Hoe laden jullie weer op ?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door spruitjes, 11 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Omdat ze nog een middagdutje doet..
    En smorgens altijd tussen 6.00 en 6.30 wakker is. Durf ik dat niet te vervroegen. Bovendien valt ze bij vroeger in bed gewoon niet in slaap. Bij laat naar bed ook niet altijd. Gister kdv. Ze hadden haar maar 2 uur laten slapen smiddags. 20.30 in bed. Heeft tot 21.50 liggen rollen in bed (onze kinderen rollen en hummen in bed om de dag te verwerken ) .

    Op de neefjes pas ik niet meer, sinds ze om en om naar school gingen. Daarvoor paste ik dus op de neefjes en tante op onze meiden. Hoefde mn man nog maar 2 dagen vrij te regelen.

    Ik werk 3 dagen. Op die dagen is er na het eten nog genoeg werk. We verdelen de boel. Zijn beide moe dus je doet het samen. Vaatwasser in en uitladen. Tafels leeg en schoonmaken. Honden eten. Konijnen eten. Speelgoed opruimen. Dan is er nog een deel hand was (broodtrommel en fruitbakjes, drinkflessen) .spullen klaarzetten voor de volgende dag. Vaak nog een klein deel strijken. Om de dag konijnenwc schoonmaken.
    De jongste is dat laatste uur wel een handenbindertje. Dus eerdat je klaar bent is het vaak 21.00.
    En okay... toegegeven dat we na het eten niet super snel mega effectief aan de slag gaan. Even koffie en iets met de kindjes doen zit er ook bij .

    Mijn vrije dagen zijn dinsdag en woensdag. Dinsdag wordt dan mijn wandel avond en woensdag is de feestavond van manlief.
    En heel eerlijk, kan jij je heerlijk ontspannen als je je man flink druk bezig ziet met de kinderen en het huishouden ? Ik kan dan niet niks doen hoor
     
  2. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.509
    8.361
    113
    Broodtrommels, fruitbakjes en flessen ed kopen die in de vaatwasser kunnen, scheelt alweer een handeling. (y)

    Speelgoed opruimen je kind leren. Kan hij/zij nu misschien nog niet helemaal zelf, maar later wel. Scheelt ook tijd. Zelfde misschien met konijnen eten geven.

    Je kunt ook zelf even de deur uit als je man met de kinderen bezig is, toch? Dat hij dan misschien niet ook nog het huishouden doet, maar puur aandacht voor de kinderen en jij bv. een extra stuk wandelen als je daar van oplaadt?
     
    Felice vindt dit leuk.
  3. riean

    riean VIP lid

    21 apr 2014
    5.540
    7.043
    113
    Dat kun je leren. Ik kon het ook niet. Maar ik heb het echt nodig. Bij mij blijft er vaak maar 1 avond over, de andere avond werk ik 9 van de 10 keer. Maar die ene avond is van mij.
    We zijn wel uiterlijk 18.30 klaar met eten, opruimen doet degene die niet gekookt heeft, dieren eten geven doet mijn man altijd in de ochtend voor hij weggaat. Speelgoed opruimen moeten ze zelf doen voor het eten.
    Ik vond het ook lastig om mijn man te laten opruimen na zijn dag werken, en dat hij druk was met de kinderen. Maar ik heb mezelf gedwongen om afstand te nemen. Dus ga ik ergens anders zitten zodat ik het ook niet zie.

    En moe zijn na het werk dat klopt, maar het helpt ons meer dat dan 1 persoon nog druk is en de ander op kan laden ipv beiden druk zijn en beiden dus niet opladen. In de praktijk ontspant mijn man overigens niet hoor als ik ze op bed leg, hij is altijd wel bezig. Prima, zijn keus, ik heb die avond niks moeten wel nodig.
     
    NiVa0230 en Felice vinden dit leuk.
  4. Felice

    Felice VIP lid

    22 apr 2009
    6.563
    7.390
    113
    Ah op zo'n manier, hier was het middagslaapje met 2 jaar wel zo'n beetje gedaan. Is de jongste het nog echt nodig of zou het niet kunnen proberen af te bouwen? Je noemt bijv 'maar 2 uur' middagslaap, maar dat vind ik eigenlijk best lang. :oops: Hier was het op het laatst nog hooguit een uurtje.

    Ik werk ook 3 dagen en man fulltime. Wat hier enorm scheelt is dat ik om de week een ochtend huishoudelijke hulp heb. Grote klussen doet zij, ik hoef het alleen nog bij te houden. Ik doe verder het meeste in het huishouden en dan vooral op mijn 2 vrije dagen.
    Snap dat het met een klein the om de hakken lastiger is, maar die zal zich toch ook alleen moeten leren vermaken?

    Verdere tips:
    Brood- en fruit bakjes gewoon in de vaatwasser.
    Één in de week strijken en kritisch zijn op wat je strijkt. Ik strijk alleen zakdoeken, overhemden en pantalons van mijn man. Sporadisch een keer een jurkje van de meiden. En ik ben ook kritisch bij aankoop van kleren, zit er veel strijkwerk aan? Jammer, maar dan koop ik het niet.

    En wat voor ons natuur scheelt is dat we geen huisdieren hebben.

    O ja, thee drinken doen we pas als de rommel aan kant is. Na het eten zitten we wel even, maar dan even de turbo er op zodat we ook nog even kunnen zitten met een kopje thee.

    En je laatste zin is hier niet echt van toepassing. Maar het komt bijv. Wel voor dat 1 van ons even weg gaat en dat vinden we geen van beide een probleem :D
     
  5. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.885
    1.383
    113
    Alsjeblieft.... kom niet aan haar middagslaap !! :):):)
    Die is echt nog wel heel fijn nl. En heeft ze echt nog wel nodig. Heel af en toe lassen we een dutjesloos dag in. Zoals vandaag. We gaan naar onze sta caravan en ik heb echt geen zin om vanavond haar ook nog zo laat wakker te hebben. Dus dat betekend vanmiddag wel bikkelen. En wat drama rond avondeten.
    Van een uurtje slaap wordt ze een monster. Na een uur al wakker maken... oei.. ;)

    Bakjes in de vaatwasser kan wel, past alleen niet want vaak al vol. En ivm verkleuren doen we die gewoon even zo

    En met strijken is het vaak ook tegelijk veel opvouwen. Het deel wat in de wasmachine zit zit dan even in de droger zodat ik minder hoef te strijken. Na kwartier hang ik die op.

    Een poetshulp heb ik voor 1 x in de maand in de ochtend. Voor boven vooral

    Ach het is wat het is. Ik vind het geloof ik wel erg fijn als ze ouder worden. Ik ben dol op mn kleine muppet maar het is nog maar 2 jaar voordat ze naar school gaat. Joepie haha
     
  6. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.509
    8.361
    113
    Oudere kinderen brengen weer andere dingen en zorgen met zich mee. ;) Het verandert, maar het blijft gewoon hard werken.
     
  7. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Ik ga graag in bad met magnesium. Wordt er super relaxed en energiek van.
    En oh wat geniet van de momenten zoals nu. Al vroeg wakker man en kind slapen nog en ik zit heerlijk buiten in alle rust van het opkomende zonnetje te genieten.

    Zelfs de hond is nog niet wakker te krijgen. Doet zijn ogen nog niet eens open. Laat dat gekke mens maar doen hoor
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  8. cherrytomaatjes

    cherrytomaatjes Fanatiek lid

    30 mrt 2018
    1.807
    1.786
    113
    Vrouw
    Ik ga op tijd naar bed, lees geregeld een boek en rommel graag in de tuin. Daar krijg ik energie van maar kom ook tot rust.

    1x per jaar ga ik met twee vriendinnen een weekeindje weg zonder de kinderen: uitslapen, in bad, op de bank hangen terwijl we in een magezine bladeren en in de avond lekker wijntjes drinken. Héérlijk!!
     
  9. roever

    roever Niet meer actief

    Ik lees ook even mee..
    Ik ben de laatste weken zoooo ongelooflijk moe!!!
    (En wil er eigenlijk ook niet over klagen, want heb zelf voor volledige zorg gekozen maar toch... ;)

    3 jongens van bijna 4 jaar, 2,5 jaar en bijna 1 jaar.
    Manlief ene week werkweek van 6-15.00 andere week van 15.00-23.00.

    Als jongens wakker zijn staan ze per direct AAN! Tot ze slapen.
    Naast deze overactieve kids nog een veestapel buiten en grote tuin die onderhouden moet worden.

    manlief heeft als het goed is sinds deze week eindelijk z’n studie afgerond!!!!

    maar nu.... ik weet even niet meer hoe ik meer energie naar boven toveren kan!
    Ik ga op tijd naar bed...
    Eet redelijk gezond.
    Beweeg voldoende

    vandaag is het zo erg erg dat ik elke vrije seconde op bank plof...
    Ik voel dat ik enorm m’n grenzen over ga, maar weet in m’n achterhoofd dat dit ook zo van de een op de andere dag weer anders kan zijn...

    wie heeft voor mij dé tip :)
     
  10. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    Ik sport 3 tot 6 keer per week. Boksen, echt een stress killer :thumup:

    Daarnaast regelmatig lekker lang in bad met Netflix.

    Gezellig nu onder de overkapping in de tuin met een wijntje erbij doet ook goed.

    Tjs en wij gaan regelmatig met z’n tweeën een weekendje weg ;). Zo elke 3 maanden ongeveer..... Kids naar opa en oma en papa en mama even op stap en lekker tijd voor onszelf en elkaar hebben.
     

Deel Deze Pagina