Etenswaren die jij standaard in huis hebt (en anderen niet)

Discussie in 'De lounge' gestart door citroenrasp, 20 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dan ga ik volgende keer maggi blokjes bij de toko meenemen. Als er maggiblokjes in een surinaams recept staan (eigenlijk zo goed als altijd haha) dan zullen die van de toko dan vast geschikter zijn dan die van de supermarkt.

    Al ben ik benieuwd naar het verschil? Want Maggi is het merk, daarom heet het ook maggiblokje, maken die dan verschillende blokjes?
     
  2. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    die neem ik meestal mee uit Italië. ( ga op vakantie met een boodschappen lijstje:D)

    Maar AH heeft ze ook van het merk Castellino.
     
    Marti en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  3. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Waar gebruik jij de olie allemaal voor?

    mijn favoriet is pasta met citroenolie. Maar gebruik hem ook voor dressings en sauzen.
     
  4. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dat klinkt echt heel lekker. Heb je daar een receptje van?
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  5. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    oh dat is echt enorm ingewikkeld. Even kijken of ik het duidelijk kan uitleggen.

    je kookt spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje. Na het afgieten schenk je een flinke scheut olijfolie met citroen ( of olijfolie met pepers) over de spaghetti. Even roeren en opscheppen.
    Daarna rasp ik er parmigiano over heen.
    En klaar :D

    Ik maak hier vaak verschillende groenten uit de oven bij. Gevulde courgette, tomaatjes enz.
     
    Poppy4, YaelStone, citroenrasp en 3 anderen vinden dit leuk.
  6. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik hou van pasta en ik hou van citroensmaak dus ik moet dit maar eens gaan proberen :thumup: dank je wel voor je uitgebreide recept :roflmao:
     
    NiVa0230 en LisbethSalander vinden dit leuk.
  7. MissBlue

    MissBlue Niet meer actief

    Onze ouders. Eens in de zoveel tijd (meestal 1x per jaar) wordt er een koe geslacht. Bijna alles komt daarna bij ons in de vriezer. Wij wonen wel op een boerderij overigens, maar hebben alleen wat pluimvee op het moment.
    Ik maak ook eigen yoghurt/vla/boter/etc :)
    Ben niet anders gewend, zo ben ik op gegroeid en mijn man ook.
     
  8. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.178
    386
    83
    Ik ben ook totaal geen keuken prinses en kook vooral Hollandse pot. Dus voor mij is ook heel veel onbekend! We houden niet van pittig en gaan liever voor bekende dingen . Al zijn we wel gegroeid qua eten...
    Mijn keukenla puilt uit met droge kruiden en dan vooral mediterrane kruiden.
    Verder altijd bloem, melk, tomatenpuree, kippenbouillonblokjes, kwark, diepvries frambozen, muesli in huis. Een bruisend mineraalwater met een smaakje!
     
  9. Lafayette

    Lafayette Fanatiek lid

    13 okt 2012
    1.377
    1.562
    113
    Ik zet een pannetje op met 500 ml runderbouillon en worteltjes (dan kunnen die alvast garen). In een hapjespan uitje knoflook runderchipolata bakken, dan eventueel tomatenpuree of anders alleen een blik tomatenblokjes erbij. De runderbouillon en worteltjes in de hapjespan mikken en een flinke hand boekweit korrels erbij (die gaan de bouillon opnemen). Kruiden naar smaak, bijvoorbeeld oregano en zwarte peper. Kwartiertje laten stoven. Op het laatst een blik linzen opentrekken, afspoelen en erbij gooien om door te warmen. Er hoeft verder niks van brood ofzo bij, de boekweit korrels zijn je koolhydraten.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  10. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    Dank voor het delen.
    Dat ga ik eens maken maar dan met kruidenbouillon en tofu. ( vega hier;))
     
  11. Lafayette

    Lafayette Fanatiek lid

    13 okt 2012
    1.377
    1.562
    113
    Ben benieuwd hoe dat wordt, hoor het graag! Ongetwijfeld ook heel lekker.
     
    LisbethSalander vindt dit leuk.
  12. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.329
    842
    113
    Dan moet ik even bij ah keer gaan kijken. Italië is net iets te ver :roflmao:
     
    LisbethSalander vindt dit leuk.
  13. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.688
    3.469
    113
    Douwe Egberts ijskoffie. Is mijn man verslaafd aan, dus daar hebben we altijd een voorraadje van staan.

    Blikjes Rio Mare Insallatissimo Messicana. Ik vind deze zo lekker als lunch met wat verse spinazie en blokjes komkommer of augurk erdoor. We hebben daarom altijd een grote stapel staan.
     
  14. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    @KakieLakie en @GossipGirlxoxo
    Die van de toko kun je echt brokkelen tot een fijn poeder en dat lukt mij met die van de supermarkt niet. Ik koop dan wel echt de geel/rode verpakking bij de toko. In de supermarkt heb ik die niet gevonden, alleen andere varianten die vaak wat vettiger zijn. Als je wel de geel/rode kunt kopen in de supermarkt die goed poederig zijn, kun je gewoon die blijven gebruiken :D
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  15. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.285
    4.154
    113
    Ik knijp de normale maggiblokjes ook altijd fijn tot poeder! Kost wat kracht maar het lukt wel.
     
  16. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Dat is mij echt teveel gedoe :roflmao: Ik wil gewoon dat het lekker makkelijk poedert haha. Die van de toko zijn een fijn formaat en poederen lekker.
     
  17. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dan heb ik de goede. Ik snij meestal het blokje doormidden en daarna kan ik hem goed verpoederen.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  18. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.952
    113
    Wat is de toegevoegde waarde van een maggiblokje eigenlijk? (Op zout na dan...) :$
     
  19. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    De smaak :D
    In Surinaamse bami moet, maar echt MOET, een maggiblokje anders krijg je gewoon een heel andere smaak. Zo ook ik Antilliaanse “pindasaus”. In veel buitenlandse gerechten staat het tussen de kruiden die je gebruikt en dan gebruik je meestal geen andere toegevoegde zout.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  20. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik volg gewoon de recepten dus zou het niet weten :roflmao:
     
    citroenrasp vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina