Hoe omgaan met dag update van jouw kind tijdens zijn verblijf op het kinderdagverblijf?

Discussie in 'Oppas en kinderopvang' gestart door JustNice, 21 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. esklessebes

    esklessebes VIP lid

    23 mrt 2014
    6.476
    3.333
    113
    Hier past oma op en afentoe krijg ik een foto gestuurd of iets wat ze aan het doen zijn. Maar het komt ook vaak voor dat ik zo druk ben dat ik helemaal niks laat horen en een ander moment app ik hoe het gaat.

    Als er iets aan de hand is dan belt oma en anders ben ik gewoon aan het werk.
    Update is leuk maar werk is ook werk.

    Heb ook een collega gehad en die was er gewoon niet bij met der hoofd werd ook vaak gebeld door kind zelf nou ik irriteer mij daar ook aan. Een keer okee en ben je er met je hoofd bij geen probleem maar anders.
     
  2. Striae

    Striae Fanatiek lid

    16 jul 2020
    1.567
    1.073
    113
    Ik denk dat het vooral voor de leidsters onnodig veel werk is waardoor ze minder tijd hebben voor de kinderen. Ik merk dit ook vanuit de zorg. Alles moet op papier staan, waardoor je minder tijd hebt voor hetgene wat er echt toe doet
     
    sillies en Poolvos vinden dit leuk.
  3. Mya

    Mya Fanatiek lid

    12 apr 2012
    2.600
    2.171
    113
    Hier werk ik bij een Kdv, waar we niks via iPads of wat dan ook doen, tot 1 jaar een schriftje bijhouden, en das al genoeg werk. Moet er als leidster en ook als moeder niet aan denken om continu berichtjes te krijgen/versturen. Foto’s maken we wel op regelmatige basis, maar alleen als het echt leuk en zinvol/bijzonder is. Heb een week of 3 ergens gewerkt, waar je continu ouders moest appen, via iPad systeem foto’s minimaal aantal per kind per week moest maken, en daarbij verplichte activiteiten moest doen, je werd als leidster geleefd. Dat was niks voor mij, en daarom duurde het maar 3 weken...
     
  4. MevrouwH

    MevrouwH Fanatiek lid

    5 mrt 2016
    1.060
    993
    113
    Bij ons op het kdv sturen ze aan het einde van de dag een verslagje (hoeveel geslapen en gegeten etc) met meestal een algemeen praatje erbij. Mocht er iets bijzonders zijn dan onderaan het verslagje nog even kort een aanvulling. Meestal krijg ik tussendoor nog vaak 1 keer een foto.

    Ik ben heel blij met die updates aangezien mijn zoon het niet altijd even goed doet op het kdv. En ik werk ja (met veel plezier en toewijding overigens) maar ben ook moeder. Als ik tijd heb tussen mijn spreekuren door dan check ik dat. Of bij een plaspauze. Het geeft mij een fijn gevoel dat ik op de hoogte wordt gehouden betreffende mijn kind. En dat hoeft niet 100 keer per dag(niet fijn voor de leidsters)
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  5. ShineBright

    ShineBright Fanatiek lid

    29 jan 2014
    2.248
    668
    113
    Bij het KDV van mijn dochtertje is het sporadisch een keer wat informatie of foto's van een activiteit maar verder dus niks en vind het helemaal prima.
     
  6. Poolvos

    Poolvos VIP lid

    9 jan 2016
    6.875
    12.390
    113
    Vrouw
    #26 Poolvos, 6 aug 2020
    Laatst bewerkt: 6 aug 2020
    Als ouder heb ik geen behoefte aan updates van de opvang. Een sporadische foto (niet dagelijks) zou ik best prima vinden: maar als er een dagelijkse quota was van verslagjes invullen en foto’s sturen, zou ik erop aandringen dat ze mijn kind oversloegen. Overigens: als het veel werk is en dat keer het aantal kinderen, zou het voor mij reden zijn om mijn kind ergens te brengen waar dit géén dagelijkse kost is.
    Het klinkt misschien ongeïnteresseerd en overdreven, maar ik ben een beetje tegen al die extra administratieve handelingen - ook als het iets leuks is. En het altijd-maar-social-media hoeft ook niet. Liever dat ze de tijd gebruiken om mijn kind (nog) meer persoonlijke aandacht te geven.
    Daarbij komt dat er ook al een prima niet-digitale informatievoorziening is (nieuwsbrieven, in de deur uitwisselen van dagelijkse dingen, gesprekjes en “ontwikkelingsverslagen” - en bij problemen zelfs nog meer opties).
    Ik weet dat ze mijn kind voeden, verschonen en laten slapen. Ik hoor graag dat mijn kind het naar zn zin heeft. Dat is genoeg.

    Als collega zou ik me storen aan teveel privé mobiel checken, buiten de pauzes om. In de pauze moet je zelf weten. Wat je op de wc doet ook ( :o::roflmao: ). Een keer extra je mobiel checken, als de situatie het toelaat prima: maar het moet wel binnen de perken en in balans zijn. Als ik al t werk zou doen en mijn collega alleen maar zou instagrammen, zou ik dat wel met een manager bespreken. :o:
     
    Paardenbloem vindt dit leuk.
  7. sillies

    sillies Fanatiek lid

    15 aug 2013
    3.131
    1.370
    113
    Op de ipad gaat het wel veel sneller dan met die schriftjes. Een tik op de knop en het is ingevoerd. Maar als ik dan weer wat invoer, dan vraag ik me wel eens af: zit een ouder hier nou echt op te wachten? Maar er zijn ook ouders die na 1 dag geen foto maken commentaar hebben. Of we niks te doen hebben...
     
    Mya vindt dit leuk.
  8. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.095
    5.273
    113
    Bij ons een app, maar er word af en toe wat gepost van de BSO. Op het KDV het zelfde. En dan waren het voornamelijk foto's van groepsactiviteiten. Ik zou het echt niet waarderen om over elke scheet wat te lezen. Ik hou van nuttige informatie, ook toen ze baby was. De eet en slaap tijden en prima.
     

Deel Deze Pagina