Kat ervaringen

Discussie in 'De lounge' gestart door Dettol, 5 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.509
    8.359
    113
    Een kitten kan ook al zindelijk zijn; hier vier keer een zindelijke kitten meegekregen (twee keer uit een asiel en twee keer van een cattery). :)
     
  2. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.402
    13.232
    113
    Vrouw
    Ja en nog steeds worden veel gratis katten gebruikt voor vechterijen en andere verschrikkelijke dingen:cry:
     
  3. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Ik heb een kater en poes. Kater is aanhankelijker. Bak staat op zolder en ruik er niks van. 1x per week verschoon ik hem. Verder niet echt veel werk aan. Ze krabben hier echt nergens aan, ook nooit gedaan.

    Ik gebruik seresto banden, nooit vlooien of teken. Ze eten vers vlees 2x per dag en ik heb Iams nature brokjes of Orijen. Ze kakken heel weinig op het vlees en het stinkt niet.
     
  4. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Kostte hier 130 euro.
     
  5. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.874
    7.641
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Hou er rekening mee dat Dettol giftig is voor katten. Als ze over iets met dettol lopen wat nog nat is en ze likken aan hun poten dan heb je toch wel een probleem.
     
    RE080219 vindt dit leuk.
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ok, geen idee van. Ik vind het niet erg als het wat duurder is, maar wil wel graag iets wat ik in het dorp zou kunnen kopen en hier zit geen dierenwinkel.
     
  7. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.946
    12.419
    113
    Vrouw
    Je wilt niet online bestellen eventueel?
     
  8. Dettol

    Dettol Bekend lid

    12 apr 2020
    896
    418
    63
    Ik denk dat we geen kat nemen
    Naar alle reacties te lezen zou ik me er meer aan ergeren dan lol in hebben vermoed ik

    ik hou het maar bij onze hondjes
     
  9. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.989
    3.319
    113
    Wij krijgen over een aantal weekjes 2 kittens. (Hiervoor een aantal jaar geleden ook al 2 poezen gehad) Ik heb een 10 kilo zak voer gekocht waar je echt lang mee doet. (Beter voer dus eten ze ook minder van) Steriliseren kost hier €130,- en castreren €90,- maarja dat is maar eenmalig natuurlijk. Verder zijn het ontwormen en ontvlooien ook de kosten niet en inenten.. Tja wat wil je met je kat? Die van mij blijven binnen dus ik ben er nog niet over uit.

    Als je de kattenbak bijhoudt hoef je die echt niet te ruiken, zet 'm op een plek waar je' m uberhaupt niet kan ruiken als je bijv. lekker op de bank zit. :roflmao:

    Het karakter van het beestje daar valt natuurlijk niets over te zeggen. Mijn vorige poezen waren heel aanhankelijk en zo lief. Het is nu nog even afwachten wat deze schatje gaan doen. Wij kunnen echt niet wachten tot we ze mogen ophalen. :oops: En mijn kinderen zijn ook (bijna) 6 en 2 maar ik vind het juist wel goed dat ze opgroeien met beesten en zo leren voorzichtig te zijn.
     

    Bijgevoegde bestanden:

  10. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Wij hebben een kat gehad. Een rood katertje (geen ras) gekocht met 8 weken. Zijn naam was Frank de Boer (je raad al waar zoon fan van was )Hij was geweldig. Meteen zindelijk op de kattenbak, vond een vieze kattenbak zelf niet fijn dus na 1 plasje of poepje ging hij mouwen en wilde er niet meer op. Ik schepte dat dus altijd meteen nadat hij naar de bak was geweest eruit. Echt wat dat betreft een kat naar mijn hart. Hij was lief en knuffelerig en kon leuk spelen zonder te hard te doen en heeft nooit wat gesloopt. Enige nadeel waren de haren. Hij mocht op de bank van ons (achteraf dom) dus ik moest wel 5x per dag het stukje bank waar hij lag stofzuigen. Heb een hekel aan beestenharen in huis namelijk.

    Tot dat dochter werd geboren. Toen werd hij jaloers en begon op alles van dochter te plassen. Het heeft me een buggaboo, 2 boxkleden, 3 wipstoeltjes, een speelkleed en van de kapstok gevallen jasjes gekost (vast meer maar dit is het eerste wat ik herinner) en dat alles kon ik weg gooien en opnieuw moeten kopen want het idee van kattenpis en een baby gaan in mijn hoofd niet samen. We hebben van alles geprobeerd. Dierenarts alle lichamelijke dingen uit laten sluiten. Hij was al jong gecastreerd dat was het ook niet. Een geurtje in het stopcontact voor iets tegen hormonen. Injecties tegen hormonen. Zelfs een kattenpsycholoog (echte naam katten gedrags therapeut) erbij gehaald maar niets mocht baten. Zijn conclusie was dat de kat jaloers was op de baby. Nog geprobeerd met extra veel aandacht, nog meer dan voor de baby. Hij is een maand bij mijn zus in huis geweest en daar geen 1x geplast. En toen hij weer thuis kwam begon hij weer en alleen op spullen van dochter, op niets anders. Dus uiteindelijk na 9 maanden van alles proberen en met pijn in ons hart toch een nieuw huisje voor hem gezocht. Een gezin uit Brabant die woonden aan een bos waar hij kon jagen, daar was hij dol op. Heb nog regelmatig contact met die mensen gehad het eerste 1,5 jaar en ook daar heeft hij nooit meer geplast op spullen.

    Achteraf deed hij al raar vanaf dat ik zwanger was. Hij was altijd mijn maatje en nog voor ik een positieve test had wilde hij niet meer bij mij liggen of kroelen. Hij voelde in ieder geval meer aan dan ik ooit had gedacht dat een kat zou kunnen.

    Ik denk dat het dikke pech was maar door deze ervaring durf ik geen huisdier meer aan omdat ik mijn kinderen eigenlijk mee wil geven dat je een dier voor het leven neemt en dit dus een slecht voorbeeld is geweest.
     
    Dettol en Loveischocola vinden dit leuk.
  11. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.946
    12.419
    113
    Vrouw
    @GossipGirlxoxo Maar je hebt echt alles voor het katje gedaan! Echt super

    @LMSB Hier binnenkat en nooit ingeënt
     
  12. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.000
    202
    63
    #52 Brigitte1985, 5 jun 2020
    Laatst bewerkt: 5 jun 2020
    Groot nadeel, ze slopen weleens iets, krabben aan de deuren als ze ergens in willen maar verder... 1 kat plast in iets wat op en bak kan lijken, lege wasmand, doos etc. Maar gebeurt 1 keer in de zoveel maanden.

    Heb er 2 van nu bijna 3, als kittens uit het asiel gehaald. Denk dat ik tussen de 250 en 300 kwijt was voor allebei. Daarin zat ontwormen, vaccinaties , chip en castratie

    Ze zijn zo lief, de kinderen zijn gek op ze en andersom. Zijn blij als er thuis zijn, 1 zit altijd mee te kijken als ik werk aan de keuken tafel en dan zie je zn oren in beeld via teams, zo schattig.
    Ze spelen en knuffelen en de kinderen hebben altijd een vriendje.

    Ze kosten samen 29 euro aan verzekering, dan krijg je 80 procent van de rekening terug behalve voor medicijnen.

    Rond de 55 euro aan royal canin per 3 en een halve maand, dus ongeveer 15 per maand

    Peewee kattenbakkorrels ongeveer 10 per maand, koop meestal 3 zakken in 1 keer

    Af en toe ontwormen en ontvlooien maar zijn binnenkatten

    Laten we zeggen 60 per maand hooguit.
    maaaaaaaar, heb ooit een kat gehad op speciaal voer en dan ben je echt wel meer kwijt
     
  13. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    13.029
    25.506
    113
    Wij hebben een kater en een poes:
    Beide zijn gecastreerd dus ze zijn hetzelfde :p De poes is wel iets meer een bitch naar haar broer dan andersom maar misschien is dat niet geslacht-afhankelijk. Beide zijn even lief naar ons.

    Niet heel veel werk maar wel wat natuurlijk:
    Het werk houdt in kattenbak verschonen (om de dag poep/plas scheppen en 1x in de zoveel tijd de hele bak schoonmaken.)
    Elke dag brokjes bijvullen en 1x per dag paté.
    Vaker stofzuigen als ze in de rui gaan.

    De kattenbak stinkt niet heel erg, zeker niet als je elke dag/om de dag drollen schept.
    Neem wel een bak met een deksel. En zet de bak niet in de zon.

    Katten zijn heel leuk voor die leeftijd :)

    Katten hebben een krabpaal nodig anders gaan ze in je bank hangen.
    En als je voor kittens gaat neem er dan 2.
    Onze katten eten Whiskas en dat gaat prima. Ze zijn nooit ziek dus de kosten vallen reuze mee. Ze komen niet (meer) buiten dus geen vlooien en andere ziektes.
    Als ze bij jullie wel naar buiten mogen dan moet je rekening houden met vlooienbandjes/druppels en vaccinaties.

    Voordelen: super leuk, gezellig, lief, een beestje om voor te zorgen.
    Nadelen: haren, als je weggaat moet je oppas regelen, onverwachte dierenartskosten.
     
  14. jomay

    jomay Bekend lid

    5 sep 2012
    579
    316
    63
    Vrouw
    Wij hadden laatst een kat een paar maanden te logeren ivm omstandigheden en zo konden we meteen kijken of het wat voor ons was, een kat. En ik moet zeggen, hij is nu weer weg en ik geloof dat ik voorlopig even nog geen kat hoef haha. Terwijl ik dacht dat ik het heel leuk zou vinden. Maar de nadelen wogen toch wat zwaarder dan de voordelen zeg maar. Moet er wel bij zeggen dat het een oude kat was die wel lief was maar er zat niet heel veel pit in, lag vooral te slapen.
    Maar de nadelen: ik vond m vrij vies. Hij stonk, verhaarde veel, kon zz door ouderdom niet goed wassen, had klitten en zo. Overal haren. Onze dochter (2) kon er niet goed mee overweg, ze was veel te lomp met hem (ondanks 100 x corrigeren) waardoor ze regelmatig gekrabt werd. Hij pieste soms naast de kattenbak. Sowieso die kattenbak verschonen, zon rotklusje dat altijd op mij neer kwam. En kotsen, deed ie ook regelmatig. Hij ging altijd op het beste plekje op de bank liggen. Hij werd ziek, ik zat in de eerste week al een halve middag bij de dierenarts. Je moet wat regelen als je een paar dagen weg moet.
    ik denk dat het wel anders is als je een jonge kat neemt en die jaren hebt, dan ga je je hechten en neem je de nadelen op de koop toe.
    Vooral dat ik hem vies vond woog het zwaarste, ik dacht altijd dat katten heel schoon waren maar ik vond deze vies en wilde hem daardoor ook niet echt in mn buurt hebben.
     
  15. Brigitte1985

    Brigitte1985 Fanatiek lid

    29 nov 2009
    1.000
    202
    63


    Ah wat sneu voor hem, helemaal uit zijn omgeving gehaald . Denk dat het anders is bij een eigen kat, dan neem je de nadelen op de koop toe.
     
  16. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.158
    2.055
    113
    Vrouw
    Nederland
    Zooplus.nl
    Koop er altijd voer (Royal Canin) in grootverpakking. Scheelt me vele euro's ten opzichte van in de winkel kopen. Ze verkopen ook Purina one, Hills.
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  17. chrystel73

    chrystel73 VIP lid

    9 jan 2009
    6.188
    2.400
    113
    Onze kat gaat met een luikje met chip naar buiten.

    Het is echt een dametje waarbij de regel honden hebben een baas en katten personeel opgaat.
    Ze stinkt echt niet ( behalve als ze een scheet laat)

    Maar is is heel grappig, aanhankelijk beest.door naast je te zitten. Vaak stukjes mee te lopen.

    Ze komt altijd even je begroeten als je thuiskomt.

    Nadeel, ze neemt dode vogels mee en wil je onder de tafel opeten. miauwt je zonder reden wakker zonder reden behalve aandacht.
    Ze eet al jaren het zelfde voer Niet het goedkoopste maar ze doet het er heel goed op.

    Wij zijn allemaal hartstikke gek met haar. Er wordt heel wat tegen aan gekletst vooral als het allemaal niet zo lekker loopt.
    Ze is bijna vier dus hopelijk gaat ze nog heel wat jaartjes mee.
     
  18. Siepie85

    Siepie85 VIP lid

    8 nov 2013
    7.867
    7.809
    113
    Amsterdam
    tip als je een hornbach in de buurt hebt die zijn vaak nog goedkoper!
     
    Emma86 vindt dit leuk.
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.827
    14.156
    113
    wij bestellen via zooplus, hebben toch altijd de grote zakken. Dierenwinkel hebben we hier wel maar die veranderd om de haverklap zn assortiment na de derde keer zijn we daar mee gestopt. Greep elke keer mis, nou was de hond vroeger een zeur qua eten maar die katten hier zijn nog vele malen erger.
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  20. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.813
    32.716
    113
    Ik ga eens bij de zooplus kijken. Ook nog tips voor kattegrit waardoor het minder stinkt?
     

Deel Deze Pagina