Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Ja die risico's maken dat ik uiteindelijk toch accepteer en zeg, actie! Hoop echt dat het wat gaat doen die ballon.. lees en hoor ook dat het soms meerdere malen herhaald moet worden, dus ik reken al op ook hierin tegenslag :rolleyes:
    Het is nog niet te bevatten, dat ik deze week die kleine in mn armen heb.. maar zal vast hetzelfde voelen als bij jou!! Zo lang op gewacht... Houd jullie op de hoogte! :)
     
    Lien4 en Louise11110 vinden dit leuk.
  2. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @thousandoaks wat een super bericht! 4 stuks in de vriezer, top! Daar moet toch een gouden embryo tussen zitten?!
    Met mij gaat t prima hoor, maar dat warme weer is wel echt niet fijn. Maar voor niemand niet. Ik heb verder geen klachten en hoef ook niks natuurlijk, dus gewoon kalm aan. En vanaf morgen verdreven gelukkig, wel zo prettig.
     
  3. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Cactus92: Jammer dat alles nog potdicht zat. Máár, morgen komt daar verandering in! Mag je naar huis met de ballon? In theorie kan het inderdaad een paar dagen duren voordat je genoeg ontsluiting hebt dat er vliezen kunnen worden gebroken, maar aan de andere kant zijn er ook vrouwen waarbij de bevalling start nav het plaatsen van de bevalling. Dus, het kan alle kanten op! Succes lieve schat en geniet ontzettend van de ontmoeting van jouw mooie dochter. <3 (En mag ik even zeggen dat ik heel erg nieuwsgierig naar de naam ben, ik vind Fos echt een prachtige naam, dus ben benieuwd welke naam je hierbij gaat toevoegen <3)

    @thousandoaks: Wat een mooi aantal! Waar gaan jullie nu naar toe op vakantie? Wij hebben Griekenland op de planning staan. Hoe voel je je? Dat gevoel van het niet meer voor kunnen stellen is heel erg herkenbaar. Ik hoop dat je, voor ons allen, gaat bewijzen dat het wel degelijk kan!

    @puppy28 : Hoe is het met je?

    Ik heb vandaag een heerlijke dag gehad. Gek genoeg zit ik ineens zó lekker in m'n vel. Ik ben heel erg actief bezig met alle regeltjes die ik mezelf heb opgelegd (voor m'n 30e zwanger, tegelijk met m'n vriendinnen een kind, etc) los te laten. Dus, ik ga de komende tijd de allerbeste tante worden voor de kindjes die op komst zijn bij onze vrienden en als er dan later nog een kindje komt, dan zou dat perfect zijn. 'Gelukkig' heb ik nog zeker 10 jaar de tijd, alhoewel ik natuurlijk hoop dat het veel eerder komt.

    We hebben gister info gekregen over het 'garantiepakket' van Instituto Bernabeu. Kort gezegd, €18.000 betalen, en als je dan binnen 18 maanden niet doorgaand zwanger bent, dan krijg je het terug. Dit is dan incl 3 cycli met ECD, PGD en alles wat verder nodig is. Hebben jullie daar wel eens over gehoord? Wat is jullie mening hierover?
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  4. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @Muisje101 Ik ben een roadtrip naar Zwitserland aan het plannen! Griekenland lijkt me ook heerlijk. Had het er al laatst over met @Nienke91 hoe we denken over vliegen, maar bedenk me net dat jij natuurlijk ook al naar Spanje hebt gevlogen. Ik voel me behalve moe van de utro prima! Meestal vind ik de tweede wachtweek het moeilijkst, gelukkig is dat nu korter vanwege het feit dat het een blasto is ;)

    Wat betreft zo'n garantiepakket, mijn vragen zouden er vooral in zitten wat zij verstaan onder doorgaand zwanger (stel je ben 14 weken zwanger en krijgt een miskraam - is dat nog doorgaand zwanger?), en dat je het ook echt terugkrijgt als het na 18 maanden niet gelukt zou zijn. Als het de eerste tp zou lukken en het zou je daarmee 18.000 euro kosten, zou ik dat prima vinden. Een zwangerschap en een gezonde baby is onbetaalbaar, daar zou ik wel een schuld van een ton voor willen aangaan. Ben ook benieuwd naar ervaringen! Iets met garanties, bijvoorbeeld op vijf blasto's, lijkt me sowieso wel fijn bij buitenlandse trajecten. Je wilt toch zoveel mogelijk kansen.
     
  5. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    @Muisje101 Dankjewel!! ❤
    Ik hoop dat je gelijk krijgt en de ballon net even dat zetje geeft wat het nodig heeft! Jij maakt het vaker mee, ik lees ook maar wat ik lees en ga op gevoel af. Helaas geen spontaantje voor 10.00u, tot nu toe.
    Ik laat het weten!
     
  6. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Reageer later even verder! Heb ook nog wel een mening over prijzen in Spanje :p

    Maar voor nu alle gedachtes naar @Cactus92 ❤️
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  7. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Cactus92 bij mij viel de ballon er niet helemaal vanzelf uit, maar het had wel genoeg effect gehad want hij zat helemaal los na 24 uur. Alleen jammer dat mevrouwtje toen opeens niet meer ingedaald was (heet dat dan uitgedaald? Haha!) Heb alleen de eerste uren na het inbrengen stevige krampen gehad, daarna niet meer.
    Hopelijk morgen gaan met die banaan!
    Zet 'm op!

    @Muisje101 zo, dat zijn nog eens bedragen... :o: wat ik van jullie begrijp is een enkele poging in Spanje al gauw iets van 10.000 euro, dus dan is 18 voor drie met no cure, no pay op zich geen slechte deal. Maar wat ook een overweging is: hoe ver wil je zelf nog gaan? Als je na (nog) een poging emotioneel aan je limiet zit, stop je dan of ga je door zolang het kan omdat je het geld al betaald hebt?
    In ieder geval goed te lezen dat je je zo goed voelt momenteel! Klinkt alsof je een soort acceptatie hebt gevonden, en dat is heel fijn! Niet dat je daarmee de wens afschrijft, maar je kan het nemen zoals het komt. Gek hoe dat werkt, eerst lukt dat gewoon niet en opeens klikt het allemaal op z'n plek...

    Fijne zondag allemaal!
     
  8. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @thousandoaks: roadtrip naar Zwitserland <3! Love it! Hoe lang zouden jullie willen gaan?

    @Cactus92: Mijn gedachten zijn bij jou!

    Doorgaand zwanger betekent >25 weken. Dus dat is ook nog best redelijk. En af moeten breken om medische redenen telt niet mee. Ik vind het fijn dat @thousandoaks er toch ook niet heel negatief tegenover staat. Ik vind het nog steeds wel redelijk misbruik maken van een wanhopige groep, maar ondertussen ben ik zelf ook wanhopig en ben ik geneigd daar dan maar in mee te gaan. Alle principes overboord voor een baby!

    We hebben voor deze laatste ECD poging ongeveer €7500 betaald. Dat komt dus ook wel uit op die €18.000 als je nog 3 pogingen nu zou doen. We zijn voorlopig nog wel strijdlustig, ook omdat dit ‘pas’ onze eerste ECD poging is. Maar ik lees overal dat een ECD toch minstens wel wat cryo’s zou moeten kunnen opleveren en dan vind ik deze poging dus echt zeer teleurstellend en als iemand mij wat garanties kan geven (die er natuurlijk niet zijn) omdat ze zoveel ervaring hebben, dan vind ik dat wel een fijne gedachte.

    Net ongesteld geworden, het is echt zó pijnlijk dit keer. Ben er echt een beetje misselijk van. Zo maar op de bank met een kruikje en paracetamol.
     
  9. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Dames, update! Ballon zit erin, en precies als bij @Equivoque mega krampen, ben net een beetje bijgetrokken.. :eek: Vond het vullen zo zeer doen en daarna.. man man.
    Maar oké, dat kan dus ook, niet eruit vallen en wel genoeg gedaan hebben, fijn! Ben erg benieuwd..

    @Muisje101 lees je alles goed door, ook de kleine lettertjes?
    Zitten er geen voorwaarden aan bepaalde dikte van je slijmvlies, andere hormoonwaarden etc, misschien kwaliteit zaad man.. Dat ze niet iets vinden waardoor nét die garantie niet van toepassing is? Vind het altijd zo tricky als ik dat lees..
    Maar nooit goed genoeg in verdiept zelf..
    Het is ook uitermate teleurstellend dat je geen cryo hebt uit deze poging ECD, absoluut. Want dan ben je reis en tp kosten kwijt voor volgende cryo, da's wel aanzienlijk lager dan een volledige nieuwe poging natuurlijk..
    Maargoed, die keuze is er ook niet, dus snap heel goed je overweging. Maar zoek goed uit hoe het zit!
     
    Muisje101 en Louise11110 vinden dit leuk.
  10. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    @Muisje101 wij hebben dat pakket ook in ons vizier. Zijn nog even aan het twijfelen of we dat bedrag kunnen ophoesten of niet. Als ik er aan denk vind ik het ook wel een beetje oneerlijk dat het ons zoveel geld moet kosten, maar een kind is onbetaalbaar natuurlijk.. dus dan ga je er idd maar in mee want je hebt geen keus als je niet ongewenst kinderloos wilt blijven :(.

    Ik heb nagevraagd of ze ook embryos zouden kunnen garanderen maar dat doen ze niet, enkel eicellen. Ergens ook wel weer logisch.. Ik heb een beetje zitten lezen op de fb-pagina’s voor ecd in Spanje, en de meeste zitten toch zo rond de 5 embryos uit 1 cyclus. Niet heel erg veel, dus dat maakt dat garantiepakket wel het overwegen waard. Al helemaal omdat IB stelt dat er binnen 3 cycli toch wel een zwangerschap zou moeten ontstaan.

    Ik heb zelf wel een heel erg fijn gevoel bij IB, moet ik zeggen. Het contact is gewoon prettig. Alles is duidelijk en ze hebben ook een speciale afdeling voor endo/adeno (wat in mijn geval prettig is). Eerst gaan we nog al onze hoop vestigen op het eskimootje dat aan het wachten is. Mocht dat niet lukken, kiezen we in elk geval voor IB (1 cyclus óf garantiepakket).

    Wat rot dat je zoveel last hebt van je menstruatie deze keer :(. Lekker op de bank hangen met een dekentje, wat lekkers en een leuke film/serie. Hopelijk is de pijn morgen minder of helemaal weg.

    @Cactus92 denk aan je lieverd ❤️
     
    Muisje101 en Cactus92 vinden dit leuk.
  11. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @Muisje101 we denken nu aan twee weken! En dan in combinatie met Zuid-Duitsland. Ik wil altijd zoveel mogelijk doen en zien op vakantie, met twee weken op een strandbedje liggen zou ik helemaal doordraaien denk ik van het piekeren :') Waar denken jullie nu aan qua plek?

    Wat betreft het pakket, ik ga mee met wat @Cactus92 zegt qua voorwaarden checken. Misschien zou het geen gek idee zijn om het met een advocaat of een ander soortig jurist te bespreken, hoewel ik me kan indenken dat je zelf ook een heel eind komt. Op de website staan er verder geen vreemde voorwaarden zo te zien, maar op aanvraag is er vast veel meer informatie beschikbaar. Ik ben ook benieuwd of je elders op internet ervaringen van vrouwen kunt vinden. Met vijf embryo's per cyclus, drie cycli, zou je een heel eind moeten komen. Zo bekeken snap ik ook wel dat ze dat met je willen aangaan, ze lijken ook veel kennis te hebben over immunologische problemen en oplossingen daarvan.
     
  12. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @Cactus92 zet 'm op meid! Die krampen die je nu hebt gehad zijn nog niets vergeleken met weeën :roflmao: maar het komt goed, de beloning is alles waard!
    Ik hoop morgen op een persbericht ;)!
     
    Killy88, Louise11110 en Cactus92 vinden dit leuk.
  13. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Goede vraag, moeilijk antwoord... als je aan de medicatie zit is het zo moeilijk om te onderscheiden! Uiteindelijk ben ik van de 5 tp's maar één keer niet (kort) zwanger geweest en toen wist ik in ieder geval wel heel zeker dat het niet gelukt was. Was ook zonder medicatie. De andere keren gebruikte ik elke keer net iets anders: 2x kunstmatig met estradiol en utrogestan, 1x natuurlijk met een eenmalig shotje pregnyl een 1x natuurlijk met duphaston. Dus ja, ik kan het moeilijk onderscheiden van de medicatie... behalve dan dat ik de laatste keer 10/11 dpo mega menstruatiekrampen had en maar niet ongesteld werd. Dat is het enige waarvan ik denk dat de medicatie er geen invloed op gehad kan hebben. En verder... tja, HCG (al dan niet kunstmatig) geeft een bepaald weeïg gevoel dat ik inmiddels herken, maar dat kan ook later komen. Blijft afwachten dus!
    Hoe gaat het wachten tot nu toe, hou je het een beetje vol?
     
  14. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Ja dat weet ik hoor! Maar dit was zo abrupt in een keer, had het niet verwacht. Ik ging helemaal trillen, kippenvel en opvliegers.. Trok pas later in de middag bij.
    Maar nu weer helemaal oké hoor!
    Nog ff mn huis (nogmaals) doorgewerkt :roflmao::roflmao:
    Geen stofje meer te vinden!
    Op naar morgen en fingers crossed voor ontsluiting!
     
    puppy28, Killy88, Muisje101 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @Equivoque het wachten gaat me nu toe eigenlijk wel erg goed af. Vandaag een hele leuke dag gehad bij onze donor en haar partner, met hun kindjes gespeeld en veel gekletst. Gisteren met vrienden gegeten; door dit soort dingen gaan de dagen best wel snel. En eerlijk is eerlijk, de druk voelt voor ons gewoon minder groot met vier embryo's in de vriezer. Ik hoop natuurlijk enorm dat het nu gelukt is, maar anders denk ik echt dat ik mezelf wel kan oppeppen voor de volgende poging. Die spanning voelde de vorige keer met de eicelbank en één embryo anders. Daarnaast - weet niet of je dit herkent - voelt het wachten ook korter omdat het een vijfdaagse embryo is.
    Herken heel erg wat je zegt over hcg: super weeïg gevoel, haha! Begin nu op 9 dpo ook wel wat kramp te krijgen.

    Maar geen kramp zoals @Cactus92 die ervaart :D Heel veel succes, zo spannend!!!
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  16. Killy88

    Killy88 Fanatiek lid

    1 aug 2018
    1.394
    2.307
    113
    Vrouw
    @Cactus92 Zet m op lieverd!!! ❤️❤️❤️
     
    Cactus92 vindt dit leuk.
  17. zwaaistaart

    zwaaistaart Fanatiek lid

    23 jan 2011
    2.294
    925
    113
    Vrouw
    Cactus92 vindt dit leuk.
  18. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Cactus92 : Go girl(s)! You can do it! <3
     
  19. Cactus92

    Cactus92 Fanatiek lid

    4 apr 2018
    1.026
    955
    113
    Vrouw
    Dank! Allemaal trouwens, dank. Ik ga mn best doen!
    Ballon deed niks, nu gel en blijven. Hopelijk zet dat wat in werking. Over 6 uurtjes gel herhalen.. dus lange adem hebben we nodig!! :rolleyes:
     
    Louise11110 vindt dit leuk.
  20. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Voelt een beetje gek om over iets anders te beginnen nu het voor Cactus zo spannend is, haha! Maar goed, zoals beloofd heb ik dus ook nog wel een 'mening' over prijzen in Spanje.

    Ik heb nu (ook) van drie verschillende klinieken prijzen opgevraagd en inderdaad, súper oneerlijk wat het ons zal kosten he. Zo neigen wij bijvoorbeeld naar een pakket van bijv minimaal 3 blasto's. Waarna ik weer denk, voor 'maar' € 1000,00 meer hebben we minimaal 5 blasto's... Waar trek je dan een lijn he. ;) In totaal is dat pakket (minimaal 5 blasto's) € 10.700,00 (inclusief één tp, exclusief voor onderzoek, medicatie, evt tweede TP etc.) Ik heb destijds ook gauw even gelezen over het garantiepakket van IB en dacht toen: niet nodig want ik geloof erin dat een goed embryo het enige is dat wij nodig hebben en dan moet er vast één tussen zitten, tussen die 5. Is misschien voor mij ook anders omdat ik geen jarenlang IVF traject achter de rug heb. Maar ja, nu jij het zo zegt... Maar stel, we blijven even in die positieve vibe, je bent daar in één keer binnen 6 weken (ofzo) zwanger. Dan heb je wel dus te veel geld betaald, vind je niet? Pfff ik vind het eigenlijk best lastig als ik er zo over nadenk. o_O
     
    Cactus92 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina