Corona nieuws deel 4

Discussie in 'Corona forum' gestart door Liekje81, 11 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Zelfs mijn zoon die een rot jaar met de juf heeft is blij dat hij toch weer naar school is gegaan (mocht van mij thuis blijven tot de zomervakantie). Hij heeft de juf in die paar dagen alweer 2x op de kast gekregen, ook dat heeft hij gemist. Ik begin steeds meer in te zien hoe panisch ik was. En ik ga ook steeds meer geloven dat dit helemaal niet nodig was. Heb me teveel door de media gek laten maken. Ik blijf nog steeds bij mijn oma en ouders vandaan en die blijven nog steeds in isolatie. Bij mijn ouders sta ik daar achter omdat mijn vader gewoon echt heel ziek is maar mijn oma ga ik steeds meer aan twijfelen. Ze is echt eenzaam en op leeftijd na is ze verder gewoon gezond en fit. Straks krijgt ze het wel spontaan aan haar hart ofzo en dan waren dit de laatste maanden van haar leven. Dat kan toch ook niet de bedoeling zijn? Ze zegt zelf dat ze liever dood gaat aan corona als ze ons nog regelmatig kan zien dan dood aan eenzaamheid. Ik vermoed ook dat als de dam demonstratie geen piek geeft mijn oma niet meer thuis gaat blijven en weer haar wandelingetje naar de winkel gaat maken en eist dat ik weer elke dag een theetje kom drinken.
     
    Whysteria, amdaa, Nehneh en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Mijn man werkt door de week in Rotterdam ( we wonen in Friesland) hij kwam vandaag heel moe ( moest echt even slapen) en snotterig thuis. Niest ook af en toe. Ik hoop het niet....maar ik ga het in de gaten houden. :confused:


    Maar verder inderdaad erg positief nieuws voor het noorden.
     
  3. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.451
    10.654
    113
    Je kunt toch bij oma in de tuin op afstand met haar een theetje drinken. Waarom niet?
     
  4. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Totaal off topic maar rijd hij elke dag op en neer van Friesland naar Rotterdam :eek:
     
    Kleintjuh85 vindt dit leuk.
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dat heb ik wel al gedaan, bij mijn ouders ook. Maar wel alleen zonder de kinderen. Nu die weer naar school gaan word dat ook weer makkelijker voor me want overdag had ik de kinderen om me heen en tegen de tijd dat die sliepen was het vaak toch al wat afgekoeld om in de tuin te zitten dus in het weekend ging ik dan wel. Maar normaal ben ik zo goed als elke dag bij mijn oma en help ik haar met van alles. En ondanks dat kopje thee in het weekend voelt ze zich best wel eenzaam. Beeldbellen kan ze maar zodra dochter haar ziet gaat dochter huilen dat ze naar omi toe wil en dan heeft mijn oma nog een rotter gevoel dan ze al heeft dus dat doen we ook haast niet. Ik speel wel elke dag een paar potjes wordfeut met haar (normaal spelen we dat alleen in de avond en duurt een potje soms een paar dagen) en dan chatten we erbij en ik bel haar 3x per dag even maar het is echt heel anders nu.
     
    Syane vindt dit leuk.
  6. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Nee hij blijft daar in een hotel. Dit is omdat hij nog niet naar het buitenland kan.
    Maar het wisselt wel per week. Soms kan hij ook thuis werken een aantal dagen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  7. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.936
    15.245
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Ik hoop dat je je oma weer snel kan bezoeken.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  8. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Oh oké, leek me erg pittig namelijk! Dat zijn anders nogal wat km's per week!
     
  9. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Hoop dat het gewoon een verkoudheid is of misschien plotselinge hooikoorts ofzo. Vanwege al het Corona nieuws vergeten we soms dat er ook gewoon nog normale verkoudheid bestaat. fingers crossed in ieder geval.
     
    Didi1980 vindt dit leuk.
  10. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Zeker geen hooikoorts.
    Maar inderdaad...gewoon verkouden kan gewoon.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  11. Syane

    Syane VIP lid

    21 aug 2013
    11.451
    10.654
    113
    Is er eigenlijk al meer bekend over de waarde van antistoffen? In hoeverre ben je dan ‘veilig’ voor een nieuwe besmetting?
     
  12. Cloud9

    Cloud9 Bekend lid

    17 nov 2016
    564
    307
    63
    Cloud 9
    Denk inderdaad dat vele door de media meer angst aangejaagd is dan noodzakelijk. Wil corona helemaal niet af doen als een normaal griepje, maar soms gaat het net iets te ver allemaal. Wij zijn ook nog steeds voorzichtig en houden ons aan de maatregelen (wat we er zelf ook van vinden) ook omdat niet iedereen er zo in staat als ons. Maar vind ook dat we ons moeten realiseren dat Corona de komende tijd (misschien wel jaren) onder ons is en dan kunnen we niet zo doorleven als we nu doen. Dat is voor niemand vol te houden.
    Daarbij ben ik toch ook bang dat de die hard "tegen" groepering steeds verder in verzet komt en dat door toch (misschien vooral in de grotere steden) rellen ontstaan om een 1,5 meter.
    Mijn vader valt in een risico groep maar heeft al aangegeven als bij zijn volgende onderzoeken blijkt dat zijn weerstand weer goed is (dat is voor hem nu echt noodzakelijk omdat deze door chemo enorm afgenomen was) dat hij weer wat rustiger over straat etc durft. Mijn schoonvader die net alleen is gekomen (mijn schoonmoeder is onlangs overleden) is ook eenzaam en zoeken we dus echt als gezin op. De afspraak is ziek blijf je thuis en anders lekker komen en toch ook knuffelen. Hij zegt ook ik wil niet in eenzaamheid zitten en niet van mijn laatste tijd (hopelijk nog vele jaren) gevangen zitten.

    Hoop dat door de demonstraties (en natuurlijk ook andere onderzoeken) blijkt dat in de buitenlucht de 1,5 meter eindelijk niet zo nodig is en dat het advies wordt "houdt afstand" ipv 1,5 meter. Hoeven we buiten en in de winkels niet zo enorm spastisch meer te doen.
     
    Whysteria en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  13. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    De laatste tijd hoor je vaak die uitspraak "Dit is niet vol te houden." Ik merk dat ik daar, afhankelijk van de context, steeds meer moeite mee krijg. Soms is het terecht. Maar best vaak ook niet. En vooral als mensen "Ik houd dit niet langer vol" gaan gebruiken als reden om met de trein naar het strand te gaan en die dag af te sluiten met een barbecue in de achtertuin met alle vrienden, bereikt mijn walging een hoogtepunt.

    Joden die jaren lang ondergedoken waren. Of erger nog, in een concentratiekamp zaten. Mensen in Jemen die al jaren te maken hebben met ondervoeding. Die zullen ook vaak gedacht hebben "Ik houd dit niet langer vol." Toch houden ze het vol tot ze doodgaan of de situatie verandert. Waarom? Omdat er geen andere mogelijkheid is. Dat is hun realiteit, hun leven. En die kunnen / konden niet af en toe videobellen of barbecuën om het leed wat te verzachten...

    Coronamaatregelen zijn een stuk milder dan de extreme voorbeelden die ik hierboven noem. Al leveren ze ook mensonwaardige ellende op. Bejaarden of gehandicapten zonder bezoek. Mensen die hun inkomen en uiteindelijk zelfs hun huis kwijtraken. Dat zijn afschuwelijke dingen en we moeten zorgen voor manieren om dat leed zo veel mogelijk te beperken en te verzachten. En hoe meer we ons aan die andere maatregelen houden, hoe lager het besmettingsgetal blijft en hoe meer er dus weer kan. Dus moeten we wat kritisch zijn op wat ècht niet vol te houden is en wat vervelend is, maar nu helaas even de nieuwe realiteit.

    Want voor veel mensen is het merendeel van de maatregelen vooral vervelend, jammer, onhandig en irritant.
    "Ik houd dit niet langer vol." icm je gehandicapte kind niet kunnen bezoeken in een insteling, vind ik een begrijpelijke uitspraak. Daar moeten we iets mee.
    "Ik houd dit niet langer vol." door een zzp-er zonder inkomen: begrijpelijk, moeten we iets mee.

    "Ik houd dit niet langer vol." over 'spastisch gedoe in de supermarkt' of niet naar de dierentuin kunnen... sorry, ik kan er geen sympathie voor opbrengen. Stel je niet aan en tel je zegeningen als dat je grootste zorgen in het leven zijn. Laten we vooral 'spastisch' blijven doen in de supermarkt (op zich al een walgelijke uitspraak) als dat ruimte oplevert om mensen die ècht last hebben van deze maatregelen wat verlichting te bieden.
     
    Sassie1981, Bureau, ellessinia en 13 anderen vinden dit leuk.
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Ik denk dat iedereen lekker voor zichzelf mag bepalen wat die van de maatregelen vind en dat een uitspraak als walgelijk daar helemaal niet bij past.
    Met de vergelijking van Joden in de tweede wereldoorlog viel mijn kaak echt op de grond en dat is echt ongelooflijm misplaatst.
    Ik hoop niet dat je deze uitspraken ook met leerlingen deelt op deze manier.
    Want je oordeelt over mensen op een niet nette manier.
    Het is goed en terecht dat er kritiek op de maatregelen is, daar blijven we scherp bij.
     
    Whysteria, Beausecret, Anouk2005 en 4 anderen vinden dit leuk.
  15. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Tja, dan verschillen we van mening. Ik vergelijk niet met Joden in WOII. Er zijn juist ànderen die doen alsof deze tijd net zo zwaar en vreselijk is. En zoals ik al benoem: in bepaalde situaties is het ook echt mensonterend. Mensen die zeer ernstig ziek in isolatie in het ziekenhuis liggen, geen bezoek mogen ontvangen en de gezichten van de verpleegkundigen en artsen niet herkennen; dat is erg.
    Anderhalve meter afstand houden inde supermarkt, tjonge jonge... waar maak je je druk om. Zèker als je dat met je uitspraak ‘spastisch gedoe’ gaat koppelen aan een zeer ernstige ziekte, vind ik dat walgelijk.
    En over mijn leerlingen; ik draag zéker aan ze over dat ze niet mogen schelden en vloeken met ziektes. Misschien vind jij strafwerk voor schelden met ziektes een ‘misplaatst oordeel’. Maar ik heb gemerkt dat een werkstuk over kanker, syndroom van Down of spasme al voor heel wat kinderen erg leerzaam is geweest. Ik raad je aan om zelf ook eens wat leeswerk te doen over wat het inhoudt om spastisch te zijn.
     
    Mar76, Whoopy, NiVa0230 en 3 anderen vinden dit leuk.
  16. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Nou dit valt meer onder het topic: waar valt mijn mond van open.
    Misschien iedereen gewoon in zn waarde laten.
     
    Whysteria vindt dit leuk.
  17. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Begin jij dan met spastische mensen in hun waarde laten? Bedankt!
     
  18. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.749
    113
    Ik zeg helemaal niks waarbij ik niemand in zn waarde laat hier hoor.
    Ik zeg alleen dat ik jouw manier van oordelen totaal ongepast vind, de vergelijkingen die je maakt en de oordelen die je hebt over mensen die klaar zijn met de 1,5 meter samenleving.
     
    Whysteria vindt dit leuk.
  19. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Ik ben het volledig met @tupp eens. Mijn zoon zit met kinderen in de klas (nu dan even niet, omdat mijn zoon tijdelijk in een andere klas zit, omdat hij niet in aanraking met deze kinderen mocht komen), die hun ouders dus maanden niet hebben kunnen zien. En dan kun je zeggen: en video-bellen dan? Nou daar snapt een zeer zwaar autistisch kind dus helemaal niets van, dus dat werkt niet. Ondanks dat het hier ook een zeer zware tijd was/is, ben ik echt zo blij dat onze zoon nog thuis woont, ik denk dat er serieus stukjes van mijn hart waren afgestorven als hij ook in een instelling had gewoond en we hem niet hadden kunnen bezoeken terwijl hij er niets van snapte.

    Ik was overigens dolblij dat de scholen weer open gingen en ik zit in het kamp “ze hadden nooit moeten sluiten”, maar de rest van de maatregelen, tsja, ik vind ze ook niet leuk, maar die neem je niet voor jezelf, maar voor de zwakkere groepen in de samenleving. Dat alle zorg stil is komen liggen voor mijn kinderen, dat vind ik ook erg vervelend en ik hoop dat dat niet teveel gevolgen heeft op de lange termijn. Dus ja, dat mensen klaar zijn met de 1,5 meter samenleving, ik vind dat ik daar ook wel een mening over mag hebben eigenlijk.
     
    NiVa0230 en Syane vinden dit leuk.
  20. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Weet je, jij kan daar helemaal niet over oordelen. Want jij weet niet wat er nog meer speelt bij iemand die zegt:" ik houd het niet langer vol" of "spastisch gedoe in de supermarkt". Bij veel mensen is dit juist het topje van de ijsberg van wat je hoort/ziet.
    Mij zal je ook kunnen betrappen op :" ik houd het niet meer vol en spastisch gedoe ".
    Maar dat is wel een opeenstapeling van dingen. Als je zoals ik, tegen depressie aan loopt of er al in zit en daar bij niet goed in je vel. ASS hebt en letterlijk gek wordt van al die veranderingen en onduidelijkheden...
    Doodmoe/overprikkeld terug komen van boodschappen doen in de Lidl wat meer op een spelletje pac man leek dan rustig boodschappen doen...
    Weinig sociale contacten hebben en daarbij "spastisch gedoe" om vooral niet te dicht in elkaars buurt te komen..
    geen knuffel kunnen krijgen op momenten dat je het nodig hebt terwijl dat juist altijd super helpt enz.
    Ik houdt me zoveel mogelijk aan de regels maar op een gegeven moment bereik je een punt dat je het gewoon niet meer vol houdt. En heel jammer, dan ben ik maar egoïstisch maar ik laat mezelf en m'n gezin niet kapot maken door al die regels..
    Ik zit er dus tussenin. Ik probeer me zoveel mogelijk aan de regels te houden maar ik kijk wel naar wat in en m'n gezin nodig hebben om op de been te blijven. Dus in mijn geval tijdens lockdown gewoon nog Privé/lichamelijk contact met m'n collega. Een knuffel of een arm om me heen wanneer nodig enz.

    Zonder dit had ik namelijk allang depressief in bed gelegen met alle gevolgen van dien. En waarvoor? Krijg dan te horen " om de ouderen en de kwetsbare te beschermen". Prima. Maar ten koste van alles?
    Nee. Ik vind van niet. Het aantal doden in vergelijking met 17 miljoen mensen is nog altijd zeer klein. Moet je daarvoor alles zo aan banden leggen?

    Ik zie o.a. tijdens m'n werk wat het doet met mensen. Het overgrote deel van die mensen ziet liever hun familie en gaan aan corona dood dan in isolatie /beschermd te worden en hun familie niet zien.

    En Tuurlijk denk ik ook vaak aan mensen in de oorlog. Dat die het zwaarder hadden en helemaal zonder computers, telefoon enzmaar alsnog blijft dat een totaal andere situatie. Niet vergelijkbaar.
    Ik denk ook vaak hoe ik het in godsnaam in die periode gered zou hebben. Eerlijk? Ik denk het niet. Ik had zoiets niet vol gehouden.
    En zelfs in die tijd zijn er gewoon veel mensen die het niet volhouden of vol gehouden hebben hè.. veel mensen die er psychisch aan onderdoor gegaan zijn, zelfmoord hebben gepleegd enz.
     
    Whysteria en tuc vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina