Wat te doen tegen katten in achtertuin

Discussie in 'De lounge' gestart door Neilia, 27 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.844
    2.838
    113
    Ik blijf het schandalig vinden dat iemand dit allemaal moet aanschaffen en doen om geen katten stront van een ander in zijn tuin te hebben....
     
  2. siriel

    siriel VIP lid

    15 nov 2010
    5.076
    2.909
    113
    Vrouw
    Wij hebben zo'n 3 jaar geleden totaal onverwacht ons ontfermd over een poezen mama, die haar kittens op ons terras op vakantie kreeg.
    Wij hebben haar en haar kittens meegenomen naar huis. Wij hebben een vrijstaande woning met een grote tuin. En onze buren klaagden altijd al over kattenoverlast in de buurt, poep in de tuin enzo, dus dat wilde ik voorkomen.
    Ook wij zagen regelmatig katten in de tuin, maar geen last.
    Eerst heeft mijn man een grote ren aan het huis bij de openslaande deuren gebouwd.
    In principe prima, maar we merkte dat vooral de kitten die we hielden graag de tuin in wou. Mamapoes, taalde er totaal niet naar.
    Dus afgebroken en de hele tuin katproof gemaakt. Geloof me..niet eenvoudig. Met 2 grote brede opritten links en rechts van de woning. Schutting waar ze tegenop konden etc.
    Maar het is gelukt, en ziet er heel netjes uit. Maar mijn man is wel heel handig dat scheelt misschien.
    Katten horen niet op straat of voor overlast te zorgen. Mensen kunnen ze ook pijn doen.
    Bij ons hebben ze alle ruimte en kunnen naar hartelust veilig buiten spelen.
    Zo kan het ook.
     
  3. Taby

    Taby Fanatiek lid

    7 mrt 2007
    4.366
    140
    63
    mijn man zei ook al dat hij de kat gerust bij het asiel afzet. Omdat het een “onbekende” kat is die bij ons binnen zat. maar ik ben dan bang dat we een hoop gedoe krijgen.
     
  4. TanjaK

    TanjaK Bekend lid

    29 mei 2019
    833
    639
    93
    Vrouw
    Misschien eerst een foto maken en in de buurt ophangen: Gevonden: loslopende kat, wil de eigenaar zich aub binnen 48 uur melden anders wordt de kat naar het asiel gebracht.
    (het beste een foto bij jullie binnen)

    Dat werkt misschien ook bij de katten in de tuin. Dan zou je kunnen schrijven: Zwerfkatten in de tuin, het asiel wordt gevraagd om ze te vangen en op te halen. Als je je kat herkent, graag binnen 48 uur melden om misverstanden te verkomen.
     
  5. TanjaK

    TanjaK Bekend lid

    29 mei 2019
    833
    639
    93
    Vrouw
     
  6. TanjaK

    TanjaK Bekend lid

    29 mei 2019
    833
    639
    93
    Vrouw
    Waarom willen die katten ineens bij jullie in de tuin? Is dit typisch kattengedrag? Wij hebben veel katten (meest zwerfkatten) in de buurt, maar die poepen het liefst op een zanderig stukje grond en ik heb er niet een gezien die op straat of op een betegeld pad poept. Zit er een "lekker" luchtje aan de tegels die je hebt laten leggen? Ik ben geen kattenkenner (zwaar allergisch), maar er zijn hier vast wel kattenliefhebbers die er meer over weten.
     
  7. sneeuwklokje22

    sneeuwklokje22 Niet meer actief

    Hier ook. 3 verschillende katten, plassen op de loungebank, poepen op de tegels en lopen ook naar binnen via de overkapping e het badkamerraam. Gisteren nog weer de schrik van mijn leven gehad. Er zat blijkbaar 1 op mijn dochter haar kamer, ik trek het gordijn open sochtens en er springt mij een zwarte kat tegemoet die via de badkamer weer naar buiten gaat. Kan ik bij dat raam iets smeren? Wij zijn idd al wel met een waterspuit achter hem aangegaan
     
  8. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    hier ook schijtende buurtkatten in de tuin. Vooral voortuin. Het boeit mij niet zo maar ik kan me helemaal voorstellen dat je er gek van wordt. Hier loopt er ook wel eens 1 naar binnen of ligt 's nachts te slapen op onze tuinbank. Wel gezellig eigenlijk. Haha. Maar: bij de Hema kochten wij onlangs een waterpistool en die heeft een behoorlijk krachtige straal. Dat nog een idee? Moet je er natuurlijk geen treffen die van water houdt...
     
  9. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.328
    113
    Dat is niet leuk nee. Gelukkig gaat het bij ons niet zo ver.
     
  10. Loveischocola

    Loveischocola VIP lid

    11 jan 2019
    11.928
    12.400
    113
    Vrouw
    Hor voor het raam doen, hou de muggen en katten tegen.
     
  11. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    3 dec 2011
    3.069
    1.124
    113
    Vrouw
    Hier zou ik serieus van schrikken en door schrik waarschijnlijk de kat pijn doen (als ik m te pakken kreeg :rolleyes:).
     
  12. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.534
    731
    113
    Ik denk dat je me echt niet goedbegrijpt. Ik ben het helemaal met je eens en die van mij mag je ook een shop geven als die bij je binnen is (op een fatsoenlijke manier en niet dat ik hem dood op kan halen!) ... maar als iemand er last van heeft en dat mijn kat als ook wij er alles aan gedaan hebben om de tuin af te zetten er tussen uit glipt dan ben ik best bereid er aan mee te betalen. Maar eerlijk ik heb nu buren daar mag de kat in de tuin komen en wilde niet dat we ons balkon af gingen zetten. Nu we eerdaags gaan verhuizen gaan we opnieuw kijken wat voor buren we treffen. Van mij mag mijn tuin afgezet worden (en de eerdere oplossing van schrikdraad vind ik ook een goede) maar wil eerst eens zien of die wel op onderzoek uit gaat.
     
  13. siriel

    siriel VIP lid

    15 nov 2010
    5.076
    2.909
    113
    Vrouw
    Als je je kat eerst op onderzoek uit laat gaan, is het daarna denk ik heel moeilijk om hem in de tuin te gaan houden. Het is echt wel mogelijk om je tuin katproof te maken. Het zal misschien tijd en geld kosten. Maarja, ik zie dat eigenlijk als je plicht.
    Wij hebben geen gebruik van schrikdraad gemaakt, vaak springt een kat van schrik er dan overheen, waar je hem niet wilt hebben. Er zijn genoeg goede oplossingen te bedenken.
     
  14. Kruimeltje 1

    Kruimeltje 1 Bekend lid

    18 mrt 2009
    666
    494
    63
    Vrouw
    Ook hier schijtende buurtkatten . Ze schijten in de plantenbakken . En dan die geur op een warme zomerdag als ik ff buiten wil zitten :confused:
    Ik ben een grote dierenvriend maar loop te tieren door mijn tuin. Ik wil ook niet dat een ander last heeft van mijn kat( daarom mag ze alleen in de tuin) en ik wil geen last van andermans katten.
    1 Heeft al een emmer water gehad. Zoo die was zeiknat. Hebben spikes op de schutting.er komen er meer. Die zijn er ook om mijn kat binne te houden. Maar de volgende kat die bij mij komt is de sjaak. Ik heb nog een zwembad in de tuin staan :oops::evil:
     
    Vitamientjuh vindt dit leuk.
  15. Jegelskerdeg

    Jegelskerdeg Niet meer actief

    Oh maarre mijn tuin is helemaal afgezet de katten,ik heb er dus 2 kunnen er echt niet uit. Vervolgens komt er een stapel katten binnen vanaf de schuur die mijn katten doodsbang maken of ze komen overdag over de poort maar dat zijn 2 bonuskatten. En ik wil niet dat mensen mijn poezen doodrijden of vergiftige vis over de heg gooien (is bij mijn tante gebeurd)
     
  16. missgwen

    missgwen Bekend lid

    23 apr 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    Ik heb ook niks tegen katten..maar het heeft mij al wel een hoop geld gekost dankzij de buren hun katten.

    Ik woon in woonwijk waar tig katten rondlopen..veels te veel naar mijn mening

    Mijn tuin word als schijtbak gebruikt de loungeset als krabpaal en op de kussens word er gepist, het heeft mij al een nieuw zwembad gekost nadat ik de buren hun kat hem als krabpaal zie gebruiken.

