Taboe? Niet werken ben je dan nog wel iemand

Discussie in 'De lounge' gestart door 1981Mama, 30 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Zeker!
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  2. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.288
    2.216
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Ik vind iemand echt niet meer of minder als de persoon wel of niet werkt. Ik werk 40 uur (Krijg ik ook veel commentaar op.) Man werkt ook 40 uur. Kinderen hebben geen opvang.
    We zorgen dat we overal zijn wanneer nodig. Zo levert man iedere woensdagmiddag voor therapie van zoon, snipperuren in. Zo kan dat toch doorgaan . Ik kan namelijk geen vrij nemen.

    Beide kinderen kunnen gewoon naar hun sporten. Man begint een stuk eerder dan ik dus is ook eerder thuis. Het is de bedoeling dat man langzaamaan kan gaan afbouwen qua werk. En ik dus kostwinnaar zal worden.Vinden mensen ook van alles van.

    Als iedereen nou eens gewoon zal doen wat werkt voor het gezin, voor jezelf enz. Dan snap ik echt niet waarom anderen daarvan wat moeten vinden.

    Tenzij je fraude pleegt met geld van de staat..... Dan vind ik er wel iets van.
     
    Gewooniemand, Ysabella, Zwierezwaai en 7 anderen vinden dit leuk.
  3. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.251
    19.013
    113
    Waaruit maak je dan op dat ze zich aangevallen voelt? Zo lees ik dat zelf absoluut niet.
     
  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.251
    19.013
    113
    @PenF kan me voorstellen dat jullie (man thuis en vrouw fulltime werken) daar veel commentaar op gaan krijgen. Merk vaak dat mensen of dat gewéldig vinden (modern etc) of juist helemaal niets. (Niet voorstellen als in dat ik het eens ben met die kritiek, maar omdat ik dat weet dat veel mensen daar zo over denken...)
     
  5. Mamalizzy

    Mamalizzy Fanatiek lid

    2 mei 2020
    1.930
    230
    63
    Vrouw
    Als ik naar
    Het feit dat praktisch elke moeder weet hoe een mobiele telefoon werkt bewijst toch al dat ze zich ontwikkelen. If is dat niet goed genoeg. Moey dat heel specifiek een ontwikkeling zijn met als doel te gaan promoveren ofzo?
     
  6. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.288
    2.216
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Tja hij is 21 jaar ouder en heeft afgelopen jaren keihard en veel gewerkt. Ik werkte toen parttime, tijdens schooltijden van de kinderen. Maar ja toen vond ik een fulltime baan die alleen maar fulltime kan worden uitgevoerd. Dus als straks het banksaldo voldoende is dan mag man gaan genieten van zijn kinderen !
     
  7. Mamalizzy

    Mamalizzy Fanatiek lid

    2 mei 2020
    1.930
    230
    63
    Vrouw
    Ja maar er zal bijna altijd commentaar zjjn. Teveel werken te weinig. Kinderen opsluiten in de opvang maar wel drie auto's hebben... Thuisblijven en hand ophouden bij de staat... Mensen zeiken altijd
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  8. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Ik wel, ze gaat een discussie met me aan die ik helemaal niet wil voeren, want ik nam zelf helemaal geen stelling in die specifieke reactie. En ik vind dat ik dat nu al vaak te vaak heb moeten uitleggen, dus ik stop daarmee. Mensen kunnen gewoon terugklikken naar waar ik precies op reageer.
     
    Iertje81, Syane en Lisa280887 vinden dit leuk.
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.251
    19.013
    113
    @Mamalizzy Kan je trouwens stoppen met jezelf steeds te quoten? Dat leest zo onhandig.
    Onderaan je bericht bij 'tools' kan je je eigen berichten (binnen een half uur vanaf het plaatsen) gewoon bewerken. :thumup:
     
    GossipGirlxoxo en Syane vinden dit leuk.
  10. Mamalizzy

    Mamalizzy Fanatiek lid

    2 mei 2020
    1.930
    230
    63
    Vrouw
    Ok maar als het niet duidelijk is voor iemand..

