Wat doet jou man/vriend in het huishouden

Discussie in 'De lounge' gestart door Followyourdreams, 2 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    18.024
    17.040
    113
    Vrouw
    Dat hoopte ik ook bij de 1e.. tevergeefs:oops: veel ruzie om gehad, maar erbij neergelegd. Het zit niet in hem. Hij doet heus wel eens wat als ik het hem vraag, maar over het algemeen ben ik degene die bijna alles 'runt'. Ik dacht toen bij mezelf, heb 2 keuzes, kan me er over blijven opvreten of me er gewoon bij neerleggen en kijken wat voor ons het beste werkt. Briefje schrijven met wat taken bijv werkt bij ons beter aangezien hij uit zichzelf het niet ziet. . en af en toe heeft hij even een schop onder z'n kont nodig:oops::o:
     
    Whoopy en duitshollandsmeisje vinden dit leuk.
  2. Toverbal

    Toverbal Fanatiek lid

    9 mei 2012
    2.705
    903
    113
    Alles. Ik poets een aantal x per week en hij ook. Iets met smetvrees van zijn kant. Ik werk ongeveer 15 uur en hij momenteel zo'n 30. Normaal gesproken werkt hij er rond de 80 of meer, dan doet hij logischerwijs vrij weinig tot niets.
     
  3. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.448
    7.291
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Ohjee ik hou mn hart vast haha. Op briefjes schrijven heeft geen zin, dan voelt hij zich een klein kind. Discussies hebben we ook regelmatig als ik zeg dat ik weer alles gedaan heb en hij maakt dan iets vies zonder het schoon te maken ("maar ik doe nu ALTIJD - lees 2x per week als hij het niet vergeet - de kattenbak en heb vorige week nog gestofzuigd en deze week al 2x de vaatwasser uit en ingeruimd!!!!!"). En dan denk ik ja heel lief en fijn maar de kat haart elke dag, wie poetst hier elke keer alles, ruimt op, wast je kleren, vouwt ze op, legt ze terug in de kast??? ;)
    Het enige dat soms helpt is als ik even de hele woning doe hem op dat moment vragen om even de woonkamer te doen zodat ik een kamer minder heb, dan doet hij het vaak ook wel . Maar uit zichzelf zal hij echt niet ineens gaan poetsen of opruimen
     
    Spectre vindt dit leuk.
  4. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.448
    7.291
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Nee dat denk ik ook niet, maar wonderen bestaan:o::roflmao: maar als hij weet dat er bijv vrienden of familie komt kan hij wel ineens opruimen, dus hoop dat hij dat dan wel doet voor kraamvisite. En anders maar niet
     
  5. MariekeRox

    MariekeRox Fanatiek lid

    6 nov 2015
    1.608
    788
    113
    Ik ben de afgelopen 3 jaar thuis geweest. Dus qua poetsen enzo deed ik alles. Man deed de keukenp poetsen na het eten en samen de kinderen douchen en naar bed.
    Aanstaande dinsdag begin ik met 4 dagen werken. Om gezeur en gezeik tegen te gaan hebben we een lijst gemaakt met alles wat ik doe en hebben deze netjes verdeeld. Hopelijk levert dit geen gezeur op wie wat moet doen en wanneer
     
    Maslov vindt dit leuk.
  6. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.248
    668
    113
    Mijn man doet alles qua klussen en auto’s enzo maar het huishouden doe ik allemaal. Ooh hij kookt wel op mijn werkdagen.
    Maar ja ik werk 3 dagen dus vind het niet meer als normaal om meer te doen.
     
  7. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    21.946
    15.248
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    In wezen doe ik gewoon alles en ik vind het soms ook kapot zwaar. Mijn man werkt full time en ik twee hele dagen buitenshuis. De hond uitlaten doet die overigens wel en in het weekend verzorgt hij het eten. Vorige week ben ik ook echt eens boos geworden omdat die zelfs de vuilniszakken in de gang liet staan. Omdat de hond nu flink aan het verharen is moet ik dagelijks stofzuigen en soms wel twee keer. Met een gezin van vijf altijd veel was en vooral veel vieze was van mijn man ivm zijn werk als service monteur. Ik spaar het nu op voor een week en dan mieter ik alles in ene keer bij elkaar in de wasmachine. Als die dan loopt te klagen dat die geen schone spullen heeft mag die het lekker zelf doen, Momenteel heb ik zelf veel lichamelijke klachten en voelt het extra zwaar allemaal. Na het eten afruimen moet ik ook altijd aanmoedigen. Ik kan soms echt jaloers zijn op vrouwen die wel een actieve man in het huishouden hebben.
     
    Whoopy vindt dit leuk.
  8. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.536
    6.231
    113
    zuid-holland zuid
    Ik heb de ideale man hierin, hij doet echt alles... ik doe vaak minder dan hij :cool:
    Al toen we samen nog in een studentenhuis woonden hadden we een schoonmaak-schema wat op een whiteboard hing. Toen we gingen samen wonen hebben we die gewoonte gewoon overgenomen...op zondagavond alle klussen van die week op het bord zetten, naam erachter. Je hebt een week om de klussen te doen en het gebeurt gewoon, punt.
    Inmiddels is het zo ingesleten... mijn man doet altijd de vloeren, ik doe altijd badkamer/wc ... ik moest laatst onze stofzuiger voor iets pakken en ik besefte toen dat we nu een jaar een nieuwe hadden en ik hem nu voor het eerst echt gebruikte:roflmao:
     
  9. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    #109 Maslov, 4 jul 2020
    Laatst bewerkt: 4 jul 2020
    Man en ik werken beiden tussen de 24 en 28 uur per week. We hebben een gehandicapt kind dat maar 18 uur p/week naar de opvang gaat, dus we hebben onze handen vol. Een deel vh huishouden besteden we uit. Voornamelijk de bovenverdieping, die wordt elke 14 dagen uitgebreid gedaan door iemand anders en dat is voldoende.

    Boodschappen doet hij vaker dan ik. Hij haalt ook 9 vd 10 keer onze zoon uit bed, kleedt hem aan, geeft hem ontbijt enz. Dan kan ik rustig douchen en opmaken enzo. Het avondritueel daarentegen doe ik altijd: kind wassen, tandenpoetsen, op bed leggen (en nog een keer en nog een keer indien nodig). Tenzij ik een keer afspreek met een vriendin of als ik kapot moe ben, dan vraag ik of hij het doet.

    Ik denk dat mijn tolerantie voor rommel groter is dan die van hem. Hij ruimt sneller op. Ik maak daarentegen sneller schoon. Een paar keer per week doe ik de keuken van boven tot onder, die wil ik gewoon goed schoon hebben.

    We weten van elkaar dat als we ergens om vragen, dat dat niet zonder reden is. Dus als hij mij vraagt om mijn rommel op te ruimen, weet ik dat ik het te bont heb gemaakt en dat ik mijn handen uit de mouwen moet steken. Ik vraag hem op zijn beurt om ook een paar wassen te draaien als hij thuis is, anders vergeet hij dat.

    We hebben er eigenlijk nooit gedoe om. We praten er gewoon over.

    Ik heb er een bloedhekel aan als mensen onuitgesproken verwachtingen van me hebben en dan gaan zitten mokken als ik hun gedachten niet heb gelezen, dus ik wil dat mensen gewoon zéggen wat ze van me verwachten: op die manier kan ik ze vertellen of ik wel of niet voornemend ben iets te doen. Mijn man werkt ook zo. Ik heb hem ooit verteld dat ik moederdag belangrijk vind en teleurgesteld ben als hij er niets aan doet, et voila. Sindsdien heb ik super leuke moederdagen.

    Ik merk in mijn omgeving dat mensen vaak een beetje zeuren zonder consequenties, of het logisch vinden dat de ander iets doet zonder daar op volwassen manier afspraken over te maken. En als die ander het niet doet, doen ze het zelf maar en dan zijn ze boos en voelen ze zich niet gewaardeerd enz enz. Tja... Trek je mond open. Accepteer niet dat je een huissloof bent van je partner als je daar geen zin in hebt.
     
    Waxinelichtjes, PenF, Whoopy en 4 anderen vinden dit leuk.
  10. Gewooniemand

    Gewooniemand Niet meer actief

    Mijn man helpt met de afwas, stofzuigen evt. was opvouwen. En de kinderen naar bed brengen of naar de voetbal.

    Eerder deed hij wel meer omdat hij ook 3 middagen thuis was. Nu is hij de hele dag weg en het enige wat bij ons in de avond gebeurt is de afwas en stofzuigen. Ik werk 5 ochtenden dus in de middag zorg ik voor de was.
     
  11. mapepejo

    mapepejo Fanatiek lid

    27 aug 2014
    1.584
    530
    113
    #111 mapepejo, 4 jul 2020
    Laatst bewerkt: 4 jul 2020
    In huis niet veel:
    -vouwt regelmatig de was
    -vaatwasser in/uit laden
    -wat rommeltjes opruimen

    Hij werkt verder wel heel veel in de tuin en allerlei klussen in en rond het huis. Hier moet altijd wel iets gemaakt, gerepareerd, gesnoeid, aangelegd, geschilderd, getimmerd of gemaaid worden :D

    Huishouden doe ik dus grotendeels alleen.
     
  12. Kaatje92

    Kaatje92 Fanatiek lid

    7 aug 2018
    4.572
    4.043
    113
    Vrouw
    Mijn vriend werkt 40 uur en ik 32 (nu deels thuis).
    Hij kookt elke avond, houdt de keuken bij qua schoonmaak, doet de kattenbakken. Ook doet hij vaak de nachten van onze dochter (als ik het niet trek).
    Als ik het vraag dan stofzuigt hij ook, doet de was etc, maar over het algemeen doe ik dat.
    Klussen in en rondom huis doet hij ook over het algemeen.
    Containers en prullenbakken etc doet hij, ik nooit:roflmao:
     
  13. wenneke20

    wenneke20 Fanatiek lid

    29 okt 2006
    4.325
    136
    63
    Op dit moment alles ben geopereerd aan gastricbijpass dus mag niks wat heeel moeilijk is hahah

    Normaal veel buiten en ik doe alles binnen
     
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.259
    19.014
    113
    De droge was van de lijn halen, banken stofzuigen, klusjes in huis en de tuin, tuin vegen en dweilen, moestuin onderhouden, alle boodschappen, afval, rekeningen betalen (dat gaat hier contant), kleding naaien/verstellen. Dit zijn zo uit m'n hoofd de dingen die hij standaard doet, hij doet wel meer, maar dat wisselt een beetje.
    Verder doet hij veel met de kinderen. Maar dat tel ik even niet mee.
     
    Zwierezwaai vindt dit leuk.
  15. Kaatje92

    Kaatje92 Fanatiek lid

    7 aug 2018
    4.572
    4.043
    113
    Vrouw
    Tuin dweilen? Heb hier echt geen voorstelling van:rolleyes::p
     
  16. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.259
    19.014
    113
    Kan ik me voorstellen haha, maar hier heeft iedereen een betegelde tuin (gras groeit hier niet echt vanzelf), en dan echt dezelfde tegels als in huis. En er komt ook vreselijk snel zand naar binnen gewaaid dus dat moet heel vaak schoongemaakt worden.
     
    Poolvos en Kaatje92 vinden dit leuk.
  17. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.259
    19.014
    113
    Mijn man werkt trouwens thuis, ik ben tbm.
     
  18. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    13 okt 2014
    3.544
    3.780
    113
    Overijssel
    Ha,ha! Doet mijn man ook :|
     
    Dufel vindt dit leuk.
  19. Kaatje92

    Kaatje92 Fanatiek lid

    7 aug 2018
    4.572
    4.043
    113
    Vrouw
    Ik snap ‘m! Haha
     
  20. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.521
    1.945
    113
    Man werkt fulltime
    Ik parttime
    Uit zichzelf zal hij niet snel de stofzuiger pakken, als ik het vraag wel.
    Hij wil daarentegen soms best uit zich zelf een wasje draaien en ophangen.
    (Niet dat ik daar altijd blij mee ben want dat zijn vaak halve trommeltjes..)
    Vuilnis aan de weg zetten doet hij ook uitzich zelf
    De vaatwasser legen ook soms (dan staat het aanrecht ermee vol want hij weet zogenaamd niet waar het allemaal hoort)
    Dus hij heeft best initiatieven hoor soms, maar ik doe sommige dingen liever zelf..
    Ik klaag dan ook niet
     

Deel Deze Pagina