De 1.5 m samenleving

Discussie in 'Corona forum' gestart door julia80, 31 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.143
    113
    Ja dat is de eerste optie maar het is de vraag hoe haalbaar dat is en blijft. Uitzaaiingen in botten en dreigende dwarsleasie (zit ook in zn ruggenwervel). Vandaar dat we al wel gaan kijken wat er verder mogelijk is, maar wat dan wel nog bij zijn wensen aansluit (familieleden nog kunnen zien enzo), niet dat we dán nog moeten gaan zoeken.
     
  2. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.143
    113
    Dat wordt de eerste inzet ook (thuis), externe zorglocatie is backup plan. Maar de mate waarin dat thuis nu wel gaat lukken, is erg afhankelijk van zijn acceptatie van hulp.

    Ik hoop van harte dat hij voor de variatie meewerkt en t gewoon accepteert, dan heeft die man zn eigen omgeving, eigen koffie en kan hij zien wie hij wil zien.

    De afgelopen weken waren er al verzorgenden bij maar die krijgen hun werk niet gedaan, alleen medicatie lukt met moeite. Wassen bijv. weigert hij dat mag mn moeder dan alsnog doen. Hooglaag bed was onbespreekbaar, maar dat wordt nu wel een vereiste, de laatste nachtelijke ongelukjes hebben simpelweg dr rug gekost.
     
  3. 1Hanneke

    1Hanneke Fanatiek lid

    4 apr 2014
    1.698
    423
    83
    Vrouw
    Capelle aan den IJssel
    Tjonge das wel echt lelijk...
    Misschien hielp het hier dat ik hoogzwanger ben... werd ook max 3 mnd gezegd dus geen idee of ik en mijn kinderen nog een ander moment zouden krijgen om afscheid te nemen...
    Ik snap de striktheid van de regels dan ook niet goed in de terminale fase, het is toch heus niet dat een uitzondering maken in zon situatie voor wat meer bezoek echt veel meer risico oplevert...
    Veel sterkte en ik hoop dat je vader snel overgeplaatst kan worden naar een plaats waar wel bezoek mogelijk is!
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  4. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Hoe weet jij dat er een tweede golf komt? Hoe weet jij dat we als we de maatregelen nu versoepelen dat we opnieuw in dezelfde situatie komen. Dat jij daar blijkbaar vanuit gaat prima, ik niet. Ik zeg nergens dat we moeten stoppen met de maatregelen, ik zeg dat we minder hysterisch moeten doen. En vooral de media heeft er een handje van om alles 1000x erger te maken, er worden onwaarheden verspreid en mensen die anders denken mogen dit niet laten horen. Politiek is dit virus een groot machtsspel. Helaas zijn bijna alle links hiervan geblokt op internet...
    Ik denk dat sommige maatregelen kant nog wal raken maar dat is mijn mening. Gisteren mocht je zonder mondkapje in de trein, vandaag met?? Terwijl mondkapjes schijnveiligheid zouden geven?? Thuis mag je niet met mensen buiten je gezin binnen 1,5 meter komen Maar nu.nl meld dat het op het terras gedoogd gaat worden?

    Precies zoals ik schrijf dat ik me niet kan vinden in het feit dat mijn oma gereanimeerd wil worden. Maar dat is toch mijn mening? Ik schrijf nergens dat ik t niet respecteer. Het is haar keuze, niet de mijne. Ik kan me er alleen niks bij voorstellen. En ik vind jouw reactie nogal respectloos. De vergelijking die je maakt slaat kant nog wal. Een gezonde zwangere vrouw met een klein kind tov een vrouw van 80 die altijd pijn heeft, zelf aangeeft dat dit geen leven is en volledig afhankelijk van een ander is? Dat is toch geen vergelijking?

    Enne volgens mij heb ik wel degelijk antwoord gegeven iig gedeeltelijk op wat ik zou doen. Geld investeren in zorg. Zorg voor de ouderen, zorg binnen zorginstelling, zorg voor personeel, zorg voor voldoende testen en materialen. Maar nee Nederland doneerde liever miljoenen aan andere landen. Laat eigen volk grote risico's lopen. Dat probleem had veel eerder opgelost kunnen worden. Een lijdtijdsgrens heb ik ooit gesteld. Ik zeg dat t mij lijkt dat je op een gegeven moment accepteert dat t leven gaat eindigen. Maar mensen moeten dat zelf inzien. Je kunt nooit een leeftijdsgrens stellen, maar je kunt ook.niet iedereen helpen.

    En wel grappig dat je schrijft dat iedereen geholpen moet worden op de ic maar dat deze niet constant ingesteld kan staan op dit soort epidemieën. Hoe zie jij dat dan voor je. Het is het een of het ander. Los t maar op..

    Oh en over democratie gesproken, volgens mij had er nu dan iemand anders in de regering gezeten. Maar omdat de partijen het niet eens konden worden is dat niet gebeurd. Dus democratie mn neus.. ( en dit wil niet zeggen dat ik pvver ben)
     
  5. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.890
    4.387
    113
    #245 HappyRabbits, 1 jun 2020
    Laatst bewerkt: 1 jun 2020
    Ik zeg nergens dát een tweede golf komt. Ik citeer dat eerste stuk uit een andere post waarin die vragen aan je worden gesteld.
    Overigens ben ik er wel van overtuigd dat dit niet de laatste keer is dat dit gebeurt. Er liggen genoeg nieuwe (en waarschijnlijk ook nog heftigere) virussen op de loer als je ziet hoe de mensheid omgaat met dier en natuur (ik haalde al eerder die wetmarkets aan, die blijven gewoon bestaan).

    Maar jij vindt mijn reactie respectloos terwijl jijzelf een ethische kwestie aansnijdt. Waarom is het geen vergelijking? WIE bepaalt dat het ene leven meer waard is dan het andere leven?? Tuurlijk, ieders gevoel zal zeggen die vrouw met kind gaat voor op een 80-jarige!! Maar als die 80-jarige wel geholpen wil worden net als jouw oma? Wat dan?
    Zo zit de wereld dus niet in elkaar. Want wie bepaalt dat? Er zullen dan ook mensen zeggen: gezonde mensen gaan voor gehandicapten! En gevangenen hebben minder recht op goede zorg dan anderen! Of buitenlanders hebben minder recht op een plek op de IC! Wie bepaalt dat?? Jij? En zo kan ik nog wel wat ethische dilemma’s bedenken. Iets met de kleur van je huid of religie misschien als we nog even wat verder die ethische grens opzoeken? Wie is hier dan respectloos??

    En ja, dit is een democratie! Eentje met (misschien te) veel politieke partijen. Maar ook dat is democratie. Wees blij dat je hier woont, je kunt het veel slechter treffen.
     
    Whoopy en Zara75 vinden dit leuk.
  6. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    #246 zonnetje2015, 1 jun 2020
    Laatst bewerkt: 1 jun 2020
    Je leest echt niet wat ik schrijf. Ik zeg nergens dat ik voorrang moet krijgen. Dat maak jij ervan. Je haalt er echt dingen bij die niet van mij afkomen.
    waarok begin je over gehandicapten, gevangenen en buitenlanders? Wat ik aangeef is dat de mensen ZELF moeten beseffen dat t leven niet volledig maakbaar is en dat je ergens aan dood moet gaan. Dat je op een gegeven moment zou kunnen zeggen IK accepteer dat ik hieraan kan komen te overlijden.
    Niemand anders bepaald dit voor je.
    Moet je koste wat kost willen overleven als je al een heel leven gehad hebt?

    Nogmaals jij legt nu woorden in mijn mond. Ik bepaal nl nergens over andermans leven! En ik zeg ook nergens dat ziekenhuizen een leeftijdsgrens moeten instellen.

    Serieus ik snij geen ethische kwestie aan om aan te sturen op ze moeten maar een leeftijdsgrens hanteren
    Vraag me alleen af waarom mensen die een heel leven gehad hebben deze lijdensweg nog aan willen gaan. Lijkt mij dat je na 80, 90, 100 jaar ook wel kunt accepteren dat je dood kunt gaan aan covid ipv in onmenselijke isolatie geplaatst wordt om maar een paar jaar langer te leven. En nog erger dat deze mensen er zelf vaak geen woord over te zeggen hebben.
    Waarom beslist Rutte dat alle ouderen opgesloten moeten worden? Er wordt in Nederland niet naar individuen gekeken, iedereen wordt meegesleept in de hysterie. Als hij niet zoveel in de zorg had bezuinigd was er veel meer personeel om mensen te begeleiden in hun eigen wensen, hadden verpleegkundigen geen diensten van 12 x 6 hoeven te draaien, was er voldoende beschermend materiaal geweest.

    En wat eerder ook nog genoemd is, als je zelf uit t leven wil stappen is dat bijna onmogelijk. Laat mensen zelf over hun leven beslissen ipv dat meneer Rutte met zijn regering dat doet.. En dat iedereen daar een mening over heeft is toch normaal? Ik zou t leven van mijn oma echt niet willen. Maar als zij gereanimeerd wil worden prima, haar keuze.

    Ik snap je vraag gewoon niet of ik me zou opofferen voor een ander terwijl ik me afvraag wanneer mensen vinden dat hun leven klaar is? Dat zijn 2 dingen die totaal los van elkaar staan.
    Ja ik denk dat als ik 90 ben en ik een kind binnen zie komen die mijn plek nodig heeft dat ik dan zou kunnen zeggen ik sta m’n plek af.
    Na m’n 80ste is reanimeren voor mij niet meer nodig. Dit staat gewoon in mijn wensenlijst mocht deze nodig zijn. En tuurlijk is dat altijd aan te passen en kun je daar nu niet goed over oordelen maar voor nu is dat mijn wens. Ik leef liever korter en met volle teugen dat dat ik eindeloos ziekenhuis in en uit ga. Iets wat me de afgelopen jaren heel duidelijk is geworden.

    En idd respect voor de natuur en alles wat daar in op aan en bij hoort is ver te zoeken. Men kan best met iets minder en wat meer terug naar basic. Benieuwd hoe dat gaat na dit hele drama..
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  7. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Nou ja ik begrijp het wel. Voor diegene die terminaal is is het een risico. Ook al gaat diegene " toch wel dood", die corona kan wel nog een flink verschil in het soort einde maken natuurlijk. Ga je rustig dood of door corona in ademnood, mogelijk stikkend in je eigen vocht...

    En elk persoon die in die instelling op bezoek komt , is een risico. Voor het personeel, voor diens familie en voor de andere patiënten die daar liggen. Een corona geval er tussen en grote kans dat de hele toko weer op slot gaat .

    Daarbij komt nog dat als het bezoek beschermende kleding moet dragen, dat dat er wel moet zijn. Er zijn in sommige instellingen nog steeds tekorten dus dat gebruiken ze dan liever voor het personeel die er dan een dienst van een aantal uren mee kan draaien dan voor bezoek die het na een half uur/uur uittrekt en weg gooit..
    En er moet ook personeel zijn die toeziet op de hygiëne, evt helpt met beschermend materiaal aanreiken/aantrekken enz.
     
    Vero0504 vindt dit leuk.
  8. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Maar ze zouden die ene terminale patiënt toch ook volledig af moeten kunnen zonderen om te zorgen dat deze persoon het afscheid krijgt dat hij wenst? Maar daar zit een groot probleem. De capaciteit is er niet voor.

    Vind t echt erg hoe er omgegaan wordt met dit soort situaties. Onmenselijk, barbaars en middeleeuws. Alleen maar geld geld geld.
     
    Vero0504, Whysteria en Anouk2005 vinden dit leuk.
  9. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Oh en dan rest mij nog de vraag waarom ik nu met een snel werkende oplossing zou moeten komen. Denk niet dat die er is buiten heel veel leren van de huidige situatie.
    Ben niet voor niks maar niet de politiek ingegaan.
    Enige wat ik wel vind is dat er een noodplan gemaakt is waarbij niet heel goed rekening gehouden is met bijkomende aspecten als psyche en financiën. Hoeveel mensen er nu wel niet zwaar in de problemen zitten financieel en daardoor mogelijk ook psychisch. Ben bang dat dat zwaar onderschat is.
    Maar ja de toekomst zal t uitwijzen
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  10. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.890
    4.387
    113
    #250 HappyRabbits, 1 jun 2020
    Laatst bewerkt: 1 jun 2020
    Je leest zelf dingen die er niet staan Ik zeg niet dat jij dat zegt, het is hypothetisch. Ik zeg: jij snijdt een ethische kwestie aan. Als mensen zélf vinden dat hun leven níét klaar is, dan heb je recht op zorg. Als er dan niet genoeg plek is, dan zullen er keuzes gemaakt moeten worden. Hoe moet dat? Wie bepaalt? En welke keuzes worden er dan gemaakt?
    En niet iedereen zal er dan hetzelfde over denken als jij, kijk naar je oma. Dát is het ethische dilemma.
     
    Whoopy en Louise11110 vinden dit leuk.
  11. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.800
    14.143
    113
    Qua hoeveelheid beschermingsmateriaal gaat de vlieger dus niet op. Immers is de ochtend maximaal tot 13:00, in de middag vanaf 15:00, dus ookal is zij het zelf, dan moet ze twee keer een pakkie aan. (niet van toepassing overigens) Vandaar dat wij m een beetje vreemd vinden.

    Hopelijk is hij snel weer daar weg en thuis. Dan kunnen zijn eigen broers ook even langs bij m. Weer eens een ander gezicht en net zo lang als hij zelf wil. (trekt hij doorgaans niet lang)
     
  12. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
    Je ziet op plekken waar de maatregelen niet goed nageleefd worden, dat het virus meteen weer de kop op steekt. Na het invoeren van de maatregelen, is het aantal besmettingen enorm gedaald. Ze werken dus.
    Het mooie weer en het veel buiten zijn kán er voor zorgen dat het virus wat minder actief is, maar dit is niet zeker en wordt nog volop onderzocht. De meeste experts gaan er vanuit dat als we de maatregelen in één keer loslaten, de ic's meteen weer vollopen. Het lijkt me verstandig om naar die experts te luisteren en niet te gaan experimenteren ( ik ga er vanuit dat er geen tweede golf komt........hopelijk), want als het wel mis gaat, gaat het ook weer heel erg mis en wordt de druk op de zorg te groot. Alle maatregelen worden nu heel langzaam versoepeld om meteen in te kunnen grijpen als dat nodig is en om zo'n tweede golf te voorkomen.
    Die ic plekken zijn de afgelopen periode zeker niet alleen bezet geweest door 75+ers. Er lagen opvallend veel 40-ers en 50-ers. Moeten we daar dan ook maar van accepteren dat het leven nu eenmaal eindig is?

    Je bent niet voor het afschaffen van de maatregelen, dus ik ben heel benieuwd wat jij dan onder de hysterie verstaat? en welke onwaarheden er verkondigt zouden worden?

    Jouw oplossingen zijn heel goed en iedereen zal daar achter kunnen staan. Deze kosten alleen wel veel tijd en veel geld ( wat zal er weer geklaagd worden!). Het virus is er echter nú en wil je de maatregelen loslaten en daarmee accepteren dat er een tweede golf kan komen, hebben we daar nu helemaal niks aan. Het zijn allemaal (heel) lange termijn oplossingen ( behalve de beschermingsmiddelen).
     
    HappyRabbits en NiVa0230 vinden dit leuk.
  13. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
    Ik denk ook zeker dat hier in eerste instantie geen rekening mee is gehouden. Dat kon mi ook niet. Niemand wist hoe dit zich zou ontwikkelen; hoe lang het zou gaan duren, hoe heftig het zou worden. Dit gaat natuurlijk een enorm staartje krijgen (economie/ uitgestelde zorg/ psychische problemen) en dat is heel erg!
     

Deel Deze Pagina