Met 38week zwangerschap, inleiden

Discussie in 'De bevalling' gestart door cecile, 9 apr 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cecile

    cecile Lid

    3 sep 2007
    62
    0
    0
    verpleegkundige
    Delfzijl
    Hallo Allemaal,

    Ik heb een traumatische bevalling gehad, van mijn eerste. Deze kwam er na een thuisbevalling levenloos uit, nadat hij gereanimeerd en geintubeerd ging hij met de trauma naar het ziekenhuis. De prognose leek eerst erg slecht, nauwlijks hersenactiviteit en vele hersenstuipen. Uiteindelijk knapte hij toch redelijk op en mocht hij mij mee naar met de mededeling dat we een zwaargehandicapt kindje konden krijgen. Uiteindelijk hebben we nou een 'gezonde'peuter van 21/2 jaar.
    Nou ben ik dus in verwachting van de tweede, ben erg gespannen en gestresst. Vind het doodeng. Nou kwam ik vandaag weer bij de gyneacoloog vandaan, deze vertelde mij dat ze vanaf volgende week willen gaan inleiden. Ben dan 38week. Aan de ene kant ben ik ontzettend opgelucht, want als hij er uit is, kun je ook zien hoe het met hem gaat. Maar aan de andere kant vind ik het ook erg eng, omdat je toch ook wel hoort van overstimulatie en zuurstofproblemen bij inleiden.
    Zijn er mensen met ervaringen van inleiden?

    Liefs cecile
     
  2. Hoi Cecile!

    Wat een ervaring zeg! Kan me voorstellen dat je nu behoorlijk angstig bent.

    Ik ben ingeleid tijdens mijn 1ste zwangerschap. Het inleiden ging prima en de baby wordt heeeeel erg goed in de gaten gehouden. Via CTG, draadje op het hoofdje en nog meer. Bij mij is het uiteindelijk geëindigd in een keizersnede omdat mijn ontsluiting bleef steken op 5 cm. Maar dat heeft niks met het inleiden te maken gehad.

    Je hebt als "voordeel" dat je in het ziekenhuis bent. Zodra men vermoedt dat er iets aan de hand is wordt er meteen ingegrepen. Je bent dus op een veilige plek voor jou en je kindje.

    Heel erg veel succes!
     
  3. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    ik ben met de 1e ingeleid met 38 wkn 2 dgn ingeleid omdat met 38 wkn mijn vliezen braken, maar meneer besloot om te blijven zitten...

    ondanks dat ik hier niet "vrijwillig" voor zou kiezen is de kleine er "gezond en wel" uitgekomen...

    zo''n bevalling is niet te vergelijken met een "normale" bevalling want zo ineens uit het niets zijn daar de weeën waar je niets meer tegen kunt doen enkel aan kunt toegeven...(weeënstorm) tot de kleine eruit is..

    ik moet wel zeggen dat ze de kleine ontzettend goed in de gaten houden door hem aan te sluiten aan de ctg en op het moment dat zij denken dat het niet goed gaat of wat dan ook, wordt er echt wel direct actie ondernomen...

    succes in ieder geval meid.

    gr.smoekie
     
  4. little hope

    little hope Actief lid

    7 apr 2007
    445
    0
    0
    Ewijk
    ik ben ingeleid met 39 weken...

    om 7 uur savonds braken mn vliezen spontaan, en om 23.21 is op een natuurlijke manier men zoontje geboren :)

    t enige nadeel wat ik heb gehad aan de inleiding is dat het veel te hard ging, en ik vanaf 3 uur smiddags weeenstormen heb gehad...
    maar die waren t allemaal waard :)

    succes meid :)
     
  5. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    33.808
    6.960
    113
    Vrouw
    Brabant
    Mijn nichtje heeft haar eerste kindje verloren toen ze bijna 38 weken zwanger was, hij is in haar buik overleden. Bij haar andere 3 kinderen is ze voor de 38 weken ingeleid, je snapt wel waarom. Is allemaal heel goed gegaan, ze mochten alledrie de keren dezelfde dag nog naar huis! Ze worden zo goed in de gaten gehouden, vertrouw maar op je gynaecoloog! Jouw kindje heeft er denk ik weinig aan om nog langer in jouw buik te zitten.

    Liefs,
    Snoopy
     
  6. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.811
    32.715
    113
    Bij inleiden wordt je kindje heel goed in de gaten gehouden vanaf het 1e moment. Ze brachten bij mij een aantal draadjes via de vagina aan bij Jesper en zo wordt alles gerigistreerd. Dit doen ze ook via een scherm die bij de verpleging staat zodat ze je de hele tijd in de gaten kunnen houden.

    Vaak is het voor de moeder zwaarder dan een normale bevalling, maar goed, gezien de omstandigheden lijkt me dat niet van invloed op de keuze.

    Bij mij is de inleiding ook uitgelopen op een keizersnede, maar dat kwam omdat Jesper niet door mijn bekken pastte (10 pond) en had niet met de inleiding te maken .
     
  7. cecile

    cecile Lid

    3 sep 2007
    62
    0
    0
    verpleegkundige
    Delfzijl
    Wat fijn om jullie reactie's te lezen.
    Het is inderdaad erg spannend allemaal en vind het ook beangstigend. Een prettig idee is natuurlijk wel dat de kleine erg goed in de gaten wordt gehouden en als er iets mocht zijn er snel tot actie kan over worden gegaan.
    Voor goede, mooie weeen moet je wel kunnen ontspannen, heb ik me laten vertellen. Is dit bij inleiden ook zo?
     
  8. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.811
    32.715
    113
    @cecile: dat denk ik niet,want ik kon me totaal niet ontspannen door de weeenstorm, maar die weeen bleven komen hoor. Zetten ze gewoon het infuus wat hoger als het niet rap genoeg gaat.
     
  9. Fleur1

    Fleur1 VIP lid

    14 apr 2006
    5.068
    0
    0
    In het ziekenhuis word je baby zo goed in de gaten gehouden dat ze direct het kindje halen als ze zien dat het kindje het niet goed doet of achteruit gaat.
    Bij mij zagen ze zo gelukkig dat daan het heel zwaar had in mijn buik en dat zijn hartslag snel naar benden ginf. ze hebben toen direct een keizersnede gezet gelukkig maar anders hadden we geen mooie zoon rondhuppelen.

    Ik begrijp je acht volledig en ik zou deze ook heel duidelijk aangeven bij je gyn.
    Ik heb deze achst ook goed aangegeven bij de gyn en als hij ziet dat ik te gestresst ben dan laat hij me niet eerst de 10 cm weg puffen hij zet dan direct een keizersnede.
    Ik word ingeleid als ze zien dat het kindje 7 pond is
     
  10. liebrando

    liebrando Niet meer actief

    Ik ben ook met 38 weken ingeleid. mijn lichaam reageerde er heel heftig op waardoor ik in 1,5uur bevallen ben van me zoontje. Me zoontje heeft het wel ff zwaar te voorduren gehad hij had veel vruchtwater binnen gekregen waardoor hij veel moest overgeven en dus veel afviel. Heeft dik 2 weken geduurd voor hij weer aankwam. Ik had nergens last van, ja hevige naweeen, maar goed. Me zoontje is nu bijna 1,5 jaar en gezond. De een reageerd heel snel en de andere niet. Maar ik denk dat het voor je kindje niet heeel veel kwaad kan, en ze houden je constant in de gaten met een hartfilmpje van de kleine om te zien hoe hij het doet tijdens de weeen, dus mocht het minder gaan met je kleintje dan grijpen ze wel in!

    Heel veel succes meid ik zat er ook enorm tegenop, maar op het moment dat het allemaal gaat gebeuren laat je het wel over je heen komen! Ik wil het iniedergeval niet meer maar dat is gewoon puur omdat het mij veel te snel is gebeurd!
     
  11. Milla

    Milla Niet meer actief

    Wat ik hier mis is dat inleiden op verschillende manieren kan gaan waardoor het verloop ook heel anders is. Inleiden kan met gel, een infuus en met het doorprikken van de vliezen. Die kunnen alle drie heel anders uitwerken.
    Ik ben ook ingeleid met 38 weken, maar in mijn geval is dat gebeurd met gel en daarna werden de vliezen doorgeprikt omdat de gel niets deed.
    Het voordeel van vliezen doorprikken is dat de bevalling verder zonder infuus en dus natuurlijk verloopt. Dus inleiden kan ook zonder enorme weeënstormen ed.
    Je zou aan je gyn kunnen vragen of ze dat niet eerst willen proberen. Bij mij was het doorprikken geen pretje omdat de baarmoedermond nog heel dicht was. Toch ben ik blij dat het geen infuus geworden is. De gel deed trouwens niets bij mij.
     
  12. liebrando

    liebrando Niet meer actief

    ik ben ook ingeleid met gel Milla en de gyneacoloog zei tegen me reken er maar niet op dat je vandaag gaat bevallen, nou dat heb ik geweten 1,5uur later was meneer er! De een reageerd er wel goed op en de ander niet. Ben blij dat ik ook geen infuus heb gehad want ik weet niet hoe snel me zoontje dan gekomen was, want dat moet sterker zijn!
     
