Het weekmenu topic

Discussie in 'De lounge' gestart door Zulema, 23 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    maandag t/m donderdag:
    (willekeurige volgorde)

    - aardappels, andijvie, bal gehakt (dit eten we vandaag)
    - aardappels, bloemkool, tartaartje
    - aardappels, witlof, schnitzel
    - noodle salade
     
  2. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Deze week
    Nasi goreng met boontjes en kippenvleugels uit de slowcooker
    Zuurkoolstamppot met worst + stamppot van snijbonen en witlof
    Spare ribs uit de slowcooker met patat en 2 soorten vegetarisch gevulde portobello's
    Pasta carbonara
    Bbq
    2 dagen uit eten
     
    Chillin vindt dit leuk.
  3. wishfulthinking

    wishfulthinking Fanatiek lid

    7 aug 2012
    4.798
    2.481
    113
    Vrouw
    Ma: bami + saté/gebakken ei en kroepoek
    Di: pasta carbonara
    Wo: pannenkoeken
    Do: aardappelen bloemkool saucijs
    Vr: dagje strand eten we dáár
    Za: broodje hete kip + pomme duchesse
    Zo: patat + iets of bbq
     
  4. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.558
    3.596
    113
    Volkorenwraps met opgebakken kastanjechampignons, zoete uien en shoarmaflakes

    Wortelen met crunchy vissticks en aardappelpuree

    Kruidige tomatensoep met Zweedse broodjes en kruidenboter

    Friet met snacks

    Bami

    Bloemkoolovenschotel

    Salade kip pindadressing
     
    2littlemonkeys en Rosa Canina vinden dit leuk.
  5. Rosa Canina

    Rosa Canina Fanatiek lid

    28 sep 2009
    3.410
    1.065
    113
    Weekmenu:

    Zaterdag: Tortellini salade met stokbrood en kruidenboter

    Zondag: Zelfgemaakte pizza

    Maandag: Stamppot van zoete aardappel, erwtjes en gerookte kip.

    Dinsdag: Schoonmoeder kookt (past extra op)

    Woensdag: Wraps met parmaham, zongedroogde tomaat pesto en rucola

    Donderdag: Schoonmoeder kookt (ik ga een dagje weg met oudste zoon)

    Vrijdag: patat halen
     
  6. BrendaK

    BrendaK Lid

    27 jul 2020
    8
    6
    3
    Vrouw
    Te laat, maar misschien voor een volgende keer: veldsla stamppot. Met kaasburger en een prutje van gebakken ui, pijnboompitjes, (vega) speckjes en zongedroogde tomaatjes
     
    NiVa0230, Rosa Canina en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  7. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Gaat op het ideeën lijstje. Ik heb me voorgenomen vanaf nu de komende weken 1x per week een nieuwe stamppot te proberen. Ik had afgelopen week de stamppot met snijbonen en witlof en die vond ik zelf heel lekker terwijl ik niet gek op stamppot ben. Denk door de rauwe witlof (vind stamppot rauwe andijvie ook lekker) dus vermoed dat ik een stamppot met veldsla ook wel erg lekker zal vinden. Gaan die zongedroogde tomaatjes en gebakken uitjes mee door de stamppot of doe je die er los overheen?
     
    Overtherainbow en BrendaK vinden dit leuk.
  8. BrendaK

    BrendaK Lid

    27 jul 2020
    8
    6
    3
    Vrouw
    Wij doen het er altijd los naast. Kan iedereen zoveel opscheppen als hij wil.
    Witlof stamppot maken wij ook wel eens. Maar dan met gebakken witlof, wat kerriepoeder, (rode) ui, stukjes appel en blokjes kaas (allemaal even mee opgewarmd. Ziet er niet uit, maar erg lekker!
     
    NiVa0230 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Deze keer maar een half weekje gepland, aangezien we op vakantie gaan. Wordt niet de meest gezonde week :roflmao: Maandag kook ik niet, want dat wordt een drukke inpakdag. En dinsdag eten we bij de Mac in Frankrijk op onze tussenstop. En daarna weet ik het nog niet en wordt er niet vooruit gepland. Maar ik gok dat we de eerste avond heel makkelijk doen, en de tweede dag aan bbq

    Za: kip krokant wraps, gebakken paprika en ui, rauwkost, ijsbergsla, honing-mosterd sasuje, guacamole
    Zo: kip in romige sinaasappel-mosterdsaus, gebakken aardappeltjes, geroosterde kerrie-bloemkool
    Dessert: Brownie (met walnoten) met aardbeien en slagroom

    Ma: Pizza’s en maaltijdsalade
    Di: McDonalds
    Wo: waarschijnnlijk pasta
    Do: waarschijnlijk bbq
     
