Tips voor crowdfunding

Discussie in 'De lounge' gestart door Lipoedeemdame, 3 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lipoedeemdame

    Lipoedeemdame Nieuw lid

    3 jul 2020
    4
    1
    3
    Vrouw
    Hoi allemaal,

    Ivm herkenbaarheid, heb ik even een nieuw account aangemaakt zodat ik deze vraag normaal kan stellen, zodat ik op het andere account 'anoniem' blijf. Ik ben echter al jaren lid en praat,lees en adviseer daarop gezellig mee!


    Ik heb een vraagje aan jullie. Hebben jullie nog tips en ook (heel graag!) ervaringen voor het delen van een succesvolle crowdfunding... op welke platforms bijvoorbeeld. Wat de do's en dont's zijn, in jullie ervaring.

    Alvast bedankt!!
     
  2. nizzie86

    nizzie86 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.139
    5.072
    113
    Nou, wat toevallig! Ik was gisteren op een Instagram-account met deze naam, ik denk dat jij dat dan bent? Ben nu heel benieuwd onder welke naam je normaal gesproken hier meeschrijft :D Maar goed, daar gaat het nu natuurlijk niet om. Waar zou je geld voor willen inzamelen? Ik heb helaas geen tips, maar ik wil je hoe dan ook heel veel succes wensen!
     
    Lipoedeemdame vindt dit leuk.
  3. Lipoedeemdame

    Lipoedeemdame Nieuw lid

    3 jul 2020
    4
    1
    3
    Vrouw
    Haha nou ja, wat grappig zeg! Ja klopt, dat ben ik! toevallig ook! Ik ben bezig met het inzamelen voor medisch noodzakelijke operaties die de zorgverzekeraar weigert te vergoeden. Dankjewel voor je berichtje!
     
    nizzie86 vindt dit leuk.
  4. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Ook ik heb je vd week op Facebook voorbij zien komen!

    Ik heb geen tips en trucs maar wil je wel succes wensen!
     
    Lipoedeemdame vindt dit leuk.
  5. Lipoedeemdame

    Lipoedeemdame Nieuw lid

    3 jul 2020
    4
    1
    3
    Vrouw
    Dankjewel!! super lief!
     
  6. Roodborstj

    Roodborstj Actief lid

    17 mei 2020
    271
    262
    63
    Vrouw
    Geen tips maar wens je heel veel succes! Wat ontzettend heftig. Hopelijk kun je snel geopereerd worden.
     
    Lipoedeemdame vindt dit leuk.
  7. Lipoedeemdame

    Lipoedeemdame Nieuw lid

    3 jul 2020
    4
    1
    3
    Vrouw
    Dankjewel! Dat hoop ik ook!!
     
  8. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Persoonlijk kan ik me wel laten overhalen door echt genuine acties (voor zover je dat kunt checken uiteraard). Maar wanneer men een actie start omdat de uitbouw bij de buren lekt haak ik af. Helaas voor die 'buren met lekkende uitbouwen'...
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  9. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.694
    14.045
    113
    In de crowdfunding waar wij mee deden waren er verschillende levels van bijdrage. Dan kon je weer wat krijgen als sponsor (download link voor de intromuziek voor telefoon bijv). Die hadden echter wel een wereldwijde fanbase die wekelijks naar streams en podcasts zaten te kijken en de gelden waren voor het maken van een animatie in een veronderstelde niche van de markt.

    Veel informatie geleverd waar de kosten uit bestonden bijv. waarom het via normale weg niet kon, wat ze al geprobeerd hadden etc. Wat er gedaan werd als ze t doel hadden gehaald (er zijn meerdere stretch goals gekomen) en wat er gedaan werd met eventuele overschotten aan gelden.

    Wij doen eigenlijk zelden tot nooit mee met een crowdfunding maar zijn fan van hun en zij ondersteunen lokale projecten voor kinderen maar bijv. ook veteranen. Je hoeft bijv. ook niet te abonneren op t kanaal, maar het kan wel er is altijd een optie om zonder te hoeven te betalen te kijken. De community is ook zo gek als een deur overigens, op een goede manier.

    Deze was verrassend goed opgezet, qua communicatie. Hij ging ook knetter knetter knetter hard.

    Voor referentie allicht: Critical Role crowdfunding (animated series) particulier is wel wat anders maar misschien zie je dingen die je aanspreken.

    Mócht je dingen willen maken doe dit dan wel digitaal en algemeen. Het is maar een aardigheidje/bedankje moet je denken maar als je 100 sponsors trekt of 1000 zit je niet op verzendkosten of tig dagen/weken maatwerk te wachten.

    Dus (bedenk zelf vooral wat) bijv. bundeling van eigen recepten (de beste broodrecepten, spareribs), of haakpatronen met je eigen ontworpen patronen (als dat je ding is). Tekenles filmpjes als je bijv. gevorderd tekenaar bent op een hidden sectie waar alleen je sponsors kunnen komen.
     

Deel Deze Pagina