    Xxxx dit is een test
     
  11. Mamalizzy

    Mamalizzy Fanatiek lid

    2 mei 2020
    1.930
    230
    63
    Vrouw
    Ok gelukt bedankt
     
  12. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.834
    3.476
    113
    Ik voel me helemaal niet aangevallen. Jij reageert vanuit jouw situatie. Maar bij iedereen is de situatie anders.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  13. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Ik nam juist geen stelling in die reactie, ik gaf meerdere voorbeelden. Wat ik al zei: klik gewoon eens terug naar het originele bericht. Allemachtig zeg.
     
    KleineLai vindt dit leuk.
  14. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Het maakt mij niet uit of iemand thuis is of niet. Dat is hun keus niet de mijne. Net zo goed als dat mijn keus niet die van hun is.

    Zowel mijn man als ik werken onregelmatig. Ik parttime en hij fulltime. Ik werk omdat ik het leuk vindt (niet perse omdat het nodig is) daar krijg ik, gezien onze jongste, (zorgen kindje) best veel commentaar op. Maar goed in het begin deed het me heel veel en heb ik echt getwijfeld of ik wel de juiste keuze heb gemaakt. Maar na een jaar thuis zitten werd ik dood ongelukkig en hing iedereen de vlag uit toen ik weer ging werken.
     
  15. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.457
    10.660
    113
    Even voor de helderheid... dit schreef jij:
    Vandaag om 11:39

    En ik wil graag even een lans breken voor de vrouwen die een tijdje op kosten van de staat bij hun kinderen thuisblijven.

    Die tijd komt nooit meer en is vaak n kortere periode van bv 6 jaar. Niet iedereen heeft een partner die alles betaalt waardoor je thuis kan blijven.

    Een vrouw waarvan de man werkt en die thuisblijft krijgt vaak minder kritiek dan ern vrouw die thuisblijft op kosten van de staat.

    Ik vind dat elke vrouw het recht zou moeten hebben een paar jaar bij de kinderen te blijven. Heb je geen man? Dan via de staat.

    En ik schreef dit:
    Waarom alleen de moeders? Vaders niet? En bij een lesbisch of homostel dan? Ben benieuwd hoe dit in de praktijk haalbaar zou moeten zijn?

    Dit is een andere context dan hoe jij het hier nu neerzet! Heeft niks met discriminatie te maken!
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  16. Mamalizzy

    Mamalizzy Fanatiek lid

    2 mei 2020
    1.930
    230
    63
    Vrouw
    Ja maar je kan toch niet overal waar je vrouw neerzet ook de rest neerzetten. Daar wordt iedereen dan toch gek van.
     
  17. JoyNoa

    JoyNoa Bekend lid

    7 mei 2017
    934
    316
    63
    Vrouw
    Dit is toch eigenlijk heel logisch? Een vrouw die thuis blijft waarvan de man werkt die maakt een keuze waar andere niet voor op hoeven te draaien.

    De vrouw die ervoor kiest om thuis te blijven en dus eigenlijk niet thuis kan blijven voor de kinderen financieel gezien, daar betalen de werkende mensen voor. Dus belast je daar andere mensen mee door jouw keuze. Als alle werkende mensen zeggen ik ga ook lekker thuis blijven bij de kinderen, dan wordt het leven onbetaalbaar.

    En wat iemand eerder schreef, draag ik ook graag geld af voor mensen die niet kunnen werken en dan door een vangnet toch een dak boven hun hoofd hebben. Maar niet voor iemand die niet wil werken, maar het wel kan.
     
    GossipGirlxoxo en Gewooniemand vinden dit leuk.
  18. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Ik kan prima uitleggen waarom ik thuis ben en niet mijn man. Ik heb nooit de baan gevonden die ik echt leuk vond. En veel pech gehad met werk: weg bezuinigd, minder uren kunnen maken etc etc Man heeft een vaste baan, fulltime, in de sector waar hij voor gestudeerd heeft, heeft het naar zijn zin, aardige baas. Was dat andersom geweest, dan was de keuze net zo simpel, dan was hij thuis gebleven. Hadden we werk gehad dat we 50/50 konden doen, dan hadden we dat gedaan.

    En sommige mensen houden misschien van een traditionele verdeling. Als iedereen daar tevreden mee is, dan is dat toch ook goed? Mensen moesten zich een niet zo druk maken over wat andere mensen doen. (Zolang je niks illegaals doet)
     
    Gewooniemand en citroenrasp vinden dit leuk.
  19. Mamalizzy

    Mamalizzy Fanatiek lid

    2 mei 2020
    1.930
    230
    63
    Vrouw
    Nee ik vind dat niet logisch. Ik zou als werkende vrouw het prima vinden geld af te dragen zodat andere vrouwen indien zij dat willen ruatig 4 jaar van hun kind kunnen genieten. Niet iedereen heeft een man.

    Als ik een man zou hebben en kinderen en ik zou thuis kunnen blijven omdat ik een man zou hebben en mn buurvrouw zou mij vertellen ik mag ook 4 jaar thuisblijven want ik krijg een tielage van de staat dan zou ik dat supertof voor haar vinden en ook terecht. Kan meniet voorstellen dat ik dan zou denken ik hen daar wel recht op (terwijl ik op dat moment in een jas loop dat betaald is van het geld wat mn man verdiend heeft) en dat ik dat n andere vrouw die toevallig niet die man heeft niet zou gunnen. Kan me er niks bij voorstellen.
     
  20. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.457
    10.660
    113
    #380 Syane, 1 jun 2020
    Laatst bewerkt: 1 jun 2020
    Dat bedoel ik helemaal niet.

    Even alles terughalen:
    Jij schrijft een post en ik stel een vraag. Hierop geef je antwoord. Namelijk dat je daarmee ook mannen en homo en lesbische stellen bedoeld. Ik like dat. Het is duidelijk en daarmee ook klaar.

    Vervolgens kom je er in een reactie bij een ander lid op terug. Namelijk:
    Vandaag om 11:54
    Maslov:
    Huh? Vanwaar deze vraag?

    Er is iemand die zegt dat je als werkende moeder afhankelijk bent van opvang en ik reageer daarop dat dat niet per definitie zo is.

    Jij:
    Als je als moeder thuisblijft ben je geen werkende moeder he, dan ben je sowieso niet afhankelijk van opvang lijkt me.
    Heeft met de tijd van nu te maken. Je mag nergrns moeder zetten maar moet dan ook vader homo etc neerzetten anders discrimineer je.

    Suus spreekt je daar op aan:
    suus1983 zei:
    Deze reactie slaat nergens op
    En jij antwoord:
    Nee dat vind ik ook maar ik werd zelf doir iemand anders erop gewezen dat ik moeder schreef. Diegene vroeg dan waarom schrijf je alleen moeder en njet vader of homo of lesbienne?
    Dat was kennelijk een probleem.

    Daar reageer ik op want dat is totaal niet wat ik zeg en bedoel. Ik vind dat niet oké dat je mijn eerdere reactie op deze manier verdraait. Het gaat totaal niet om discrimineren. Maar om het gegeven dat je schrijft dat een moeder thuis moet kunnen blijven en ik vraag dan en de vaders dan en bij homo’s en lesbische stellen? Een logische vraag vind ik. En daarmee was het klaar.
    Lees het eens terug want ik denk dat dit een van de redenen is waarom je best vaak conflicten hier met anderen hebt. En ik neem de moeite om alles terug te zoeken en in volgorde te zetten en uit te leggen. Dat doe ik omdat ik graag wil dat je snapt waar het hem in zit. Vanuit een goede intentie dus.
     

Deel Deze Pagina