Voogdij en trouwen? Wat is het beste?

Discussie in 'Samengesteld gezin' gestart door riga01, 14 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. flipflop

    flipflop Fanatiek lid

    4 dec 2010
    3.180
    936
    113
    Zuid-Holland
    Ja klopt, de bso wordt er ook van betaald. Cadeautjes voor kinderfeestjes. Kosten orthodontist. Nieuwe fiets.
    En idd regelmatig blijft er iets over en dat gaat naar een spaarrekening, zodat we tegelijk ook iets apart zetten voor later als er grotere kosten komen.

    Dagelijkse verzorging zijn mijn eigen kosten, dus eten, drinken, shampoo ect.
     
  2. Mamalizzy

    Mamalizzy Fanatiek lid

    2 mei 2020
    1.930
    230
    63
    Vrouw
    Klinkt goed!
     
  3. ManonBB

    ManonBB Actief lid

    27 mei 2019
    287
    186
    43
    Vrouw
    Zo hebben mijn ex en ik het ook geregeld, met een kinderrekening. Zo krijgen wij geen van beiden alimentatie, geen kinderalimentatie en ook geen partneralimentatie. Zouden we allebei ook niet willen, we zijn niet voor niets gescheiden. Dan hoeven we elkaars geld ook niet. Alleen puur voor de kinderen. (dat klinkt vijandig als ik het zo schrijf, zo is het niet hoor, alleen we willen gewoon niet afhankelijk zijn van elkaar/elkaar op kosten drijven)

    Mijn huidige partner en ik hebben toen we gingen samenwonen een samenlevingsovereenkomst bij de notaris op laten stellen en een testament op laten maken. Daarin hebben we toen al eventueel toekomstige kinderen van ons samen laten opnemen (en er is nu dus inmiddels een dochter samen).

    Qua erfenis hebben we het zo geregeld dat ik 4 erfgenamen heb en mijn vriend 1. Mijn 3 kinderen van mijn ex hebben immers hun vader en zijn zijn erfgenaam. Mijn vriend is super gek met ze, maar het is niet nodig dat ze straks een erfenis van vader, moeder, stiefvader èn stiefmoeder krijgen natuurlijk. Ze krijgen gewoon de erfenis van hun eigen biologische ouders, dat is toch prima? Dat staat los van of hij voor ze zorgt alsof het zijn eigen kinderen zijn.

    Ook hebben we het zo geregeld dat de langstlevende altijd de beschikking houdt over het gezamenlijk geld/erfenis en dit kan gebruiken, zo lang hij/zij leeft. Zodat de kinderen niet hun kindsdeel kunnen opeisen en daardoor de overgebleven partner bijvoorbeeld uit het huis moet.
    Ook hebben we een levensverzekering afgesloten t.w.v. een groot deel van onze woning, zodat bij overlijden van een van ons de ander hier kan blijven wonen (ivm koopwoning, anders hoeft dat denk ik niet).

    Dit lijken me allemaal belangrijke dingen op bij een notaris vast te laten leggen.
     

Deel Deze Pagina