Oh, en Tony Chachère's original creole seasoning, zoals het op het potje staat: great on everything! Kan niet zonder, heb tot nu toe steeds mensen bereid gevonden potjes voor me mee uit Amerika te smokkelen want hier wordt t niet verkocht.
Wat hier ook standaard in huis is en waar ik nooit mis mee grijp zijn sausjes. -mayonaise (zaanse) - pittige mayonaise (zaanse) - belgische mayonaise (lekker zuur) - calve mayonaise - frietsaus - amarican frietsaus - curry - ketshup - cocktailsaus - knoflooksaus - citroen mayonaise - truffel mayonaise - bbq saus - sambal oelek - sambal badjak - groene pesto - joppie saus - satesaus - picalilly En dan nog de sausjes uit zakjes - duyvis carnaval - duyvis fiesta - kaassaus - stroganof saus - pepersaus En dan vergeet ik vast nog wel iets.
So de knetter wat een sausjes. Bewaar jij ze allemaal in de koelkast? ( en heb je dan voor de sausjes een extra koelkast aangeschaft?) Zou trouwens een walhalla zijn voor mijn jongste. Die eet altijd mayonaise met friet ipv friet met mayonaise
Call me crazy ik ben hier de mayo gek. Op een eitje vind ik zaanse mayo lekker. Op patat juist die zure belgische mayo. Bij een broodje carpacio truffel mayo. Bij een toastje gerookte zalm weer citroen mayo. En bij kipfilet weer calve mayo
Ja alles in de koelkast. Wel meestal de kleinste verpakking die er is ivm ruimte. Heb een extra koelkast in de schuur daar bewaar ik eten in voor de komende dagen en bijvoorbeeld eieren en kaas en andere dingen als ik nog open verpakkingen in de koelkast binnen heb. Dat als dat op is ik het zo kan aanvullen vanuit de koelkast in de schuur. Ik vergat bij mijn sausjes nog wat - franse mosterd - mosterd met pitjes (limburgse volgens mij) - honing mosterd en - honing - dille
Ik maak zelf mayonnaise, altijd van een halve liter olie. Van daar uit kan ik alle kanten op, mosterdmayo, tartare, lookmayo etc.
-Tahin (voor het maken van hummus) -Misopasta (om cashewkaas te maken en als smaakmaker bij wokgerechten) -Edelgistvlokken (voor cashewkaas of over de pasta) -Marmite (als smaakmaker in gerechten en sauzen) -Vegeta (om bv water te zouten of in soep) -Agar Agar (vegetarisch bindmiddel ipv gelatine) Dat was het denk ik wel. Heb ook wel veel kruiden en specerijen maar ik vind dat zelf normaal aangezien ik geen pakjes en zakjes gebruik. Dingen waarvan ik denk dat het minder vaak bekend is: Laos, ketoembar, citroengras, koenjit, gerookte paprika.
Veel heb ik al voorbij zien komen, alleen mungbonen (tauge voordat het tauge is) heb ik nog niet voorbij zien komen en ik heb een grote voorkeur voor masterfood's thai seasoning, Lee kum Kee smaakmakers en Tofu uit de chinese winkel. Edelgistvlokken heb ik ook in huis ter vervanging van kaas, ik heb het alleen nog niet gebruikt. @DeeLighT bevalt het?
Ik vind ze een erg aangename smaak hebben maar zeer mild. Door de cashewkaas geven ze wel dat "kazige" smaakje wat meer.
Baked beans, Bisto, Branston pickle en Marmite kopen we altijd in mega hoeveelheden in wanneer we in de UK zijn. Die hebben we dus altijd in huis.
@Poppy4 Sorry, je vroeg het niet aan mij, maar ik maak ook altijd zelf mayonaise. Ik gebruik daarvoor olie (duh), azijn of citroensap, mosterd, wat zout en ipv rauw ei gaat er hier aquafaba doorheen (= het kookvocht van kikkererwten). Voor een Hollandsere smaak kan je de mayonaise ook wat zoeter maken door er suiker, honing of een ander zoetmiddel aan toe te voegen. Verder kan je het ook zuurder maken (dan wordt het meer Belgische mayonaise), of kruiden, knoflook als je aioli wil maken etc.
Daar kan ik wel wat mee, bedankt! Aquafaba gebruik ik bij gebak (glutenvrij/lactosevrij), ik heb het verder nog niet in een ander gerecht toegepast.
Oh en rozijnen/krenten & diepvries blauwe bessen. Lekkere aanvulling in allerlei baksels, gerechten evenals salades. De diepvries blauwe bessen gebruik ik veel om gekleurde (en zeer smakelijke ) cake/smoothies mee te maken. Maar het zou heel goed kunnen dat dit bij de-standaard-dingen-in-huis behoren, dus wellicht een overbodige post.
Ik gooi hem door alle salades die ik maak En toevallig ook die pasta, haha.. alleen dan nog met knoflook en ansjovis erbij..