Kraamhulp intake telefonisch?

Discussie in 'Corona forum' gestart door Beausecret, 3 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.305
    5.921
    113
    Vrouw
    Worden veel intakes nog telefonisch gedaan ivm corona? Wat is jullie ervaring daarmee?

    Ik merk dat ik dit heel lastig vind, eerste kindje, eerste zwangerschap, geen ervaring met de organisatie en dan telefonisch een intake voelt voor mij zo onpersoonlijk. Ik ben er echt helemaal zuur van.. zitten niet eens meer midden in de piek.. en ik snap het allemaal wel hoor, maar toch is het echt een tegenvaller. :( Ik heb sowieso al helemaal niks met bellen, afgelopen maanden ook veel telefonische consulten gehad ivm corona, was altijd wel wat met de verbinding, viel ineens weg, of vertraging op de lijn, of mezelf horen praten. Technologie wat dat betreft niet altijd prettig.. en ik mis dan echt het face to face contact.. :|

    Dus misschien voor mijn geruststelling mensen met ervaring.. Wat stelt zo'n intake voor? Is het telefonisch ook te doen?
     
  2. MinnieMouse94

    MinnieMouse94 Niet meer actief

    Bij volgende kindjes gebeurt het volgens mij altijd telefonisch toch? Ik vind het zelf geen enkel probleem. Ik zou het gewoon aangeven. Misschien kunnen jullie videobellen?
     
    momwithcamera en Beausecret vinden dit leuk.
  3. Baileyy

    Baileyy VIP lid

    12 feb 2012
    5.378
    1.380
    113
    Bij ons was alleen de eerste een bezoek, daarna is de intake standaard telefonisch.
    Ik zou anders ook om videobellen vragen als je dat prettiger vind.
    Een intake kan op zich prima telefonisch hoor, maar het is maar wat voor gevoel e erbij hebt.
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  4. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Ja telefonisch is zo onpersoonlijk, heb je helemaal gelijk in. Maar bij zn intake zou ik het eigenlijk geen probleem vinden. Ze gaan o.a. bespreken of er bijzonderheden/voorkeuren zijn en of je zelf nog vragen hebt. Komt helemaal goed!
     
    HappyRabbits en Beausecret vinden dit leuk.
  5. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.305
    5.921
    113
    Vrouw
    Ja het is denk ik inderdaad meer mijn gevoel, vind het zo onpersoonlijk. Ken de organisatie helemaal niet.. en zulke (voor mij) spannende dingen bespreek ik liever in het echt dan via de telefoon..

    En met name omdat het ons eerste kindje is.. Heb wel aangegeven dat ik er op deze manier geen prettig gevoel bij heb. Misschien is dat dus heel persoonlijk.
     
  6. Rosy90

    Rosy90 VIP lid

    29 jul 2014
    9.546
    6.409
    113
    Vrouw
    Wat moeilijk! Ik snap dat als het je eerste kindje is dat je dan graag gewoon een live intake bezoek zou willen hebben. Zou je nog eens kunnen bellen er over?
    Maar tijdens het intake bezoek krijg je vaak niet de kraamverzorgster die komt helpen, vaak is het een administratief medewerker die de intakes doen. Misschien helpt dat je een beetje of stelt het je gerust om dat te weten.
     
    Beausecret en MinnieMouse94 vinden dit leuk.
  7. Whoopy

    Whoopy Actief lid

    7 mei 2019
    445
    730
    93
    Vrouw
    Ik zie dat je 31 weken zwanger bent. Er is dus nog best wel even tijd.
    Misschien een idee om het nog even uit te stellen, zodat een bezoek alsnog mogelijk is?
    Landelijk zijn de regels al wel versoepeld, maar ik weet dat de samenwerkingsverbanden in bijv Noord Brabant er voor gekozen hebben om toch nog even voorzichtig te zijn. Misschien dat er vanaf half juni/ begin juli wel weer huisbezoeken worden gebracht bij eerste kindjes en kwetsbare gezinnen?
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  8. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.423
    4.853
    113
    Vrouw
    Ik begrijp dat je het jammer vind, zeker bij een 1e kindje is alles nieuw. Ik zou vragen of ze het indd nog even uit willen stellen, hier was het volgens mij ook pas met 34 weken!
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  9. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.130
    15.199
    113
    Ik heb ze bij alle 4 telefonisch gehad en dat krijg ik nu weer.

    Normaal gesproken zouden ze bij de eerste wel komen maar dat was lastig te regelen doordat ik fulltime op het schip zat.

    Zou ook niet weten wat (voor mij) de meerwaarde is van bezoek tov telefonisch. Degene die de intake doet is niet degene die komt kramen. Babykamer etc hoeft bij de intake nog niet klaar te zijn
     
    GossipGirlxoxo en Beausecret vinden dit leuk.
  10. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik vond de intake niet zoveel voorstellen en degene die op bezoek komt zie je daarna nooit meer. Voor alle info rondom de geboorte en wat je allemaal nodig hebt kan je het beste op dit forum terecht ;)
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  11. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.246
    113
    Ik vond de telefonische intake veel fijner. Bij mijn oudste zoon werd ik er helemaal kriegel van dat ze het kamertje ging bekijken of alles er wel was...
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  12. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.552
    6.246
    113
    Dit idd. Volgens mij heb ik het bij de eerste ook telefonisch gehad. Kan mij niet herinneren dat er iemand langs geweest is.
     
  13. Mammielove

    Mammielove Niet meer actief

    Ik snap je gevoel, maar bedenk idd maar dat degene die langs komt niet komt kramen, dus met haar kan het klikken of niet, je moet het met een ander doen ;) en zij hopt weer vrolijk door naar de volgende. Net zo onpersoonlijk eigenlijk als je erover nadenkt, haha. Maar ik snap je echt hoor!
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  14. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Wij hebben 2x een bezoek gehad, maar eerlijk gezegd mag het van mij best telefonisch. Hier wordt normaal standaard een bezoek gebracht begreep ik, al zal dat nu anders zijn. Wel altijd voorafgaand telefonisch gesprek gehad maar dat steeds om de intake in te plannen. Zo is het nu ook gecommuniceerd. Van het cb is het bij volgende kindjes vaak wel enkel telefonisch een intake maar ook die zijn vorige keer langs geweest en gaf nu al aan dat ze volgende keer ook weer komt, toevallig gisteren gesproken. Zodra de kleine er is gaat er dus ook een berichtje naar haar, zij weet ook van de problemen bij de vorige kraamweek.
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  15. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.026
    2.164
    113
    Intake is toch altijd telefonisch? Bij mij wel in elk geval, ook bij de eerste.
    Zo spannend is het nou ook weer niet. Ik weet nog dat ik dacht dat je een soort van getoetst zou worden of je alles wel op orde hebt. Zag er vreselijk tegenop en ik was blij dat het telefonisch ging haha. Oh en je wordt dus niet getoetst (voordat he alsnog zenuwachtig wordt haha)
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  16. Loesje1988

    Loesje1988 Fanatiek lid

    24 nov 2019
    1.525
    1.563
    113
    Vrouw
    Ik heb hem vorige week ook telefonisch gehad. Had van te voren een aantal zaken opgeschreven wat ik wilde vragen. K kreeg het idee dat ze gewoon precies dezelfde vragen lijst/ lijst aan het afwerken was als dat ze face-to-face zou doen. Hierdoor miste ik niet het stukje persoonlijk contact. Bij ons was het ook een vrouw die zich voornamelijk bezig hield met de intake, en zelf niet werkzaam is als kraamhulp.

    Bij die van mij, zijn ze wel weer langzaam aan het opstarten om de gezinnen thuis te bezoeken.
    Wellicht bij die van jouw ook?
     
    Beausecret vindt dit leuk.
  17. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.600
    3.848
    113
    Ik vond het ook helemaal niks voorstellen eerlijk gezegd. Voor mij had het niet gehoeven zo.
    Kamertje kijken etc deden ze ook niet net zo min als checken of je alles in huis had (gelukkig maar, wat een onzin!)
    En het is inderdaad niet de persoon die uiteindelijk komt kramen.

    Maar heb je het aangegeven dat je het niet prettig vindt? Misschien dat ze het anders best op een andere manier willen doen.
     
    Syane en Beausecret vinden dit leuk.
  18. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.305
    5.921
    113
    Vrouw
    Ja, aangegeven! Het is ook echt meer een gevoelskwestie en weet inderdaad dat het slechts een dame is die intakes doet en geen kraamhulp is.. maar toch zit het me niet lekker. Afspraak heb ik nu verzet. Is het dan nog steeds telefonisch, dan is het niet anders.
     
  19. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.305
    5.921
    113
    Vrouw
    Haha goed om te weten dat het niet veel voorstelt.. hoor ik van meer. Vind het gewoon lastig! Gevoel is nu alweer wat gezakt en ook gerustgesteld door berichtjes hier, misschien ook hormonen. Vast..
     
  20. Beausecret

    Beausecret VIP lid

    26 apr 2016
    5.305
    5.921
    113
    Vrouw
    Afspraak is nu in ieder geval verschoven naar eind juni, misschien zijn er dan weer versoepelingen en anders doen we het telefonisch. Thanks voor jullie reacties, doet me goed te lezen dat het voor jullie best telefonisch kan en niet perse meerwaarde heeft om het in het echt te doen. :o:

    Laat het maar op me afkomen.. Misschien beetje druppel op de gloeiende plaat, zoveel verloopt anders. :| Telefonische checks bij vk, en als ik al op controle of iets dergelijks kan mag man niet mee (nog steeds niet hier ondanks versoepelingen), gevoel daardoor de zwangerschap alleen te moeten doen en dan ook zoiets simpels via de telefoon. Voelt allemaal zo onmenselijk alles bij elkaar, de hele crisis. Wordt dan zo door je neus geboord. Met alle respect richting zorgmedewerkers hoor, begrijp heel goed waarom, maar toch.
     

Deel Deze Pagina