Als je een huis wil kopen.. waar let je op?

Discussie in 'De lounge' gestart door Bubblez, 28 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Wij spelen, hoe idioot ook, met de gedachte om ons huis te verkopen.

    We wonen op een werelds plekje. En voor het plekje willen we niet weg. Maar bedrijfsmatig komen we heel veel ruimte te kort.

    Nu dus over het woning kijken. Waar let jij op? Ik lees namelijk tips dat ik allerlei persoonlijke dingen weg moeten halen omdat mensen anders het idee hebben dat erin geleeft wordt. En dan denk ik "ja duh tuurlijk wordt erin geleeft"

    Of dat alles van de kinderen weg moet qua speelgoed. Dat is gewoon compleet onrealistisch.
    Tekeningen enzo oke. Maar de rest vinden mensen dat storend?

    Heb je tips? Waar ik op moet letten?tuurlijk maak ik schoon. Gaan de honden spullen de deur uit bij kijkers en gaan de honden ook mee weg. Maar bepaalde dingen lijkt me nogal overdreven?
     
  2. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.523
    4.381
    113
    Tuurlijk mag je speelgoedkisten en kasten hebben. Zorg alleen voor geen los speelgoed op tafels etc. Verder hebben wij hier gezorgd voor de minder nette dingen weg. Zo leeg mogelijke aanrecht. Fles chloor in de kast ipv op de wc. Tekeningen kids hingen er met de bezichtigingen gewoon, met fotos voor de verkoop niet. Prikbord opruimen/leegmaken, geen lege wc rolletjes, geen losse prulletjes, dat was het belangrijkste wat ik hier heb gedaan én waar ik op lette bij bezichtigingen.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  3. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.613
    10.509
    113
    Ik weet nog dat jullie (tegen de adviezen in ;)) dit huis kochten, jammer dat het bedrijfsmatig te klein wordt als het plekje goed bevalt.

    De fotograaf die bij ons foto’s kwam maken was heel duidelijk. Je moet vanaf nu realiseren dat dit niet meer jullie huis is. Ik heb dus allemaal persoonlijke foto’s weggehaald, box + kinderstoel bij de buren gezet, speelhoekje zag je alleen een tafeltje staan. De kinderkamers helemaal strak opgeruimd, hooguit een leuke auto die ook ‘in het decor’ past. De fotograaf gaf ook als tip om als losse elementen de minimale grote van een pompoen aan te houden, anders wordt het snel te rommelig. Aanrecht was idd ook leeg.

    We hadden 1x open huis, toen weer alles zo strak opgeruimd en toen was gelukkig ons huis verkocht.

    Je wilt zoveel mogelijk doelgroepen aanspreken; met kinderen, zonder kinderen, diverse leeftijden, daarom is het neutraal inrichten belangrijk. Huisdieren en de spullen die daarbij horen zou ik met foto’s maken alles uit het zicht halen wat daarvan te zien is en als je kijkers hebt ook.
     
  4. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Voor de fotos krijg je ook tips van je makelaar en de fotograaf. Gewoon heel erg goed opruimen. Alsof je op vakantie gaat, maar dan nog een beetje extra. Pak gewoon een doos of wasmand, loop daarmee door het thuis om alle losse troepjes op te ruimen en zet die wasmand uut het zicht. Wij gingen een week op vakantie (was al geboekt) en alle bezichtigingen hebben ee laten plaatsvinden in die week. Het huis was ook meteen verkocht. Vond ik zelf ook ideaal.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  5. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.684
    9.644
    113
    Wij kregen van de makelaar een linkje.
    Ik heb voor de foto's de gewone losse tekeningen en zo weggehaald, maar bewust een paar mooie tekeningen en schilderijen van de oudste (die maakt mooie dingen) en een mooie knutsel van de jongste laten hangen. Ook een paar leuke strategisch geplaatste speelgoedjes. Gewoon voor de sfeer en kleur, in lijn met andere huis-frutsels of die bossen bloemen.

    https://zien24.nl/stylingvideos/
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  6. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.593
    3.483
    113
    Inderdaad goed opruimen.
    Soms moet je dingen even anders neerzetten, weghalen etc. waardoor het anders toont.
    Foto’s, een beetje speelgoed, huisdier of wat persoonlijke dingen vind ik niet erg, juist wel huiselijk.
    Zorg dat je huis lekker licht toont, fris ruikt en er verzorgd uit ziet.

    Ik heb eens bij de volksuniversiteit zo’n workshop verkoopstyling gedaan. Was best leerzaam, kostte weinig.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  7. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.996
    5.822
    113
    Even vooropgesteld: Ik ben een zeikerd wat dit betreft, ik kan niet goed door bepaalde dingen heenkijken.;)

    Het huis moet opgeruimd en overzichtelijk zijn. Ik word zelf heel onrustig als er overal prulletjes staan, dus dan voelt het huis niet fijn. Ook persoonlijke spullen wil ik inderdaad niet zien. Ik heb een keer een bezichtiging gehad en daar stond een soort altaar met een rouwkaart (met foto) etc midden in de woonkamer. Sorry, maar dat soort dingen zorgt er bij mij voor dat ik zo’n huis niet wil.

    Een kindertekening of een naam op de muur, prima. Maar niet het hele huis vergeven van de (kinder)foto’s.

    Ook geuren ben ik gevoelig voor. Een huis waar het naar natte hond of rook ruikt wordt niet mijn huis.
    Dus schoon en een prettige geur bij binnenkomst is wat mij betreft ook wel een must.

    Niet verbazend denk ik dat we voor nieuwbouw zijn gegaan.:p
     
  8. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.523
    4.381
    113
    Geur idd ook kei belangrijk bij bezichtiging. Lekker raampjes op kiep, geeft een lekker fris gevoel. Verder had ik zelf een heel subtiele yankee candle branden bij de bezichtigingen. Voelt (naar mijn gevoel) huiselijker aan. Schemerlampjes aan met de bezichtigingen/foto’s, geeft ook sfeer.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  9. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    8.684
    9.644
    113
    Wij waren trouwens ruim van tevoren begonnen met uitzoeken en opruimen, en dingen die we niet meer nodig verwachten te hebben tot de verhuizing, zoals winterkleding en sommige voorraad spullen, alvast inpakken. Zo hebben we genoeg ruimte gecreeerd in kasten en bakken om alle losse dingen zo uit de weg te halen.
     
    Syane vindt dit leuk.
  10. TanjaK

    TanjaK Bekend lid

    29 mei 2019
    833
    640
    93
    Vrouw
    Ramen lappen! Schone ramen geven een goed gevoel als je huizen gaat bekijken (en ik heb er heel wat bekeken). Werkende deurklinken, ramen die makkelijk open en dicht gaan en wcs die doortrekken (want er wordt niet alleen gekeken). Zo min mogelijk kleedjes e.d. Niet teveel dingen aan de muur.
    Zo min mogelijk rommel want dat geeft "ruimte". TV en radios uit, want ook een rustgevend muziekje kan irritant zijn, als je er niet van houdt.
    Goed luchten. Etensluchtjes e.d. kunnen lang blijven hangen. Het heet allemaal met sfeer te maken. Aan de andere kant schijnt het (volgens de onderzoekers) dat als het huis licht naar citrus ruikt het sneller verkocht is en 's winters lijkt een lichte kaneel of houtgeur het goed te doen. ;)
    Denk bij het schoonmaken ook aan de plafonds (eventuele spinnenwebben)

    Als je een voortuin hebt, die goed in orde hebben en zelf een paar keer de voordeur binnengaan om te kijken hoe de eerste blik eruit ziet. (Of aan iemand anders vragen om dat te doen, omdat je het zelf waarschijnlijk niet meer zo goed ziet). De eerste indruk is heel belangrijk.

    Dan speelt ook de temperatuur nog een rol. Ik ben in huizen geweest waar het over de 30 graden was en andere waar het onder de 12 en dan wil je zo snel mogelijk weer weg, terwijl het huis op zich misschien best geschikt geweest zou zijn.

    Licht! Zorg dat er voldoende natuurlijk of kunstlicht is.

    Sta niet gek te kijken als een koper in de vaste kasten, keukenkastjes of opslagruimtes wil kijken. Kranen uitproberen, inbouw keuken, afzuigkap controleren, het gebeurd allemaal als iemand echt interesse heeft.

    Het is ook geen gek idee om iets kleins te serveren, koekjes, een sapje, dat je al klaar hebt staan.
    Zo blijven ze vaak langer hangen en is er meer kans om informatie te geven.

    Bij een eigen parkeerplaats voor het huis, is het soms beter als die leeg is.

    Als je het speelgoed niet kan weghalen, is het misschien een idee om het in grote bakken te doen en die weer in een rek te zetten als er kijkers komen. Het is niet zozeer het idee dat mensen zich eraan storen, maar misschien zijn het mensen die (nog) geen kinderen hebben en een andere visie hebben op hoe ze het huis willen gebruiken. Hoe minder persoonlijke spullen er zijn, hoe eenvoudiger het is voor anderen om zich voor te stellen, hoe "hun" huis zal zijn.
     
    Syane vindt dit leuk.
  11. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.265
    7.827
    113
    Gelderland
    Ik let vooral op de locatie en omgeving. Ook let ik op de staat van het huis, welke voordelen zitten er al in/aan de woning. Daarnaast kijk ik of we met simpele aanpassingen het huis zo kunnen maken dat het volledig naar onze zin is. Kunnen er ruimtes aangepast worden, hoe kunnen we het inrichten enz enz.

    Bij een woning die helemaal af is let ik vooral op de sfeer van het huis. Hoe gaan de mensen met hun spullen om en wat hebben ze aan onderhoud en verbeterpunten gedaan.

    persoonlijke spullen/geur enz enz. Daar kijken en ruiken wij wel door heen :p zeker bij een woning waar toch veel aan gedaan moet worden. Als het namelijk de perfecte locatie is en het heeft alles wat we zoeken zou ik het om die reden niet laten.
     
    MamavanLieverd en Bubblez vinden dit leuk.
  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.593
    3.483
    113
    Oh, wij hadden eens buren die aan beide kanten in een scheiding zaten en niets meer aan hun tuin deden.
    We hebben voor zelf het onkruid uit hun tuin getrokken toen ons huis te koop kwam.
    De voordeur ook nog een nieuw laagje verf gegeven. Dat is toch hun eerste indruk.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  13. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.643
    3.771
    113
    Wij krijgen morgen de fotograaf en halve huis gaat leeg... we hebben onze zoons een weekend bij opa en oma geparkeerd want is het gewoon onmogelijk om een huis fotoklaar te krijgen met een rondrennende peuter en kleuter. Kan ze moeilijk op hun stoel vastbinden!

    Ik hoop op veel reacties in de eerste week zodat we ook op vakantie kunnen gaan en alle bezichtigingen in die week kunnen plannen...
     
    Syane en Bubblez vinden dit leuk.
  14. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    13.986
    1.805
    113
    Provincie Groningen
    Ons huis komt deze week op funda.
    Wij hebben veel opgeruimd.
    Licht bedden goed op de bedden en deze strak opgemaakt.
    Veel dingen leeg...maar ook niet te leeg dat het kaal lijkt.
    Ramen schoon, tuin netjes, geen spinnenwebben in huis.
    Kortom alles moet er gewoon keurig en ruimtelijk uitzien!

    De bezichtigingen zullen over anderhalve week zijn...en dan zijn wij op vakantie.
    Dus dat wordt nog even stress voor de vakantie aan.
    Heb mijn moeder instructie gegeven om voor de bezichtigen de ramen open te zetten en de kussens op de loungeset buiten te doen.
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  15. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    22.529
    26.080
    113
    Vrouw
    Let op huis van de buren: als daar idd veel onkruid zit, paar verroeste fietsen voor de deur etc kan dat al een afknapper zijn. Het moet voelen als een warm welkom ;)

    Ik haak af als t huis zelf prachtig is, maar bij de buren een halve schroothoop ligt in de voortuin
     
  16. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Groene appels in een fruitschaal kreeg ik als tip van de makelaar
     
    Paardenbloem en Bubblez vinden dit leuk.
  17. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Precies zoals ik het mij ook bedacht had ja.. Vol gepropte kasten dus wel haha. Of liet je het ergens anders? Voor de foto's zou ik wel heel veel weghalen. Maar met bezichtigingen is dat super onhandig, omdat ik simpelweg niet elke keer mn halve huisraad kan en wil verslepen..

    Goede tips. Danku!
     
  18. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Haha ja dat werd ook een relletje he :p Het huis bevalt en fantastisch hoor, we hebben zo'n mooi plekje en wonen hier zo fijn.

    Voor de foto's vind ik dat geen punt. Maar voor elke bezichtiging deed je dat ook? Dat lijkt me nogal redelijk onleefbaar..
    Bepaalde dingen kan ik ook simpelweg niet weghalen, hun kamers bevatten kinderbedjes en ledikantjes enzo, en buiten staat een groot speelhuis. Dus daar moeten mensen toch wel doorheen kijken?
     
  19. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Moh dat lijkt mij wel chill ja. Al heb ik daar een hard hoofd in om even op vakantie te gaan terwijl ze in 1 week komen kijken. Het begint al bij de vakantie deze zomer, niet te doen :p En bedrijfsmatig voor mijn bedrijf ook niet klantvriendelijk dus dat wil ik eigenlijk niet..

    Maar anders was dat een relaxt idee geweest ja.. Dank!
     
  20. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Fijne link dankje!

    Die nemen we mee.
     

Deel Deze Pagina