    Ik heb op de schutting van die strippen met pinnen bevestigd in de voortuin van alles geprobeerd en nu sateprikkers in de grond gestopt. Dit lijkt te helpen.
    Zijn de buren blij met mij nee, benoemd naar hun dat ik heb geen hekel aan de katten, maar vind het jammer dat hun baasjes geen actie ondernemen, zodat ik er geen last van heb. als ik in de zomer de achterdeur open laat heb ik rustig 3 a 4 katten binnen zitten bizar genoeg..

    2 katten hier in de buurt sproeien alles er onder is al gebeurd bij mensen, zelfs in huis..
    Moet eerlijk zijn ik ben er wel helemaal klaar mee.
    Dat je huisdieren hebt prima, maar het moet niet zo zijn dat een ander er last van heeft..
     
  17. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Bizar dat dat nodig is!
    Hier kan dat niet. Ik heb echt alleen maar tegels en de kinderen rennen constant rond buiten op hun blote voeten.
    Ik heb nu al een paar dagen die k*t kat niet gezien (misschien heeft zijn baasje dit topic gelezen :p)
     
    missgwen en TanjaK vinden dit leuk.
  18. missgwen

    missgwen Bekend lid

    23 apr 2007
    775
    16
    18
    aan het water
    Dat zal het zijn haha, heb met de naaste buren een gesprek erover gehad en heb er nu kippengaas ingelegd en als ik zon piep ding wil aanschaffen dan betalen zij de helft mee
     
  19. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.517
    1.942
    113
    Het jammere in deze dingen vind ik vaak dat de dieren de dupe worden van buren ruzies om zulke dingen.
    De buren laten de kat los. Kat doet zn behoefte bij de buren verderop (iets wat katten van nature doen, kan je hen niet aanrekenen) en krijgen een hekel aan de kat.
    Begrijpelijk.
    Maar de kat doet niets verkeerd.
    Het is het onbegrip van beide partijen naar elkaar.
    Beide partijen vinden dat ze gelijk hebben of het recht hebben om..
    Maar stel, je brengt een kat uit pure frustratie weg waar een baasje hem moet gaan halen tegen betaling.. en hij wordt niet gehaald. Hoe zou je dat vinden? Want zulke mensen zijn er ook, die het weinig boeit. Halen zo ergens een nieuwe hoor, nestjes zat op het moment.
    Dan is die arme kat de dupe.
    Ook vind ik dat met anti-kat maatregelen.
    Prima, zolang het het beest niet schaad.
    Dat beest vraagt er niet om, handelt uit instinct en doet het niet om je te pesten.
    (Gaat niet om een hoekje staan gniffelen als hij in je tuin poept)
    Ze staan ineens ongevraagd in je huis.. ja, een kat zoekt gezelschap op.
    Als zn baasje hem de deur uit zet zoekt ie het gezelschap elders.
    En ik snap dat.
    Wij hebben ook katten. 2 stuks.
    Hebben met onze buren overlegd wat we zouden doen.
    Hebben maatregelen getroffen en dingen aangeschaft en betaald.
    Hebben duidelijk afspraken gemaakt.
    Nu zitten de katten liever bij de buren, want die zijn verzot op ze. Voeren ze de lekkerste dingen.
    Buurvrouw heeft zelfs een poezenbedje gekocht zonder dat ik het wist en nu liggen ze geregeld daarin op hun veranda.
    Haha.
    Maar de verantwoordelijkheid ligt bij de baasjes, niet bij de katten.
     
  20. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.517
    1.942
    113
    Dat niet alleen, een asiel neemt die kat niet aan.
    Dan zitten de asiels binnen no time vol.
    Een kat komt op 2 manieren bij het asiel; baasje brengt hem en moet ervoor betalen om de kat daar te brengen.
    Of de kat komt via een dieren ambulance oid binnen.
    Maar zomaar een kat afgeven en klasr, dat werkt niet zo.
    Mn vriendin werkt bij het asiel en er zijn mensen die dat soms proberen inderdaad.
     

Deel Deze Pagina