Leidinggevende zorgcentrum steekt stokje voor laatste afscheid ouder echtpaar

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door einad, 27 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.624
    7.289
    113
    M'n hart breekt gewoon als ik dit lees :cry:
     
  2. Jackie87

    Jackie87 VIP lid

    6 aug 2013
    5.436
    2.870
    113
  3. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.490
    3.160
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    #5 Athina, 28 mei 2020
    Laatst bewerkt: 28 mei 2020
    Ik denk dat diegene die aan het woord is geweest verbaal vast gelopen is en er dingen bij is gaan halen die er helemaal niet toe doen. En blijkbaar is er éérst wél 'ja' gezegd. Maar later heeft diegene beseft dat het echt niet kon (door overleg?) . En zie het dan maar weer recht te breien.... Ondanks alles, maakt het de situatie niet minder schrijnend.... mensen horen in zo'n situatie samen te zijn.

    "Nou was het na de vorige keer zo dat het afscheid een zodanige impact had op de conditie van mevrouw dat het niet zomaar meer kon.” Er is contact gezocht met de behandelend arts en op basis daarvan besloten om er dit keer niet aan mee te werken."

    Toch vind ik dit ook dubbel: Het had impact op haar conditie... maar was het dat niet wáárd voor mevrouw?

    Aan de ene kant moeten we de regels handhaven, aan de andere kant willen we de menselijkheid in acht houden. Nu ging het om de zorg voor cliënt.”

    Ook hier: Ik vraag me af of het voor mevrouw niet beter was. Familie schakelt Ambulance Wens ook niet zomaar in...
     
  4. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Lastig, er zitten natuurlijk 2 kanten aan dit verhaal en ik geloof écht niet dat die zorginstelling dit doet om te pesten. Ze hebben al 2 keer eerder meegewerkt aan afscheid voor deze mensen, en hebben de verantwoordelijk over de gezondheid van veel meer bewoners. Maar het komt wel ongelooflijk ongelukkig over.

    Ik geloof helemaal in de goede bedoelingennen het onmisbare werk van stictlhting ambulancewensen, maar zij kunnen natuurlijk ook niet alles maken onder het mom van 'een laatste wens'.

    Ik hoop maar dat het een beslissing is waar de mevrouw van wie de man overlijdt mee kan leven.
     
  5. Ik denk dat hier een heleboel in de communicatie is mis gegaan.
    En er is veel te weinig achtergrond informatie.

    Stel dat mw. vergevorderde dementie heeft en het afscheid niet begreep, hier erg van slag van was. Dan hoor je mw. misschien wel te beschermen en is dit de beste keus uit twee verdrietige keuzes. Want anders had ze 2 weken in quarantaine gemoeten, met geen begrip hiervan is dat ook een enorm lijden voor mw.
     
  6. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Verschrikkelijk ben je 55 jaar getrouwd en moet je zo uit elkaar gaan :cry::cry::cry: ik moet hier echt heel hard van huilen.
     
  7. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Het weerwoord van de woordvoerder is ook bijzonder armzalig. Hij stelt het bijna als ‘gezeik’ dat een terminale man zijn vrouw ‘al’ voor de derde keer wil zien sinds afgelopen maart. Dat je het je snavel uit krijgt. Deze vent is rijp voor omscholing, voor een functie zonder de factoren mens of communicatie.
     
    Gewooniemand, Nellie4 en Athina vinden dit leuk.
  8. Elsss

    Elsss Fanatiek lid

    26 jul 2013
    1.939
    3.125
    113
    <iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https://www.facebook.com/StichtingAmbulancewens/posts/3502037279825486&width=500" width="500" height="270" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>


    “Op 27 mei 2020 hebben wij een bericht op social media geplaatst met betrekking tot Woonzorgcentrum Rehoboth te Goes. Wij waren daarbij in de veronderstelling dat Rehoboth niet wilde meewerken aan de laatste wens van de zieke echtgenoot van een bewoner. Dit blijkt op een misverstand te berusten. Wij handelden onder grote tijdsdruk en hebben daardoor een medische beoordeling door Rehoboth van de realisering van deze wens niet afgewacht en uit het oog verloren dat Rehoboth onlangs via ons al eenmaal eerder heeft meegewerkt aan de realisering van een wens voor deze bewoner. Wij hebben eveneens geen rekening gehouden met het feit dat deze bewoner na de laatste wens in quarantaine is geplaatst. Stichting Ambulance Wens is buitengewoon betrokken bij mensen in de laatste fase van hun leven en wij hebben ons door die betrokkenheid en uit emotionele frustratie laten meeslepen. Wij bieden onze oprechte excuses aan directie en zorgverleners werkzaam bij Rehoboth die wij ten onrechte in een verkeerd daglicht hebben geplaatst.”

    Het ligt toch allemaal weer wat genuanceerder....
     
    Huismuisie, Evanesco, Aszz en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina