Wanneer is de pijn teveel?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door pembos, 18 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. pembos

    pembos Niet meer actief

    Hoi lieve mama’s. Ik ben over de helft van mijn zwangerschap en heb veel last van bekkenpijn. Hierdoor werk ik nu al een tijdje 50%. Ik merk dat ook de 50% eigenlijk teveel is: in de avond lig ik plat op de bank met een kruik en kan ik niks meer.

    Wanneer is de pijn teveel en wanneer kom je tot de beslissing om te stoppen met werken?
     
  2. Loesje1988

    Loesje1988 Fanatiek lid

    24 nov 2019
    1.525
    1.563
    113
    Vrouw
    Ik denk dat alleen jij dit kan inschatten. Maar als ik het zo lees heb je je grens eigenlijk al bereikt. Hoe meer je hierover heen gaat, hoe meer en langer last je hiervan kan hebben. Ik neem aan dat je ook al naar een bekkenfysio of osteopaat gaat, of met een bekkenband loopt, anders zou ik hier toch snel langsgaan? Beterschap!
     
  3. 1991Mamavanvier

    1991Mamavanvier Fanatiek lid

    1 apr 2020
    1.689
    1.292
    113
    Vrouw
    Je geeft het zelf al aan, je grens is zo te lezen allang bereikt. Hoe langer jij doorgaat hoe slechter jij er straks aan toe bent. Nog niet gesproken over je herstel... Ik zou mij in jou geval ziek melden. Is niet leuk, maar wat moet dat moet. Als jij al niet meer van de bank kan komen van de pijn, ga je over de streep.... Ik heb dit alles ook mee gemaakt dat ik in de avonden niet meer kon lopen.
     
  4. Panter

    Panter VIP lid

    14 mrt 2011
    13.710
    4.559
    113
    De grens is bereikt op het moment dat je thuis niet meer functioneert.
    Zo te lezen ben jij al ver over die grens to.
     
  5. ConflictDiamond

    ConflictDiamond Bekend lid

    31 aug 2016
    516
    671
    93
    Ik sluit mij aan bij bovenstaande, klinkt alsof je de grens al over bent! Hoe vervelend ook, meer ziekmelden is waarschijnlijk wel het verstandigst. In mijn vorige zwangerschap ben ik ook 50% gaan werken maar dan wel met een uur bedrust halverwege de werkdag. En later ben ik volgens mij nog iets minder gaan werken maar ik weet het niet meer precies. Op het eind kon ik alleen echt niets meer.. kon de deur niet meer uit zonder rolstoel, dat was echt heel naar. Op dit moment, vanwege de corona, ben ik door de omstandigheden gedwongen om sowieso al volledig thuis te werken, maar ook weer gedeeltelijk ziekgemeld, en ik merk dat dat echt een hoop scheelt voor mijn bekken. Het niet hoeven reizen, maar ook het voldoende rust nemen tussendoor en veel afwisselen in houding (niet te lang op een stoel aan de eettafel bijvoorbeeld, dat is echt killing).
    Maar ik moet wel goed doseren en plannen wat ik doe op een dag want als ik teveel doe (ook al levert het op het moment zelf geen pijn op) dan lig ik 's avonds dus idd wakker van de pijn..

    Heel veel sterkte in elk geval!
     
  6. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Hier hetzelfde gehad. Tot ik had zoiets van elke avond aan de paracetamol is ook niet goed. Ben enkel administratief gaan werken en eerder met verlof gegaan dan gepland.

    Jij en je kindje zijn het belangrijkste.
    Ik weet niet waar je woont. Maar in de buurt van Utrecht zit een super goede fysio die expert is op dit gebied. PB mij eventueel
     
  7. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.448
    7.291
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Mijn grens was eind februari al bereikt... had al heel vroeg last van vreselijke rugpijnen maar probeerde door te gaan omdat ik geen aansteller wilde zijn.
    Begin maart half gaan werken en dat was wel beter maar na 4 uur staan moest ik thuis alsnog eerst 2-3 uur plat voor ik wat kon doen aan het huishouden..
    Toen was ineens corona en zit nu sinds 16 maart thuis en ga nu ook niet meer werken. Is 4 uur staan in een hete drukke keuken met veel stress, tillen, bukken en hurken dus wacht nu even tot een werkverbod is geregeld. Stiekem 'blij' met corona omdat ik nu in elk geval niet blijf pushen..
     
  8. pembos

    pembos Niet meer actief

    Wat lief dat zoveel mensen hebben gereageerd. Ik doe wat ik kan maar dit wordt helaas niet geaccepteerd door mijn werkgever. Ze willen dat ik langer werk dan ik lichamelijk aan kan. Ik ben al onder behandeling bij de fysio.
    Heeft hier iemand ervaring met de arbodienst en hoe je jezelf volledig 100% ziek kan laten verklaren?
     
  9. Dastoch3

    Dastoch3 Bekend lid

    1 mrt 2020
    582
    513
    93
    Vrouw
    De pijn is teveel als je lichamelijk niet meer functioneert.
    Kun je niet gewoon een gesprek aangaan met de bedrijfsarts?
     
  10. pembos

    pembos Niet meer actief

    De bedrijfsarts wilt dat ik doe wat ik kan doen. Dus ook als ik maar 1 of 2 uur kan werken op een dag, dat ik dit doe. Werkgever accepteert dit niet en wilt dat ik minimaal 4 uur werk. Ik voel mij onder druk gezet en vind de situatie heel lastig. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt.
     
  11. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.448
    7.291
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Wat ontzettend lastig en wat een vervelende werkgever :( kan je je niet gewoon ziek laten melden door je arts? Weet niet hoe dat in NL werkt.. maar hier kan ik mij ziek laten schrijven middels een briefje van de arts en dan kan je werkgever je tot niks verplichten.
    Even om de tafel met je werkgever is geen optie?
     
  12. Annie82

    Annie82 Fanatiek lid

    27 nov 2015
    1.694
    807
    113
    NULL
    NULL
    Je kunt een second opinion aanvragen bij het uwv dacht ik als je het niet eens bent. Edit: heet een deskundigenoordeel. Een bedrijfsarts geeft vaak een advies. Het is dan aan wetgever en werknemer om dit samen uit te voeren
     

Deel Deze Pagina