Augustus 2020 mmm mama's

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door indy90, 28 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. DeniseH

    DeniseH Actief lid

    30 nov 2019
    174
    190
    43
    Vrouw
    Ik mocht deze namiddag weer eens op controle bij de gynae. 32 weken zwanger ondertussen en de baby doet het heel goed. Hij weegt nu 1,8 kg. Ben helemaal gelukkig :)

    Hoe gaat het nog met jullie allemaal?
     
    Lindawen79, Chanbee en Thirza78 vinden dit leuk.
  2. Thirza78

    Thirza78 Fanatiek lid

    15 apr 2018
    2.026
    2.500
    113
    Vrouw
    Wat fijn @DeniseH dat klinkt allemaal goed.

    Hier alweer 33 weken zwanger. Volgende week ga ik dus alweer met verlof.

    En alles gaat ook heel goed. De baby ligt al mooi met haar hoofdje naar beneden en zat bij de laatste schatting 2 weken geleden op de P50 lijn. We krijgen dus ook geen echo's meer, dus het wordt aftellen tot we haar echt gaan zien.
    Met mij is ook alles okay, alleen blijft mijn bekken een dingetje. Komt vast ooit wel weer goed.

    Vanochtend hadden we de kraamzorg over de vloer. Ik wist niet zo goed wat ik daar van kon verwachten. Nu heb ik een beter beeld. Fijn dat ze er straks zijn.
     
    DeniseH vindt dit leuk.
  3. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Spannend dames.. het schiet al snel op.

    @Thirza78 fijn hè.. verlof!! Nu genieten met de beentjes omhoog. Of nog veel plannen? Ik heb afgelopen vrijdag mijn laatste dag gemaakt. Pffff was pittig. Mocht er ooit een volgende komen ga ik met 34 i.p.v. 36;)

    Morgen controle. En een groeiecho. Ben heel benieuwd. Mannetje is flink gegroeid volgens mij. Ondanks dat met verwachtte dat hij eerder zou komen en heel groot was zat hij de vorige x gemiddeld alleen het hoofdje zat boven de gemiddelde curve.
    Maar lichamelijk zie ik eruit alsof... nou ha... ready to pop :roflmao:
    Daarbij afgelopen week op het randje qua bloeddruk maar nog net acceptabel. En nu ook best last van mijn bovenrug, tussen mijn schouderbladen. Brrr. Merk ook dat hij aan het zakken is. Zwangerschapsdiabetes gaat redelijk. Spuit nu alleen savonds insuline.

    Mijn zus komt zo even helpen met bed afhalen en de was doen. Super lief. Vanavond gezellig uit eten!

    Verder een super druk beweeglijk mannetje hier. Kan echt uren alleen naar mijn buik turen als ie op en neer gaat en tegen hem kletsen :)

    Verder alleen wat lakentjes wassen ed maar verder is alles klaar. Dat is een geruststelling!

    Hoe gaat het met de andere dames?
     
    DeniseH vindt dit leuk.
  4. DeniseH

    DeniseH Actief lid

    30 nov 2019
    174
    190
    43
    Vrouw
    @Lindawen79 Wat fijn dat de meeste voorbereidingen getroffen zijn bij jou! Moet inderdaad een hele geruststelling zijn!

    Hier begint er ook schot in de zaak te komen. Ik heb dit weekend alle babykleertjes maat 50 gewassen en we hebben beslist wat het geboortepakje wordt :). Ook ben ik begonnen met het inpakken van mijn vluchtkoffer voor in het ziekenhuis. Echte voedingskledij heb ik niet gekocht, dus zijn allemaal simpele blousjes die volledig kunnen worden open geknoopt om borstvoeding te geven. Voedingsbh's koop ik uiteraard wel nog. Dit ga ik deze week nog doen. En verder staat er nog een tripje kruidvat op de planning, zodat ik de eerste verzorgingsproductjes kan kopen voor onze baby en nog wat mini verpakkingen van verzorgingsproducten voor mezelf, lijkt me handig voor in het ziekenhuis.

    Zo fijn om stilletjes aan alles in orde te krijgen. En ondertussen komt mijn moeder hier een handje helpen. Morgen komt ze de strijk doen. Dit lukt me echt niet meer. Ook brengt ze nu regelmatiger een gezonde maaltijd. Ik heb soms echt de fut niet om te eten, en de voedselaversies van het eerste trimester steken soms opnieuw de kop op. Dus ik ben zeer dankbaar dat ik niet altijd zelf een gezonde maaltijd uit mijn mouw moet schudden ;)
     
  5. Thirza78

    Thirza78 Fanatiek lid

    15 apr 2018
    2.026
    2.500
    113
    Vrouw
    Hey meiden,

    Wat heerlijk dat we echt de laatste weken ingaan van de zwangerschap!

    Ja @Lindawen79 ik ben ook zo blij dat ik met verlof ben en niet nog een week of anderhalf moet doorworstelen. Ik was echt zo moe de eerste dag van mijn verlof. Knap hoor dat je de 36 weken hebt volgemaakt.
    En super dat alles nog goed gaat!

    Vanochtend ben ik met de kindjes van een vriendin naar de manege geweest, en daarna heb ik de hele middag geslapen.
    Morgen gaan we met de vlos het bevallingsplan bespreken. Dinsdag heb ik een (online) cursus BV gegeven vanuit de kraamzorg.
    Voorts ben ik de vluchtkoffer op orde aan het maken. En verder staat een beetje in huis rommelen op de planning. Alles lekker rustig. Hier en daar een bezoekje van of aan vrienden, maar niet te vaak. En lekker zwemmen en naar de bekkenfysio. Ik vind het fysiek best zwaar soms hoor. Mooi maar best pittig.
    Maar ohhhhhh wat kijk ik uit naar de bevalling, en vooral de kennismaking daarna. We kunnen niet wachten bijna. Arg, wat duurt het dan toch nog lang!
     
    Lindawen79 en DeniseH vinden dit leuk.
  6. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Het goed gaan was helaas van korte duur..
    De groeiecho was gelukkig wel prima. Kindje groeit netjes. Ctg was goed!
    Mijn bloeddruk helaas minder.. te hoge uitschieters erbij en ook sochtends voordat ik naar de gyn moest minimaal beetje bloedverlies.
    Na controle bloeddruk toch hetgeen waar ik bang voor was.. opname.
    Hele dag wachten wachten op de verloskamers. Was om 9.15 in het ziekenhuis maar mocht gelukkig om 19.00 uur toch naar huis. Bloedverlies was voor de middag al gestopt. Heb ik vaker gehad zonder bekende oorzaak. Voor de bloeddruk nu medicatie, labetalol 3x daags. Donderdag terug en dan ook daarna een gesprek over mogelijk inleiden.
    Hoop dat alles stabiel blijft nu..
     
  7. DeniseH

    DeniseH Actief lid

    30 nov 2019
    174
    190
    43
    Vrouw
    Dat zal wel schrikken zijn geweest! Gelukkig gaat het met kindje alles goed en mocht je 's avonds weer naar huis. Hoe voel je je bij een mogelijke inleiding? Ik hoop met je mee dat alles stabiel blijft.

     
  8. DeniseH

    DeniseH Actief lid

    30 nov 2019
    174
    190
    43
    Vrouw
    Hier ben ik ook steeds zo moe moe moe. Ik ben nog steeds aan het werk en dit nog tot het einde van de maand. Gelukkig werk ik maar halve dagen.

    Heb je ondertussen je bevallingsplan opgesteld? Ik weet niet goed of ik er echt een ga aanmaken. Heb schrik dat het toch allemaal anders gaat uitdraaien... Nog even tijd om hierover na te denken.

    Ik heb onlangs een online infosessie gevolgd over borstvoeding (georganiseerd door het ziekenhuis) en ben nu nog meer gemotiveerd.

    Gisteren is de vroedvrouw langsgeweest die me thuis zal begeleiden na de bevalling. En zo komt de eindmeet meer en meer in zicht :)
     
    Thirza78 vindt dit leuk.
  9. Thirza78

    Thirza78 Fanatiek lid

    15 apr 2018
    2.026
    2.500
    113
    Vrouw
    Pffff... Nog even volhouden hoor lieve @Lindawen79 gelukkig heb je al bijna 37 weken op de teller staan.

    @DeniseH ben je nu een week of 32? 33? Gelukkig hoef je maar tot 34 weken. Ik trok het ook niet om tot 36 weken door te werken.

    Gisteren had ik ineens fikse rugweeën... En daarna mega diarree. De verloskundige denkt dat het een kwam doordat ik iets verkeerd gegeten had, dus darmkrampen die op mijn baarmoeder sloegen zeg maar. Pijnlijk. Maar gelukkig is alles nu weer rustig. Ik heb vandaag ook echt wel heel rustig aan gedaan. En ik ben blij dat het niet doorgezet heeft want 35 weken is net even te vroeg voor dit soort 'voorpret'.


     
  10. Thirza78

    Thirza78 Fanatiek lid

    15 apr 2018
    2.026
    2.500
    113
    Vrouw
    Hoe gaat het met je @Lindawen79?
    En met de andere dames?

    Hier alles goed. Wel ben ik ondertussen ingetapet ivm gekneusde ribben links (bedankt lief schopkonijntje), echt moe en had ik vanochtend een lekkende linkertiet. Maar dat mag de pret niet drukken.
     
    Lindawen79 vindt dit leuk.
  11. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Oei @Thirza78 gekneusde ribben zijn pijnlijk.. nog even volhouden. Hopelijk helpt de tape iets. Hier hetzelfde gevoel maar probeer hem dan soms tegen te houden door hem iets omlaag te duwen met zijn voetje(s). Is ie niet blij mee.. gaat hij nog drukker worden ;)

    Hier maandag op controle geweest en inleiden besproken. Ziekenhuis wilde graag zondag beginnen met een ballonnetje. Ik weet het niet :| was voor mij ook een onbekende gyn, was wel aardig maar goed. Dus voor a.s. Maandag een afspraak bij mijn eigen vertrouwde gyn kunnen regelen en dan verder afspreken. Maar gok dus dat hij ergens komende week geboren gaat worden. Super spannend!
    Morgen nog een afspraak bij de lactatiekundige in het ziekenhuis.
     
    Kaaat en Thirza78 vinden dit leuk.
  12. Thirza78

    Thirza78 Fanatiek lid

    15 apr 2018
    2.026
    2.500
    113
    Vrouw
    Ja, ook ik ben haar voeten gaan kriebelen en gelukkig is ze toen iets gedraaid.

    Zo @Lindawen79 wat spannend zeg! Ongelooflijk dat je bijna een baby in je armen hebt. Wat super! ❤️
    Veel succes de aankomende dagen!!!!

     
    Lindawen79 vindt dit leuk.
  13. DeniseH

    DeniseH Actief lid

    30 nov 2019
    174
    190
    43
    Vrouw
    @Lindawen79 En hoe is het gesprek met je gynae gegaan? Echt wel de laatste loodjes voor jou, spannend :)

    Ik ben nu 36 weken zwanger! Nog 1 weekje en mijn zwangerschap is in principe voldragen. Al mag de baby nog even blijven zitten om aan te sterken natuurlijk. Nog deze en volgende week werken en dan begint eindelijk mijn zwangerschapsverlof. In BE mag je doorwerken tot ten laatste 1 week voor de uitgerekende datum. Ik heb beslist om 2 weken ervoor al te stoppen. Ik zou nog vroeger willen stoppen, maar dan houd ik minder weken over voor na de bevallling dus ik bijt nog maar even op mijn tanden. Morgen is het gelukkig nationale feestdag van België, het extra dagje vrij zal deugd doen.

    Ondertussen staat mijn vluchttas klaar, en zijn zowat alle voorbereidingen getroffen. Nu genieten van de laatste weekjes met baby in de buik, en dan begint het avontuur pas echt :p
     
    Lindawen79 vindt dit leuk.
  14. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    @DeniseH super spannend ook voor jou. Pittig zeg zo lang door moeten.. ik geb nu tot 36 weken doorgewerkt. Maar mocht er een volgende ooit komen ga ik denk ik eerder. Hoe lang heb je erna? Geniet van de extra dag!!

    Hier heel spannend nu.. woensdag a.s. De inleiding o_O vandaag goed gesprek gehad bij mijn eigen gyn. Hij is nog steeds niet helemaal ingedaald maar lag wel al iets meer in het bekken. Ze wilde toch ook even een inwendig onderzoek doen. Dacht kom maar op maar mennn wat deed dat zeer :| bleek wel goed nieuws. Bmm was al wat weker en kort en ze kon al een cm ontsluiting voelen!

    Morgen zaten ze vol voor inleiden dus woensdag gaan we ervoor!

    Zet hem op allemaal. Ik weet niet wanneer ik hier nog/weer ben :D
     
    DeniseH vindt dit leuk.
  15. Thirza78

    Thirza78 Fanatiek lid

    15 apr 2018
    2.026
    2.500
    113
    Vrouw
    Echt? Hier ga je 6 weken tot 4 weken van te voren met verlof. En hoe lang ben je na de bevalling vrij? Hier in totaal 16 weken, dus als je met week 34 gaat 10 weken na de bevalling en als je met week 36 gaat 12 weken erna.

    Lekker he bijna 37 weken. Die mijlpaal komt voor mij donderdag al in zicht.

     
    DeniseH vindt dit leuk.
  16. DeniseH

    DeniseH Actief lid

    30 nov 2019
    174
    190
    43
    Vrouw
    @Lindawen79 Ik hoop dat je dit nog leest. Heeeel veel succes morgen! Ik hoop op een mooie vlotte bevalling voor jou. Geniet van de eerste kennismaking met jullie kleine man :)
     
    Lindawen79 vindt dit leuk.
  17. DeniseH

    DeniseH Actief lid

    30 nov 2019
    174
    190
    43
    Vrouw
    @Thirza78 wat een geruststelling he die 37w :). Wij krijgen ik BE ik totaal 15 weken. Ik neem er dus 2 op voorhand dus heb nog 13w na de bevalling. En dan neem ik nog wat extra verlof zodat ik in december terug ga werken. Dat lijkt echt nog zo ver weg ... Gelukkig maar !
     
    Thirza78 en Lindawen79 vinden dit leuk.
  18. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Dank je Denise! Ja ben er nog maar kan best dat hij vannacht zelf besluit te komen. Rommelt al de hele dag met veel harde buiken.
    Jullie horen het snel :thumup:
     
    Thirza78 en DeniseH vinden dit leuk.
  19. Thirza78

    Thirza78 Fanatiek lid

    15 apr 2018
    2.026
    2.500
    113
    Vrouw
    Ohhh zo spannend @Lindawen79 alvast heel veel geluk. Goede bevalling gewenst! ❤️❤️❤️

     
    Lindawen79 vindt dit leuk.
  20. Lindawen79

    Lindawen79 Bekend lid

    9 apr 2019
    896
    628
    93
    Vrouw
    Dames... ik ben er nog :roflmao:
    Kleine man heeft nog geen zin.
    Gisteren 2x balloninleiding. Dat deed eerst niets, bleef op 1cm hangen.. 2e x 3 cm insluiting.
    Maar omdat hij nog niet is ingedaald door het vele vruchtwater nemen ze geen risico om de vliezen al te breken. Ook was de baarmoeder mond nog niet rijp genoeg.
    Vandaag daarvoor 2x tabletjes gehad maar helaas pindakaas.. nog niets.
    Dus morgen weer verder o_O
    Waarschijnlijk tabletjes en infuus met weeenopwekkers. Duimen jullie mee?
     
    DeniseH en Thirza78 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina