Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Zo er is weer veel geschreven hier! Ik had het druk met in de lampen hangen maar helaas voor @Cactus92 dus geen mede jarige... :(

    Oh trouwens Cactus ik heb echt gelachen om jouw berichtje van afgelopen vrijdag. Over het kinderparadijs uitje, het stront trage Utrecht maar vooral om dat gebeuk in je maag wat weinig zode aan de dijk zet. :roflmao:

    @Muisje101 ik hoop ook met heel mijn hart dat je te vroeg hebt getest! Hoe gaat het nu met je? Houd je het nog vol om tot donderdag te wachten? Mijn duimen draaien overuren voor je!

    @Inge1978 van harte gefeliciteerd met de geboorte van jullie tweeling! Wat fijn dat jullie lekker thuis zijn. Hoop dat alles goed gaat.

    @thousandoaks jou inmiddels al gesproken maar zooooo blij voor jullie met dit waanzinnige resultaat! Nu spannend woensdag, ik blijf gewoon door duimen en hoop dat het resultaat fantastisch blijft!

    Oh ennuh hier nog een Zuid-Hollandenaar heujjjj :cool:
     
    Muisje101 en Cactus92 vinden dit leuk.
  2. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @Nienke91 in de lampen.. :roflmao: Die klinkt heerlijk! Nog van harte gefeliciteerd!
    Helaas geen leuke bijkomstigheid van een ECD baby.. die hangt nog ff te zwieren aan de navelstreng. Met net zoveel enthousiasme als jij aan de lampen...:p
     
    Killy88, Nienke91 en Muisje101 vinden dit leuk.
  3. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Nienke91 : gefeliciteerd nog lieverd! Heb je een fijne verjaardag gehad? Nog geen nieuws uit Utrecht dus? Begint wel een beetje oud nieuws te worden daar hoor, laat ze eens wat pepertjes eten!

    @Cactus92 : ik heb zoveel beelden bij wat jij schrijft :D

    @thousandoaks ik kan het me voorstellen dat je helemaal uit je dak ging! Het is in ieder geval een heel goed begin. Mn duimen draaien voor woensdag! Ik kom ook echt hier vandaan. Wel een beetje heen en weer verhuisd, maar nu neergeploft in een leuk dorp tussen alle ouders in.

    Hier gaat het goed. Gister een baaldag gehad, was er zo van overtuigd dat het niet lukt. En vandaag weer voorzichtig het idee dat het ook wel gelukt zou kunnen zijn. Ben voorzichtig gevoeligere borsten aan het krijgen, soms zeer pijnlijke onderrug, en verder heel weinig tekenen. ik heb me fysiek nog nooit zo goed gevoeld in deze weken.. en dat neem ik voor nu maar als iets positiefs. :D
     
    puppy28, Nienke91 en Tuttebelleke vinden dit leuk.
  4. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @Muisje101 goeie tekens! Bij mij begon het ook zo!
    Bedoel, als je nou al utro borsten had... Maar dat dat nu ineens begint is verdacht. En de lage rugpijn ook zeer herkenbaar. Hoop zo met je mee!!!
     
    Muisje101 vindt dit leuk.
  5. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Thanks dames!

    Nee nog niets gehoord uit Utrecht. Misschien ga ik morgen maar weer bellen... :rolleyes: of misschien bel ik Spanje wel, klaar meeeee! Hahaha nou ja joh zon gaat deze week weer schijnen, scheelt. Oeeeeee ik vind het ook heel hoopvol klinken @Muisje101, zo spannend. Hoop het echt!!!!
     
    Muisje101 vindt dit leuk.
  6. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    #4146 puppy28, 22 jun 2020
    Laatst bewerkt: 22 jun 2020
    @Nienke91 nog van harte gefeliciteerd! Hopelijk heb je een fijne verjaardag gehad.
    Haha, ik zou ze gewoon allebei bellen! Why not?

    @Muisje101 Oh dat klinkt heel goed! Ik hoop het zo zo zo erg!!! Mijn duimen blijven doordraaien! Hopelijk donderdag een mooie uitslag :):).

    @Cactus92 wat dat duurt zeg! Haha! Heb je wel al enig idee of je ingeleid gaat worden? Wellicht dat ik er over heen heb gelezen.

    @thousandoaks pfieuwwwww wat een aantal zeg!! Wauww gewoon! Daar moet er minimaal eentje tussen zitten die je uiteindelijk in je armen gaat sluiten, kan niet anders!

    Ik ben vandaag ongesteld geworden, en kom erachter dat ik er een week naast heb geteld. Maar ach, dan starten we gewoon een week later dan gedacht..
    Gisteren wel een baaldag gehad, vooral ook omdat mijn man voor het eerst een dip had over onze kinderwens (althans het was de eerste keer dat ie zich uitsprak dat ie ook bang is dat het misschien nooit zal lukken). Normaal is hij altijd degene die mij oppept, dus dat kwam wel even aan. En ja... ook vaderdag he.. Had het kunnen weten dat ie zich zo voelde want ik begraaf mezelf ook liever onder een steen tijdens moederdag.

    Vandaag weer een nieuwe dag.. We blijven moed houden en vestigen onze hoop op dat sterke embryootje die zich ondanks wat vertraging toch heeft doorontwikkeld. En ik hou me maar vast aan het feit dat ook bij andere vrouwen met of zonder ecd, soms meer tp's nodig zijn voordat er eentje blijft plakken. Ligt niet altijd aan mijn lichaam, denk ik maar..
     
    Nienke91 vindt dit leuk.
  7. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @puppy28 dat doe je heel goed, om te blijven beseffen dat er bij veel mensen meerdere tp's nodig zijn. Het embryo bepaald..
    Blijf hoop houden!!
    En ja, dat komt dan even flink aan kan ik me voorstellen.. als je man zich zo uit.. terwijl hij altijd je grote steun is. Maar ook zo logisch, zeker op zo'n dag. Fijn als jullie er voor elkaar kunnen zijn!

    Ik heb morgen controle en zal eens horen over inleiden. Wil dat liever niet, maar wil ook niet voorbij 41 weken.. Maar er is geen noodzaak zeg maar, placenta werkt goed en baby heeft t naar haar zin..
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  8. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @puppy28 herkenbaar dat het binnenkomt als jouw man dipperig is. Ik vind het zo verdrietig als mijn man dat laat zien, en ben ook altijd onder de indruk inderdaad omdat het zo weinig voorkomt.

    En lieverd, het ligt écht niet aan jouw lichaam. Helaas, en soms ook maar gelukkig, hebben we niet alles in de hand. Zoals Cactus al zei, het embryootje beslist.

    @Nienke91 ik zou ook beide bellen. Waarom niet? Het kost je niks, behalve energie. En als je die hebt, zou ik zeker twee dingen tegelijk aanpakken. Je kan degene die het minste voelt / het langzaamste is altijd dan nog afzeggen. Vaak kan je gratis kennismaken via skype met een kliniek in Spanje, dus dan kost het ook nog geen geld. Ik hoop gewoon dat stomme Utrecht even gaat opschieten, waarom moeten dit soort dingen altijd zo verdomd traag zijn? Daar heb een mens toch geen tijd voor? ;)

    Ben blij met jullie steun. Genieten jullie ook zo van het zonnetje?

    @Cactus92 succes morgen bij de controle.

    @Killy88 hoe is het met de kersverse moeders?
     
    puppy28 en Cactus92 vinden dit leuk.
  9. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @puppy28 ik kreeg echt kippenvel van je berichtje, zo lief! Ik hoop dat ook heel erg. Hoe zit het nu voor jou, heb ik goed gelezen dat je eerst een tussenmaand moet hebben, en dan pas bij je volgende cyclus pas weer progynova mag slikken?
    Wat zou voor jullie een plan b zijn als het niet lukt met de eicelbank?
    Soms vraag ik me weleens af hoe het kan dat al mijn eicellen slecht zijn. Had jij eigenlijk zelf al vermoedens van verklevingen?
    De andere dames hebben trouwens gelijk: zoveel vrouwen die niet van de eerste tp zwanger worden, maar wel van de tweede tp!

    @Muisje101 wat hoop ik enorm dat je zwanger bent zeg, pffff. Ik zit nu sinds vrijdag aan de utro en mijn borsten zijn wat voller, maar toch echt niet pijnlijk ofzo. Ik vind het hoopvol klinken!

    @Nienke91 :D En ik vind dat Utrecht voor jullie even op moet gaan schieten!!!
     
  10. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Het is niet dat het perse moet volgens mij... maar ze hadden bij de vorige tp al een telefonisch consult ingepland op 13 juli. Deze moet ik afwachten en daar zit dan net een cyclus tussen. Maar normaal mag je volgens mij meteen door als je nog een cryo hebt. Dus 13 juli horen we of ik die week erna (als ik mijn menstruatie krijg) weer mag beginnen met progynova.. ga er vanuit van wel :).
    Wij hebben vorige week het eerste contact gelegd met Spanje.. dus dat is ons volgend plan als het niet lukt bij mck.
    Ik wist wel dat er iets niet goed zat en ik had doordat ik google altijd doorspit wel het idee dat ik verklevingen had. Ik ben twee x gecurreteerd en mijn menstruatie is daarna nooit meer hetzelfde geworden.. uiteindelijk door die verklevingen dus. Daar ben ik afgelopen sept aan geholpen en nu is het weer normaal :).. gelukkig!
    Heb jij daar ook last van?
     
  11. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    Lief dat je het vraagt @Muisje101

    Het gaat hier goed! We hebben onze draai samen gevonden en voelen ons zó ontzettend gezegend.

    Ik moet nog 5 kilo kwijt van de bevalling, dus ben blij dat ik over twee weken weer mag beginnen met sporten haha. Was ooit een fanatiek hardloopster, maar door het traject en de zwangerschap heb ik dat nogal verwaarloosd. Ben benieuwd of ik überhaupt een simpel 5km rondje ga halen haha :roflmao:

    Hoe is het nu, trek je de spanning nog? Ik duim ontzettend met je mee ❤️
     
    Nienke91 en Cactus92 vinden dit leuk.
  12. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
  13. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @thousandoaks die utro is fijn spul he? Echt zo'n hekel aan. Het inbrengen, de derrie, de bijwerkingen. Afschuwelijk spul, maar als het er voor zorgt dat we een kindje kunnen krijgen, kom dan maar op! ;)

    @puppy28 hoe was het contact met Spanje tot nu toe?

    @Killy88 ik vind het zo fijn om te lezen hoe blij jullie zijn. Dat spat echt van jouw berichten af. I love it!

    @Nienke91 en? Alweer rooksignalen gestuurd naar Utrecht?! Postduiven?

    De spanning is wel intens hier. Iemand die tegelijk een tp heeft gehad, heeft vanochtend positief getest. Wat alleen maar voor testdrang zorgde bij mij. Maar ik mocht nog niet van mn man. Hij was echt streng.

    Eigenlijk durf ik ook helemaal niet te testen. Ben doodsbang voor een witte test. Alhoewel ik best positief gestemd ben nu, maar ik kan me dat tweede streepje écht niet voorstellen. Alsof dat geen optie is voor ons.

    Qua symptomen: vandaag echt niet normaal veel honger. Ik heb zoveel gegeten, dat heb ik echt nog nooit gedaan. Vanochtend een beetje ongemakkelijk gevoel in mn maag en darmen die op hol zijn. Steken onderin mn buik en een zere onderrug. Maar ik denk dat dit ook zeker allemaal bijwerkingen kunnen zijn. Nog maar 33.5 uur tot testen...
     
  14. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @puppy28 wat apart, als ik mijn dossier kijk, staat er namelijk een telefonische consult ingepland al een paar dagen na mijn testdatum...? Wel met A.O. (als je dan weet wie ik bedoel, haha), niet met een arts. Hmm. Heb jij dat ook?

    Nee, het enige dat ik heb, is dat dag 1 en 2 van mijn menstruatie vrij heftig is, met (sorry, vies) stolsols. Gecombineerd met die extreem slechte eicelkwaliteit vraag ik me weleens af of er niet meer fout is. Heb ooit wel bedacht om als er een aantal tp's zouden mislukken, om een kijkoperatie te vragen. Ben ook benieuwd of @Muisje101 weleens heeft nagedacht over de 'oorsprong' van het probleem.

    En over @Muisje101, utrogestan is inderdaad het smerigste ooit, hahaha. Ik ben tot nu toe van de progynova en de utrogestan alleen maar dood- en doodmoe. Dit heb ik vast al eerder geschreven, mijn hersenen werken voor mijn gevoel op halve capaciteit.
    Eerlijk gezegd klink je zwanger. En ik hoop ook ontzettend dat je dat bent, pfffff!
     
    Muisje101 vindt dit leuk.
  15. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @Muisje101 Klinkt allemaal heel goed hoor!
    En je angst is zo begrijpelijk, wel willen weten, niet willen weten, niet durven testen.. Maar je weet, er komt een moment dat je ineens die drive hebt en het doet! Want je moet.. en het geeft duidelijkheid, linksom of rechtsom. Denk aan je hoor!
    En ik zeg het nog maar een keer dames, crinonegel vragen... ipv utro. Geen geklieder, 1 keer per 24 uur, geen jeuk en ellende.. Ja het kost wat extra, maar is het waard, echt. Tip van de dag :rolleyes:
    Qua overige bijwerkingen durf ik niet te zeggen, ik had ze niet, van progesteron.
     
    Nienke91, Muisje101 en puppy28 vinden dit leuk.
  16. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    @Muisje101 ooh zo spannend! Nog 2 nachtjes slapen! Kan gewoon zelf niet wachten haha. Hoop zo erg met je mee! Maar het klinkt hoopvol. Ik had wel echt utroboobies. Vanaf het moment dat ik ermee begon voelde ik het al. Das bij jou anders wat een goed teken zou kunnen zijn! Pijn in mijn onderrug enzo had ik het niet. Maar das bij iedereen natuurlijk anders. Ik duim nog steeds voor je! ❤️

    Het contact met Spanje is goed. Heb toevallig vandaag alle antwoorden gekregen op mijn vragen die ik eerder had gesteld. Ze hebben ook een specialistische afdeling op het gebied van endo/adenomyose dus dat geeft een goed gevoel. We zijn van plan om volgende week of die week erna een consult in te plannen via skype.

    @thousandoaks hmm ik denk dat eicelkwaliteit niet perse in verband staat met verklevingen. Tenminste dat denk ik.. je menstruatie klinkt ook zich wel normaal. Toen ik die verklevingen had, vloeide ik juist bijna niet en het was nooit helderrood. Nu wel gelukkig.
    Ik heb zelf een laag amh, dat staat wel in verband met een verminderde eicelkwaliteit. Heb je het er eerder over gehad met je gynaecoloog?

    Haha, ik weet even niet waar A.O. voor staat:oops:.
    Maar wij hebben op 13 juli een consult met de arts.
     
    Nienke91 en Muisje101 vinden dit leuk.
  17. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @puppy28 haha, is de naam van een van de fertiliteitsverpleegkundigen daar. Check! Duidelijk. Waarschijnlijk zal ik dan ook wel een afspraak met de arts krijgen.
    Dankjewel voor je uitleg. Nee, wij hebben nooit bij een gynaecoloog gelopen. Wel flink hobbelig traject gehad, maar zitten al jaren bij MCK.

    @Cactus92 ik wilde heeeel graag crinone (die paar extra euro kunnen er ook wel bij), maar de arts zei destijds tegen ons dat de resultaten met utrogestan beter waren. Tja. De arts in Duitsland had weer betere ervaring met duphaston. Dus wat het nou allemaal zegt. Zou me niks verbazen als uit onderzoeken blijkt dat utrogestan en crinone evenveel zwangerschappen opleveren.

    Eind van de ochtend gaan wij onze embryo ophalen. Of ja, ik, mijn man moet in de auto blijven, helaas... Droomde vannacht dat we 0 embryo's hadden en niemand wilde uitleggen waarom.
     
    Cactus92, puppy28 en Nienke91 vinden dit leuk.
  18. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @thousandoaks Wat fijn dat je straks gewoon jullie embryo gaat ophalen! Hoe leuk is dat! Enge dromen zijn dat, maar niet gek dat je daar ook 's nachts mee bezig bent.

    @puppy28 Super dat je een goed gevoel hebt bij Spanje. Spreken ze Nl daar? Het is gewoon fijn om een back-up plan te hebben toch? Maar ik hoop natuurlijk dat je het niet nodig hebt.

    @Cactus92 Hoe is het met je? 40+4 alweer! Hoe was de controle bij de verloskundige? Goede tip wel van die crinone. Ik weet in ieder geval dat als ik het nog een keer moet doen, dat ik ga vragen om een alternatief voor het decapeptyl block, dat doe ik écht nooit meer.
     
    Cactus92 en puppy28 vinden dit leuk.
  19. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Oh @puppy28 kan me zo voorstellen dat dat een 'extra' domper is, dat je man er ineens even doorheen zit. Hier ook nog nooit mee gemaakt. En precies wat je zegt, hij is juist degene die mij oppept op de momenten dat ik dat nodig heb. Maar ach, andere kant denk ik wel ook echt dat het goed is wanneer ze het uiten! Balen wel van die week die je je verrekend hebt, maar ja, die week kan er ook nog wel bij... Pffff hoop dat je je redelijk goed voelt vandaag! X

    @Muisje101 zo spannend! Ik duim ontzettend hard. En vind je symptomen ook heel positief klinken. Al mijn gelukswensen gaan jouw kant op!

    Oh en ook een beetje de kant van @thousandoaks natuurlijk! Bah, wat een enge droom! Even normaal doen nu, natuurlijk zijn er meer dan 0 embryo's!

    @Cactus92 ook benieuwd hoe t met je gaat.

    Ik zojuist weer eens gebeld met Utrecht en eindelijk, jawel, wat wijzer geworden!!!! Patiëntenstop geldt zeker niet voor ons. We staan op een wachtlijst voor startgesprekken op ongeveer plaats 30... Haha... lachen als een boer met kiespijn... Nog even geduld dus! Gaat overigens niet alleen om ECD behandelingen maar ze hebben gewoon één lijst met alle mensen welke nog moeten starten met IVF, ICSI of dus ECD. Miss eicelbank daar is helaas zelf onwijs ziek geweest vertelde ze me. Vandaar dat ook vooral ECD echt op z'n gat ligt even.
     
    Cactus92 en puppy28 vinden dit leuk.
  20. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Nienke91 : Yes! Informatie uit Utrecht. Dat we dat nog mochten meemaken zeg. Super ruk dat het nog plaats 30 is, maar er is in ieder geval weer een klein beetje actie... Hoe voelt dat? Iets meer rust? Of nog steeds de neiging om ook Spanje te contacten?
     
    Nienke91 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina