Etenswaren die jij standaard in huis hebt (en anderen niet)

Discussie in 'De lounge' gestart door citroenrasp, 20 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lafayette

    Lafayette Fanatiek lid

    13 okt 2012
    1.377
    1.562
    113
    Oh, en Tony Chachère's original creole seasoning, zoals het op het potje staat: great on everything! Kan niet zonder, heb tot nu toe steeds mensen bereid gevonden potjes voor me mee uit Amerika te smokkelen want hier wordt t niet verkocht.
     
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Wat hier ook standaard in huis is en waar ik nooit mis mee grijp zijn sausjes.
    -mayonaise (zaanse)
    - pittige mayonaise (zaanse)
    - belgische mayonaise (lekker zuur)
    - calve mayonaise
    - frietsaus
    - amarican frietsaus
    - curry
    - ketshup
    - cocktailsaus
    - knoflooksaus
    - citroen mayonaise
    - truffel mayonaise
    - bbq saus
    - sambal oelek
    - sambal badjak
    - groene pesto
    - joppie saus
    - satesaus
    - picalilly

    En dan nog de sausjes uit zakjes
    - duyvis carnaval
    - duyvis fiesta
    - kaassaus
    - stroganof saus
    - pepersaus

    En dan vergeet ik vast nog wel iets.
     
  3. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.246
    19.003
    113
    7 soorten mayonaise :roflmao:
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. LisbethSalander

    LisbethSalander Fanatiek lid

    1 dec 2015
    2.737
    5.393
    113
    So de knetter wat een sausjes.
    Bewaar jij ze allemaal in de koelkast? ( en heb je dan voor de sausjes een extra koelkast aangeschaft?)

    Zou trouwens een walhalla zijn voor mijn jongste. Die eet altijd mayonaise met friet ipv friet met mayonaise :roflmao:
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Call me crazy :roflmao: ik ben hier de mayo gek. Op een eitje vind ik zaanse mayo lekker. Op patat juist die zure belgische mayo. Bij een broodje carpacio truffel mayo. Bij een toastje gerookte zalm weer citroen mayo. En bij kipfilet weer calve mayo :oops::roflmao::roflmao::roflmao:
     
    citroenrasp, LisbethSalander en Adje vinden dit leuk.
  6. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ja alles in de koelkast. Wel meestal de kleinste verpakking die er is ivm ruimte. Heb een extra koelkast in de schuur daar bewaar ik eten in voor de komende dagen en bijvoorbeeld eieren en kaas en andere dingen als ik nog open verpakkingen in de koelkast binnen heb. Dat als dat op is ik het zo kan aanvullen vanuit de koelkast in de schuur.
    Ik vergat bij mijn sausjes nog wat :oops:
    - franse mosterd
    - mosterd met pitjes (limburgse volgens mij)
    - honing mosterd en
    - honing - dille
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  7. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.919
    927
    113
    Ik maak zelf mayonnaise, altijd van een halve liter olie. Van daar uit kan ik alle kanten op, mosterdmayo, tartare, lookmayo etc.
     
    Poppy4, citroenrasp en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dat is ook wel slim. Hoe lang kun je zelf gemaakte mayo goed houden?
     
  9. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Wil je delen hoe je het maakt?
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  10. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    -Tahin (voor het maken van hummus)
    -Misopasta (om cashewkaas te maken en als smaakmaker bij wokgerechten)
    -Edelgistvlokken (voor cashewkaas of over de pasta)
    -Marmite (als smaakmaker in gerechten en sauzen)
    -Vegeta (om bv water te zouten of in soep)
    -Agar Agar (vegetarisch bindmiddel ipv gelatine)

    Dat was het denk ik wel.
    Heb ook wel veel kruiden en specerijen maar ik vind dat zelf normaal aangezien ik geen pakjes en zakjes gebruik.
    Dingen waarvan ik denk dat het minder vaak bekend is: Laos, ketoembar, citroengras, koenjit, gerookte paprika.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  11. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Okee, ik wil gewoon bij jou eten.
     
    LisbethSalander vindt dit leuk.
  12. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Veel heb ik al voorbij zien komen, alleen mungbonen (tauge voordat het tauge is) heb ik nog niet voorbij zien komen en ik heb een grote voorkeur voor masterfood's thai seasoning, Lee kum Kee smaakmakers en Tofu uit de chinese winkel. Edelgistvlokken heb ik ook in huis ter vervanging van kaas, ik heb het alleen nog niet gebruikt. @DeeLighT bevalt het?
     
    DeeLighT vindt dit leuk.
  13. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Ik vind ze een erg aangename smaak hebben maar zeer mild.
    Door de cashewkaas geven ze wel dat "kazige" smaakje wat meer.
     
    Poppy4 vindt dit leuk.
  14. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Baked beans, Bisto, Branston pickle en Marmite kopen we altijd in mega hoeveelheden in wanneer we in de UK zijn. Die hebben we dus altijd in huis.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.246
    19.003
    113
    @Poppy4 Sorry, je vroeg het niet aan mij, maar ik maak ook altijd zelf mayonaise. Ik gebruik daarvoor olie (duh), azijn of citroensap, mosterd, wat zout en ipv rauw ei gaat er hier aquafaba doorheen (= het kookvocht van kikkererwten). Voor een Hollandsere smaak kan je de mayonaise ook wat zoeter maken door er suiker, honing of een ander zoetmiddel aan toe te voegen. Verder kan je het ook zuurder maken (dan wordt het meer Belgische mayonaise), of kruiden, knoflook als je aioli wil maken etc.
     
    Poppy4 vindt dit leuk.
  16. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Daar kan ik wel wat mee, bedankt! Aquafaba gebruik ik bij gebak (glutenvrij/lactosevrij), ik heb het verder nog niet in een ander gerecht toegepast.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  17. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Oh en rozijnen/krenten & diepvries blauwe bessen. Lekkere aanvulling in allerlei baksels, gerechten evenals salades. De diepvries blauwe bessen gebruik ik veel om gekleurde (en zeer smakelijke :D) cake/smoothies mee te maken. Maar het zou heel goed kunnen dat dit bij de-standaard-dingen-in-huis behoren, dus wellicht een overbodige post.
     
  18. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.646
    555
    113
    Ja dit is heel lekker. Zeker met citroensap!
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  19. LoveXx

    LoveXx Fanatiek lid

    15 feb 2012
    1.754
    116
    63
    Ik gooi hem door alle salades die ik maak
    En toevallig ook die pasta, haha.. alleen dan nog met knoflook en ansjovis erbij..
     
    LisbethSalander en citroenrasp vinden dit leuk.
  20. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.989
    3.319
    113
    Heel veel soorten kruiden
    Gehakt en kip (in de vriezer)
    Tomatenblokjes
    Soep en knakworsten
    Maggi :D
     

Deel Deze Pagina