maandag t/m donderdag: (willekeurige volgorde) - aardappels, andijvie, bal gehakt (dit eten we vandaag) - aardappels, bloemkool, tartaartje - aardappels, witlof, schnitzel - noodle salade
Deze week Nasi goreng met boontjes en kippenvleugels uit de slowcooker Zuurkoolstamppot met worst + stamppot van snijbonen en witlof Spare ribs uit de slowcooker met patat en 2 soorten vegetarisch gevulde portobello's Pasta carbonara Bbq 2 dagen uit eten
Ma: bami + saté/gebakken ei en kroepoek Di: pasta carbonara Wo: pannenkoeken Do: aardappelen bloemkool saucijs Vr: dagje strand eten we dáár Za: broodje hete kip + pomme duchesse Zo: patat + iets of bbq
Volkorenwraps met opgebakken kastanjechampignons, zoete uien en shoarmaflakes Wortelen met crunchy vissticks en aardappelpuree Kruidige tomatensoep met Zweedse broodjes en kruidenboter Friet met snacks Bami Bloemkoolovenschotel Salade kip pindadressing
Weekmenu: Zaterdag: Tortellini salade met stokbrood en kruidenboter Zondag: Zelfgemaakte pizza Maandag: Stamppot van zoete aardappel, erwtjes en gerookte kip. Dinsdag: Schoonmoeder kookt (past extra op) Woensdag: Wraps met parmaham, zongedroogde tomaat pesto en rucola Donderdag: Schoonmoeder kookt (ik ga een dagje weg met oudste zoon) Vrijdag: patat halen
Te laat, maar misschien voor een volgende keer: veldsla stamppot. Met kaasburger en een prutje van gebakken ui, pijnboompitjes, (vega) speckjes en zongedroogde tomaatjes
Gaat op het ideeën lijstje. Ik heb me voorgenomen vanaf nu de komende weken 1x per week een nieuwe stamppot te proberen. Ik had afgelopen week de stamppot met snijbonen en witlof en die vond ik zelf heel lekker terwijl ik niet gek op stamppot ben. Denk door de rauwe witlof (vind stamppot rauwe andijvie ook lekker) dus vermoed dat ik een stamppot met veldsla ook wel erg lekker zal vinden. Gaan die zongedroogde tomaatjes en gebakken uitjes mee door de stamppot of doe je die er los overheen?
Wij doen het er altijd los naast. Kan iedereen zoveel opscheppen als hij wil. Witlof stamppot maken wij ook wel eens. Maar dan met gebakken witlof, wat kerriepoeder, (rode) ui, stukjes appel en blokjes kaas (allemaal even mee opgewarmd. Ziet er niet uit, maar erg lekker!
Deze keer maar een half weekje gepland, aangezien we op vakantie gaan. Wordt niet de meest gezonde week Maandag kook ik niet, want dat wordt een drukke inpakdag. En dinsdag eten we bij de Mac in Frankrijk op onze tussenstop. En daarna weet ik het nog niet en wordt er niet vooruit gepland. Maar ik gok dat we de eerste avond heel makkelijk doen, en de tweede dag aan bbq Za: kip krokant wraps, gebakken paprika en ui, rauwkost, ijsbergsla, honing-mosterd sasuje, guacamole Zo: kip in romige sinaasappel-mosterdsaus, gebakken aardappeltjes, geroosterde kerrie-bloemkool Dessert: Brownie (met walnoten) met aardbeien en slagroom Ma: Pizza’s en maaltijdsalade Di: McDonalds Wo: waarschijnnlijk pasta Do: waarschijnlijk bbq
Hier wat simpelere menu’s ivm vakantie. (Op willekeurige volgorde tm donderdag) - Mac - pita shoarma met ovenaardappels en salade - spaghetti - groentes uit de oven, kefta, aardappel kroketjes - spinazie, eitje en vissticks. (Misschien kook ik er voor mijn dochter aardappels bij)
Maandag: gevulde paprika Dinsdag: Braadworst, nog kijken wat erbij Woensdag: Shoarma Donderdag: Pizza Vrijdag: Spinazie, tonijn, rijst Zaterdag: Crispy kip, zoete aardappel en mais Zondag: Gehaktbal met aard en groente
Maandag: zalm met penne, spinazie en boursin-roomsaus Dinsdag: wraps met kipschnitzel https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187550/wraps-met-kipschnitzel-mais-en-rozijnen Woensdag: hamburgers, friet (airfryer) en salade met geitenkaasbolletjes Donderdag: bobotie (knorr pakje) Vrijdag: plaatpizza/taart (twee varianten), rol verse bladerdeeg bedekken met: - voor ons: ricotta, (kastanje) champignons, spekjes (gebakken), parmezaansekaas - voor de kids: tomatensaus, gehakt, puntpaprika en geraspte kaas Zaterdag en zondag nog geen idee...
Boterboontjes, aardappelkroketjes en kipsaté Macaroni salade met hamblokjes, puntpaprika, kastanjechampignons, komkommer, augurk, rode ui en maïs in een sausje van Griekse yoghurt, mayonaise, limoensap en vierseizoenenpeper. Indonesische gehakttaart Wrap met falafel Stokbroodje gezond Ovenschotel met krieltjes, groenten, kippendij en mozzarella Aziatische sperziebonen met notenrijst en omelet Bbq
Ik ga ook weer een poging wagen tot een (mid)weekmenu! Wel vanaf dinsdag omdat het dan geen feestdag maar gewoon doordeweekse dag is. Ga waarschijnlijk beginnen met hummus, salade en zelfgemaakt volkoren platbrood, daarna moet ik nog even bedenken wat we nog meer gaan eten.
In willekeurige volgorde: - zelfgemaakte groentesoep met stokbrood en tapenades en kipkluifjes. - aardappelpuree met bietjes en speklapjes - spaghetti met mosselen, tomaten, knoflook en ansjovis. - maaltijdsalade met aardappels/boontjes/tomaten/eieren/avocado/komkommer/mozzarella erdoor en een biefstukje erbij. - vegetarische lasagne - https://www.lekkerensimpel.com/tortellini-salade-met-spekjes/
Ingrediënten: Bekertje creme fraiche 1 eetlepel mosterd (of meer naar smaak) 1 of 2 sinaasappels (afhankelijk van hoeveel stukjes je in de saus wil) Rasp een sinaasappel, en snij de schil de sinaasappel met een mes tot op het vruchtvlees (zodat er geen velletje mee op zit). Daarna snij je de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap wat er uitloopt op en knijp evt nog wat extra sap uit de afsnijsels. Bak de kipfilet gaar en houdt even warm als het klaar is. Blus af met het sap, roer dan de crème fraîche en de mosterd erdoor en een beetje sinaasappelrasp naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. En schep tot slot voorzichtig de sinaasappelpartjes erdoor. Serveer de kip met de saus eroverheen, of serveer de saus apart. En dan nog een ‘cheats’versie: vervang de sinaasappels door een blikje mandarijn. Gebruik een beetje van het vocht om af te blussen en schep aan het einde de mandarijnpartjes door de saus.
Ik kom hier hopelijk wat inspiratie opdoen voor deze week. Mijn man heeft 4 middagdiensten en eet dus niet thuis. Voor alleen mezelf en de kinderen koken is nooit zo leuk, omdat vooral de jongste erg weinig hoeft momenteel. Vanavond beginnen we met Hokkien mie. Voor de rest van de week weet ik het dus nog niet....