Corona nieuws deel 4

Discussie in 'Corona forum' gestart door Liekje81, 11 mei 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Dat verschilt dan per instelling, ik heb gedurende 4 jaar (voltijds) meerdere blokken gehad die vooral ‘s avonds waren (tot 21 uur was volgens mij het laatst). Ik vond dat heel fijn, ik moest met het OV en ‘s ochtends zat dat stampvol, doordat mijn blokken vrij gespreid waren, kon ik heel vaak die spits vermijden.
    Werk en sport kon dan prima ervoor en in het weekend.
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  2. Didi1980

    Didi1980 Actief lid

    13 apr 2020
    480
    502
    93
    Vrouw
    Het heeft niet alleen te maken met het beschermen van een kwetsbare doelgroep. Ons zorgsysteem is niet ingericht op een grote groep (IC) patiënten. Het medisch personeel is ontzettend overbelast geraakt in de afgelopen tijd. Als we nu massaal weer 'normaal' gaan doen, is de kans ook groter op een tweede golf. Daarbij, mensen die ziek worden en langdurig niet meer kunnen werken geeft ook een enorme druk op de financiële markt. En laten we vooral niet vergeten dat we 'pas' drie maanden in deze situatie zitten. Het zou men ook niet misstaan om de boel wat te relativeren en minder te dramatiseren.
     
    Louise11110, Zwierezwaai, Zara75 en 13 anderen vinden dit leuk.
  3. HappyRabbits

    HappyRabbits Fanatiek lid

    20 jan 2014
    4.890
    4.387
    113
    Ik volg deeltijd hbo, colleges zijn een dag in de week tot 22 uur. Nu zijn ze omgezet in online colleges en virtual classrooms, prima te doen eigenlijk. En kan nu meer mijn eigen tijd indelen. Ook de tentamens zijn omgezet in opdrachten. Eerlijk gezegd leer ik daar meer van dan van het oplepelen van kennis tijdens reguliere tentamens. Moet nu echt kennis toepassen en daarmee laten zien dat ik de stof beheers.
    Ja ik mis medestudenten maar we hebben veel contact bijv. via teams.
     
    Vero0504, Mar76 en 2littlemonkeys vinden dit leuk.
  4. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.345
    8.804
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    Maar de regels moeten wel nut hebben en voor maatregelen buiten is er gewoon weinig basis.
    En de maatregelen zo laten heeft ook gevolgen en kost net zo goed mensenlevens.
     
    Bloem2310, SAARC, Champetter en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik hoop echt dat je gelijk hebt en dat ze gewoon open moeten en gaan na de vakantie want ik heb er een knoop van in mijn maag.
     
    Anouk2005 vindt dit leuk.
  6. Didi1980

    Didi1980 Actief lid

    13 apr 2020
    480
    502
    93
    Vrouw
    Voor buiten ben ik het eens, daar lijkt voldoende evidentie voor de zijn. En Maar zoals ze op het Malieveld elkaar liepen te knuffelen, dat was puur recalcitrant gedrag. Normaalgesproken knuffelen we toch ook geen vreemde mensen? En nogmaals, ik vind dat mensen een beetje overtrokken reageren. Het lijkt wel alsof we al een jaar huisarrest hebben :rolleyes: Het is pas drie maanden, waarvan we al vrij snel meer vrijheden kregen.

    En mensen gaan nu op een heel natuurlijke manier weer het contact zoeken met hun dierbare. En volgens mij is dat prima en heel gezond. Maar waarom moet alles ineens op stel en sprong weer terug naar het oude? Omdat we net een paar weken stabiel zijn? Geef het tijd en wees geduldig. Je slaat jezelf voor je kop als we straks weer in hetzelfde schuitje zitten.
     
    Ansel, Louise11110, Zwierezwaai en 3 anderen vinden dit leuk.
  7. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik denk dat veel mensen dat graag zouden willen, ware het niet dat er momenteel ingrijpende politieke veranderingen in de maak zijn.
    Het blijft natuurlijk wel lekker makkelijk om dat maar steeds weer te negeren, en door rookgordijnen te verdoezelen, maar meer en meer mensen beginnen zich bewust te worden dat het tijd wordt een stem te laten horen. En ik denk dat die stem alleen maar luider gaat worden de komende tijd. En nee: dat zijn niet allemaal paranoïde complotdenkers.
     
    Bloem2310, SAARC en Anouk2005 vinden dit leuk.
  8. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.439
    1.611
    113
    Ik vind het echt raar dat de school zo voorbarig is geweest. Terwijl er vandaag overleg over zou plaatsvinden. Het is nog een week of 10 voordat het nieuwe schooljaar begint. En in 10 weken kan er zoveel veranderen (kijk maar eens waar we 10 weken geleden stonden). Gelukkig gaat het voortgezet onderwijs vanaf volgend schooljaar weer gewoon open.

    Ik weet niet zo goed of je sarcastisch bent:D, maar.. een niet medisch mondkapje verkleint (bij juist gebruik!) de kans dat je iemand anders besmet. Maar voorkomt niet dat je zelf besmet wordt. Een medisch mondkapje voorkomt (ook weer alleen bij juist gebruik) dat je besmet wordt.
    Dus afhankelijk van het mondkapje en het gebruik ervan, biedt het misschien niet (voldoende) bescherming.
     
    Nellie4 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  9. Champetter

    Champetter VIP lid

    5 mrt 2013
    6.825
    3.809
    113
    Dat vind ik het lastige eraan, dat je meteen als complotdenker gezien word terwijl ik echt geen boodschap heb aan 5G of de paranoia’s die denken dat we verplicht gevaccineerd worden. Die angsten heb ik totaal niet, wel enorme moeite met conditionering en vrijheidsberperking. Want in mijn eigen huis doe ik echt wat ik wil, niets extreems want ben bv een goede buur, maar vrijheid vind ik een groot goed.

    En daarnaast, hoe veel verdriet het de nabestaanden ook geeft. Het leven is hard en oneerlijk. Maar voor het eerst is er een eerlijk virus wat over de hele wereld de zwakste mensen velt. Wij gaan niet dood aan honger of tbc of aids, in andere wereld delen wel en nu is het een redelijke fair game. Dit is voor nu het lot en daar moeten we het mee doen.
     
    Bloem2310 en Whysteria vinden dit leuk.
  10. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Ik geef toe: deze was inderdaad sarcastisch bedoeld ;):D. Maar dat neemt niet weg dat het me toch een optie lijkt die best in overweging genomen kan worden...
     
    Beukenhaag vindt dit leuk.
  11. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Dat is inderdaad het lastige. Ik ken genoeg mensen met een normaal tot bovengemiddeld intelligent vermogen die zich kritisch opstellen. Absoluut geen complotdenkers (ben ik zelf ook niet), maar desondanks worden we wel in dat hoekje geplaatst.
    En verder ben ik het helemaal met je eens.
     
    Bloem2310 en tuc vinden dit leuk.
  12. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.439
    1.611
    113
    Ja.. ik ben misschien wel wat naïef. Maar ik zie de tijdelijke wet als een soort handvat om te kunnen handhaven. Ik geloof namelijk niet dat de politie hier aan de deur komt als ik met een groepje vrienden aan het bbqen ben in de achtertuin. Maar geef ik een feestje waar 80 mensen op af komen, dan kan er gehandhaafd worden wanneer we geen anderhalve meter afstand houden onderling. En terecht, want er zal er dan maar eentje tussen zitten met corona.
    Hoe het zit met het al dan niet tijdelijk zijn van deze wet, daar heb ik geen verstand van. Maar de wet an sich vind ik niet zo'n probleem eerlijk gezegd. Maar misschien mis ik iets:D
     
    Prikje, sprits, Fuddey en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  13. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.179
    6.711
    113
    Nee je mist niks. Ik ben het met je eens.

    Maar het is nu eenmaal menselijk dat mensen tegenstand krijgen als ze iets verplicht wordt opgelegd.

    Dat dit is om te kunnen handhaven lijkt te worden vergeten. Hun eigen " ik" is belangrijker dan de maatschappij als geheel.

    Dat is niet goed of fout maar gewoon het type mens.
     
    suus1983 en Beukenhaag vinden dit leuk.
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    En ik ben juist iemand die graag de regels volgt, of ik het er nu mee eens ben of niet. Ik ben juist iemand die zich verbaasd over mensen die er tegen zijn dat iets verboden wordt. Want ik heb daar helemaal geen moeite mee.
    Toch heb ik dat met deze wet wel. Het stuit mij enorm tegen de borst. En de mensen die jij omschrijft zullen er vast zijn, maar ik denk dat in dit specifieke geval er ook andere mensen tegen zijn.
     
  15. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.439
    1.611
    113
    Mag ik vragen waarom?
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  16. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Bovenal die 1,5 meter. Ik vind dat dus niet het nieuwe normaal en ik vind dus al helemaal niet dat we dit in een wet moeten vastleggen. Ik vind het geen goede manier van samenleven en vind ook dat we daar niet te lang mee door moeten gaan, het vastleggen in een wet maakt het makkelijker dit langer te handhaven.
    En ik vertrouw deze regering niet. Ze hebben heus goede dingen gedaan, maar ook genoeg niet (ook buiten Corona om) en ik vertrouw er dus ook niet op dat dit tijdelijk is.
     
    SAARC en Whysteria vinden dit leuk.
  17. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    17 mei 2020
    1.439
    1.611
    113
    Maar wat heeft de (huidige) regering als voordeel om dit langer dan tijdelijk (of langer dan nodig) aan te houden?
    Juist omdat dit een tijdelijke wet is maakt voor mij duidelijk dat dit inderdaad niet normaal is. Niet alleen de anderhalve meter, maar de hele situatie.

    Niet om jou of iemand anders aan te vallen hè. Ik ben oprecht benieuwd naar de redenen om deze wet tegen te werken of er argwanend tegenover te staan. Ik wil ook niet zeggen dat ík het nodig vind om de anderhalve meter afstand in een wet vast te leggen. Maar ik voel er ook geen weerstand tegen ofzo.
     
    Louise11110, bosi333, suus1983 en 2 anderen vinden dit leuk.
  18. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Maar merken jullie in jullie omgeving dan echt nog iets van die 1,5m? Hier is het bv in de supermarkt al totaal losgelaten door klanten, in de winkelstraat is het weer echt alsof er nooit corona is geweest (alleen de borden met maatregelen wijzen daar op, maar mensen negeren de ‘eenrichtingswegen’, lopen links en rechts, dwars door elkaar etc). Op school bij brengen/halen staan ouders gewoon hutje mutje bij elkaar te kletsen (alleen nu dan buiten de poort ipv op het plein). En in de hele buurt stikt het van de bbq-feestjes waar echt niemand afstand houdt. Oh en op terrassen zie ik ook gewoon groepjes bij elkaar zitten die echt geen gezin vormen... Ik voel me echt een uitzondering omdat ik bv bij school en in de supermarkt nog enigszins probeer die 1,5m afstand te houden, maar op veel plekken is het gewoon onmogelijk omdat níemand het doet.

    Ik voel me eigenlijk nu meer gevangen dan aan het begin van de maatregelen, toen kon ik gewoon buiten wandelen en boodschappen doen op 1,5m, maar nu kan ik nergens naartoe als ik afstand wil houden. (Dus pas ik het toe waar het gaat, maar accepteer ik het maar als het niet lukt, want ik moet toch gewoon naar school etc ;) )
     
  19. Willemijntje19

    Willemijntje19 Fanatiek lid

    26 apr 2016
    2.356
    1.186
    113
    Vrouw
    herkenbaar! En vooral ook dat je je nu meer gevangen voelt dan in het begin.
     
  20. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.882
    42.751
    113
    Ik weet niet wat hun voordeel zou zijn. Het bevalt mij gewoon niet. Een gevoel.
     
    Beukenhaag vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina