Als je een huis wil kopen.. waar let je op?

Discussie in 'De lounge' gestart door Bubblez, 28 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Nouja zo zit ik dus ook. Er wonen hier wel gewoon kinderen. Ik wil ze niet moeten bannen puur voor nieuwe kopers. Daar kijk je of doorheen of je hebt pech. Ga je maar naar een ouwelullenflat kijken denk ik dan :p
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  2. catlady

    catlady Bekend lid

    26 jun 2013
    939
    397
    63
    Vrouw
    Nederland
    Zorg dt je huis opgeruimd is. Niet rommelig.

    Toen wij ons huis was de tafel leeg van de papieren etc, mooi bos bloemen op de salontafel gezet. Fruitmand met vers fruit op eettafel.
    Rommeltjes in kastjes

    Huis binnen 4 maanden verkocht. Regio verkocht niet zo rap
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  3. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Mijn garage staat vol met mn bedrijf. Dat kan ik niet wegpakken :p daar moeten ze dus wel écht doorheen gaan kijken.

    Alle muren zijn wit of van rood baksteen. Dus veilig.

    En de meeste dingen van de dieren kan ik wel wegpakken. Maar de krabpaal en de kattenluiken zullen wel zichtbaar zijn. Daar ga ik niet mee slepen of mee aan de klus.

    Ook hebben we kippen in de tuin. Die ga ik ook niet weghalen. Je gaat hier ook heeeeeeel landelijk wonen. Denk dat een beetje dierenliefde dan wel handig gezien dr velden koeien en paarden op steenworp afstand zijn.

    Ik sla alles op. Danku!
     
  4. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Getver, dat zou ik echt niet op prijs stellen als kijker hoor. Bleek is prima om af en toe te gebruiken, maar ik vind het echt niet lekker ruiken, wij hebben ook eens een huis bezichtigd wat naar bleek rook, nou kan ik daar wel doorheen kijken/ruiken, maar ik heb de badkamer en het toilet toen niet heel goed bekeken, dus het helpt absoluut niet.
    Overigens geldt bij mij hetzelfde voor geurstokjes/huisparfum, ik vind dat helemaal niet prettig persoonlijk, ik zou voor zo neutraal mogelijk gaan, gewoon het huis even goed luchten voor de bezichtiging, dat werkt denk ik het best.
     
  5. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Bleek wou ik ook niet doen nee. Ik heb het ook niet eens :p
    Ik heb enkel zo'n geurstok dingetje in de wc. En maak hem schoon van te voren.

    Verder.. weinig denk ik..
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  6. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.378
    3.246
    113
    Zoveel mogelijk prul opruimen, zie het als een mogelijkheid om alvast in te pakken voor de verhuizing. Probeer ook niet teveel kinderspeelgoed in de woonkamer te hebben staan. Wij hadden het speelgoed netjes opgeruimd in een speelgoedkast. Ook de slaapkamers van kinderen zo opgeruimd mogelijk hebben. Mensen moeten kunnen zien hoeveel ruimte er is en wat de mogelijkheden daarmee zijn. Zorg dat de bedden netjes zijn opgemaakt, wc bril naar beneden, aanrecht leeg, tafels leeg (hooguit plant of bos bloemen, niet teveel jassen aan de kapstok, geen losse kledingstukken in de badkamer of slaapkamers.
     
  7. Dettol

    Dettol Bekend lid

    12 apr 2020
    896
    418
    63
    Alle prul opruimen!
    Niet teveel apparaten op het aanrecht
    Alle persoonlijke spullen aan de kant

    ons huis was binnen een dag verkocht
     
  8. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Wij gingen een super leuk huis bezichtigen! Het was echt ons droomhuis.

    Tot we binnen kwamen en alles stonk naar kattenpies o_O

    Ik moest tussen door gewoon naar buiten.

    En we hebben een keer een groepsbezichtiging gehad toen liepen er meerdere mensen rond (kon de koper niks aan doen) maar dat vond ik ook een enorme afknapper.

    En een huis waar het vol stond met rommel, ik kan echt wel ergens doorheen kijken maar hier viel niet door heen te kijken :rolleyes:
     
  9. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    Eventueel een opslag huren voor je dozen die je inpakt en voorlopig toch niet gaat gebruiken? Shureguard ding. Vaak makkelijk aan te rijden, beetje geordend er in en je crosst t zo over naar je nieuwe huis (bijv. boeken, seizoenskleding, babyspul wat nog niet weg moet maar voorlopig nog niet nodig gaat zijn). Hou je een beetje ruimte op je vliering. T loopt aardig op namelijk.
     
  10. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Ik was net al even aan het scannen welke zooi ik vast ga inpakken :p haha en misschien vind ik dat zó chill, dat het zomaar "verdwijnt" :p
     
  11. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Dat zou wel heel fijn zijn ja ;)
     
  12. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Mm een groepsbezichtiging lijkt mij ook een beetje gek ja. Dat zou ik als verkoper ook niet willen.

    En kattenpies. Bah! Dat moet hier goed gaan, tenzij de kat spontaan iets in dr hoofd haalt..
     
  13. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik weet t. Maar dat zie ik eigenlijk niet zo zitten. Maar wie weet. Ik.neem de tip mee. Dankje!
     
  14. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Of en hoeveel kinderspullen er weg moeten lijkt mij ook liggen aan hoe populair je huis sowieso zal zijn en wat voor soort publiek je hoogstwaarschijnlijk zal hebben. Als ik naar een huis op Funda kijk heeft een speelhuisje in de tuin juiste een streepje voor, dat geeft aan dat er ruimte voor is. Maar voor mijn zus zou het een afknapper kunnen zijn. En sommige huizen hebben een specifiek publiek (een rijtjeshuis in een buitenwijk). Hoe lastiger het is om jouw publiek te definiëren, hoe neutraler ik zou gaan.
     
  15. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Wij wonen nu in een woonwijk bestaand uit 1 straat. Met 88 woningen. Het lijkt op een vakantie park.

    Vroeger woonden hier enkel oudere mensen. Ons hofje is ook 60+ behalve wij.

    Vrijstaande woning. Rieten kap. Ruim 900m3 grond. Huis 92 m3. 3 slaapkamers 1 kantoortje.

    Ik denk dat hier mensen in willen van rond de 30 en met kinderen. Of juist een flink slag ouder. Voor die mensen zou ik alles weg moeten halen, alleen ik zou oprecht niet weten hoe mij dat gaat lukken. Schommel en speelhuisje en traptrekkers enzo.

    Nja. We gaan t zien. De makelaar komt dinsdag.
     
  16. Jessi79

    Jessi79 Fanatiek lid

    4 jan 2012
    4.514
    2.355
    113

    Succes morgen! Ik had de peuter ook een paar dagen naar opa en oma voordat de fotograaf kwam. En voor de bezichtigingen had ik een week Landal in de buurt geboekt, en de katten naar het pension. Het is niet te doen om 's ochtends snel een huis netjes te hebben als je peuter tegenwerkt.
     
  17. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.242
    5.196
    113
    Ik denk trouwens niet dat wij straks kinderspullen weg zullen halen hier in huis. Opruimen en poetsen: ja. Maar dat is het wel, onze kinderen gaan niet goed om met veranderingen, dus dat gaan we ook niet in huis doen. Sowieso staat er een enorm speelhuis met schommels en glijbaan in de achtertuin, dus dat we kinderen hebben, lijkt me duidelijk. Nu hebben wij momenteel ook een huis dat uitermate geschikt is voor jonge gezinnen, ook qua locatie, dus ik verwacht dat kopers daar geen probleem mee gaan hebben. En we hebben een ruim genoege woonkamer dat een paar speelhoeken geen afbraak doen aan de ruimte, dat scheelt natuurlijk ook. 92 m2 is wel wat kleiner, dus dan is het wel belangrijk dat het niet te vol staat, maar als je dat toch al niet hebt, dan is het ook wel prima toch?
     
  18. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.130
    1.370
    113
    Een huis moet meteen goed aanvoelen, fijn ruiken (geen goedkope luchtverfrissers) en fris zijn.

    Wat ik deed: voor het in de verkoop ging zoveel mogelijk opgeruimd, inderdaad geen tekeningen aan de muur, los speelgoed, teveel frutsels ed. Dit in verhuisdoos gedaan en bij schoonouders opgeslagen. De zolder op advies van makelaar zoveel mogelijk leeg gemaakt.

    Vlak voor een bezichtiging: goed schoonmaken, dweilen (voor de geur), vaatwasser leeg, goed luchten, raampje open laten, zorgen dat de temperatuur goed is (gezellig warm voelt meteen huiselijk), wc bril naar beneden en een beetje showroomachtig achter laten. Op zolder sliepen de katten, katten gingen naar schoonouders, kattenspullen ook. Omdat ik bang was dat daar een kattengeurtje hing waste ik een gordijn en hing het vochtig op, dan rook het in ieder geval fris. Wat ik ook wel eens deed: een te klein jasje van mijn dochter wassen met wasverzachter en dan vochtig in de hal hangen, ruikt het meteen fris als mensen binnen komen. Maar ik ben zelf heel erg op geur gericht, dus waarschijnlijk dat ik er daarom zo op let.

    Wij hebben eens een bezichtiging gehad waar net iemand naar de wc was geweest, dan kom je het huis binnen en ruikt het naar poep :rolleyes:. Dat huis was meteen afgekeurd. Ook wel eens gehad dat de bewoners gewoon thuis waren en zaten te kijken wat we deden, niet doen! Heel goor zeepje in de badkamer, ook niet doen! Appeltaart bakken vind ik ook een no go, krijg ik meteen honger haha. Maar dat is persoonlijk o_O. Succes!
     
  19. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.627
    3.753
    113
    Dankjewel! Het was nog ff buffelen vanmorgen maar het staat erop.

    Nu de bezichtigingen nog...
     
    Bubblez vindt dit leuk.
  20. Amberxx

    Amberxx Fanatiek lid

    6 nov 2013
    4.514
    4.576
    113
    Misschien kunnen de kippen in een ren of hok ipv los door de tuin?

    En de bedrijfsruimte zou ik zo netjes mogelijk maken. Op die manier kan je de omvang van de ruimte goed zien. En geen lichtinval blokkeren.

    Ik ben ooit bij een bezichtiging geweest waarbij de (grote) hond er gewoon was. Heel erg vervelend.
     

Deel Deze Pagina