Racisme en politiegeweld

Discussie in 'Films, televisie en nieuws' gestart door momwithcamera, 2 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Roetveeg Piet is toch een super goede oplossing? De een wat donkerder, de andere wat lichter. Geen dikke rode lippen. De een verbrande (kroes) haren, de andere stijle haren.
    Zolang ze maar geen enge roze/gele/blauwe toestanden doen.
    Maar iedereen die roept jE vErPeSt SiNtErKlAaS :confused: is net zo’n achterlijke idioot die roept iK TrAp ZwArTe PiEt In ZiJn GeZiChT :confused:

    Nog steeds zie ik zo weinig dialoog. Ik zie alleen maar JA MAAR JULLIE HEBBEN WITTE PRIVILEGE vs JA MAAR IK HEB OOK ZWAAR LEVVUUUH

    Van de witte mensen is nodig dat ze zich gaan inleven en beseffen dat we het soms echt makkelijker hebben en dat wij daar vanuit onze geschiedenis niet zoveel (meer) aan kunnen doen maar de toekomst kunnen we wél veranderen , van de zwarte mensen is het nodig dat ze beseffen dat alles op witte privilege gooien ook niet de oplossing is en vaak niet herkenbaar voor mensen. En helemaal niet in een land zoals Nederland, waar de meeste mensen BUITEN de randstad wonen en wij simpel weg niet zoveel zwarte mensen in de omgeving hebben. Niet omdat ik (We) dat niet WIL(len), maar omdat het er niet IS.
    Dus die praktijken die je in de VS ziet, en in soort gelijke situaties in de randstad ( gelukkig niet zoals de VS ) zijn voor ‘ons’ lang niet zo herkenbaar.
     
    littlemunchkin, MyMiracle, Liekje81 en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. trillian

    trillian Actief lid

    21 jun 2011
    230
    307
    63
    Vrouw
    Omgeving Den Haag
    Ja idd, echt onmogelijk om deze discussie goed te timen.
     
    Nehneh, GossipGirlxoxo en citroenrasp vinden dit leuk.
  3. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Geen idee, volgens mij heeft ze nog nooit een clown gezien maar het zou me niets verbazen
     
  4. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Wacht, soms verander ik in vaak.
     
  5. Zwierezwaai

    Zwierezwaai Niet meer actief

    Nee dat vind ik niet normaal nee. Dat zegt hier ook niemand
     
  6. Nehneh

    Nehneh Niet meer actief

    Ik ben tegen agressieve demonstraties. Maar de pro zwarte pieten doen precies hetzelfde he. En dan heb ik niet eens over dat afschuwelijk gescheld.

    Maar een oprechte vraag. Is het plezier van jouw dochter belangrijker dan van een kind dat gepest wordt om zwarte piet?
     
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.259
    19.014
    113
    En dat vind ik nog het gekke. Het gaat toch bij een kinderfeest om de kinderen? Als zij dat goed vinden dan is het toch gewoon goed?
    Het lijkt wel alsof sommigen st Nicolaas vieren enkel en alleen om een bepaalde traditie in stand te houden.
     
  8. WinterBird

    WinterBird Fanatiek lid

    28 nov 2012
    1.416
    877
    113
    NULL
    NULL
    Precies, het is een KINDERFEEST en het is idd bizar dat volwassen mensen het feest voor kinderen verpesten.

    Ik vind het in mijn dorpje ook heel grappig om te zien: bij de buurtvereniging worden traditionele pieten gebruikt, maar op school zien ze het Sinterklaas journaal met momenteel de roetveeg pieten. Geen kind die er iets van maakt of vindt.
    Het zijn alleen sommige ouders die er iets van vinden.
     
    littlemunchkin en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  9. Cjms

    Cjms Bekend lid

    11 dec 2016
    891
    1.286
    93
    Racisme is een heel breed begrip. Het heeft zoveel verschillende vormen die actueel zijn (niet alleen in afkomst, maar ook geaardheid)

    Ik ben een hetero, blanke vrouw met Nederlandse roots (oke, ook Duitse, maar niemand die het ziet of wat dan ook) wonend ìn Nederland. In mijn familie komt er verder ook niet veel andere afkomsten voor. Dus ik kan niet zeggen dat ik het -in mijn directe omgeving- herken. Alleen van vroeger uit, omdat ik achteraf erachter kwam dat mijn opa 'van de verkeerde kant was' tussen '40 en '45. Maar met deze man heb ik (om ook deze, maar ook zeker meerdere) redenen niks te maken gehad. Dat wilde ik ook niet.

    In mijn werkomgeving vind ik het zo mooi om te zien dat alle culturen, oorsprongen, geaardheden en visies bij elkaar komen op dezelfde werkvloer. En ook écht gelijk zijn. Ik weet heel goed dat dat niet overal is, en het is erg genoeg dat dit schijnbaar uniek is.

    Ik zal dan nooit, maar dan ook nóóit een nare opmerking naar iemand maken, gebaseerd op afkomst. Zelf willen zij het soms wel doen, in de vorm van een grapje en een knipoog. Over zichzelf. En dan ga ik er wel in mee. Net zoals ik dat bij mezelf zou doen als 'kaasvreter'. Maar nooit meer dan dat en zou er zelf ook nooit over beginnen, wetende dat het iemand kan kwetsen.

