Eiceldonatie

Discussie in 'Donorschap' gestart door cd28, 2 sep 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    @Equivoque, heel herkenbaar. Ik fok mezelf ook altijd een beetje op voor ‘als’ die vraag komt. Maar die komt vaak niet. Gelukkig maar. Van de week bijvoorbeeld naar vrienden geweest die we al tijden niet hadden gezien, dan bedenk ik van te voren al hoe ik ga reageren als die vraag komt. Echt suf eigenlijk. Ik zou overigens ook wel getroost moeten worden als ik met m’n hoofd op een houten vloer zou vallen Geen blauwe plek aan over gehouden? Begrijp ik dat jouw bekkenbodem nog niet volledig hersteld is? Dat lijkt me echt rot zeg!

    @Killy88, pfoe, dat lijkt me pittig die nachten. Ook omdat functioneren op weinig slaap echt niet ideaal is, zeker voor dat engelengeduld. Fijn dat je jezelf een cadeautje hebt gedaan, ik hoop dat ze erg gaan bevallen!

    Vandaag de eerste afspraak bij een coach geweest. Ze is gespecialiseerd in lastige zwangerschappen, traumatische bevallingen en infertiliteit. Het was echt 100x beter dan die muts die ik de vorige keer had gesproken. Ik heb wel het idee dat ze me kan helpen met weer wat orde in m’n gedachten en emoties krijgen. Ik ben heel erg bezig met ‘wat als het niet lukt’, maar zij gaf ook terecht aan dat we daar nog niet zijn, en dat er nog genoeg in het verleden is gebeurd om te verwerken. Dus heb nu de opdracht gekregen om alles op te schrijven van de afgelopen jaren… heb je even?! We hebben vanavond een begin gemaakt aan alle formulieren voor de nieuwe kliniek, dan zit het irritatie-level bij man en mij direct zo hoog, we zijn hier zo klaar mee. Maar, dit is dan ook de eindsprint en de laatste keer dat we dit zo moeten invullen voor een kliniek..
     
    Cactus92 en Killy88 vinden dit leuk.
  2. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Super fijn dat het goed met jullie gaat @Killy88! Hoop dat jullie ook gauw wat betere nachten mogen hebben ❤️

    De dankbaarheid spat bij jullie beide van het scherm af! Zo heerlijk! En ik word er ook altijd een soort blij van dat dat gevoel dus er echt is na zo’n lange strijd enzo. Het geeft de burger moed laten we maar zeggen, haha! :D Liefs voor de babbies en jullie! En op naar hooooopelijk zo veel mogelijk slaap vannacht :confused::thumup:
     
    Killy88 vindt dit leuk.
  3. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
  4. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Hey meiden!

    Ik had me, net als @Nienke91 (het was haar tip) ingeschreven bij de eicelbank in Utrecht. Kreeg gisteren een berichtje dat ze nog tot medio 2021 verwachten bezig te zijn met afspraken... Onze donor kreeg bij MCK ook te horen dat de eicelbank daar nagenoeg leeg is. Pfff, vind dat wel heftig hoor :/ Mijn reactie is vaak als ik hoor dat vrouwen willen doneren: ga een stel zoeken om te helpen. Maar nu denk ik: die eicelbank moet gewoon weer vol komen.

    Ik las trouwens een heel interessant bericht op de digitale poli van MCK. Namelijk dat ze eiceldonatie cryo's zoveel mogelijk in natuurlijke cyclussen (of minimaal gestimuleerd = ovulatie inductie) willen terugplaatsen, omdat uit nieuw onderzoek blijkt dat het geel lichaam dat ontstaat bij je eisprong, er voor zou zorgen dat je minder complicaties krijgt tijdens de zwangerschap (want dat zorgt voor oestrogeen en progesteron). Moet je natuurlijk wel een eigen cyclus hebben.

    Ik vraag me erg af of dat dan niet hetzelfde is bij 'gewone' IVF cryo's? Heb gevraagd om de bron van het bericht. Het viel me al op dat ons werd aangeraden om een eventueel volgende tp met letrozol te doen (heb een erg lange cyclus), ipv met progynova.

    ANYWAY! Ik ben ook benieuwd of @puppy28 al gesprek heeft gehad met MCK.

    @Muisje101 De coach klinkt heel erg fijn... Heb je het idee dat ze je goed begrijpt? Volgens mij is zo'n soort hulpverlening vooral fijn als je het gevoel krijgt dat je serieus wordt genomen en dat al jouw gevoelens er mogen zijn. Wij hebben ook altijd veel gehad aan de maatschappelijk werker van MCK. Als ik aangaf dat ik me vaak rot voelde in gezelschap, dan zei zij nooit: Nergens voor nodig. Nee, ze erkende dat dat logisch was en dan gaf dan tips hoe ik de volgende keer zo'n situatie zou kunnen aanpakken. Dus heel praktisch, in plaats van dat je haast wordt gehersenspoeld om andere dingen te denken.

    Hier is alles oké, vijf weken zwanger vandaag, en ik mocht daarom van mezelf een Clearblue test doen. Die gaf keurig 3+ aan, wat me voor nu maar weer even geruststelt. Mijn man zei: nu heb je ze uitgespeeld... Hij is overigens onwijs lief voor me en ik krijg elke ochtend een ontbijtje <3 Normaal kook ik, nu kookt hij elke avond. Nog maar 1 week en 6 dagen tot de echo, haha. We gaan volgende week nog een keer afspreken bij maatschappelijk werk van MCK om de tijd tot de echo een beetje te breken.
     
    Cactus92, Louise11110 en Tuttebelleke vinden dit leuk.
  5. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Ja, en precies dus dat mailtje wat @thousandoaks kreeg heeft ze heel lief doorgestuurd. Met andere woorden: heb ik niet ontvangen. Gek toch? Vandaag weer gebeld, niemand kon me iets vertellen. Schiet super op daar! :confused: Neig toch wel erg naar dat oproepje o.i.d. Alleen durf ik niet zo goed, maar ja... Daar heeft niemand een boodschap aan! ;)

    Interessant wel dat artikel van MCK he, las het ook gister. Ik heb alleen geen eigen cyclus meer dus voor mij niet van toepassing haha.

    Wat onwijs gaaf dat de CB nu 3+ aangaf @thousandoaks! Blijf gewoon duimen hoor maar dit is inderdaad voor nu even een mooie geruststelling. Het duurt alleen nog zo lang voor de echo... Pfff... fijn dat je weer even naar de maatschappelijk werkster daar gaat. <3

    Benieuwd hoe het met de rest is. Liefs!
     
  6. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Hey dames,

    Even een snelle update vanuit hier.
    Heb zojuist een gesprek gehad met MCK, moest gelijk denken aan het bericht van @thousandoaks. Ze willen de cryo tp gaan doen in een natuurlijke cyclus aangezien ik nog een (redelijk regelmatige) cyclus heb. Dit betekent geen progynova en geen utro.
    Ik moest het even laten bezinken en bedacht me meteen dat ik wel blij ben dat er zo min mogelijk medicatie aan te pas gaan komen. Maar na het gesprek werd ik ook wel angstig, heb ooit eens gehoord dat ik een korte LF heb, zou dit van invloed zijn? Pff ik weet het even niet.. misschien moet ik nog eens terugbellen want eind deze week wordt ik al ongesteld waars.

    Hoe denken jullie erover?
     
  7. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @puppy28 willen ze de terugplaatsing bij jou doen 100 procent in je natuurlijke cyclus, of wel licht gestimuleerd? Ik zei namelijk dat mijn cyclus behoorlijk onregelmatig is en kreeg toen het aanbod om letrozol te gebruiken. Dat is een vorm van clomid, alleen dan met minder heftige bijwerkingen, wat zorgt voor een eisprong. Je slikt het een paar dagen, en rond dag 13-14 heb je dan als het goed is je eisprong.
    Wat betreft jouw korte lf, snap ik heel goed dat je je daar zorgen overmaakt. Je zou kunnen vragen om extra gebruik van utrogestan om je lf te verlengen. Volgens mij moet dat kunnen; je hebt daarmee nog steeds dat 'geel lichaam' waar MCK op vaart.
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  8. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Thnx voor je snelle reactie! Ze willen idd volledig natuurlijk maar ik heb net nog even in mijn agenda gekeken, mijn laatste cyclus was precies 28 dagen maar daarvoor 36, en daarvoor heb ik denk ik 2 jaar geen fatsoenlijke cyclus gehad ivm behandelingen. Vóór alle behandelingen was deze wel regelmatig... dus eindstand.. zo regelmatig is het helemaal niet haha.
    Sta nu in de wacht en ga voorstellen wat jij hierboven schrijft en anders volledig kunstmatig.
    Denk echt: waarom kon ik dat net niet bedenken met die arts aan de tel.. was weer onvoorbereid o_O
     
  9. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @puppy28 no worries, kan me heel goed voorstellen dat je erna pas denkt: is dat wel handig? Ik denk iig dat letrozol en utrogestan een beetje het beste van alles combineren. Hoef je iig ook niet die progynova troep meer te slikken...
     
    Muisje101 en puppy28 vinden dit leuk.
  10. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Aanvulling: ik word vrijdag weer gebeld door de arts. :oops:
     
  11. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    @thousandoaks hoe gaat het verder met jou?
     
  12. Muisje101

    Muisje101 Actief lid

    11 jan 2019
    474
    571
    93
    Vrouw
    Minder medicatie klinkt altijd beter! Je zou inderdaad kunnen vragen om utro vanaf jouw eisprong ter ondersteuning van jouw lf. Snap wel dat je niet zo snel kan schakelen aan de telefoon hoor. Heb ik ook altijd. Vergeet altijd de helft in the heat of the moment. Denk je dat vrijdag contact nog op tijd is met het starten van jouw volgende cyclus?
     
  13. puppy28

    puppy28 Fanatiek lid

    20 jan 2014
    1.218
    603
    113
    Ja ik hoop dat het op tijd is. Zondag as is dag 28 van mijn cyclus dus als er niks geks gebeurd is het nog op tijd. Ben wel blij dat ik niet aan die progynova hoef.. dat was de laatste x ook geen pretje vond ik. Nou ben wel weer benieuwd vrijdag.

    Hoe gaat het met jou?
     
  14. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @puppy28 Ik heb ook gevraagd om ondersteuning met duphaston in natuurlijke cyclus omdat ik me zorgen maakte over mijn lf. Ze vonden het op zich niet nodig, maar gingen er wel in mee. En deze keer was het wel raak, dus wie weet heeft het geholpen... misschien ook niet maar al is het maar voor je eigen gemoedsrust! Het is tenslotte je laatste embryo, dus niets aan het toeval overlaten denk ik dan!
    Had je ook nog een intake gehad met Spanje? Hoe is je gevoel daarbij?
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  15. Nienke91

    Nienke91 Bekend lid

    8 jan 2019
    503
    721
    93
    Vrouw
    Ik kan je niet zo goed (nou ja, gewoon niet) helpen met dit soort vraagstukken @puppy28 maar hoop dat het gesprek vrijdag je ook weer wat wijsheid bij brengt. Spannend allemaal. Denk aan je, veel liefs!!

    Hoe gaat het met jou @Muisje101?
     
    puppy28 vindt dit leuk.
  16. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    Hey meiden, helaas vanochtend opgeschrikt door bloedverlies met afwegen (eerst rood, erna bruin). Ook wat kramp, maar mijn darmen zijn ook overstuur, dus kan ook daardoor komen. Kwaaltjes lijken wat weg (dat baart me nog het meeste zorgen). Kortom, niet zo blij hier...
    Ik word later vandaag gebeld door de arts om te kijken of ze al iets voor ons kunnen doen in de vorm van de echo vervroegen. Ben vandaag 5w5d, dus ga er vanuit dat ik sowieso nog een paar dagen moet wachten.
     
  17. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    Hè bah @thousandoaks, dat is niet fijn... het hoeft natuurlijk allemaal niks te betekenen dat bloed, maar het is zeker een zorg!
    Hoe is het de rest van de dag gegaan? Als het verder niet heeft doorgezet gaan we maar van het positieve uit!
    Weet je al wanneer je terecht kan?
     
  18. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @Equivoque We hebben nu maandag 20 juli de echo in plaats van donderdag 23 juli.

    Prima voor nu, is nog ver weg, maar dan kunnen ze tenminste wat zien (of niet, mocht het voor die tijd misgaan). En arts wilde dat ik de progynova verdubbelde.

    Ik merk ook dat het bloed me niet eens zo zeer dwars zit, meer het feit dat de kwaaltjes weg lijken te zijn en ik kramp heb. Bloedverlies is wel gestopt trouwens, af en toe klein beetje bruin met afvegen.
     
  19. Equivoque

    Equivoque Fanatiek lid

    9 apr 2017
    1.046
    878
    113
    Vrouw
    @thousandoaks snap helemaal dat dat je niet lekker zit... ik heb het twee keer gehad dat de kwaaltjes minder werden, een keer was het ook echt mis maar een keer ook niet. De echte kwalen barstten bij mij pas los met 6w3d, daarvóór zei het allemaal niet zoveel. Dus ja, het kan nog alle kanten op... gewoon blijven doorademen en de tijd wegkijken tot het eindelijk maandag is!
     
  20. thousandoaks

    thousandoaks Actief lid

    15 feb 2019
    239
    261
    63
    @Equivoque dankjewel <3 je hebt helemaal gelijk. Zucht. Tot gisteren zaten we nog op een roze wolkje. Nou ja, je weet er helaas alles van. Hopelijk morgen een dag zonder bloedverlies...
     

Deel Deze Pagina