Conimex marinade voor sate en woksaus terikyaki. O en aspergesaus tover ik ook uit gemakzucht uit een zakje. Verder eten we volgens mij nooit uit pakje of zakje, al die knorr gerechten vind ik zo vies
Ik vind gewoon keukenzout, behalve echt niet lekker om iets op smaak te brengen, ook nog eens nadelige bijwerkingen geven. Als ik per ongeluk gewoon keukenzout eet, zwellen mijn voeten en enkels meteen op. Met aromat heb ik dat niet. Dus voor mij is de keuze vrij makkelijk. Ik gebruik van de aromat overigens maar heel weinig, veel minder dan ik in het verleden zout gebruikte. Als we uit eten vraag ik altijd om het zout achterwege te laten omdat ik er last van krijg. En de E nummers zullen we best kunnen missen, maar totdat er geen eenduidig wetenschappelijk onderzoek is wat aantoont dat het gevaarlijk is, waardoor het ook niet meer gebruikt zou mogen worden, blijf ik bepaalde producten toch gebruiken. Al is het maar omdat het lekker is
Da's het enige dat ik echt lekker vind qua pakjes denk ik haha. Maar heb al lang geleden voorgenomen dat niet meer te eten. Vind het nog steeds lastig om langs de Indomie te lopen zonder allerlei zakjes in m'n winkelmandje te gooien
Vooral in bewerkte producten hè... (En nee ik wil geen discussie beginnen hoor, maar er zit echt geen smaakversterker in groenten/fruit/granen/peulvruchten etc.)
Door de smaakstof E621, schijnt slecht te zijn voor hart en bloeddruk. Heb me dat laten vertellen hoor, weet er verder niets vanaf
De Duyvis sausjes zijn hier favoriet. Verder koop ik altijd tomatenblokjes en passata ipv het zelf te maken. De kinderen kiezen sowieso voor de kaiserschmarrn, die idd gewoon bij de Jumbo te koop is. Vroeger (lees: toen we net op ons zelf gingen wonen, 15 jaar geleden), kookten we alleen maar uit zakjes en pakjes, met name de wereldgerechten. Laatste keer dat ik het at, ik dacht even makkelijk/snel, had ik echt de hele avond dorst. Ik sla dus weer een tijdje die gerechten over...
Oh nu bedenk ik me wel 1 ding. De biryani mix van mijn Pakistaanse vriendin, haalde ze uit de UK altijd. Die was zooo lekker... ♥️
Aangezien ik aromat lees, zal dat wel in dit topic thuishoren (valt bij ons in huis gewoon tussen kruiden voor op je gebakken ei). Eet het ook niet dagelijks of in bulk-hoeveelheden. En verder heel af en toe Hollands pannetje, taco kruiden zonder zout van euroma en een zakje gehaktkruiden. Eerder nog wel eens de burrito of lasagnette, maar die maak ik tegenwoordig net zo makkelijk zelf zonder pakje (en goedkoper).
Zonder er nu een discussie van te maken. Het enige waar ik op reageerde was jouw reactie dat Aromat beter is dan gewoon keukenzout. En ik vind, juist omdat er wel veel onderzoeken zijn die aantonen dat deze smaakversterker nadelige effecten heeft op de gezondheid, je moet oppassen met zulke beweringen. Ik kook ook vrij zoutloos om precies dezelfde reden als dat jij noemt. Maar no way dat er hier een potje Aromat in de kast komt. Ook al is het best lekker
Vind het sowieso raar om het tandoori te noemen als het niet in een tandoor is gemaakt. Ik vermoed dat veel mensen niet eens weten wat een tanour/tandoor is haha. Dat vind ik net zoiets als "tajine" uit de snelkookpan ofzo...
En de kip drijft ook nog eens in een saus EEN SAUS Ik wil echt niemand beledigen maar ik moet er altijd zo om lachen. Sorry...
Hahaha. Erg toch hoe ze veel heerlijke traditionele gerechten verpesten. Als het maar makkelijk te maken is.. Mijn man wist ook niet wat hij zag toen mijn moeder eens kokend water over de couscous gooide
Die papiertjes van Maggi om kipfilet in te bakken zonder boter. Mals en kruidig heet het volgens mij. En dan vooral de smaak mediteraanse kruiden. Zo lekker!
Oh ja en de lasagnette van Knorr, daar voeg ik zelf nog Italiaanse kruiden, een bakje boursin cuisine, geraspte kaas door de mix en vlindertjes pasta aan toe.