HB, ontwikkelingsvoorsprong, intelligent, versneld, verrijking etc

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door belize, 19 jul 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.509
    8.358
    113
    Mijn oudste dochter rijdt op grote pony’s en paarden, daar zitten ook boeven tussen. :roflmao: Maar juist de kleine shetjes hier op de manege zijn stronteigenwijs. :roflmao: Ze hebben er een die kan niet eens in de beginnerslessen gebruikt worden, zulke streken heeft hij. En voor de gevorderden is hij meestal te klein. :eek::D
     
    debq vindt dit leuk.
  2. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    24.596
    3.483
    113
    Ze kijkt wel heel blij op de pony’s :).
     
    debq en Fristi2012 vinden dit leuk.
  3. Yasmientje14

    Yasmientje14 Fanatiek lid

    10 jun 2014
    1.442
    263
    83
    Voor de mama's met jonge kinderen uit de omgeving leiden: www.alesco.school biedt plusklasjes en workshops aan vanaf 2+
     
  4. JChris

    JChris Actief lid

    22 feb 2015
    324
    66
    28
    Als ik hier even op mag aanhaken. Zijn er van dit soort klasjes/groepjes/workshops/peer groups etc bekend voor kleuters in de omgeving Amsterdam?
     
  5. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.749
    736
    113
    Je zou eens bij Pharos kunnen kijken.
     
    JChris vindt dit leuk.
  6. Archie83

    Archie83 Actief lid

    23 nov 2019
    407
    234
    43
    De Creatieve Ontdekker, in Amstelveen. Zelf geen ervaring mee, maar schijnt erg leuk te zijn. Mocht je nog wat anders tegenkomen, ik houd me ook aanbevolen ;)
     
    JChris vindt dit leuk.
  7. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.749
    736
    113
    @paardrijden, gister gehoord dat half september de kleuterklassen weer beginnen :). Zal lekker druk worden, rond die periode starte ze ook met skiles (als alles door gaat natuurlijk).
     
    NiekeKris en Fristi2012 vinden dit leuk.
  8. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.968
    7.895
    113
    Vrouw
    Even voorkomen dat het topic sluit.

    Hoe gaat het bij jullie?

    Ik merk dat de eerste weken het makkelijkste waren qua gewoon lekker doen waar ze zin in hadden. Maar dat mijn middelste wel weer toe is aan wat informatie absorberen. Mijn oudste heeft dat ook wel een beetje, maar in veel mindere mate.

    Mijn middelste is lekker bezig met Engels. Met mijn oudste probeer ik elke dag een bladzijde te lezen. Dat laatste niet als uitdaging maar om het alvast een beetje terug op gang te krijgen omdat hij af en toe een stap terug doet met zijn taal ontwikkeling, dan heeft hij wat meer adem ruimte.
     
    Fristi2012 vindt dit leuk.
  9. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.913
    3.333
    113
    Hier alweer de laatste week van de vakantie, maandag moeten we weer aan de slag.
    Ik zie er erg tegenop, gezien de drukte en spanning die er in de laatste weken uitkwam.
    Ik hoop vooral dat hij een maatje vindt zodat het hem een stuk makkelijker afgaat.

    De hunker naar informatie viel hier mee.
    Mn man heeft drie weken vrij gehad en daarin hebben we een boel gedaan. En konden ze ook wat meer een op een aandacht krijgen.
    Maar het gebrek aan ritme breekt wel op. Niet weten wat te verwachten en geen regelmaat is wel heftig. Blij dat m’n man weer werkt nu.

    Gisteren weer eens een leesboekje gepakt, hele vakantie niet gelezen, want hij wilde niet. Maar opeens ging het een stuk sneller, al denkt hij nog steeds dat hij het niet kan (al hoeft hij het ook niet te kunnen natuurlijk).

    Vandaag ben ik zelf een beetje op en roepen ze alleen maar mama mama mama mamma mama mama mama mama mama mama. Waaaahh. tv maar aangezet om zelf even tot rust te komen.

    Morgen ochtend nog zwemles, wat 2x in de week doorging en dan zit de vakantie er alweer op.
    En hem dan maar eens gaan voorbereiden dat school weer begint.
    Hij zei net wel dat hij de kinderen van z’n klas mist, ook voor het eerst dat hij dat zegt. Dus ik ben heel benieuwd.
    Ik denk in ieder geval dat het zware weken gaan worden.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  10. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    11.968
    7.895
    113
    Vrouw
    Jouw oudste is nog niet zo lang geweest toch? Dat maakt het ook wat lastiger om al een maatje te hebben. Ik merkte met mijn oudste dat dat pas echt kwam na de zomer.

    Fijn dat jouw man vrij was. Mijn vriend zou vrij zijn maar is uiteindelijk toch gaan werken. Wij hebben trouwens nog tot het eind van deze maand te gaan.

    Er gaat een wereld open zodra ze het lezen redelijk onder de knie hebben :)

    Gelukkig voor jou dat de school snel weer begint. Of krijg je het dan ook weer heel druk?
     
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.977
    8.779
    113
    Tja wat zou ik er van zeggen. Wanneer we dingen ondernemen is het goed al merk ik dat hij in de eerste weken snel boos en geïrriteerd was.

    Zodra we dingen ondernemen gaat het beter dan een dag thuis, al is dat wel lastig met deze hitte.

    Toen de temperatuur nog normaal was zijn we veel gaan fietsen en wandelen, gekampeerd in de woonkamer, langs speeltuintjes , frisbeeën en hij leest enorm veel wat wel heel fijn is.
    Elke dag stapels Donald ducks, Ook wat extra boeken gehaald bij de bieb.

    Over school hoor ik hem niet heel veel, heeft mijn niet echt vriendjes die hij kan missen.

    Hij stelt nog steeds mega veel vragen en hij heeft bergen energie en dat is net wat wij niet hebben. Nu mijn man vakantie heeft kunnen we ook soms zelf even wat ondernemen.

    Wel grappig om te zien dat zijn woordenschat enorm vooruit naar, je hoort ook dat hij de nieuwe woorden wil gebruiken.

    Zijn spel komt ook beter op gang hij bedenkt leuke verhalen en is daar ook langer mee bezig.
     
    Fristi2012 vindt dit leuk.
  12. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.913
    3.333
    113
    9 weken voor de sluiting en 8 weken erna. Zn vaste vriendinnetje blijft in groep 1, hij gaat door. Hij begon eigenlijk net een beetje los te komen in de groep. Vond het heel moeilijk in de grote groep.
    Maar we gaan het zien. Op zich is hij wel heel sociaal, alleen gaat het niet helemaal intuïtief ofzo, alsof hij over alle stappen eerst nadenkt. Kan tijdens het spelen heel netjes uit zichzelf zich voorstellen en vragen hoe de ander heet, maar voor mij als klinkt het alsof het een ingestudeerd zinnetje is. Maar zo is hij motorisch ook, als hij op de schommel zit probeert hij na te denken over hoe hij heen en weer moet gaan. Dat lukt niet. Terwijl m’n dochter op de schommel gaat zitten en voelt gewoon hoe die schommel beweegt.

    M’n man heeft een eigen bedrijf in de industriesector, dus hele bedrijf was dicht, aangezien alle klanten en leveranciers ook dicht zijn. Heeft enkele afspraken gehad en paar kleine dingen moeten doen, maar was over het algemeen lekker thuis. (Of wij met z’n allen daar, aangezien opa en oma daar wonen)

    Ik heb behalve het wegbrengen en ophalen niks te doen. Dus weer wat rust en een-op-een met mn dochter.
    Twijfel om werk te zoeken, maar weet niet wat ik wil. En gun m’n dochter ook nog lekker mama thuis het laatste jaar voor ze naar school gaat.
     
  13. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.048
    4.241
    113
    Hier gaat het goed bijna niet te geloven dat ze maandag naar groep 8 gaat. Ze heeft er wel veel zin in, vooral de musical lijkt haar geweldig. Zelf hoop ik wel dat ze weer uitgeloot word voor de cheeta groep (de plus klas) want dat was eigenlijk de enige middag waarop ze met plezier naar school ging. Maar ja ze hebben plek voor 15 kindjes en er zijn 3 basisscholen die meedoen. Dus ze gaan dan echt kijken naar wie het het hardst nodig heeft.

    De vakantie heeft ze vooral veel zwemmend doorgebracht, ik vind het knap hoor als er niemand kan gaat mw gewoon alleen (dat deed ik vroeger niet, dan ging ik zitten mokken op de bank:D)

    Ook heeft ze ondervonden dat , wanneer je veel geld uitgeeft aan allemaal kleine dingen (lees voornamelijk snoep, action en ijsjes) dit wel je budget opvreet en je er dus achterkomt dat je nog langer moet gaan sparen voor die zitzak die je zo graag wil.

    En ze heeft tiktok verwijderd :D. Wij werden al gek ervan want ze bracht de dag voornamelijk door met het maken van de dansfilmpjes maar hebben het haar niet verboden.
    Tot ze in de vakantie een aflevering heeft gezien van Help mijn borsten staan online (wat ging over cyber pesten etc) Dat liet diepe indruk achter want hoewel wij alles steeds wel uitleggen etc was het indrukwekkend om te zien wat het met de slachtoffers zelf deed.

    Daarna had ze een artikel gelezen over dat tiktok misschien wel van alles van je telefoon haalde en dit doorverkocht aan China en toen heeft ze het eraf gehaald (hadden wij in ieder geval nooit verwacht want ze was compleet verslaaft)
     
  14. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    5.913
    3.333
    113
    Wow wat een boel verstandigheid en zelfstandigheid. Wat fijn zeg! Dat geeft wel vertrouwen. Al geven in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst.
    Maar voor nu top!

    Hoop met je mee dat ze in de plusklas komt.
     
  15. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.977
    8.779
    113
    Wat een verstandige meid! Ook erg goed dat jullie haar dit zelf mee laten ondervinden en daar plaatst en ruimte voor geven!!

    Ik hoop voor haar dat ze in de plus kas mag komen! Wanneer weten jullie meer?
     
  16. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.509
    8.358
    113
    Hier hebben ze nog even vakantie. Zeker met dit weer wel prima. Hoewel de oudste nu echt definitief een puber is en dat helpt niet echt voor de buien die ze toch al had... Maar goed, we gaan gewoon maar door... Ze hebben allebei wel weer zin in school. De oudste gaat ook naar groep 8. Ik hoop zo op een relatief normaal jaar (mbt Corona)!!!
     
  17. Amarens

    Amarens VIP lid

    24 dec 2009
    11.493
    3.765
    113
    Het weer gaat nu gelukkig beter worden. Vanaf maandag is het ok. De kinderen starten hier volgende week. En ook ik hoop op een normaal jaar, zeker voor groep 8 kinderen. Zoals het bij ons is gegaan was gewoon ruk.
     
  18. NiekeKris

    NiekeKris VIP lid

    13 apr 2008
    22.509
    8.358
    113
    Absoluut!

    Ik ben daardoor extra blij dat we ruim een jaar geleden besloten om haar een extra jaar basisschool te laten doen. Daardoor kan ze die periode hopelijk redelijk normaal afsluiten (wat ik haar enorm hun na een flink aantal klote jaren...).

    Voor de kinderen die groep 8 net achter de rug hebben was het niet leuk. :( Hopelijk is de start op het VO wel goed!
     
    Amarens vindt dit leuk.
  19. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.048
    4.241
    113
    Zou ik niet weten, de groep is vorig jaar voor het eerst opgestart en toen hoorden we , vlak voor de kerstvakantie dat ze na de kerstvakantie begon.

    Ik hoop dat ze nu eerder beginnen.
     
  20. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    19.977
    8.779
    113
    Als er voldoende animo is zou je denken dat ze niet veel later starten dan het normale schooljaar.
     

Deel Deze Pagina