Consuminder en bespaar topic

Discussie in 'Algemene clubs' gestart door Elena22, 22 apr 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    Hoe is het met iedereen?
     
  2. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    Rustig hier! Zelf ook weinig gereageerd, te druk.
     
  3. Lelie137

    Lelie137 Fanatiek lid

    9 jun 2012
    1.576
    209
    63
    Limburg
    Hoi!

    Hier druk met en op het werk. Toe aan vakantie haha!
    Wat betreft financiën weinig nieuws. MP en FB begint ietsje te lopen, niet veel succes.

    Hoe gaat het bij jou?
     
  4. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Hier ook wel toe aan vakantie eigenlijk. We hebben onlangs de knoop doorgehakt en besloten om de vakantie (kamperen) door te laten gaan. Enerzijds kijk ik er erg naar uit na de lockdown, anderzijds denk ik waar beginnen we aan :$.

    Marktplaats gaat lekker hier. Zowel een aantal goede aankopen gedaan als spullen verkocht :). Boodschappen gaan ook goed, zeker nu de opmaakweken zijn begonnen. Voordat we op vakantie gaan eten we voornamelijk de vriezervoorraad zo goed als leeg. Ik vul het pas na de vakantie weer aan. Normaal slaan we ook een deuk in de kast voorraad, maar ik sluit niet uit dat we tijdens de vakantie toch hals over kop naar huis moeten, dus vul ik dit keer alles aan wat we gebruiken.

    Hoe is het bij jullie?
     
  5. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Het gaat goed hier!! En met jou Elena? Ik heb vorige maand een 2ehandse Ebike gekocht. Ik fiets nu 60-75 km per week. (Woon-werk verkeer) en 3 keer per week sporten. Door de lockdown..zeker paar kgs aangekomen. Samen per 1 juli met man opnieuw begonnen en doelen. 2,5 kg kwijt al. ^^

    dingen die ik teveel had qua speelgoed en kleertjes heb ik aan een vriendin gegeven.
     
    Elena22 vindt dit leuk.
  6. Lelie137

    Lelie137 Fanatiek lid

    9 jun 2012
    1.576
    209
    63
    Limburg
    Wat goed @lievemandie ! Mooie investering. En fijn dat jullie steun aan elkaar hebben!

    Ik heb het maandbedrag goor energie wat lager gezet vanwege de zonnepanelen. Zo kan ik alvast de extra uitgaven van boodschappen compenseren.
    De kinderbijslag is weer opzij gezet en we hebben familie alvast ingelicht over de verjaardagswensen van zoon; een trampoline, lego en een nieuwe speelhoek.
     
    Elena22 vindt dit leuk.
  7. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Naast 3 keer per week fitness, heb ik een extra bootcamp! En die extra fiets km’s! :) ik ben nu zo blij en gezond bezig
     
    Poppy4 vindt dit leuk.
  8. Lelie137

    Lelie137 Fanatiek lid

    9 jun 2012
    1.576
    209
    63
    Limburg
    Wat goed @lievemandie ! Dat voelt ook heel motiverend en helemaal met dit mooie weer lijkt me. Super!!

    Ik moet hier nog een deel opnieuw op mp en FB gaan zetten, maar ik moet er echt moeite voor doen. Krijg me er niet goed toe gezet.
    En het blijft rommelig in huis. Dus we willen kijken voor een andere kast in de woonkamer, en een Ikea constructie voor zoon. Nu staat er een salontafel met veel speelgoed er in, op en naast.

    Voor de schoenen wil ik boven een smalle stellingkast (gewoon een goedkope, de afgelopen 3 maanden niets op mp of FB gevonden) waar ik manden op zet waar dekens in kunnen. Dan is dat ook weer uit het zicht en netjes opgeborgen.
    Voor nu dus vooral de focus om op te ruimen... vraag me soms echt af hoe anderen het zo netjes houden.

    Wat betreft financiën, geen vakantie helaas maar hopelijk nog wel een last minuten weekendje weg. En dagjes uit gaan we plannen, ik ben al bezig met de Jumbo dagjes Uit en via vakantieveilingen. Ik moet er echt uit! Ala betekend dat dan 4 dagen per week uitjes, so be it.
     
    Elena22 vindt dit leuk.
  9. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    31 mrt 2015
    1.328
    507
    113
    Vrouw
    Roermond
    Ik heb een MALM + Kallax kast (8 vakken en 4 vakken). Die 4 vaks is voor Luke’s speelgoed.

    Ik heb vorig jaar een voorraadkist laten maken. Zit + voorraadkist. 3 kisten voor €500 incl bezorgen. Alle zooi erin
     
  10. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    @Lelie137, bij ons is het ook vaak een rommel hoor. De kinderen komen thuis en dumpen hun spullen in de gang. Ondanks de aanwezigheid van kasten, kapstokken en 'zeurende' ouders dat ze hun spullen op moeten ruimen in de daarvoor bestemde kast. De dag dat ze het spontaan gaan doen gaat hier de vlag uit.

    Is het qua vakantie al gelukt om een paar dagen weg te boeken?
     
  11. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Morgen worden de boodschappen weer bezorgd. Omdat we over ruim een week op vakantie gaan zijn het hele andere boodschappen dan normaal en zijn we flink duurder uit dit keer. De vriezerinhoud slinkt wel netjes, ik denk dat we niet heel veel overhouden tegen de tijd dat we vertrekken.

    Normaal is winkelen in het buitenland altijd een van de leuke gezinsuitjes die we graag doen. Beetje rondsnuffelen naar producten die we niet kennen, andere eten uitproberen enzo. Dat zal nu allemaal wel anders zijn, dus ik heb voor de zekerheid vast een aantal complete (makkelijke) maaltijden mee en ook voorverpakte lunch spullen als wraps, knackebrod zodat we zo min mogelijk hoeven winkelen. Voor ontbijt houdbare melk en ontbijtgranen zodat we niet elke dag vers brood / zuivel moeten halen.

    Ik heb ook een hele lading natte washandjes en schoonmaakdoekjes ingekocht om alles zo schoon mogelijk te kunnen houden. Ik vermoed dat het ijdele hoop is gezien we gaan kamperen, maar hey ik kan het altijd proberen :roflmao:.

    Ik denk dat ik ook maar wat extra (gezins-)spelletjes meeneem, want we zullen ook minder uitstapjes maken dit jaar.

    Hoe vullen jullie je vakantie in? Neem je extra maatregelen of zie je het allemaal wel?
     
  12. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    @Lelie137 Haha herkenbaar gevoel. Wanneer heb jij vakantie? Ik moet nog tot en met zondag en dan drie heerlijke weken vrij. Hier liep de verkoop wel door de afgelopen tijd. Nu eventjes klaar met erop zetten ivm de vakantie. Mooie wensenlijst voor je zoon. Hier krijgt jongste de nieuwe Lego Mario voor zijn verjaardag. Voor de oudste weet ik het nog niet. Bij Appie kan je nu ook voor dagjes uit sparen. Hier staat er een rieten mand met speelgoed, een canvas zak (weet je wat ik bedoel?) en een kist en een paar grotere dingen in de vensterbank, de rest staat in hun kamer.

    @Poppy4 Leuk, kamperen. Waar gaan jullie heen?

    @lievemandie Lekker bezig! Volg je nog een specifiek dieet of gewoon gezond eten?
     
  13. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    @Poppy4 Wij gaan volgende week naar Frankrijk. Hier komt Appie donderdag bezorgen. Ik neem dit jaar alleen de basics voor de heenreis en de eerste avond mee en dingen waarvan ik weet dat ze die niet verkopen in Frankrijk of heel duur zijn. Voor de rest is het wel de bedoeling dat we in ieder geval 2 keer naar de supermarkt gaan daar. Een keer voor de vakantie zelf en een keer voor de producten die we graag mee naar huis nemen. Voor de rest zie ik het allemaal wel. Ik denk alleen dat de supermarkten daar veel minder druk zijn dan hier. Hier is het echt bizar druk in de supermarkt. Kan dus beter daar gaan naar de veel grotere en minder drukke supermarkt. Ik heb een pak hygiënische doekjes mee, handzeep en voldoende handenalcohol. En natuurlijk mondkapjes. Verder gaan we dit jaar naar Bretagne dus geen Disney zoals afgelopen jaren dat scheelt ook al. Als we terug zijn in Nederlands (gaan maar een weekje naar Frankrijk) gaan we nog een paar dagen kamperen met de tent bij schoonouders op de camping. Ben heel benieuwd, wordt voor ons de eerste keer in een tent.
     
  14. Lelie137

    Lelie137 Fanatiek lid

    9 jun 2012
    1.576
    209
    63
    Limburg
    Ik heb nu al vakantie. Had me er net bij neergelegd dat we thuis bleven, een deel van de verbouwing zou nu afgemaakt worden. Maar helaas, ook daar weer vertraging! Dus ik wil echt weg. 5 dagen is prima. In de Eifel nog niet echt iets leuks kunnen vinden (liefst een speeltuin erbij) en daar zijn de Corona regels wat meer, wel heb ik in Oostenrijk 2 leuke hotels gevonden. Nu mijn man nog, hij wil eigenlijk geen 8 uur rijden met onze zoon.
     
  15. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    Hoezo niet? Onze jongste is ongeveer even oud (van eind september 2015). Ik heb als vermaak voor hem mee in de auto; magisch kleurboek (met zo'n waterstift), raamstickers, Smart Games Magnetic, een dino boek, zijn camera (hij had vorig jaar een Vtech kindercamera voor zijn verjaardag gehad waar hij gek op is) en ik maak autobingo. Naast de snacks en 2 keer een stop verwacht ik dat hij ook nog eventjes zal slapen. Moet vast goed komen toch. Of houdt jullie zoon niet van auto rijden?
     
  16. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Nou... ik heb net het eerste deel van onze reis vanochtend geannuleerd. Het was de bedoeling om een in week Oostenrijk te kamperen en daarna door te rijden naar Frankrijk voor nog een week, maar het is gewoon niet verstandig om nu te gaan touren. Overal zijn kleine brandhaarden aan het ontstaan en nemen de maatregelen toe. We gaan nu andere opties bekijken. We hebben in ieder geval besloten naar 1 plek te gaan, nu nog aankijken voor hoe lang.
     
  17. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    Autobingo is leuk! Die spelen we ook altijd als we lang onderweg zijn. Zelfs de oudsten vinden het nog leuk om daaraan mee te doen. Dat houdt de sfeer ook gemoedelijk.
     
    Elena22 vindt dit leuk.
  18. Poppy4

    Poppy4 Bekend lid

    13 jan 2016
    707
    480
    63
    @Lelie137, wat balen dat de verbouwing vetraging oploopt. Ik vind verbouwen altijd al zo stressvol, helemaal als het dan ook nog eens langer duurt dan verwacht.

    @Elena22, leuk voor het eerst in een tent! Wat voor eentje gaan jullie gebruiken?
     
  19. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    Door wat loopt de verbouwing vertraging op? Door Corona? Of andere omstandigheden?
     
  20. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.036
    1.728
    113
    Kraamverzorgende
    Oh wat balen zeg. Wij gaan dus een week naar Frankrijk en dat voelt voor nu meer dan prima. Inderdaad met alle brandhaarden etc.

    Ehmz we hebben deze tent gratis gehaald; quechua t4.2 xl air. Pas geleden getest op de camping door eens op te zetten en hij is nog helemaal heel, netjes en compleet. Over 2 weken dus proefslapen.
     
    Poppy4 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina