heeft ingevuld. Mooi dat zij daar als juf zicht op heeft. Hier heeft de juf dat echt niet. En dat uurtje schoolwerk zette echt geen zoden aan de dijk. Daar hoef je weinig aan te plannen als je daar de hele dag over mag doen. Dus nee, ik denk dat die groepachters van onze school nog heel veel te leren hebben. Helaas.
     
    femkes vindt dit leuk.
  20. Liekje81

    Liekje81 VIP lid

    6 sep 2013
    18.555
    21.039
    113
    doktersassistente
    Zevenhoven
    Bij dochter op school leren ze echt al wel eerder plannen dan in groep 8. Daltononderwijs. Kan me niet voorstellen dat de meeste scholen daar al niet eerder mee beginnen dan in groep 8?
     

Deel Deze Pagina