    Chillin en Rosa Canina vinden dit leuk.
  10. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    Hier wat simpelere menu’s ivm vakantie. (Op willekeurige volgorde tm donderdag)
    - Mac
    - pita shoarma met ovenaardappels en salade
    - spaghetti
    - groentes uit de oven, kefta, aardappel kroketjes
    - spinazie, eitje en vissticks. (Misschien kook ik er voor mijn dochter aardappels bij)
     
    citroenrasp, Rosa Canina en Chillin vinden dit leuk.
  11. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    64.862
    816
    113
    Bassist
    Brabantse Wal
    Maandag: gevulde paprika
    Dinsdag: Braadworst, nog kijken wat erbij
    Woensdag: Shoarma
    Donderdag: Pizza
    Vrijdag: Spinazie, tonijn, rijst
    Zaterdag: Crispy kip, zoete aardappel en mais
    Zondag: Gehaktbal met aard en groente
     
  12. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    2.992
    2.473
    113
    Vrouw
    NB
    Maandag: zalm met penne, spinazie en boursin-roomsaus
    Dinsdag: wraps met kipschnitzel
    https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1187550/wraps-met-kipschnitzel-mais-en-rozijnen
    Woensdag: hamburgers, friet (airfryer) en salade met geitenkaasbolletjes
    Donderdag: bobotie (knorr pakje)
    Vrijdag: plaatpizza/taart (twee varianten), rol verse bladerdeeg bedekken met:
    - voor ons: ricotta, (kastanje) champignons, spekjes (gebakken), parmezaansekaas
    - voor de kids: tomatensaus, gehakt, puntpaprika en geraspte kaas
    Zaterdag en zondag nog geen idee...
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  13. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.558
    3.596
    113
    Boterboontjes, aardappelkroketjes en kipsaté

    Macaroni salade met hamblokjes, puntpaprika, kastanjechampignons, komkommer, augurk, rode ui en maïs in een sausje van Griekse yoghurt, mayonaise, limoensap en vierseizoenenpeper.

    Indonesische gehakttaart

    Wrap met falafel

    Stokbroodje gezond

    Ovenschotel met krieltjes, groenten, kippendij en mozzarella

    Aziatische sperziebonen met notenrijst en omelet

    Bbq
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  14. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.246
    19.008
    113
    Wat saai :oops::oops:
     
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.246
    19.008
    113
    Ik ga ook weer een poging wagen tot een (mid)weekmenu! :D Wel vanaf dinsdag omdat het dan geen feestdag maar gewoon doordeweekse dag is. Ga waarschijnlijk beginnen met hummus, salade en zelfgemaakt volkoren platbrood, daarna moet ik nog even bedenken wat we nog meer gaan eten.
     
    Zulema vindt dit leuk.
  16. Banana

    Banana Fanatiek lid

    29 jun 2014
    2.040
    613
    113
    In willekeurige volgorde:

    - zelfgemaakte groentesoep met stokbrood en tapenades en kipkluifjes.
    - aardappelpuree met bietjes en speklapjes
    - spaghetti met mosselen, tomaten, knoflook en ansjovis.
    - maaltijdsalade met aardappels/boontjes/tomaten/eieren/avocado/komkommer/mozzarella erdoor en een biefstukje erbij.
    - vegetarische lasagne
    - https://www.lekkerensimpel.com/tortellini-salade-met-spekjes/
     
  17. bloemetje1

    bloemetje1 Fanatiek lid

    13 apr 2009
    1.282
    125
    63
    hoe maak je de kip in romige sinaasappel mosterdsaus? klinkt lekker!
     
    Adje vindt dit leuk.
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.487
    24.364
    113
    Ingrediënten:
    Bekertje creme fraiche
    1 eetlepel mosterd (of meer naar smaak)
    1 of 2 sinaasappels (afhankelijk van hoeveel stukjes je in de saus wil)

    Rasp een sinaasappel, en snij de schil de sinaasappel met een mes tot op het vruchtvlees (zodat er geen velletje mee op zit). Daarna snij je de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap wat er uitloopt op en knijp evt nog wat extra sap uit de afsnijsels.
    Bak de kipfilet gaar en houdt even warm als het klaar is.
    Blus af met het sap, roer dan de crème fraîche en de mosterd erdoor en een beetje sinaasappelrasp naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. En schep tot slot voorzichtig de sinaasappelpartjes erdoor.
    Serveer de kip met de saus eroverheen, of serveer de saus apart.

    En dan nog een ‘cheats’versie: vervang de sinaasappels door een blikje mandarijn. Gebruik een beetje van het vocht om af te blussen en schep aan het einde de mandarijnpartjes door de saus.
     
  19. bloemetje1

    bloemetje1 Fanatiek lid

    13 apr 2009
    1.282
    125
    63
    oh dankjewel,deze ga ik in het weekend zeker maken!!
     
    Adje vindt dit leuk.
  20. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    5.837
    2.703
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik kom hier hopelijk wat inspiratie opdoen voor deze week. Mijn man heeft 4 middagdiensten en eet dus niet thuis. Voor alleen mezelf en de kinderen koken is nooit zo leuk, omdat vooral de jongste erg weinig hoeft momenteel. Vanavond beginnen we met Hokkien mie. Voor de rest van de week weet ik het dus nog niet....
     

Deel Deze Pagina