De 1.5 m samenleving

Discussie in 'Corona forum' gestart door julia80, 31 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Top reactie, en 100% mee eens :thumup:
     
  2. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.578
    7.196
    113
    Ik vind het onderscheid dat door sommige mensen wordt gemaakt tussen bekende en onbekende mensen een beetje apart.
    Denken die dat je je vrienden niet kan besmetten en dat die de besmetting niet kunnen doorgeven? En dat het risico groter is bij onbekende mensen? Wat is de logica hiervan?
     
    Syane, Neuzeke, Whoopy en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  3. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
     
  4. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Dat is dan toch wel bewijs dat de 1,5 regel niet werkt?

    Edit: ik quote @Whoopy, maar die komt op één of andere manier niet goed door want zij had binnen een andere reactie ge-quote.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  5. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.335
    113
    Vrouw
    Maar dat zijn allemaal zaken die ze nu beginnen bekijken.
    Er zijn er hier op het forum die al weken zaken zeggen als ah wat kan het kwaad en ah ik wil geen mondmasker hoor en nog zoveel meer .
    Als je nu begint te twijfelen aan de maatregelen, akkoord. Alles word versoepeld, alles word wat losser maar dat gaat voor sommigen hier echt niet op hoor. Die schreven weken terug al hetzelfde.
     
    Syane vindt dit leuk.
  6. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.335
    113
    Vrouw
    Behalve die niezende en hoestende patiënten dan ?
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  7. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Oh, persoonlijk rook ik in maart al een hele enorme stank rondom de Corona kwestie. En dat viel hier in huis ook niet altijd in goede aarde, maar langzaamaan beginnen zij ook wakker te worden. Er klopt gewoon té veel niet momenteel.
    Mondkapjes heb ik pertinent nooit aan gedaan, en ga ik ook nooit aan beginnen. Afstand houden van vreemden doe ik zéker, ik ben niet mega sociaal dus gebruik het ook om ongewenste kennissen af te houden :D.

    Een hand uit beleefdheid schud ik altijd wanneer iemand me deze aanbied (en zou ik overigens ook de afgelopen maanden zonder twijfel hebben gedaan), en een vriend of familielid zoen ik zonder reserve.

    Uiteindelijk zijn wij allemaal vooral ménsen, en over mijn lijk dat ik me mijn menselijkheid van bovenaf laat ontnemen.
     
    Bloem2310, Lilou17, Kraanvogel en 2 anderen vinden dit leuk.
  8. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ik zeg in heel mijn post niks over sluiting horeca hè. Geweldig juist dat ze weer open gaan. Ik ben bang de het voor een deel van de zaken alsnog financieel heel lastig zal worden. Maar er komen in ieder geval weer wat inkomsten.

    Ik had het puur over de maatregelen die je als persoon kunt nemen. Er gaat niemand geld verdienen of zijn baan behouden als mensen met een groep vrienden gaan bbq-en in de achtertuin. Of weer verjaardagsfeestjes vieren met veel mensen binnen. En elkaar beknuffelen als begroeting. Daarmee breek je de regels zonder dat het de economie of de werkgelegenheid ermee geholpen is.

    In tegendeel! Dit soort bijeenkomsten kan weer nieuwe uitbraken en verpreiding van het virus veroorzaken. Met als mogelijk gevolg dat maatregelen weer strenger worden. En bijvoorbeeld horeca weer dicht moet.

    Dus ga vooral naar de kapper en de bioscoop. Houd je aan de regels daar en geef je geld uit! Houd je verder thuis ook aan de regels mbt bezoek. Niet teveel tegelijk. Als het kan buiten. Houd afstand. Was je handen.
    En niet alleen voor de risicopatiënten, maar óók voor de economie èn het in stand houden van de reguliere zorg voor andere patiënten.
     
    chrystel73, Mar76, Whoopy en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik ga persoonlijk liever gewoon dood dan dat ik me aan jouw ideale nieuwe wereld ga conformeren eerlijk gezegd...
     
  10. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Nou dat zei mijn moeder al toen ze niet meer naar buiten mocht.
     
    Bloem2310 en Whysteria vinden dit leuk.
  11. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.888
    4.387
    113
    Twee keer overdrijven in één zin, toch best knap ;).
     
  12. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.397
    10.595
    113
    Als het zo was dat je kon bepalen wie er dood ging dan was dat een goede realiteit misschien. Maar helaas merk jij misschien niet eens dat je het hebt maar besmet je wel een ander die komt te overlijden. Of die het ook niet merkt en doorgeeft aan een ander die er heel ziek van wordt.
    Wat is er zo moeilijk aan om dit te snappen. Het gaat niet om jezelf! Het gaat om de ander die je wil beschermen.
     
    columbella, Louise11110, Mar76 en 2 anderen vinden dit leuk.
  13. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Ben je nu uit op een gesprek of op ruzie? Wat een rare reactie. Denk je dat ik dit leuk vind zo? Ik heb verdorie weken mijn werk niet naar behoren kunnen doen. En ik baal dat ik m'n ouders geen knuffel kan geven maar spastisch afstand moet houden. Mijn hart breekt dat ze hun kleinkinderen niet op schoot kunnen nemen om voor te lezen.

    Ik houd me aan de regels zodat ze zo snel mogelijk en blijvend versoepeld kunnen worden. Juist mensen die zich ertegen te verzetten door de regels te breken, houden ze uiteindelijk in stand!

    En liever dood gaan? Ik betwijfel dat soort uitspraken. Als er nu letterlijk een beul bij je aanbelt en (in beschermende kleding ;)) een mes tegen je keel drukt en zegt "oké, kies maar..." dan weet ik zeker dat 98% van de mensen kiest voor leven met deze regels, dan sterven.
    Er is namelijk ook nog genoeg dat wel mag hè. Mijn ouders kunnen de kinderen niet knuffelen. Maar ze kunnen ze wel zien, met ze kletsen etc. Als je dood bent, mis je véél meer dan nog een poos deze regels volhouden.
     
    Ansel, Didi1980, chrystel73 en 12 anderen vinden dit leuk.
  14. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Nou in het geval van mijn moeder die dus 100% binnen moest blijven gaat het dus echt wel om het risico van buitenaf. Zij valt namelijk wel binnen het risicogroep. En zij is ook nog een mantelzorger van iemand van 90+.
     
  15. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.888
    4.387
    113
    ik denk hetzelfde, maar door een aantal tegenstrijdigheden (die je hoe dan ook altijd zal houden, bij welke regels dan ook) en misinterpretaties denken sommige mensen dat dat een legitieme reden is om dan maar te doen wat je goed dunkt. En dat de virologen het ook niet altijd met elkaar eens zijn, helpt ook niet.
    Mijn instelling is dan; ik leef (zo veel als mogelijk) conform de voorschriften. Dat wordt dan door anderen weer gezien als ‘de ideale wereld’. Sommige hier knuffelen en geven gewoon handen terwijl met name dat laatste toch echt een vastgestelde bron van besmetting is (daar zijn de medici het echt wel over eens). Dus iemand die mij zijn hand uitsteekt (overigens ben ik die niet tegengekomen sinds half maart) krijgt van mij geen hand terug.
    Overigens gaan we ook nog steeds naar psychologen en fysiotherapeuten (die spreken elkaar ook vaak tegen), zijn er legio mensen die hun kinderen om kulredenen niet laten inenten en zijn er ook mensen die heilig geloven in homeopathie en horoscopen. Allemaal geen reden om je niet aan voorschriften te houden, want kennis is macht.
    Ik vraag me gewoon oprecht af wat er zo ontzettend moeilijk is aan een (tijdelijke) anderhalvemetersamenleving die steeds meer versoepeld wordt. Als je daar nou (ook al zou het een kleine kans zijn) mee kan voorkomen dat de besmettingsgraad weer stijgt, wát is daar dan zo verrotte moeilijk aan?
     
    Zara75 en Syane vinden dit leuk.
  16. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.832
    12.956
    113
    Vrouw
    Ook zonder corona vind ik het ranzig als iemand in mijn gezicht hoest of niest. Of het dan gaat om een virus dat influenza, corona of weet ik het wat heet, maakt mij niet uit.
     
    GossipGirlxoxo en Whysteria vinden dit leuk.
  17. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Hoe verklaar jij dan bijvoorbeeld mijn buurman wiens 94 jarige moeder (met alzheimers) 2 maanden na de lockdown is besmet met corona in haar care home in de UK, nadat er blijkbaar corona patiënten van buitenaf binnen zijn gebracht om juist dáár verpleegd te worden? Terwijl er tegelijkertijd ongebruikte noodfaciliteiten weer afgebroken worden? Terwijl zijn 96 jarige vader haar niet meer mag bezoeken?

    Mijn vader is overleden mid maart, letterlijk toen de lockdown begon. Er mocht niemand het crematorium in, wij konden niet naar NL reizen, moesten het met foto's van mijn vader in de kist doen
    Er gaat momenteel héél veel mis in deze wereld, en het wordt tijd dat we gewoon eens wakker worden uit deze nachtmerrie...
     
    Bloem2310 en zonnetje2015 vinden dit leuk.
  18. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.832
    12.956
    113
    Vrouw
    Mijn vrienden kan ik 100% vertrouwen en zullen het ook aangegeven als ze verkouden en of besmet denken te zijn.
    Onbekende mensen vertrouw ik niet, dat is het verschil.

    Overigens weet ik ook exact wie van mijn vrienden het al heeft gehad en positief getest is.
     
    GossipGirlxoxo, Jori88 en Whysteria vinden dit leuk.
  19. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Maar je kunt ook niks merken en dan toch besmettelijk zijn volgens mij, dat heeft dan niks met vertrouwen elke maken
     
    columbella, Whoopy en Neuzeke vinden dit leuk.
  20. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.534
    113
    Je snapt de strekking van mijn bericht niet. Jij hebt het over kleine persoonlijke offers.
    Maar niemand (die zo pro Corona regels en 1,5 meter afstand is) schijnt te begrijpen dat dit voor sommige mensen/kinderen geen klein offer is.

    @Whysteria drukt even cru uit hoe sommige mensen zich voelen nu.
     
    Bloem2310, GossipGirlxoxo en Jori88 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina