Interne opleiding verzorgende niveau3

Discussie in 'De lounge' gestart door Miracle79, 7 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    754
    217
    43
    Ik heb mij aangemeld voor de interne opleiding verzorgende niveau 3. Ik kom niet uit de zorg maar heb door mijn prive situatie wel veel kennis en affiniteit met met name de ouderenzorg en dan specifiek demente ouderen en jong dementerenden.
    Nu is het zo dat ik op dit moment al 2 jaar niet meer werk omdat ik de zorg heb voor onze dochter. Vanwege een complexe medische aandoening heeft zij meerdere zorgmomenten op school en na school. Deze zorg uit handen geven is op dit moment geen optie.
    Ik hoop dus de opleiding te kunnen combineren met de zorg voor haar in de uren dat mijn man thuis is. Dit zou in de praktijk neerkomen op de weekenden en de doordeweekse dagen vanaf 16.00.
    In de informatie die ik heb ontvangen staat dat je 24 uur gaat werken en 4 uur naar school.
    Wie heeft ervaring met een soortgelijke opleiding en weet hoe dit in de praktijk gaat. Zouden de door mij gewenste tijden überhaupt haalbaar zijn of verwachten ze dat je juist overdags aanwezig bent? Het 1e anderhalf jaar sta je op een vaste locatie in een verpleeg/verzorgingstehuis.
    Ik ga uiteraard naar de informatiebijeenkomsten om daar ook mijn vragen te stellen :)
     
  2. Vaasje

    Vaasje Niet meer actief

    Ik ga een hele dag naar school maar krijg "maar" 4 uur uitbetaald.

    De overige 24 uur werk ik gewoon in wisseldiensten mee.
     
    Miracle79 vindt dit leuk.
  3. Narcisje

    Narcisje VIP lid

    17 mrt 2016
    11.400
    6.937
    113
    Vrouw
    Toen ik intern verpleegkunde niveau 4 deed had ik 1 volledige schooldag per week en idd dag- en avonddiensten doordeweeks en in het weekend.

    Ik ga er vanuit dat je dus een BBL opleiding gaat doen? Ik moest toen na een inwerkperiode ook zelfstandige diensten werken, niet boventallig zegmaar. Dus ik ga er vanuit dat je dan gewoon alle diensten moet werken.

    Fijn dat je binnenkort een informatiedag hebt waar je je vragen ook kunt stellen.
     
    Miracle79 en Paardenbloem vinden dit leuk.
  4. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Ik vind het heel moedig dat je het wilt proberen maar het lijkt me niet realistisch als je doordeweeks nooit voor 16 uur beschikbaar bent. Sowieso heb je vaak een doordeweekse dag school. Al is dat soms in de avond.
    Maar vooral die 24 uur werken lijkt me ingewikkeld worden als je doordeweeks alleen maar na 16.00 uur kunt. Late diensten zijn vaak van 15-23 uur ongeveer dus dat red je dan niet en overdag tot 15/16 uur helemaal niet als ik het begrijp?
    Mijn ervaring met stage en werkplekken in de zorg is dat je echt wel flexibel moet zijn. Meestal mag je bijvoorbeeld 1 dag(deel) aangeven waarop je echt niet kunt werken en wordt je verder gewoon ingeroosterd.
    Of je hebt wel vaste doordeweekse dagen maar dat is voor jou geen optie begrijp ik?
     
    Miracle79 vindt dit leuk.
  5. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    754
    217
    43
    Ja daar was ik dus al een beetje bang voor. Omdat ze verpleegkundige zorg krijgt van mij op vaste momenten voor en tijdens school is het inderdaad niet mogelijk om een dagdienst te doen door de weeks. Ik hoopte dus om doordeweeks avonddiensten te kunnen doen, van 15.00-23.00 zou nog wel haalbaar zijn. Vind het zo lastig want ik sta stil op het moment en wil zo graag iets doen voor mezelf, ook voor mijn eigen toekomst. Maar combineren met haar zorg is dus echt heel moeilijk.

     
  6. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Als je wel van 15-23 uur kunt, is alweer anders dan echt pas na 16 uur. Je zou als je heel veel geluk hebt, dit misschien voor elkaar kunnen krijgen in een sollicitatiegesprek. Maar dan moet je voor een leerwerkplek solliciteren. Of heb je dat al gedaan?
    In de thuiszorg (waar ik nu werk) is soms relatief veel te regelen qua vaste dagen/diensten t.o.v. verpleeghuizen/ziekenhuizen etc. is mijn ervaring!
     
    Miracle79 vindt dit leuk.
  7. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Eerlijk gezegd denk ik dat dit niet mogelijk is. Er wordt verwacht dat je alle diensten mee draaide en flexibel bent. Je moet begeleid worden en dingen leren en dat gebeurd voornamelijk in de ochtend en middag. Dan is er ook het meeste personeel aanwezig. S avonds staan ze met minder personeel op een afdeling dus vaak minder tijd om iemand te begeleiden. 4 uur school is ook apart. Meestal is dat minimaal 1 dag in de week.
    Ik werk in de thuiszorg in een flexibel team en zelfs bij ons is het zo dat iemand alle diensten moet draaien maar als leerling vooral overdag. Dan hebben we het meeste personeel om mee te kunnen lopen en is de stagebegeleider ook vaak aan het werk.

    Kan de thuiszorg de zorg van je dochter overnemen? Heb je daar al eens naar geïnformeerd?

    Wij hebben een aantal kinderen gehad die wij zorg gaven op de basisschool. Dit om hun (werkende) ouders te ontlasten. We gingen dan naar de school toe om bijvoorbeeld te injecteren, te verschonen, sonde-voeding aan te sluiten enz.
     
    Miracle79 vindt dit leuk.
  8. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    754
    217
    43
    Ja het gaat om een leerwerkplek, ben uitgenodigd om
    Naar de informatie bijeenkomst te komen en aan de hand van de informatie die ik daar krijg mag ik solliciteren. Maar ben bang dat ik met mijn ‘eisen’ geen geschikte kandidaat ben. Er zijn maar 25 plekken dus het is logisch als ze liever iemand nemen die gewoon alle gewenste uren kan draaien. Thuiszorg kan ik ook naar kijken maar of daar in mijn regio ook de optie voor een leerwerkplek is...
     
  9. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    754
    217
    43
    Ja precies, dit is dus wat ik ook al van iemand hoorde, dat je het meeste leert van de dagdienst. Kinderthuiszorg is helaas geen optie, ze heeft ptss en omdat het om meerdere zorgmomenten gaat kunnen ze niet garanderen dat er altijd dezelfde verpleegkundige komt. En juist al die verschillende gezichten is het probleem. Daarnaast ben ik voor de kinderen gewoon ‘juf’ geworden inmiddels en is het iets normaals dat ik zo vaak op school ben. Als er nu steeds een verpleegster komt legt dat weer zo de nadruk op haar ziek zijn en voor een meisje van bijna 8 is dat het laatste wat we willen. Het is allemaal heel lastig maar lang verhaal kort, ik moet die zorg gewoon zelf blijven doen.
     
  10. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Daar ben ik dan eerlijk gezegd ook wel bang voor.. En wat iemand anders ook zei, overdag leer je echt wel het meest.
    Maar niet geschoten is altijd mis. En anders hoop ik voor je dat het wellicht op een later moment lukt!
     
    Miracle79 vindt dit leuk.
  11. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    754
    217
    43
    Ja als het nu niet lukt ga ik er maar vanuit dat het niet het juiste moment is...
     
  12. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.495
    1.092
    113
    Ik denk dat het als je echt werkt wel haalbaar is, desnoods in als flex of inval ofzo. Alleen die leerjaren word het zeker lastig. Je schooldag is al probleem 1 en daarnaast zal je ook overdag moeten werken idd. Gesprekken met artsen, familie en andere discipline is altijd overdag en door de week, en juist die momenten zinn wel heel belangrijk als leerling.
    Kan je niet beginnen als helpende? Dan heb je minder verantwoording maar nu nog geen opleiding nodig. en kan je je opleiding doen als je thuis situatie daar naar is, over een paar jaar desnoods maar ben je wel vast aan t werk.
     
    Miracle79 en Paardenbloem vinden dit leuk.
  13. Miracle79

    Miracle79 Bekend lid

    11 jul 2012
    754
    217
    43
    Dat is misschien ook wel een idee! Het gaat mij er nu vooral ook om dat ik ergens moet beginnen en onderaan is ok. Ik ga daar ook even naar kijken, thanks
     
  14. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.838
    2.704
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik denk dat het niet gaat werken. Ik was vorig jaar aangenomen voor een zelfde constructie. 1 dag school en 24 uur werken. Ze struikelden daar al om het feit dat ik soms niet om 7 uur aanwezig zou kunnen zijn, omdat de kids niet zo vroeg naar de opvang konden. En dat terwijl ik vanaf het begin aangaf een man te hebben in ploegendienst. Was in eerste instantie allemaal geen probleem, ze hebben zijn rooster gekregen waar ze dan omheen zouden plannen. Puntje bij paaltje werd ik 1 dag voor de introductie afgebeld. De collega's van mijn team konden zich niet vinden in deze afspraken.
     
    Miracle79 vindt dit leuk.
  15. Elsa86

    Elsa86 VIP lid

    30 jun 2014
    6.465
    3.450
    113
    Ik neem aan dat je BBL opleiding bedoelt?

    Normaal gesproken wordt er van je verwacht dat je alle diensten werkt. Dus ook de ochtenden. Maar misschien valt er een en ander te overleggen
    Dat is lekker lullig. Zeg dat dan meteen.
    Ik heb gelukkig een opvang waar ik ze om half 7 kan brengen.
     
    Paardenbloem en Lief of Stoer vinden dit leuk.
  16. Followyourdreams

    Followyourdreams Fanatiek lid

    10 jan 2018
    1.178
    651
    113
    Wat knap en dapper van je , ondanks je drukke thuis situatie wil je toch wat oppakken !

    Inderdaad wat hier al benoemd werd , misschien handig om als helpende te beginnen ?
    Helpende staan juist alleen overdag op de werkvloer omdat de avonden verantwoordelijke diensten zijn waarin je alleen moet kunnen functioneren.
    Een helpende heeft deze eis dus niet.
    De opleiding vig en dan bbl is echt wel heel pittig ook , en over het feit je gewoon mee draait op de afdeling dus ook er soms van je word verwacht mee helpt diensten oplossen tijdens ziekte etc.
    Als je een fijne plek hebt met begrip dan is het vast mogelijk , maar het kan ook andersom zijn en dat het heel erg bij jou word neergelegd en dat ze niet mee willen denken maar keihard kunnen zeggen , het is jou opleiding we verwachten volledige flexibiliteit van je .
    Tijdens de bbl variant krijg je 2 afdelingen , hoelang duurt jou opleiding ? Mijne was 80 weken intotaal.
    Helemaal als je geen voorgrond ervaring hebt is een vig opleiding bbl echt weer aan de kar trekken , er word veel van je gevraagd en dat is ook normaal want je werkt wel met mensen natuurlijk.
    Of mischien een optie om toch de bol variant vig te doen ? Langere opleiding dus meer tijd met meer stages en school..
    de helpende opleiding is een stuk makkelijker en sneller , de bol variant meestal een jaar..
    Als je een goeie bent hou je aan je stage wel een werkplek over meestal, ik heb voor mijn vig opleiding de helpende in 1 jaar gedaan , ik ben stage gelopen en via die stage ingerold in het bedrijf en toen mijn stage afgelopen was ben ik aangenomen met een klein contract om bvb in de weekenden en na school te kunnen werken , nadien via zelfde bedrijf de opleiding vig gaan doen en er zo mooi ingerold.
    Ik persoonlijk denk dat de helpende opleiding een mooie bassis is om kennis te maken met de zorg zonder direct drukte van den pittige opleiding ernaast
     
    Miracle79 vindt dit leuk.
  17. Followyourdreams

    Followyourdreams Fanatiek lid

    10 jan 2018
    1.178
    651
    113
    Dir is ook wel een beetje wat ik bedoel , helaas de harde realiteit .
    Dan kunnen ze op kantoor wel tegen je zeggen oh geen probleem moet haal baar zijn maar je weet nooit wat voor een team je treft ..
    collega’s kunnen of meegaand zijn of echt lak aan je hebben en hun irriteren aan het feit dat je niet flexibel bent.
    Daarom is het ook niet voor niks een eis dat je flexibel moet zijn in de zorg , als ze bij iedereen rekening moeten houden met allerlei aanvragen kun je opgegeven moment geen normaal gezond rooster meer maken.
    Je word immers ook betaald voor je flexibiliteit ..
     
    Miracle79 vindt dit leuk.
  18. Damay77

    Damay77 VIP lid

    18 apr 2010
    13.647
    7.431
    113
    Vrouw
    Offtopic maar hier ben ik het totaal niet mee eens. Door rekening te houden met iemands omstandigheden en aanvragen zorg je JUIST voor een gezond rooster.
    Wij zijn sinds een paar jaar een
    zelfsturend team en houden dus wel rekening met bovenstaande. En dat werkt super. Weinig stress, weinig ziekte en verloop van personeel. Wij hebben een vast rooster en iedereen heeft vaste dagen en diensten die zij werkt. Ik kan bijv een aantal avonden niet ivm opvang dus die hoef ik ook niet te werken. Ik draai bijvoorbeeld geen dagdiensten. Andere collega doet het liefste alleen maar avonddiensten. 1 collega die start altijd pas om 8.30 uur ivm kinderen die naar school moeten enz.
    Hierdoor flexibel en worden open
    diensten van vakantievierende collega's of zieken altijd opgelost.

    Dit werkt vele malen beter dan de opzet die ik bij andere teams hoor. Een paar weken van te voren een rooster krijgen, 1 vaste dag vrij en de rest wordt door de planner bepaald enz.
    Voor de cliënten ook heel prettig, die krijgen vaak dezelfde mensen over de vloer.

    Opzet van de werkgever is nog steeds flexibel zijn en overal inzetbaar maar wij merken dat het echt anders kan. Gelukkig begint de werkgever dat inmiddels ook in te zien
     
    GossipGirlxoxo en Paardenbloem vinden dit leuk.
  19. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.838
    2.704
    113
    't Gezellige Brabant
    In mijn geval was het zo dat de planner akkoord was, de afdelingsmanager en de recruiters zagen daar ook geen probleem in. Het was het team. 5 maanden met ze bezig geweest, alle testen met glans doorstaan, maar o wat staan ze te springen om extra handen aan de bedden. Dat team, of die paar die zich daar niet in konden vinden, hadden zelf afspraken moeten maken als ze niet tevreden waren met hun rooster. Dat ik dat wel geregeld had, was denk ik niets anders dan jaloezie. Juist door het rooster van mijn man kon ik aanwezig zijn op tijden die voor anderen weer lastig waren. Maar zo ver hebben zij denk ik niet gekeken.
     
  20. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.838
    2.704
    113
    't Gezellige Brabant
    Hier hoopt iedereen toch op, fijn hoor!
     

Deel Deze Pagina