Corona nieuws deel 4

Discussie in 'Corona forum' gestart door Liekje81, 11 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    3 dec 2011
    3.069
    1.124
    113
    Vrouw
    Ik moest vrijdag toevallig naar de apotheek hier. Ik had toen handschoenen én mijn telefoon in de hand. Je kon dus hard lachen als je mij had gezien. De reden dat ik handschoenen op had, is dat mijn handen kapot zijn door het vele wassen en de ontsmettingsgel én bij het betreden van de apotheek zijn we verplicht te ontsmetten en dat doet zo'n pijn nu mijn huid beschadigd is (en ja, ik ben dus zo iemand die bij thuiskomt de telefoon heeft ontsmet). Maar goed, waar het om gaat is dat sommige mensen dus handschoenen dragen om andere redenen. Ik hoor van meer mensen dat de ontsmettingsgel prikt, dus vind het niet raar dat meer mensen handschoenen zullen dragen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik zie vaker mensen met handschoenen, en telefoon of sleutels of pinpas in hun handen. Maar ik zie niet wat ze thuis doen. Misschien net als mij bij binnenkomst al die dingen ontsmetten en meteen goed handen wassen.
     
    Vitamientjuh vindt dit leuk.
  3. bulakgirl

    bulakgirl Fanatiek lid

    4 aug 2013
    2.928
    2.383
    113
    Iedereen zal zijn eigen redenen hebben, maar als je thuis je handschoenen al aantrekt heeft het alsnog geen nut en zou je ze bij binnenkomst alsnog moeten verwisselen, anders kun je net zo goed je handschoenen uit laten en je handen niet ontsmetten zodra je de apotheek (of where ever) binnen komt.

    En ja dat zijn de mensen die ik uit lach, die uit de auto stappen met handschoenen aan... Buiten in de rij staan, 100x gezicht aanraken en dan door de winkel lopen... Telefoon vast hebben, evt handen in de mond hebben en dan zodra ze buiten lopen de handschoenen weg gooien of nog erger ermee alles inladen en dan weer wegrijden. Ze voelen zich veilig, want handschoenen aan, maar ondertussen besmetten ze alles wat ze aanraken en besmetten ze zichzelf nog steeds doordat de handschoenen ook hun eigen spullen aanraken.

    Jij zal het met andere redenen doen, maar dat is echt het gros van de mensen niet die ik dagelijks zie...

    Voor droge handen kun je lanette crème gebruiken, heel fijn spul wat hier al menig kapotte hand (van zeep en ontsmettingsmiddel) weer zacht heeft gemaakt hier in huis.
     
  4. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ontsmetten doe je niet voor je eigen spullen, maar voor de omgeving waar je komt.
    Als mensen 1 paar handschoenen langer dan 1 handeling/winkel dragen, dan kunnen ze zoals hierboven staat net zo goed zonder handschoenen naar binnen en handen niet schoonmaken. Want de handschoenen zijn in dat geval ook vervuild.

    Bij binnenkomst vragen om handen te ontsmetten is bedoeld als bescherming voor een ander, niet voor onszelf.
     
  5. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs


    Ik vrees dat het daar dus juist mis gaat. Veel mensen zijn er niet op ingesteld om iets voor een ander te doen. Ze vinden het hele corona-gebeuren sowieso onzin en de maatregelen onnodig. (Want het schaadt m'n portemonnee / vrijheid / ... ) Of ze vinden dat ze zelf geen risico lopen en hoeven zich dus niet aan de maatregelen te houden. Wie wel risico loopt, moet het zelf maar oplossen door zich binnen op te sluiten.

    Zelfs simpele handelingen als handen wassen en afstand houden, is dan al een te grote opgave.
     
    cosdy en amdaa vinden dit leuk.
  6. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Maar zo zijn er ook 1000de volwassenen die niet erg ziek worden.. meer dan 90% wat op IC ligt heeft obesitas, gezondheid problemen, zijn op leeftijd. 75% heeft type 2 diabetes . Dan kun je er ook wel van uitgaan dat kans op zoek ernstig ziek worden voor de gemiddelde mens nihil is. Ja wat grieperig of zelfs niks . Deze held groep wordt ook niet getest. Toch zegt Rutte niet, doelgroep moet opletten. Nee iedereen moet opletten. Na mijn idee zijn kinderen met zo goed dragers en besmettelijk . Net zoals alle volwassenen zonder klachten naar het virus wel bij zich hebben. Hebben ze al klachte denken ze aan hooikoorts of verkouden en niet aan corona . Omdat ze verder niet ziek zijn gaan ze gewoon naar buiten. En echt heel grote groep heeft gewoon geen klachten .
    Zeiden ze eerst, zonder klachten kun je niet besmetten zijn ze ook allang van teruggekomen.
    Contact personen van een corona patiënt worden ook niet meer getest. Enkel bij klachten. Niet iedereen net klachten blijkt corona te hebben maar andersom , hoeveel zonder klachten blijken wel corona te hebben? Dat is volstrekt onduidelijk
     
  7. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Op basis van eerste bloedtesten in april ergens tussen 0,5% in Noord Nederland en rond 10% in Oost Brabant
    (heel gek voor ons om te horen, gemiddeld 1 persoon per twee gezinnen dus hier in de omgeving).

    Nu er veel meer getest wordt in kleine brandhaarden zullen ook veel meer positieve testen bij mensen zonder symptomen komen.
    Dat werd tot nu toe simpelweg helemaal niet getest. Net als in de slachterijen op dit moment: rond 20% van het bedrijf.
    Op zich is dit positief nieuws, we krijgen hopelijk meer inzicht in werkelijke verspreiding. Virologen tasten wat dat betreft nog steeds in het duister, en hebben deze kennis nodig voor verdere onderzoeken.
     
    lovewinnie vindt dit leuk.
  8. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    12 mei 2017
    7.933
    12.186
    113
    Zeker in je neus is het ff tandjes op elkaar hoor! Het is de verkeerde kant op zeg maar, dus je krijgt even een reflex dat het niet goed gaat.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  9. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Mijn zoon en ik zijn bijde erg ziek geweest. Man 3 dg lichte klachten en dochter niet ziek. Kan zo maar Corona zijn geweest naar toen was het nog, ziek naar uit. Testen deden ze niet.
    We weten het dus gewoon niet.
    Wel werden toen gezinnen getest en hun contact personen zodra er een positief getest werd . Zo kwamen ze ook mensen tegen die besmet bleken zonder klachten. Nu is het weer zo, stek vader uit gezin test positief niet rest binnen blijven 14 dg. Ook deze worden niet meer getest. Vond oude methode beter, een positief dan meteen hele gezin testen. Dan krijg je eerlijke cijfers. Er is nooit gezegd dat kinderen niet besmet raken, ze worden er waarschijnlijk niet ziek van. Dat zijn 2 verschillende dingen. Heel veel mensen zieken met lichte klachten gewoon uit zonder huisarts te bellen of in te lichten zoals ons . En zo veel om mijn heen die denken, agg ziek wel ff uit en komt wel goed . Of denken, komt van door hooikoorts of mijn astma of bijv allergie dat ik zo snotter.
    Dat thuis blijven als je snotterd of verkouden bent is niet haalbaar.
     
  10. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Indd steekproeven laten dat zien. Woon zelf in Tilburg en veel mensen gezien met corona achtige klachten maar denken, agg vast niks. Want ze zijn niet echt ziek. Dit is geen corona want dan ben je echt ziek..uhhh Nee dat is dus juist in 80% van de gevallen niet. Hèb je lichte klachten. Het geen wat getest wordt is eigenlijk de geen die al echt echt goed ziek zijn of net steekproef en dat zou dan maar klein gedeelte zijn van daadwerkelijk aantal.

    Wat ik zeg, ik denk dat wij het al gehad hebben . Omdat zeker te weten laat ik mijn antistoffen testen. Heb gronisch zieke zoon en wil gewoon zekerheid. Test ik positief weet ik zeker dat zoon het ook heeft gehad. Had zelfde klachten. Hij is begonnen met ziek zijn. Niet eens ik of man. Maar dat zij bij positief testen niet zeggen dat zoon ons besmet heeft. De een heeft namelijk maar 2 dg nodig ziek te worden en ander 12.
    Rare aan wat we hadden is dat je na week aardig opknapte ( hoofdpijn ging weg) maar verhoging koorts bleef en dan echt ineens terug klap met longproblemen. Slijm hoesten, pijn op de borst etc. Daarna weer de oude
     
    Vitamientjuh vindt dit leuk.
  11. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Vanaf juni kan iedereen getest worden, waarbij ook duidelijk opgeroepen is om juist bij lichte klachten te komen testen.
    Ik hoop dat de capaciteit het aankan, maar dat is de enige manier om de maatregelen los te laten.

    Waarom zou het niet haalbaar zijn om thuis te blijven met klachten?
    Het bleek prima haalbaar te zijn om met zn allen thuis te blijven toen het nodig was, dat willen we nu met zn allen voorkomen neem ik aan.
     
    Luckyme96 vindt dit leuk.
  12. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik had het over bij binnenkomst in eigen huis. Daar ontsmet ik mijn spullen voor mezelf en niet voor mijn omgeving. Als ik de deur uit ga ontsmet ik mijn handen om een ander te beschermen en dat neem ik ook erg serieus tijdens het boodschappen doen.
     
    Vitamientjuh vindt dit leuk.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dat is een beetje overdreven vind ik, tenminste er zullen vast mensen zo denken. Maar veel mensen zeker niet. Er is onderzoek naar gedaan en dat is maar 5% die het onzin vind en geen maatregelen neemt zoals extra handen wassen.
     
  14. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Yup. En dat reflex uit zich bij mij in m'n armen... Ik heb mezelf beide keren in moeten houden om die verpleegkundige geen mep te geven of haar weg te duwen:oops:
    Ik vond het pijnlijk. Eerst een stokje achter in je keel wat bij mij meteen voor een flinke kokhalsreflex en hoestbui zorgde. En daarna nog een hersenbiopt via m'n neus.
    Nee, dat zou ik m'n kind niet zomaar aan laten doen.
    Zou ze trouwens niet eens toelaten. Dan moet het onder dwang. No way.
     
  15. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Maar ze testen alleen of je het hebt. Niet of je het hebt gehad heb ik begrepen. Of je het hebt gehad is pas goed te beoordelen 4 WK na besmetting. Dus vraag me af of deze testen nut hebben. Ja je hebt duidelijkheid en quarantaine kun je gerichter inzetten. Maar zou ook graag willen dat er niet alleen gekeken wordt, heb je het maar ook of je antistoffen hebt en het dus hebt gehad
     
  16. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Ik heb diverse artsen horen zeggen dat nog niks bekend is over de immuniteit. Dus kennis over het wel/niet gehad hebben voegt verder niet zoveel toe, en kan qua naleving maatregelen alleen averechts werken.
    Volgens mij zijn ze nu met diverse onderzoeken bezig.
     
    Fuddey, Vitamientjuh en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  17. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Omdat man vitaal beroep heeft en "moet" werken. . hij mag alleen thuis blijven met koorts. Dus hij ging er gewoon uit ondanks ik en zoon wel koorts hadden. Later is maatregel pas veranderd naar een iemand in gezin koorts allemaal thuis. Maar week na carnaval werd vol gehouden. Niet ziek met corona is geen kans op besmetting. Dus ja in de tijd dat ik en zoon goed ziek waren is hij gewoon braaf gaan werken. Ook met hooikoorts klachten en snotneus etc. Hij had tenslotte geen koorts. Paar Collega's van hem hebben bewezen corona gehad ( zh opname en getest) en ook paar zonder symptomen positief getest.
    Zoon had medicatie nodig en dat kon niet bezorgd worden dus in kluis laten plaatsen voor zo min mogelijk contact, boodschappen thuis laten bezorgen zodra er plek was. Hond wel gewoon uit gaan laten maar echt uit de buurt gebleven van iedereen. Heb me best gedaan maar helemaal binnen blijven niet gedaan. Bedoel weet niet of ik het wel of niet had en dacht toen niet aan corona. Woon in Tilburg centrum , bron van de 1e besmettingen.
    Er was toen veel onduidelijk, was 4 tot 2 WKvoor scholen dicht gingen en maatregelen echt verscherpt werden. Nu zou ik niet naar buiten gaan, man en kinderen ook niet. Had zijn baas dikke vinger gehad. Maar toen was dat gewoon nog niet aan de orde. Ja de zieke blijft thuis. Maar rest van gezin kon zonder symptomen gewoon naar buiten. Want ze bleven volhouden dat je dan niet besmettelijk bent. Pas na steekproef om gezinsleden van besmette mensen te testen en hun contactpersonen bleek dat niet te kloppen en ook zonder klachten kun je besmetten. Nu blijft dus iedereen thuis. Tenzij vitaal beroep. . Dan alleen met koorts.
     
  18. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Nee maar dat wordt nu dus ook niet getest. Door nu te kijken hoeveel antistoffen er zijn en te kijken of deze afnemen en of je het nog een keer kunt krijgen zou pas echt duidelijk geven . Is het net als een griep, een virus wat zich aanpast en met antistoffen kun je wel ziek worden maar veel minder. Hebben antistoffen helemaal geen zin of is het net als met mazelen of waterpokken, eenmaal antistoffen kun je het niet meer krijgen .

    Ze kijken nu vooral, heb je het of hebt je het niet. Niet of je het hebt gehad ja of nee. Vind wel belangrijk te weten of we het hebben gehad. Ook omdat zoon 2x risico patiënt is op complicaties. Astma en type 1 diabetes. Zou dan weten dat hij goed heeft doorgemaakt zonder al te veel gedoe en dag stelt me dan toch wel gerust

    Het voegt dus heel veel toe. Dat zou betekenen dat ook jonge risico patiënten er gewoon goed doorheen komen. Ik zou me dan stuk minder zorgen maken . Als ik weet hij heeft het gehad maar is blijkbaar niet dood ziek geworden.
     
  19. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Er wordt zeker onderzoek gedaan naar aanwezigheid en werking antistoffen, zowel in Nederland als in veel andere landen. Juist om antwoorden te krijgen op deze vragen.
    Zo zijn er tig vragen waar nog geen antwoord op is, en waar ze mee bezig zijn.

    Een grootschalig representatief onderzoek naar de immuniteit zou betekenen dat ze duizenden mensen zouden moeten besmetten om te kijken of ze immuun zijn. En dat is ethisch nog gewoon niet verantwoord aangezien er geen goede behandeling is om de patiënt weer te genezen. Daarom lopen de onderzoeken dmv het volgen en regelmatig testen van de controlegroep.

    Ik snap overigens dat jullie graag willen weten of je het hebt gehad.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  20. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.645
    7.430
    113
    Vrouw
    Ze moeten eigenlijk Gewoon iedereen die positief of neutraal getest heeft na zoveel tijd terug laten komen voor bloedonderzoek.
    Diegene die positief getest zijn krijgen van GGD ook informatie mee om mee te doen aan dat onderzoek.
     
    Vitamientjuh en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina