Soms nog bloedverlies 10 weken na bevalling. Twijfel, bellen of niet?

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Willemijntje19, 27 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Hallo,
    Ik weet niet of ik dit hier goed plaats, aangezien ik niet meer zwanger ben.

    Ik ben vlak na de bevalling van ons vierde kindje aardig wat bloed verloren, iets meer dan een liter.
    2,5 week na de bevalling kreeg ik koorts, ziekenhuis gebeld, werd opgenomen, antibiotica infuus en curettage. Ik knapte goed op en mocht naar huis. Eerste week gevloeid als een gewone menstruatie wat over ging in een soort bloederig wondvocht? En vervolgens in een soort helder vocht wat ik telkens verloor. 4 weken na de curettage kreeg ik opnieuw bloedverlies en heb toen de poli gynaecologie gebeld. Zij dachten ondanks volledige bv op verzoek toch aan menstruatie. Na een aantal dagen stopte het bloeden inderdaad ook, maar een week later begon het opnieuw en duurde maar twee dagen. Sindsdien heb ik af en toe wat roze bloedverlies, dan weer veel van dat vochtverlies en gisteren zelfs een soort stukje wit weefsel verloren met wat roze slijm (sorry!). Ik heb nu toch het gevoel dat er misschien na de curettage toch wat achter is gebleven? En zou dat überhaupt kunnen?
    Ik durf echter niet meer te bellen naar de poli, het is nu allemaal al een gedoe in het ziekenhuis rondom Corona en alles. Ook voel ik me snel een zeikerd. Misschien ben ik toch wel een paar keer licht ongesteld geweest enz enz. Maar het zit me niet helemaal lekker, ben inmiddels 10 weken post partum.

    Wat zouden jullie doen?
     
  2. Indiana

    Indiana Fanatiek lid

    3 mei 2015
    1.036
    1.271
    113
    Vrouw
    Flevoland
    Bij twijfel bellen! Liever voor niks gerust gesteld dan jezelf druk blijven maken!
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  3. PlainJane

    PlainJane Fanatiek lid

    1 mei 2012
    1.972
    2.266
    113
    Vrouw
    Als het niet goed voelt zou ik ook zeker even bellen!
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  4. Evanesco

    Evanesco Niet meer actief

    Ik begrijp je vraag niet helemaal.

    Je hebt klachten, het zit je niet lekker.


    Tuurlijk bellen.
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  5. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.853
    12.330
    113
    Vrouw
    Bellen dan weet je zeker wat het is
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  6. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Kan je je vk niet bellen? Die drempel is vaak een stuk kleiner.
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  7. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Na het lezen van mijn eigen post begrijp ik dat je mijn vraag niet helemaal begrijpt haha, sorry voor de onduidelijkheid. Het is ook ergens een beetje mijn verhaal kwijt kunnen :)
     
    Evanesco vindt dit leuk.
  8. Lieverding

    Lieverding Fanatiek lid

    9 jun 2019
    1.202
    453
    83
    Vrouw
    Ik zou gewoon bellen naar vk want die dragen de zorg na de bevalling. Ook in ziekenhuizen hebben ze poli gyn waar je altijd terecht kan. Restwefsel kan je zien door ervaren echoscopiste maar kan net zo goed niets zijn of onverklaarbaar.
    Ik heb na de bevalling met 15wk ook vage bloedingen gehad 3 maanden lang, soms weken soms dagen meerdere echos gehad Bij verschillende artsen maar dus onverklaarbaar.

    een ding is zeker: mocht je koorts krijgen, direct bellen want koorst + bloeding na bevalling is directe aanwijzing dat er iets mis is.

    ik loop mijn zwangerschap bij gyn in ziekenhuis ik ben daar elke twee weken maar gyn zei dat als je wil kan je elke week komen of zelfs vaker als ik echo wil of gewoon controle. Dus wat betreft corona moet je daar zich geen zorgen maken dat kan gewoon
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  9. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Bedankt voor je uitgebreide reactie!
    Wat fijn dat je nu, ondanks Corona zo goed geholpen wordt. Ik heb inmiddels contact opgenomen met het ziekenhuis en wacht nog op antwoord. Het bloedverlies is echter weer weg. Klinkt wel een beetje zoals het bij jou ging.
     
  10. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Nog even een update: na alle reacties dus contact opgenomen met het ziekenhuis. Ik werd teruggebeld en ik kreeg te horen dat het toch verstandig was even een echo te laten maken ivm het nog steeds aanhoudende bloedverlies.

    de gyn heeft diverse onderzoeken gedaan: uitstrijkje, kweek, echo, echo met vloeistof en er was niks geks te zien. Wel stond de baarmoedermond nog wat open en er kwam inderdaad bloed uit en er was er wel wat onregelmatig baarmoederslijmvlies te zien. Wel gaf ze aan, dat als ik over 10 dagen nog bloedverlies heb we over gaan tot een hysterescopie. Dan kon ze nog beter zien of er ondanks de curettage in april toch ergens nog een stukje weefsel zit wat er niet hoort.

    Ik ben erg benieuwd. Kunnen ze soms met een echo niet altijd alles zien?
     
  11. Lieverding

    Lieverding Fanatiek lid

    9 jun 2019
    1.202
    453
    83
    Vrouw
    zeker ik heb zoals ik boven aangaf bloedverlies gehad onverklaarbaar het stopte van zelf over. Het heterostcopie lijkt mij echt overdreven. Hier gyn zei dat zolang je geen koorts hebt is niet aan de hand.
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  12. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Bedankt weer voor je reactie, hopelijk stopt het bij mij ook van zelf, zou het mooist zijn! had je veel bloedverlies? Hier heel erg wisselend.

    edit: ik lees nu pas dat je bij 15 weken bent bevallen, wat verdrietig!!
     
  13. Lieverding

    Lieverding Fanatiek lid

    9 jun 2019
    1.202
    453
    83
    Vrouw
    Ja ik heb het twee keer meegemaakt. Nergens pijl op te trekken. Eerste keer 4wk bloedverlies en klaar was het. Was ook ronde vier zwanger. dit keer niet anders bevalling en termijn etc maar dus echt dikke 6 wk bloedverlies gehad soort van ongi (zoals je dat hebt na bevalling gewoon), dan paar weken niets, dan paar welen weer of bij afwegen soms of echt stroomde het uit, soms stolsels soms bruin. Dan paar weken niets en dan weer. Zo ben ik dus echt van 4 september tot eind december bloedverlies gehad hier en daar. Veel echos gehad niets te zien was het. Was ookpas ronde 7 zwanger en ik weet van mijzelfs dat ik gewoon snel zwanger raak maar dus blijkbaar tweede miskraam lichaam vanzelf langzaam wegwerkte
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  14. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Ah wat heftig zeg!! Bedankt voor het reageren in elk geval en een goede zwangerschap gewenst.
    Hier nog steeds bloedverlies, ik hoop dat het een keer stopt. Overmorgen is het al 12 weken geleden dat ik bevallen ben en bijna 10 weken na de curettage. We gaan t zien, komt vast wel een keer goed.
     
  15. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Restweefsel zien ze NIET altijd op een echo. Zelfde als een poliepje, of een vorm afwijking. Als je al opgenomen bent geweest ivm infectie en een curretage hebt gehad zou ik als ze er zelf niet mee zouden komen om een hysteroscopie vragen. Verre van overdreven juist heel goed dat ze dit willen doen. Dit is de enige manier om echt uit te sluiten dat er restweefsel, infectiehaard, poliep, vleesboompje, wondje of wat dan ook zit. Tevens wordt je baarmoeder schoongespoeld dus grote kans dat alleen dat al voldoende is om het laatste stukje herstel te bevorderen.
    Sterkte ik weet wat t is om met een infectie en nacurretage nog lang met bloedverlies rond te lopen. Niet fijn en niet gezond.
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.
  16. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    Super bedankt voor je reactie! Ik had dit topic niet meer goed bijgehouden, maar fijn dat je gereageerd hebt!
    Inmiddels is het bloedverlies gelukkig eindelijk gestopt. Ik denk dat er inderdaad echt nog wat gezeten heeft, want de gyn heeft tijdens mijn laatste ziekenhuis bezoek een soort vloeistof in mijn baarmoeder gedaan en daarna een echo, ze zag toen wat onregelmatig baarmoederslijmvlies. Als ik bloedverlies zou houden zou ze een hysterescopie willen doen. Ik heb hierna nog een week bloedverlies gehad, zelfs meer dan de tijd voor de echo en op een avond verloor ik een vreemd stukje weefsel en sindsdien geen bloed meer gezien. Heb zelf het idee dat dat het laatste restje was en dat er dus inderdaad echt nog wat zat! De gyn vindt nu een hysterescopie niet meer nodig, maar als het bloedverlies niet was gestopt was ik hier zeker voor gegaan. Ben nu eindelijk ruim 3 maand na de bevalling bloed vrij.
    Nogmaals bedankt en zo te lezen heb jij heel wat heftige dingen meegemaakt. Een goede zwangerschap gewenst!
     
    zonnetje2015 vindt dit leuk.
  17. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Fijn! Zal idd een restje geweest zijn. Nu op naar een nieuwe cyclus en hopelijk snel een mooi kindje
     
    Willemijntje19 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina