1 of 2 borsten per voeding?

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door MolliMuis, 25 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MolliMuis

    MolliMuis Niet meer actief

    Hoi!
    Ik geef mijn dochter van 2 maanden volledige borstvoeding (op verzoek). Vanwege de hoge productie geef ik vanaf de eerste week maar 1 borst per voeding. In het begin kreeg ze die niet eens soepel gedronken, maar dat ging gelukkig snel beter. Nu zit ze op 7 (soms 6) voedingen per dag en is ze sinds een paar dagen wat onrustig tijdens de voedingen. Drinkt eerst 5-10 minuten stevig door om daarna hele tijd aan te happen en weer los te laten. Nu ben ik bang dat er dus niet genoeg voeding is, dus ben ik vanaf vandaag de 2e borst gaan aanbieden. Hier drinkt ze dan ook een beetje uit. Maar doe ik hier wel goed aan? Bij mijn zoon ook altijd maar 1 borst per voeding gegeven en dat is altijd goed gegaan. Verder groeit ze goed, is vrolijk en heeft genoeg plasluiers.
    En hoe weet je of een borst echt leeg is? Want ze drinkt de eerste helemaal slap/soepel, maar ik kan er altijd nog wat melk uit krijgen. Wil aan de ene kant haar genoeg achtermelk geven en niet alleen maar voormelk. Maar ben ook bang dat mijn productie het niet oneindig gaat redden op 1 borst per voeding. (Kolf nu per borst voor een voeding 90-130 max).
    Lang verhaal, maar ben nu onzeker over wat het beste is: 1 blijven geven of toch die 2e aanbieden?
     
  2. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Volgens mij ging ik rond die periode ook over van 1 naar 2, omdat de productie wat beter op peil was.
    Zolang de eerste borst soepel voelt en de verhouding oke blijft, bijv 15 min eerste, 10 min tweede, lijkt het me geen probleem.
     
    MolliMuis vindt dit leuk.
  3. aicirtap

    aicirtap VIP lid

    25 mei 2014
    9.110
    3.377
    113
    Vrouw
    Je kan ook nog wisselvoeden proberen. Eerst de ene borst 5 minuten en dan de andere borst.
     
  4. MolliMuis

    MolliMuis Niet meer actief

    Nog nooit van gehoord, zal eens uitzoeken wat dat precies inhoud.
     
  5. MolliMuis

    MolliMuis Niet meer actief

    Maar 15 min + 10 min is dus Oke? Mijn zoontje dronk altijd max 10 minuten en was dan vol (dronk veel te gulzig). Nu drinkt zij gelukkig veel rustiger, maar was ook aan het twijfelen hoe lang een voeding mag/kan duren. Nu drink ze ongeveer 10-15 min aan de ene en 2-5 min aan de andere.

    Fijn om te horen dat de overstap van 1 naar 2 per voeding gewoon normaal is.
     
  6. Nora001

    Nora001 Bekend lid

    22 jan 2019
    507
    303
    63
    Vrouw
    Volgens mij duurde mijn voedingen zo'n 20-30 minuten. Dat kan erg verschillen per kindje geloof ik. De een is gulziger dan de ander.
    12-20 minuten lijkt me niet extreem lang. Als ze goed groeit, voldoende plas- en poepluiers heeft, krijgt ze waarschijnlijk wel voldoende binnen.
     
  7. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Ik zou niet zozeer op de tijd letten maar meer op hoe ze drinkt.
    Als ze de toeschietreflex opgewekt hebben, is het ritme van drinken zuig-slik-zuig-slik. Na een tijdje gaat de melkstroom langzamer en gaan ze vaker zuigen voor 1x slikken. Als ze dan gaat loslaten en weer aanhappen, dan zou ik de andere kant proberen of ze daar nog van lust. Als je borst soepel aanvoelt is dat prima, helemaal 'leeg' worden ze eigenlijk nooit.
    Ik heb bijna altijd 1 borst per keer gevoed, maar ik had flinke overproductie en harde toeschietreflex. Voedingen duurden ook maar 5-10 min, pompen of verzuipen zeg maar :o: Af en toe waren er wel periodes/regeldagen dat ze nog de tweede borst wou, kon ook verschillen per voeding.
    Maar het is ontzettend verschillend per vrouw en baby hoelang voedingen duren en hoeveel borsten. Maar door goed op je baby te letten leer je mekaar steeds beter kennen en herken je beter of ze voldaan is of nog meer lust.
    Wisselvoeden is om je productie op te krikken. Maar het handigste lijkt me om stap voor stap te doen. Als je het gevoel hebt dat ze wel meer lust, dan eerst van 1 naar 2 borsten. Als dat nog te weinig lijkt, dan clusteren en vaker van borst wisselen. Hoe vaker je wisselt, en hoe vaker je aanlegt, hoe meer je de productie stimuleert. Als je productie te hoog is kan je remmen door juist minder vaak te wisselen.
     
    MolliMuis vindt dit leuk.
  8. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Hier gaf ik altijd 1 borst tot ze los lieten, dan even boeren en de tweede nog aanbieden. In het begin dronken ze dan niet van die tweede, maar op den duur werd het bv 1,5 borst. Ik bood dan bv bij de eerste voeding eerst rechts aan en dan links, bij de tweede voeding eerst links en dan rechts etc.
     
    MolliMuis vindt dit leuk.
  9. MolliMuis

    MolliMuis Niet meer actief

    Dat pompen en verzuipen herken ik wel van mijn zoontje, maar nu gelukkig minder last van. Nu drinkt ze inderdaad ene keer wel uit 2 en andere keer is ze na 1 borst al tevreden. Te weinig productie heb ik geen last van, dus wisselvoeden zal niet zo handig zijn dan. Was alleen niet gewend dat ze na 1 borst nog nirt genoeg had. Maar ze geeft het gelukkig duidelijk aan, dus ene keer 1 en andere keer 2. Ook zit ze sinds een paar dagen op 5 voedingen (slaapt door :) ) en wil ze vaker die 2e borst. Maar ze blijft super tevreden en volle luiers hebben.
     
  10. sarah28

    sarah28 Fanatiek lid

    14 feb 2013
    3.605
    1.913
    113
    Zo deed en doe ik t ook.
     

Deel Deze Pagina