Dan ga ik volgende keer maggi blokjes bij de toko meenemen. Als er maggiblokjes in een surinaams recept staan (eigenlijk zo goed als altijd haha) dan zullen die van de toko dan vast geschikter zijn dan die van de supermarkt. Al ben ik benieuwd naar het verschil? Want Maggi is het merk, daarom heet het ook maggiblokje, maken die dan verschillende blokjes?
die neem ik meestal mee uit Italië. ( ga op vakantie met een boodschappen lijstje) Maar AH heeft ze ook van het merk Castellino.
Waar gebruik jij de olie allemaal voor? mijn favoriet is pasta met citroenolie. Maar gebruik hem ook voor dressings en sauzen.
oh dat is echt enorm ingewikkeld. Even kijken of ik het duidelijk kan uitleggen. je kookt spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op het zakje. Na het afgieten schenk je een flinke scheut olijfolie met citroen ( of olijfolie met pepers) over de spaghetti. Even roeren en opscheppen. Daarna rasp ik er parmigiano over heen. En klaar Ik maak hier vaak verschillende groenten uit de oven bij. Gevulde courgette, tomaatjes enz.
Ik hou van pasta en ik hou van citroensmaak dus ik moet dit maar eens gaan proberen dank je wel voor je uitgebreide recept
Onze ouders. Eens in de zoveel tijd (meestal 1x per jaar) wordt er een koe geslacht. Bijna alles komt daarna bij ons in de vriezer. Wij wonen wel op een boerderij overigens, maar hebben alleen wat pluimvee op het moment. Ik maak ook eigen yoghurt/vla/boter/etc Ben niet anders gewend, zo ben ik op gegroeid en mijn man ook.
Ik ben ook totaal geen keuken prinses en kook vooral Hollandse pot. Dus voor mij is ook heel veel onbekend! We houden niet van pittig en gaan liever voor bekende dingen . Al zijn we wel gegroeid qua eten... Mijn keukenla puilt uit met droge kruiden en dan vooral mediterrane kruiden. Verder altijd bloem, melk, tomatenpuree, kippenbouillonblokjes, kwark, diepvries frambozen, muesli in huis. Een bruisend mineraalwater met een smaakje!
Ik zet een pannetje op met 500 ml runderbouillon en worteltjes (dan kunnen die alvast garen). In een hapjespan uitje knoflook runderchipolata bakken, dan eventueel tomatenpuree of anders alleen een blik tomatenblokjes erbij. De runderbouillon en worteltjes in de hapjespan mikken en een flinke hand boekweit korrels erbij (die gaan de bouillon opnemen). Kruiden naar smaak, bijvoorbeeld oregano en zwarte peper. Kwartiertje laten stoven. Op het laatst een blik linzen opentrekken, afspoelen en erbij gooien om door te warmen. Er hoeft verder niks van brood ofzo bij, de boekweit korrels zijn je koolhydraten.
Douwe Egberts ijskoffie. Is mijn man verslaafd aan, dus daar hebben we altijd een voorraadje van staan. Blikjes Rio Mare Insallatissimo Messicana. Ik vind deze zo lekker als lunch met wat verse spinazie en blokjes komkommer of augurk erdoor. We hebben daarom altijd een grote stapel staan.
@KakieLakie en @GossipGirlxoxo Die van de toko kun je echt brokkelen tot een fijn poeder en dat lukt mij met die van de supermarkt niet. Ik koop dan wel echt de geel/rode verpakking bij de toko. In de supermarkt heb ik die niet gevonden, alleen andere varianten die vaak wat vettiger zijn. Als je wel de geel/rode kunt kopen in de supermarkt die goed poederig zijn, kun je gewoon die blijven gebruiken
Dat is mij echt teveel gedoe Ik wil gewoon dat het lekker makkelijk poedert haha. Die van de toko zijn een fijn formaat en poederen lekker.
De smaak In Surinaamse bami moet, maar echt MOET, een maggiblokje anders krijg je gewoon een heel andere smaak. Zo ook ik Antilliaanse “pindasaus”. In veel buitenlandse gerechten staat het tussen de kruiden die je gebruikt en dan gebruik je meestal geen andere toegevoegde zout.