  13. cecile

    cecile Lid

    3 sep 2007
    62
    0
    0
    verpleegkundige
    Delfzijl
    Je hebt inderdaad meerdere manieren van inleiden en kan me voorstellen dat, als het doorprikken van de vliezen voldoende is, dit erg prettig is. Ik heb dit verder nog niet nagevraagd.
    Ik ben vandaag weer voor controle geweest, de CTG was goed. Nou moet ik donderdag weer komen. Eerst aan het CTG en aansluitend naar de gyneacoloog. Deze wil dan gaan toucheren om te kijken van hoe of wat met oog op inleiden. Dus wel spannend.
    Nou had hij het erover dat er veel vlokken in het vruchtwater zaten(was te zien op de echo). Nou dacht ik dat het toch heel normaal was, maar hij wou dit gaan bespreken. Meer kreeg ik er ook niet uit. Weet iemand hier iets van? Ben al druk aan het zoeken geweest op het internet, maar kan zo niks vinden.
     
  14. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Vlokken in je vruchtwater duidt erop dat het huidsmeer van je kindje al aan het verdwijnen/loslaten is.

    Ik ben ook ingeleid, eerst met gel, later doorprikken vd vliezen en infuus. Ik kreeg een weeënstorm en Kian was er binnen `1 1/2 uur..
     
  15. Giegel

    Giegel VIP lid

    20 apr 2008
    5.743
    0
    36
    @Cecil;
    Ik heb geen idee hoe een normale bevalling gaat aangezien ik bij beide keren ben ingeleid. De eerste keer met 38 weken en de tweede keer met net geen 37 weken.

    Bij de tweede was er sprake van een erg klein kindje, volgens de echo's en bij beide werd tijdens de bevalling alles erg goed in de gaten gehouden. Zowel moeder als kind worden extra goed in de gaten gehouden tijdens een inleiding en je kan altijd iemand roepen.
    Als je het idee hebt dat het te snel gaat, dan kan je bellen en komen ze kijken of je voldoende of teveel weeenactiviteit hebt, zodat ze eventueel de weeenopwekkende medicijnen erop kunnen aanpassen.
    Ik zou graag een keer 'normaal' bevallen, maar het inleiden heb ik niet gezien als iets vervelends.

    Sterkte en succes deze week!
     
  16. sab85

    sab85 VIP lid

    24 mei 2007
    9.434
    0
    0
    als het goed is word ik van de week ook ingeleid...

    heb al weken 1 cm maar de baarmoedermond is nog erg stug.

    iemand ervaring met hoe dat inleiden dan gaat en hoelang het kan duren?
    dan weet ik een beetje wat me te wachten staat..
     
  17. lillebi

    lillebi Actief lid

    21 feb 2008
    249
    0
    0
    ik ben nu twee keer met 38 weken ingeleid en volgens mijn vk zal dat bij deze beeb ook weer gaan gebeuren, ik ben bij allebei met infuus ingeleid, kanonnen wat is dat heftig, de weeen beginnen vanuit het niks en gaan gelijk heel heftig, wat ik wel een groot voordeel vind is dat je snel klaar bent, bij beide ongeveer 4 uurtjes, was daarna niet compleet uitgeput. je ligt aan allerlei draadjes en ze houden je kindje goed in de gaten. een thuisbevalling ken ik niet, de eerste is ook in het zkh. geboren via een tang, dus ik weet niet beter als weeenstormen en gaan met die banaan ;)
     
  18. MariekeV

    MariekeV Fanatiek lid

    28 mei 2007
    1.189
    0
    0
    Ambulant Jongerenwerker /jeugd hulp verlener.
    Stockholm
    Ik ben ook bij 37+6 ingeleid omdat ik zo ziek aan het worden was. Had zelf al 3 cm ontsluiting plus al wat eigen weeenactiviteit maar mijn vliezen werden toch door de vk gebroken en ik kreeg een infuus om de weeen te versnellen. Was geen pretje. Maar zowel ik als Elian zijn heel goed in de gaten gehouden door o.a. een electrode op zijn hoofdje. Zijn hartslag was niet je van het onder de bevalling (was van te voren al traag dus lag niet aan het feit dat ik ingeleid werd maar was juist een reden) maar uiteindelijk is hij toch op de normale manier geboren. Hij is de eerste dagen wat 'sloom' geweest maar verder gaat het tot nu toe prima! ;)
     

Deel Deze Pagina