Cavia’s en katten in de tuin.

Discussie in 'De lounge' gestart door stef, 30 jun 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lazuli

    Lazuli Actief lid

    19 apr 2020
    242
    281
    63
    Vrouw
    Ik lees dat een nieuwe cavia tussen de 15 en 30 kost bij een dierenwinkel. Geen idee of dat zo is, maar dat is een boel geld.
    Ik zou wel willen delen in de kosten voor een nieuwe cavia.

    Ik zou geen nieuw hok kopen. Het is in eerste plaats de taak van de eigenaars om hun beestjes veilig te houden en ze van een goed hok te voorzien. En idd roofvogels kunnen ze ook te pakken krijgen.
     
  2. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Toch ben je wel aansprakelijk als huisdier-eigenaar. Alle schade die jouw huisdier veroorzaakt ben je verplicht te vergoeden.
    Zo haalde een loslopende hond bij ons in de achtetuin een konijn uit de ren. Verweet de eigenaresse ons dat het onze eigen schuld was, want wij hadden het hek van de ren niet hoog genoeg (80 cm), daar kon hij overheen. Dikke doei!
    Jouw hond (kat) heeft niets in mijn tuin te zoeken! Helaas ben je alleen verplicht de schade te vergoeden en dus de dagwaarde van het konijn (cavia) en ja, die kosten nu eenmaal niet zo veel...
     
  3. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    En iedereen heeft het over roofvogels, maar dit is van hele andere orde. Er is verschil tussen een wild dier (zonder baasje) en huisdieren, waar de eigenaar aansprakelijk voor is.
    Daar komt bij dat je wel een hele grote ren moet hebben wil een roofvogel daarin willen landen. Zo werken roofvogels doorgaans niet (eksters wellicht daargelaten, maar die kunnen alleen heel klein spul aan).
     
    mama079 en HappyRabbits vinden dit leuk.
  4. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.130
    15.199
    113
    Ja, wel voor het beest/schade maar niet voor een nieuw hok oid ter voorkoming van herhaling.
     
    Ysabella en Paardenbloem vinden dit leuk.
  5. joepy

    joepy Fanatiek lid

    12 okt 2017
    1.443
    952
    113
    Vrouw
    Ik ben ook geen katten lief hebber op mijn terein dus ik zou ook de kat van de buurvrouw op eten (Nee dat doe ik niet maar zou soms wel willen)
     
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Maar dat betekent niet dat de buren verantwoordelijk zijn voor een duur hok. Zelf een huisdier = zelf zorgen voor een veilige plek, zeker als je weet dat er katten in de buurt wonen.

    Net zoals iemand natuurlijk niet zomaar in mag breken in je huis, maar je bent tóch echt verantwoordelijk voor een fatsoenlijk slot op je deur en dat je bv niet je ramen wagenwijd open zet als je op vakantie gaat.
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  7. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    :roflmao:
     
  8. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Maar het is toch de verantwoordelijkheid vd eigenaar vd kat dat ie op eigen terrein blijft en geen overlast bij anderen veroorzaakt? Een hok is idd eigen verantwoordelijkheid maar een duur hok om andermans katten buiten te houden is eigenlijk te belachelijk voor woorden.
    TS vraagt niet om andermans katten in haar tuin..

    Iedereen moet zijn eigen dieren bij zich houden.
     
  9. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Toch lees je overal wanneer je informatie opzoekt over de aanschaf en huisvesting van konijnen of cavia’s dat zowel hun hok als een eventuele ren goed afgedekt moeten zijn met gaas o.i.d. tegen allerlei soorten roofdieren.
    Los daarvan zou ik ook niet blij zijn met katten in mijn tuin overigens..
     
  10. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    Uiteraard niet voor een nieuw hok. Het hok is namelijk niet kapot. Al is ook bij herhaling de eigenaar van de kat/hond wederom aansprakelijk.
     
  11. merah

    merah VIP lid

    8 jun 2009
    13.186
    4.324
    113
    Vrouw
    Immunologisch analist.
    Tussen de klei.
    En dat is dus weer iets heel anders. Dat is een eis van de verzekeraar. Maar heeft niets met aansprakelijkheid te maken.
    Als je met een kort rokje in het park loopt heb je nog steeds geen schuld aan seksueel geweld.
     
  12. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.435
    4.239
    113
    Tuurlijk is ook zo hoor. Hier ook volledig dicht gemaakt.

    Maar niet voor katten van een ander. Vind dus ook wel dat deze katteneigenaar hiervan op de hoogte gebracht moet worden. Zij is verantwoordelijk voor haar kat en zijn daden. Maar een heel hok betalen? Nee dat doe je zelf.

    Naar het is toch te belachelijk voor woorden dat een kat een dier van een ander doodbijt omdat zijn baasjes hem de straat op schoppen? Hou ze lekker bij je of aangelijnd.
     
  13. stef

    stef Fanatiek lid

    19 apr 2006
    3.071
    26
    48
    Dames bedankt voor jullie meningen. Ik ga morgen maar eens netjes aanbellen om te praten want meneer de kat zat gisterenavond weer vrolijk bij het verblijf alleen hebben we gisteren de beestjes gelijk naar binnen gedaan totdat er een nieuwe kooi is.

    Vandaag een nieuwe kooi gehaald dus morgen even beitsen en in elkaar zetten. En kunnen ze weer veilig naar buiten.
    Roofvogels is hier niet een de orde want er staat best grote boom over hun verblijf heen. En we weten zeker dat hij de bewuste kat is want we zagen resten van het caviaatje in hun voortuin liggen. Ze heeft gisteren ochtend ook wel sorry gezegd maar verder niks meer gehoord helaas.
     
  14. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ja van mij mogen ze katten überhaupt verbieden maar dat gaat niet gebeuren denk. Toch zou ik het zelf gewoon als gegeven aannemen dat er af en toe katten ongevraagd in je tuin kunnen lopen, hoe vervelend ook. En het klinkt heel flauw maar als er een goed veilig hok tegen roofdieren was geweest, had dit niet eens kunnen gebeuren.
    Ik zou het ook wel melden aan de eigenaar van de kat. En als eigenaar van de kat zou ik ook zeker een nieuwe cavia vergoeden omdat ik het super vervelend zou vinden. Maar de vraagstelling of die katteneigenaar dan maar een nieuw hok moet betalen vind ik best raar eerlijk gezegd.. Daar zorg je toch bij aanschaf van een dier zelf meteen voor.
     
    zonnetje2015 vindt dit leuk.
  15. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.805
    14.144
    113
    Die van ons hebben de lokale muizenplaag geminimaliseerd (zitten vlak bij een bos, muizen vierden hier feest iedereen zat met gif en vallen, dat is voorbij voorlopig). In onze oude wijk is nu juist weer de plaag terug.

    Als kitten hebben we ze getracht aan de lijn te laten wennen dat ze in de tuin bleven maar de ene komt bij een kassenboer vandaan, de ander bij een manege. Dat krijg je er kennelijk niet uit.

    T zijn alleen wel zeikerds want ze komen 2x per dag op de bak poepen, willen 10x in en uit (hapje eten en controle rondje of t personeel niet gevlucht is).

    Maar als deze er niet meer zijn dan halen we geen nieuwe katten. Ze worden regelmatig ontwormd maar ik vind ze best lief maar nadelig voor de buren. Dus wordt een aquarium of een hond dan.

    Had ik de buurvrouw geweest had ik een andere cavia gehaald en evt een afkapping gemaakt vorlor bovenop de ren (ben redelijk handig met houtwerken).
     
  16. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Oh dat is wel heel vervelend zeg, als die kat terug blijft komen! Dan zou ik toch wel een stevig gesprek aangaan met de eigenaar hoe zij die kat in haar eigen tuin denkt te gaan houden..
     
    HappyRabbits vindt dit leuk.
  17. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Nee, natuurlijk is dat anders, ik beweer niet dat dat hetzelfde is. Maar met een onveilige kooi, zit je met een dode cavia - die wordt niet minder dood van het feit dat de kat dat niet had mogen doen. En als het de kat van de buurvrouw niet is, dan wel de kat van de achterburen of een paar huizen verder. Daar valt niet tegen op te boksen met ‘maar het mag niet!’ - het gebeurt toch, dus moet je er rekening mee houden voor de veiligheid van je eigen dier.
     
    Ysabella, merah en Paardenbloem vinden dit leuk.
  18. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.284
    2.893
    113
    En als het geen kat is, dan is het wel een marter. En marters komen ook in woonwijken.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  19. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.955
    8.765
    113
    Wat vervelend dat je er niks meer van hebt gehoord. Maar misschien komt ze nog langs.

    Wij hebben zelf katten en die blijven binnen om dit soort gezeur te voorkomen. De buren hebben 2 katten en 1 komt in de voortuin en de ander in de achtertuin.

    Vinden we prima zo lang ze niet poepen in de tuin en niet krabben overal aan.
    Voordeel is dat ze denken dat het hun tuin is en ze niet de behoefte hebben om daar te poepen, tenslotte "hun" tuin:roflmao:

    Over de vergoeding, een nieuwe cavia of een kleinigheid voor de kinderen tegen de schrik.

    Gelukkig hebben jullie nu een nieuwe kooi. Zodra je de kat ziet anders een emmer water gooien?
     

Deel Deze Pagina