Wat voor mensen zijn jou (schoon)ouders?

Discussie in 'De lounge' gestart door Yeuu, 6 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. duitshollandsmeisje

    18 sep 2018
    5.425
    7.266
    113
    Vrouw
    Kokkin
    Duitsland
    Mijn moeder is eigenlijk de liefste en meest hard werkende vrouw die ik ken en hoop ook echt dat ik wat van haar opvoeding mee neem met mijn kind straks. Ze staat altijd voor me klaar, heeft me ontzettend veel geleerd en is altijd heel open geweest. We hebben een hele zware tijd gehad toen mijn broertje ontspoorde en het criminele pad op ging maar dat is nu gelukkig allemaal goed gekomen hoewel haar vertrouwen in hem voor altijd beschadigd is. Ze is in de wolken nu ze voor het eerst oma word en kan niet wachten tot ons meisje er is, ze heeft zelfs een hele baby kamer ingericht voor onze meid!

    Mijn vader is hilarisch, de grappigste man die ik ken, super Hagenees. Staat ook altijd voor mij klaar en is sinds ik zwanger ben ultra emotioneel want hij is zo gelukkig dat hij opa word. Hij kwakkelt al jaren met zijn gezondheid, werkt een beetje zwart bij mijn oom omdat meer gewoon niet mogelijk is, chronisch ziek. Heel gastvrij, wij mogen altijd langs komen.

    Met mijn schoonouders is de band wel oké. Met schoonvader heb ik een leukere klik dan met schoonmoeder. Schoonmoeder is heel gelovig en wil ook graag dat we onze dochter laten dopen maar ik ben alles behalve gelovig dus wil dat zelf niet tenzij zij dat zelf ooit wil. Ze is soms nogal overdreven als we blijven slapen, dan eten we onderhand 5x per dag, zoveel eten we thuis niet eens, en zodra je je bord leeg hebt vliegt ze naar de keuken, haalt alle pannetjes en komt nog eens langs met eten of biedt aan meer te koken, soms best vervelend als je zegt dat je vol zit haha.
    Schoonvader is een grappige intelligente man met veel verstand van verschillende dingen en vind het leuk om daar naar de luisteren. Hun zijn al 4x opa en oma geworden en hebben weinig interesse in de zwangerschap maar ze vinden het wel leuk dat hun zoon nu ook een eerste kindje krijgt, maar ergens vind ik het jammer dat ze weinig contact met mijn vriend hebben omdat het voor hem ook nieuw is.. mijn ouders vragen me onderhand dagelijks hoe het gaat.
     
  2. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.390
    4.245
    113
    Vrouw
    Mijn moeder is een superlieve vrouw die alles overheeft voor haar kinderen (5), kleinkinderen (12) en ook al achterkleinkinderen (3), past regelmatig op (ook als het helemaal niet nodig is). Heeft er eigenlijk altijd alleen voor gestaan. Ze heeft 5 kinderen opgevoed tot mooie zelfstandige mensen. Ze werkte altijd 4 dagen per week, had een goede baan. Met 5 kinderen is dat een hard, zwaar leven geweest.
    Mijn vader was (overleden) een hele mooie, jolige, vrolijke man. Helaas altijd in de verlengde pubertijd blijven hangen... Hij was zeeman, later ‘handelaar’. Hij kon alles verkopen, maakte niet zoveel uit wat :). Hij is er nooit echt voor ons geweest, wel in beeld hoor, maar niet echt als opvoeder zeg maar.
    Mijn ouders zijn gescheiden toen ik een baby was.

    Ik heb twee setjes schoonouders, setje 1 is top! Staan altijd voor alle kinderen en kleinkinderen klaar, passen niet structureel op, omdat z3 veel reizen. In deze tijd halen ze de kleinkinderen eens per week uit school om iets leuks te doen. Van rolschaatsen op een parkeerplaats tot een middagje dierentuin of leren haken. We gaan elk jaar een weekend met ze naar Landal of Centerparcs oid. We gaan ook een weekje met ze op vakantie over twee weken.

    Setje 2, tja, ik kom er eens per jaar... zij komen eens per jaar hier. Verder dan hallo en dag kom ik niet op straat. Ze heeft jaren geprobeerd een strijd met me te voeren over haar zoon, alleen ik deed niet mee. Op een gegeven moment was ik het zat en heb ik haar mijn huis uitgezet. Ik noem haar ook mijn schoonLoeder.
    Mijn dochter komt daar eens per week en z3 is goed voor mijn dochter, mijn man komt er ook regelmatig.
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  3. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Mijn moeder past 1x per week op op de kinderen, mijn vader werkt die dag. Als ze niet zou oppassen zou ik ze een stuk minder vaak zien.
    Mijn vader is een hele rustige introverte man. Hij kan hele dagen doorbrengen zonder wat te zeggen. Leest dan een krant en kijkt tv, meer hobby's heeft hij niet. Hij werkt 5 a 6 dagen per week in een magazijn.
    Mijn moeder doet zich heel leuk voorkomen bij anderen. Is materialistisch ingesteld. Erg gericht op kleding, interieur ed.
    Hoe ze 'echt is weet ik eigenlijk niet, net als mijn vader. Alles is erop gericht hoe anderen erover zullen denken.
    Bijv. Auto wassen op zondag... kan niet want wat zullen de buren denken...
    Dan op zaterdag: kan dat wel om 18.00 uur? Want wat zullen de buren denken....
    En zo gaat dat met heel veel dingen. Gespreksstof is oppervlakkig. Over de echt dingen in het leven wordt niet gesproken.
    Tegenover de kinderen is ze lief. Verwend ze met speelgoed, kleding ed. Qua bezighouden gedurende de dag is het winkelen in het dorp en tv kijken. En soms ook knutselen of buiten spelen.
    Interesse tonen gebeurd vrijwel niet. Soms vraagt ze wel hoe het met de kinderen op school / zwemles gaat ofzo. Maar ze zal nooit aan mij vragen hoe het met me gaat, of op mijn werk. Ook niet in tijde van corona (ik wel in de zorg en had er direct wel mee te maken)

    Mijn schoonouders zijn al wat ouder (75 en 81) en lichamelijk niet meer de beste. Ze passen 1 a 2 dagen per week op. Verder komen we 1x in het weekend daar en ik nog een keer doordeweeks (i.v.m. boodschappen doen).
    Het zijn schatten van mensen. Staan altijd voor ons klaar al is het midden in de nacht.
    Ze zijn dol op de kinderen. Ze worden verwend door heel veel aandacht en knuffels.
    We kunnen alles met ze bespreken, ik heb bij hun het gevoel alsof ik echt mezelf kan zijn.
    Ze tonen veel interesse in ons, de kinderen maar ook de vriendinnetjes van de kinderen :)

    Mijn kinderen hebben ook een duidelijke voorkeur voor mijn schoonouders. :oops:
     
  4. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Mijn schoonouders zijn gescheiden.
    Schoonmoeder is een heks, echt een loeder, die na de scheiding voor zichzelf heeft gekozen Want ze had lang genoeg in het teken van de kinderen gestaan (toen 12 en 18 jaar) en verbrak al het contact en vertrok naar haar nieuwe liefde. Dat bleek allemaal tegen te vallen, gras aan de overkant is altijd groener en na 3 jaar kwam ze terug naar Amsterdam op hangende pootjes. Door iedereen uitgekotst, en nog ligt de schuld van dat alles niet bij haar. Voor elke foute actie heeft ze wel een smoes of iemand om de schuld van te geven.

    Schoonvader is na de scheiding helemaal opgebloeid. Is een gezelligheidsmens en gaat regelmatig met vrienden op stap of vakantie of weekendjes weg. Hij is super druk en super aanwezig en dat vind ik soms vermoeiend maar zijn hart zit op de goede plek en als je hulp nodig hebt staat hij er meteen. Het is geen echte opa die leuke dingen doet met zijn kleinkinderen maar meer een opa die als hij langskomt zijn taken als opa afloopt en de spaarpotjes van de kinderen spekt. Hij hecht veel waarde aan zijn vrijheid en wil zich niet vast leggen door uitjes met de kleinkinderen en te plannen en dat is prima. Hij laat eens in de 2 a 3 weken zijn gezicht zien en het is goed zo.
     
  5. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

    Mijn moeder overleed toen ik 15 was. 45 jaar en kanker. Na 5 jaar strijden, operaties, chemo en bestraling toch verloren.
    Mijn vader is 75 maar nog zeer actief, reist, vist, heeft een vriendin.
    Soms moeizaam in de omgang al word dit de laatste jaren beter.

    Schoonouders zijn in 2009 en 2013 overleden. 63 en 57 jaar maar geworden.
    Hersen infarct en acute hartstilstand.
    Mijn man was toen pas 22 en 26 jaar bij die gebeurtenissen.
     
  6. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    Mijn moeder is een lieve zelfstandige hardwerkende vrouw die heel veel voor ons doet/gedaan heeft, super betrokken oma.

    De band met mijn vader is ook erg goed maar anders, ouders zijn gescheiden toen ik jong was en mijn vader is later geëmigreerd vanwege werk. Inmiddels woont hij sinds een aantal jaar weer in Nederland en hebben we een erg goede band, ook een lieve opa.
     
  7. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    3 nov 2009
    6.277
    5.506
    113
    Ik ben opgevoed dat je het vooral goed moet hebben met spullen. Voldoende eten en materiele dingen. Nu ik zelf kinderen heb, weet ik wat ik eigenlijk gemist heb in mijn jeugd. Ik kon en kan niet met mijn gevoelens naar mijn moeder toe. Voor mijn moeder is het nog steeds uiterlijke schijn. Als anderen maar kunnen zien hoe leuk ze het allemaal heeft. Ik heb daar moeite mee als ze het een keer niet fijn heeft, want aan anderen vertelt ze alleen maar dat altijd alles goed gaat. Ik ben zo anders dan mijn moeder, echt in alle opzichten. We hebben niet echt een vertrouwensband dan ook. Ze heeft nooit gewerkt en vindt het wel goed dat de overheid voor haar betaalt.

    Mijn schoonmoeder is een zorgzamer type, maar ze kan dat niet goed doseren en inschatten wat de behoefte is. Zo onderschat ze haar kleinkinderen qua leeftijd. Mijn kinderen weten daardoor niet echt hoe ze moeten reageren. Ze bedoelt het allemaal heel goed dat wel. Maar ze is ook zo onzeker en is een stresskip. Bij elk klein dingetje raakt ze in paniek. Ze leunt erg op haar kinderen.
     
  8. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    Schoonmoeder heeft Korsakov, daar mantelzorgen we voor. Elke dag gaat mijn man er naartoe om eten te brengen en neemt haar ook naar alle doktersafspraken. Eigenwijze, moeilijk vrouw, wat door de ziekte versterkt wordt. Heeft helaas geen contacten meer behalve ons en haar broer.

    Schoonvader is aan zijn 2e leven begonnen met nieuwe, jongere vriendin en gesjeesde stiefzoon. Ik ben blij voor hem dat hij zo gelukkig is, maar ik kan er echt niet lang naar luisteren. Hij heeft m.i. een puinzooi achtergelaten met zijn zieke en depressieve vrouw, zieke en depressieve dochter en zoon (mijn man dus) opgezadeld met alle zorg terwijl wij ook gewoon een gehandicapt kind hebben. Het is geen verkeerde man, maar weinig empatisch vermogen.

    Ik kom zelf uit twee (voor veel mensen) onbekende culturen. We hebben altijd veel gewerkt, ik werkte ook toen ik kind was.
     
  9. Chrissie1990

    Chrissie1990 Fanatiek lid

    26 aug 2016
    1.180
    1.078
    113
    Hulpverlener
    Mijn ouders zijn met welverdiende pensioen. Hebben hun hele leven lang gewerkt in hun eigen zaak. Nu zijn ze gestopt met werken en ondernemen ze veel. Ze zijn nog in goede gezondheid. Ze gaan vaak weekendjes of dagjes weg. Nu met Corona wel wat minder, maar dat komt wel weer. Ze staan altijd voor iedereen klaar. Willen iedereen helpen. Passen vaak op hun kleinkinderen. Vinden ze heel leuk en ze doen ook vaak leuke dingen met ze. Mijn moeder heeft een groot sociaal leven waar ze erg van geniet. Mijn vader is echt een huismus. Ik heb een erg goede band met ze.

    Mijn schoonouders zijn gescheiden toen mijn man nog een peuter was. Dit was een vechtscheiding en zelfs toen mijn man al volwassen was wilde mijn schoonmoeder niet in dezelfde ruimte zijn met mijn schoonvader. Gelukkig gaat dit nu wel goed. Mijn schoonvader is hertrouwt met een leuke vrouw en samen ondernemen ze veel en staan ze voor iedereen klaar. Lieve mensen.

    Mijn schoonmoeder is altijd alleen gebleven. Heeft veel mentale en gezondheidsproblemen. Zit ook erg in de slachtofferrol. Dat vind ik wel moeilijk. Heb ook niet echt een band met haar.
     
  10. Luppy

    Luppy VIP lid

    1 dec 2007
    7.023
    2.159
    113
    Mijn ouders zijn erg reislustig. Ze zijn sinds een jaar of 7 met pensioen en heel vaak de hort op. Als ze thuis zijn, komen we er wel regelmatig, maar we lopen de deur niet plat bij elkaar. Mijn vader is dol op mijn kinderen en neemt ze vaak mee. Dan doen ze echt dingen die zij leuk vinden, waar wij vaak niet aan toe komen, zoals een hele middag naar een skatepark of een hele lange fietstocht op ebikes op standje 9 maken. Hij staat dan wel doodsangsten uit, want hij had zelf alleen maar 2 hele voorzichtige rustige dochters en met 3 van die wildebrassen op stap is dan wel even andere koek, maar hij doet het mooi wel.
    Mijn moeder kan wat minder met ze. Zij is meer van het tutten en frutten en dan moet je niet mijn kinderen hebben, haha. Zij heeft dus wat meer met die van mijn zusje. Lichamelijk is ze ook niet meer zo sterk, jammer genoeg.
    Ik kan wel altijd op ze rekenen als ze er zijn en er is wat. Maar aangezien ze er zeker 2/3 van de tijd niet zijn, komt dat niet heel vaak voor.

    Mijn schoonouders zijn een stuk jonger, maar gedragen zich veel ouder. Schoonvader heeft niet zo'n beste gezondheid en zit het liefst op de bank. Mijn schoonmoeder is nog wel redelijk actief, maar in haar hele doen en laten is ze wel wat ouwelijk. Ze is wel erg lief, ook voor onze kinderen en neemt ze af en toe mee om wat leuks te gaan doen. Schoonvader en ik hebben niet zoveel met elkaar, dat komt duidelijk van twee kanten, maar na 23 jaar kunnen we er beiden behoorlijk omheen laveren. Met mijn schoonmoeder heb ik ook niet zo veel, maar we delen de liefde voor haar zoon en kleinkinderen en dat is genoeg. We zijn gewoon heel verschillend, en begrijpen elkaar waarschijnlijk vaak niet goed.
    We zien ze niet zo vaak, omdat ze hier 1,5 uur rijden vandaan wonen. Mijn man belt wel regelmatig met ze en ik stuur mijn schoonmoeder vaak fotootjes of berichtjes over leuke dingen van de kinderen.
     
  11. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.533
    729
    113
    Mijn ouders zin gescheiden toen ik werd geboren. Mijn schoonouders zijn erg leuke mensen waar je altijd voor raad aan kan kloppen. Ze helpen ons waar ze kunnen en kunnen heel goed inschatten wanneer vooral ik ff rust nodig heb en passen dan een week op op de kinderen. Die vinden het altijd heel erg gezellig en gaan er graag naartoe. Mijn moeder is actief en wil er ook graag voor ons zijn al trekken we meer naar de schoonouders toe ... ze wonen ook in een kinderrijke wijk en dus altijd wel speelvriendjes.
     
  12. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.474
    6.164
    113
    Mijn ouders zijn lieve mensen die altijd voor ons klaar staan, en andersom ook. Zien elkaar regelmatig, wonen in dezelfde buurt. Ze passen 1x per week op de jongste, en ondernemen regelmatig iets leuks met hun 4 kleinkinderen (niet altijd allemaal tegelijk). Zijn daar altijd welkom, jongste wil daar ook elke week nog een keer spelen als wij gewoon thuis zijn, en is dan altijd welkom.

    Schoonmoeder is 10 jaar geleden al overleden, was een lieve vrouw. Schoonvader is ook een lieve man, maar ik heb niet zoveel met hem. Ik vind hem erg negatief en het glas is altijd halfvol. Man en ik zijn echt het tegenovergestelde daarvan. M’n kinderen vinden hem wel lief, maar dat komt meer omdat hij vrijwel nooit nee zegt en ze vaak geld krijgen, niet omdat ze daar nou veel liefde krijgen.
     
  13. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Mijn ouders hebben altijd hard gewerkt in de zorg.
    Helaas allebei erg jong overleden.
    Mn vader was net 60 en mn moeder net 61. Zat 2 jaar tussen. Beide erg onverwacht.
    Een geweldige jeugd heb ik niet gehad want hoewel mijn ouders harde werkers waren hadden ze beide verslavingsproblemen. Ik heb zelf dus niet veel warmte gekend vanuit huis.

    Mijn schoonouders zijn erg lief.
    Kan wel merken dat ze nu echt oud beginnen te worden (achter in de 70 nu) en dat de gezondheid achteruit gaat.
    Gelukkig ben ik bekend in de ouderenzorg en ondersteun ik ze waar ik kan.
     
    Maslov vindt dit leuk.
  14. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Mijn moeder is een werkende vrouw, die veel om der eigen kroost geeft.
    Veel voor andere over heeft , maar ook altijd een vooroordeel velt.

    mijn vader lig ik momenteel mee in de clinch dus laat ik me daar maar niet over uit.

    mijn schoonvader werkt hard, heeft een eigen zaak, alles draait om de kinderen en motorcross.
    Mijn schoonmoeder heeft ook een eigen zaak, alles maar dan ook echt alles draait om de kinderen (behalve vriend) en motorcross.
    Ze is heel gevoelig en dat vind ik erg lastig.
     
  15. Sandy01

    Sandy01 Bekend lid

    5 okt 2009
    713
    293
    63
    Mijn moeder was een lieve vrouw, stond altijd voor ons klaar, maar had ook wel haar "bekkie" bij haar. Ik heb dat ook niet van een vreemde. Helaas heeft zij vorig jaar op 60 jarige leeftijd de strijd tegen ALS op moeten geven.

    Mijn vader is een rustige, hardwerkende man, die ruim 2 jaar voor mijn moeder gezorgd heeft. Ook nu kunnen we nog altijd een beroep op hem doen.

    Met mijn schoonouders heb ik geen contact meer. Zitten vaak in Frankrijk en tonen weinig tot geen interesse in de kinderen, wat ik voor de kinderen wel erg vind maar het zit er niet in en ze weten niet beter.
     
  16. Bloem2310

    Bloem2310 Fanatiek lid

    6 aug 2016
    2.534
    1.885
    113
    #36 Bloem2310, 7 jul 2020
    Laatst bewerkt: 7 jul 2020
    Mijn vader zie en spreek ik al vanaf mijn 11e niet meer. Het is een erg egocentrische, manipulerende man die zijn werk en status op nummer 1 zet.

    Mijn moeder is vreselijk complex. Ik houd zielsveel van haar maar de laatste tijd gaat het slecht met haar, vermoedelijk door ass. Dat heeft veel invloed op onze relatie, vooral omdat het heel erg aantrekken-afstoten is. Aan de ene kant heeft ze me nodig voor alles, aan de andere kant wil ze me bijna niet spreken of zien. Als ze zich goed voelt doet ze alles voor me, is ze liefdevol en staat ze voor me klaar. Juist dat ze beide kanten heeft, maakt het zo lastig voor mij, ik kan niet met haar maar ook niet zonder haar. Mijn moeder is erg veel met spiritualiteit en de zin van het leven bezig. Is eigenlijk zelden tevreden en denkt/hoopt altijd dat het ooit beter kan. Ze heeft voornamelijk in het maatschappelijk werk gewerkt maar werken kan ze al heel wat jaren niet meer. Een sociaal leven heeft ze niet. Zij voelt zich oké hiermee maar ik zou het soms fijn vinden als ze ook eens bij anderen terecht kan ipv alleen bij mij.
    Daarentegen is ze een geweldige oma en heeft ze echt alles over voor mijn dochter. Dat vind ik heel fijn.
    Geen schoonouders hier ivm een donorkindje.
     
  17. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.892
    25.243
    113
    Mijn ouders zijn geweldige mensen. Ik houd heel veel van ze. Ze hebben natuurlijk hun dingen, ze zijn niet perfect, maar ik zou geen andere ouders willen. Mijn oudste is vernoemd naar mijn vader.

    Mijn schoonmoeder is een hele sterke vrouw. Opgegroeid in (ernstige) armoede, gevlucht, vluchtelingenkamp gezeten, naar een vreemd land gestuurd en daar een nieuw leven opgebouwd voor haar en haar gezin. Mijn schoonvader is overleden toen hun 9e kind 2 jaar was. Ik heb veel respect voor haar.
     
  18. Plopperdeplopperdeplop

    1 feb 2020
    265
    443
    63
    Vrouw
    Mijn ouders hebben echt hun hart op de juiste plek maar hebben wel moeite met loslaten en mij als een volwassene te zien. Ik ben me dan ook pas na mijn 30ste echt beginnen los te maken en dat heeft wel strijd opgeleverd. Daardoor is onze relatie nu wel beter, voor mij in ieder geval. Mijn ouders houden van lekker eten en een goed glas wijn en delen dat ook graag met ons. Ik en mijn broers worden vaak uitgenodigd om lekker te gaan eten en ik mag bij mijn ouders in principe altijd aanschuiven. Echte vrienden hebben mijn ouders helaas niet. Ik denk wel dat ze dat goed zou doen. Ik vind ze wat passief en zou ze graag actiever zien in sociale contacten en hobby's. Niet voor mij maar omdat ik denk dat ze daar echt baad bij zouden hebben.

    Mijn schoonouders; ik vrees dat die kinderloos zijn gebleven:oops:.
     
  19. lidu1

    lidu1 Fanatiek lid

    28 mei 2018
    1.623
    1.757
    113
    Vrouw
    Mijn schoonvader is 3 jaar gelden overleden, mijn schoonmoeder afgelopen maart.

    Mijn ouders zijn gescheiden.
    Mijn moeder kampt met een depressie maar is eigenlijk een hele zachte, lekker in de tuin klussen, anderen eerst persoon. Ze is momenteel echt niet haar zelf en dat vind ik voor haar heel erg en voor ons heel jammer.
    Mijn vader, tja hoe zal ik het zeggen.. Ik heb niet echt een band met hem, het is best wel een starre autoritaire man met tunnel visie (autisme niet uit gesloten). Nu hij MS heeft takelt hij wel sneller af, al was hij een stuk vriendelijker/liever met mijn kinderen afgelopen vader dag.
     
  20. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Mijn ouders en schoonouders zijn beide lieve hard werkende mensen die altijd klaar staan als we ze nodig hebben. Wijzelf hebben ook alles voor ze over. Mochten ze hulp nodig hebben dan geven we dat in wat voor vorm dan ook.
     

Deel Deze Pagina