Pasta carbonara met paddenstoelen en rucola. Man eet: Broodje biefstuk met gebakken champignons en portjus. (Vind ik ook heerlijk, maar ik eet met de kinderen en man alleen.)
Slawraps met Carnitas (uit de slowcooker), zoete aardappelfriet en een salade met rode ui, komkommer, tomaat en avocado.
Asperges op de traditionele manier. Ik heb alleen geen pan. Iemand een idee hoe lang ik ze moet koken? Google zegt heel veel @Adje?
Ik moest even mijn groentebijbel checken, dat soort dingen weet ik nooit uit mijn hoofd (mega slecht geheugen helaas...). Volgens dat boek 8 tot 16 minuten afhankelijk van de dikte. Is lang geleden dat ik ze heb gekookt, ik gooi ze tegenwoordig gevacumeerd minstens een uur in mijn sous vide Eet smakelijk alvast! Heerlijk asperges!
Broccolisalade : Stoom broccoli niet totdat het helemaal zacht is maar een lekkere stevige bite heeft. Maak een dressing van 2,5 dl creme fraiche, 2 theelepels rode wijn azijn en 1,5 eetlepel suiker. 300 gram bacon (kan ook kalkoenbacon zijn) in stukjes, goed uitbakken, 1 rode ui gesnipperd, 1,5 dl zonnebloempitten en 1,5 dl rozijnen. broccoli in de schaal, mix de pitjes, ui, rozijnen en half de bacon door elkaar en strooi erover. Gooi de dressing erovereen en maak af met de rest van de bacon erbovenop.