    Wat betreft onze lieve goedheiligman met de witte baard en zijn hulpjes? Het interesseert mij een biet hoe die eruit zien. Ik wil dat mijn kind(eren) gewoon een mooie tijd hebben en helemaal opgaan in de magie ervan. Al zijn ze pimpelpaars met groene stippen.
     
    GossipGirlxoxo, citroenrasp en Nehneh vinden dit leuk.
  10. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.578
    6.272
    113
    Nou idd, de kinderen vinden het allemaal prima, het zijn de volwassenen die moeten over het verpesten van een traditie :rolleyes:. Zijn wel meer Nederlandse tradities aangepast, en daar hoor je niemand over.
    Bij de intocht hier in de buurt zijn ze heel veel sponsors kwijt geraakt omdat ze “echte” pieten gebruikten bij de intocht, helaas niet genoeg om het aan te passen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  11. MyMiracle

    MyMiracle Fanatiek lid

    2 jun 2013
    4.657
    2.872
    113
    Waar mijn huis woont
    Heb je de links gelezen die hier voor je geplaatst zijn?

    Edit: deze links

     
    Nehneh en Madeliefje06 vinden dit leuk.
  12. Nehneh

    Nehneh Niet meer actief

    20200609_220211.jpg
    Op naar een feest voor IEDER kind!
     
    GossipGirlxoxo en Eabeltsje vinden dit leuk.
  13. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    +1000. Waarom willen mensen niet veranderen als ze weten dat ze mensen kwetsen? Al zijn het bij wijze van spreken maar 100 mensen (zijn er natuurlijk meer) dan zijn dat er 100 te veel die gekwetst worden, en nog onnodig ook omdat het zo makkelijk anders kan.

    En Ik denk juist dat kinderen roetveegpieten leuker vinden dat past namelijk veel beter in het verhaal.

    Kijk eens interviews met mensen buiten Nederland die Sinterklaas niet vieren. Wit, bruin, zwart maakt niet uit. Iedereen vind zwarte piet gewoon walgelijk! Want hoe verklaar je die Afro, rode lippen, slaven outfits en grote oorbellen door een schoorsteen?
     
    trillian, Mar76, Nehneh en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Toevallig zei mijn dochter een maand geleden tegen het vriendje van mijn nichtje dat hij op zwarte piet lijkt. Licht getint, Afro kapsel. Ik schaamde me dood. Hij vond het grappig en ging er in mee dat hij Sinterklaas zou bellen als ze niet luisterd en niet beter gaat eten. Hem meteen gecorrigeerd want wil niet dat ze dit soort dingen tegen mensen zegt, en ik vind het heel erg dat ze dus die Link legt door het beeld van zwarte pieten (die afropruik in dit geval). Alleen daarom al liever roetveegpieten, dan zal mijn kind zoiets nooit meer zeggen, hoop ik, ze bedoelde het niet naar. Maar als een klein kind die overeenkomst al ziet dan is dat toch een teken dat het niet goed zit met het uiterlijk van zwarte piet?
     
    trillian en Nehneh vinden dit leuk.
  15. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dat die mensen het niet kwetsend vinden betekend niet dat niemand het kwetsend vind. En als door zo een kleine verandering het voor niemand meer kwetsend is waarom dan niet? Elk gekwetst persoon is in dit verhaal er 1 te veel.
     
    trillian en Nehneh vinden dit leuk.
  16. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik denk dat ik ook beter zou kunnen, en daarom is bewustwording zo belangrijk! Want zonder dat zelf te beseffen veranderd er nooit wat.
     
    Nehneh vindt dit leuk.
  17. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dat protesteren is helemaal niet nodig als er aanpassingen worden gedaan. En het is inderdaad een kinderfeest. En ik denk dat er maar een kleine minderheid kinderen is die problemen hebben met roetveegpieten ipv zwarte pieten. Dus als je dat stukje over minderheid omdraait is het probleem daar al opgelost.

    Ik ben trouwens wel tegen agressief demonstreren voor de ogen van kinderen. En het oproepen tot geweld tegen zwarte pieten. Dat zou niet nodig moeten zijn als er gewoon simpele aanpassingen komen. Maar denk dat dat voortkomt uit frustratie en onmacht.
     
    Mar76 en Nehneh vinden dit leuk.
  18. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik denk, en hoop, dat dat ook Het geval is. In grote steden is zwarte piet al niet meer welkom. Dat zal elk jaar een stukje verder gaan. Over een paar jaar bestaat zwarte piet echt niet meer. Alleen nog in de boekjes waarvan onze kinderen later zullen zeggen wow wat erg dat jullie als kind dit zo gevierd hebben.
     
    Nehneh vindt dit leuk.
  19. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik ben trouwens tegen gekleurde pieten, puur omdat die niet in het verhaal passen. Net als zwarte pieten niet in het verhaal passen. Roetveegpieten ben ik groot voorstander van!
     
    Mar76, Nehneh en Zwierezwaai vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina