Demonstratie Amsterdam

Discussie in 'Corona forum' gestart door Mamalizzy, 1 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.395
    10.592
    113
    Ingrijpen had niet extreem gehoeven als Halsema haar werk had gedaan door voorbereidingen te treffen. Heel naïef om te geloven dat er maar 300 mensen zouden komen en ook zeer onrealistisch. Daarmee laat ze zien dat ze niet echt weet wat er leeft op dit moment. Ik geloof het niet dat ze dit echt zo heeft gedacht, maar Hey, dat is hoe ze zichzelf nu naar buiten manifesteert. Ze had op zijn minst voorbereidingen moeten treffen uitgaande van dat er heel veel meer personen kwamen. Juist omdat het Coronatijd is. Als ze vanaf het begin spotters op de straat had gehad met mensen die je acuut kon inzetten middels een goed draaiboek dan had dit niet zo ver hoeven te komen. Dan had ingrijpen met fors geweld niet gehoeven. Draaiboeken voor dit soort demonstraties zijn er gewoon. Ervaring genoeg erin. Dan hadden ze al die mensen niet hoeven toelaten op 1 plek met alle risico’s van dien. Daarnaast zijn natuurlijk ook de demonstranten zelf verantwoordelijk. Hoe kan je daar gewoon tussen gaan staan wetende wat voor risico’s er zijn. Onbegrijpelijk.
     
    Line, Roanna en NiVa0230 vinden dit leuk.
  2. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.264
    4.134
    113
    Ik denk dat de reden was om tegen racisme te protesteren en solidariteit te laten zien aan alle zwarte mensen die nu met gevaar voor eigen leven protesteren in Amerika.

    Maar jij denkt dat dus niet.
     
    Line, Cindy1977 en Didi1980 vinden dit leuk.
  3. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.828
    3.602
    113
    Nee, want ik denk als dat je doel was, je niet willens en wetens maatregelen omtrent de volksgezondheid gaat negeren en daardoor mensen in gevaar brengt. Ik denk dat je dan wat organiseert wat puur om die boodschap gaat. (wat ik overigens een hele goeie boodschap vind).
     
  4. puzzelstukje

    puzzelstukje VIP lid

    13 mei 2010
    11.413
    2.718
    113
    maar dat is niks nieuws toch?
     
  5. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.264
    4.134
    113
    Om heel eerlijk te zijn denk ik dat jonge mensen zich sowieso niet heel druk maken om het Corona gebeuren. Ze zien de protesten in Amerika en denken, waarom dan hier ook niet?
     
  6. Nehneh

    Nehneh Niet meer actief

    Vind ik onzin.

    Wat als het dus zó hoog zat, want we praten over eeuwenlange benadelingen, dat het incident van George Floyd de druppel was (de zoveelste druppel), dat idd de volksgezondheid ervoor op het spel gezet werd. Dat je je bijna gedwongen voelt om dit soort beslissingen te maken in deze tijden, dat de volksgezondheid er dus niet toe doet!! Ja dat is heel erg!!! Maar nood (zo voelt dat voor deze mensen), breekt wet!!! En dat is hier duidelijke gebeurd.
     
  7. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.828
    3.602
    113
    Maar dat is toch kortzichtig? En , ja misschien zijn die jonge mensen die er waren, niet bang voor corona, maar dan nog, er zijn toch gewoon maatregelen? En dan is het toch aan de organisaties om dit te regelen? Ik bedoel, oproepen, kom allemaal naar de dam (ohja, en houd afstand), is ook tegenstrijdig. Waarom niet zoals bv in Tel Aviv in april? Daar konden ze het wel, en wat een beeld! Wat een kracht was dat. Die beelden zijn geweldig. En daardoor, wat een boodschap.

    En nu? Het enige waar het over gaat is duizenden mensen die zich niet aan de maatregelen hielden en zo andere in gevaar brengen. En terecht dat het daarover gaat.

    en zo klote van de boodschap die echt de wereld in moest.
     
    Novi vindt dit leuk.
  8. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.175
    6.709
    113
    Emoties moeten mensen in bedwang kunnen houden. Natuurlijk moet je solidair zijn.

    Maar emoties en rationeel zijn in tijden van een pandemie lijkt erg moeilijk.

    Intelligentie ver te zoeken. Sorry maar ik vind persoonlijk mensen erg dom om op deze manier te gaan demonstreren, vooral op dit moment. Als je daar komt en ziet dat het zo druk is...dan ga je toch weg? Zijn we niet met zijn alleen voorzichtig geweest? Voor wie ook alweer? En waren we niet allemaal zo betrokken bij de zorg?

    Echt...ik begrijp de artsen erg goed dat ze kwaad zijn.

    Dit is echt de politiek in Amsterdam aan te rekenen ( niet alleen Halsema want dit besluit ze met meedere mensen.)

    Demonstreren is echt een groot goed...en racisme iets om voor te vechten...absoluut. Maar wel met volle verstand.

    Oja, deze discussie gaat niet over Amerika en racisme. Daar is misschien een ander topic beter voor. Diegene die dat belangrijk vindt kan zich geroepen voelen om een topic te openen.
     
    Huismuisie, HappyRabbits, Syane en 2 anderen vinden dit leuk.
  9. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.828
    3.602
    113

    Als het echt zo hoog zat, dan had men zich juist aan de regels moeten houden. Dan had je tenminste echt een standpunt gemaakt.
     
  10. YaelStone

    YaelStone Fanatiek lid

    5 aug 2019
    2.264
    4.134
    113
    En hoe zie jij het voor je dan? Je kan het ook omdraaien: juist omdat mensen het zo hoog zit houden ze zich niet aan de regels.
     
    Nehneh vindt dit leuk.
  11. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Ik vind dit om te huilen echt. Zoveel maanden mensen opsluiten, ouderen laten sterven alleen na 40 jaar huwelijk, hulpdiensten die zicht letterlijk kapot werken, bedrijven die kapot gaan, gezinnen die in de bijstand beland zijn.
    Degene die wel gewerkt hebben omdat hun beroep niet thuis beoefend kon worden.
    Gesloten scholen waardoor kinderen in risico huishoudens met nog meer geweld te maken kregen, leerachterstanden bij kwetsbare groepen.
    Alleen een supermarkt in en bijna een nekslag als je een kind mee nam.
    En dan dit.... dit wordt goedgekeurd...er had vooraf niet eens toestemming voor mogen komen gewoon niet.

    Zoals gezegd over 2 weken weer een piek door heel Nederland :cry:

    Edit wat er met George Floyd is gebeurt vind ik verschrikkelijk en is niets minder dan moord.
    Daar moet mi de agent ook voor vervolgd worden.
     
    Caithxxx, Yvuna, Ysabella en 7 anderen vinden dit leuk.
  12. 2jongensmama

    2jongensmama Fanatiek lid

    17 jan 2020
    3.828
    3.602
    113
    Bv die demonstratie in Tel Aviv in April, duizenden mensen op 1,5 m afstand.. dat had de organisatie ook kunnen regelen.. had je heel amsterdam beslagen bijvoorbeeld, had je een drone de lucht in laten gaan, reken maar dat zulke beelden indruk maken.. (en dat is wat je wilt, beelden die naar Amerika gaan, laten zien dat je solidair bent). Dan had iedereen het gehad over die demonstratie en de boodschap.. misschien wel wereldwijd trending..
     
    Ysabella, Zara75, Elizah en 3 anderen vinden dit leuk.
  13. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    George Soros. Hij financierde bijv ook de bezetting van de varkensstal in Brabant.

    Tuurlijk, de opkomst komt ook door insta enzo, daar lees je hierover en dan wil je gaan. Maar ik vind het vreemd dat zulke dingen in NL zo groot worden gemaakt.
     
  14. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Dus feitelijk komt het erop neer dat er niet opgetreden wordt omdat er dan met bepaalde woorden gestrooid/geroepen wordt. En het niet optreden tegen deze groep is dan spontaan uiteraard niet hetzelfde naar anderen en henzelf? Volgens mij was toch echt de uitleg van die woorden dat er onderscheid werd gemaakt en waren ze tegen het onderscheid.
    Volgens mij zijn er voldoende voorbeelden alleen al van het afgelopen jaar waarmee aangetoond kan worden dat er geen sprake is van onderscheid bij een beëindiging die daardoor uit de hand loopt. Of alle bouwers en boeren etc zijn spontaan ook van een andere afkomst? Als ze geen onderscheid willen op basis van bijvoorbeeld afkomst moeten ze dus ook niet met woorden gaan strooien/roepen als er op dezelfde manier wordt opgetreden.

    Wel bijzonder dat ze overigens nu ineens niet strooien/roepen met die woorden aangezien er nu dus (bewust) onderscheid is gemaakt in de manier van optreden. :cool: blijkbaar is het enkel onderscheid maken wanneer het ze niet uitkomt, ook als er dan feitelijk geen onderscheid wordt gemaakt.
     
  15. Didi1980

    Didi1980 Actief lid

    13 apr 2020
    480
    502
    93
    Vrouw
     
    Nehneh vindt dit leuk.
  16. Didi1980

    Didi1980 Actief lid

    13 apr 2020
    480
    502
    93
    Vrouw
    Ik ben het eens dat ze hadden moeten kijken naar een alternatieve manier van protesteren, maar in alle eerlijkheid, de piek zal echt niet alleen komen door deze demonstratie. Vergeet de talloze dagen niet waar mensen massaal naar het strand/park/winkelcentrum e.d. gingen.. Te kort door de bocht om het nu op de demonstratie te schuiven.
     
  17. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Nou ja er werd genoeg gefilmd. Ook al de BNers die er stonden en dat graag lieten zien op hun insta.
    Verplicht 14 dagen in quarantaine, melden dus bij de ggd en testen.
    Er werd keihard gezongen, geschreeuwd en geroepen. Gelukkig wel buiten maar dan nog alle ingrediënten voor een opleving van het virus waren aanwezig.

    Drukte op het strand etc was hier ook. Maar daar werd echt afstand gehouden. Terrasjes ook.
     
    Syane en NiVa0230 vinden dit leuk.
  18. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.528
    113
    Na al die eerdere drukke dagen is er nog geen enkele keer een piek ontstaan.
    Er kunnen 2 dingen gebeuren: of er ontstaat wel ineens een piek en dan is dat echt enkel aan de mensen op de Dam te wijten. Of er gebeurd niks en dan kunnen we stoppen met die onzinnige 1,5 meter samenleving. Want als dit geen piek oplevert gaat niks dat meer doen.

    Maar 1 ding staat wel als een paal boven water, als je met deze maatregelen, ongeacht wat je daarvan vindt hier bent gaan staan, dan ben je niet bij je volle verstand.
     
    TotalBella, Zara75, Huismuisie en 9 anderen vinden dit leuk.
  19. Didi1980

    Didi1980 Actief lid

    13 apr 2020
    480
    502
    93
    Vrouw
    Ik begrijp niet precies wat je wil zeggen. Kan het zijn dat een deel van je tekst per ongeluk weg is?
     
  20. Elizah

    Elizah Niet meer actief

    Ik vraag me dus echt af of t merendeel van de demonstranten dat zo voelden. Ik krijg meer t idee dat de meerderheid lak heeft aan de regels.
    Prima om dit levensgrote probleem onder de aandacht te brengen, maar niet op deze manier in deze tijd.
     
    NiVa0230, Novi en Syane vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina