Ladies, Omdat mijn kinderen geen koemelk mogen én het enige softijs zonder koemelk in NL voorlopig niet verkocht mag worden (ikea), wil ik een poging ondernemen om zelf een soort softijsje te maken. Ik had op tasty (junior?) een eenvoudig recept gevonden voor schepijs. Bevroren banaan, bevroren aardbeien, kokosmelk, vanille aroma en invriezen maar. Klinkt makkelijk. Maar ik wilde graag softijs maken omdat ze er om vragen (en als uitdaging).... zou je dan "gewoon" wat meer kokosmelk uit blik moeten toe voegen? Of ieder uur even omscheppen in de vriezer? En spuiten gewoon met een spuitzak met grote opening? Of een gat in een plastic zakje knippen voor een tuutje? Iemand tips?
Echt softijs is volgens mij lastig. Bij ijsmachine is het wel als het net klaar smeuïger dan dat het al in vriezer is geweest. Lees graag mee, hier dochter die geen melk en suiker mag. Zijn al blij dat we nu soort schepijs kunnen maken
Hmm mijn man maakt altijd zelf ijs met gecondenseerde melk + slagroom + smaakje. Is daar misschien een koemelkvrije versie van te maken?
https://www.baksels.net/softijs-zonder-ijsmachine/ Hier staat een simpel recept voor softijs op. Zou je de slagroom en melk kunnen vervangen door soja slagroom en kokosmelk? Geen idee hoor, ik roep maar wat maar wie weet..
Yep, deze ja. Nice cream heet het, echt een softijs structuur en ook nog eens gewoon gezond! Op internet zijn vele varianten te vinden. Belangrijk is dat je de bevroren bananen echt een aantal minuten op de hoogste stand in de keukenmachine doet, dan wordt het wonderbaarlijk genoeg net softijs.
Geen suiker? Dat lijkt me lastig! We hebben hier ook milkshake gemaakt. 200ml kokosmelk uit blik (koud!!) Blenderen met oats-chocomel en een paar scheppen nesquik. Misschien lukt milkshake ook wel met diezelfde kokosmelk en aardbeien (en een beetje suikervrije limo). Ik zou er dan nog wat havermelk doorheen mixen
Geen recept om zelf te maken. Maar wist je dat Magnum, Cornetto en Ben en Jerry allemaal vegan ijsjes in het assortiment hebben? Ook Alpro heeft lekker schepijs.
Dat ja. Ik haalde bij de natuurwinkel wel eens ijs van Frozen Dutch, Dat is op basis van kokos. Het is geen softijs, maar wel lekker
Geen soft ijs. Maar wat ik wel vaak doe: mango blokjes uit de vriezer, die in de keukenmachine klein maken, kan ook met een staffmixert trouwens. Er kokosmelk bij gieten en dan met een lepel goed doorroeren. Doordat het gruis ijs is bevriest de kokosmelk tijdens het roeren. En heb je heerlijk zacht ijs. Zonder gekke toevoegingen. Dit kan je met al het ingevroren fruit doen. En met elke soort room/melk.
F*ck the autocorrect heb het maar even aangepast. Al vermoed ik dat je er best wat kruiden doorheen kan mengen
Bevroren mango met kokosmelk in de blender doe ik hier ook. Er zijn veel soorten alternatieve melk. Als je een barista variant neemt (oatley barista is zonder soja) word het sneller romig en luchtiger.