Wat verstaan jullie onder overlast (buurt)

Discussie in 'De lounge' gestart door An79, 11 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lafelife

    Lafelife Fanatiek lid

    25 apr 2017
    1.604
    1.064
    113
    Vrouw
    We wonen zelf in de stad vrijstaand maar wel vlak op elkaar, met grote tuin, en negen aanliggende buren.
    Studentenhuizen in de straat aangrenzend; drie stuks, regelmatig feestjes en zitten altijd op het platte dak met muziek aan. Een grote woning waar mensen met een beperking wonen, zo’n dertien mensen, gaan nu regelmatig los op trommels, hebben pas een workshop gehad:D. Buren met een gehandicapt meisje die erg harde kreten slaakt. En nog een buurjongen met een drumstel.
    En echt het enige waar ik last van heb is het piepje van de afwasmachine van de buren. Niemand zette die deur even open zodat dat piepje ophoudt :rolleyes: .
    Na twee jaar ben ik erachter dat het dus een afwasmachine is, geen verlaten wekker. Maar we zijn erachter van wie het is en we hebben het gemeld, komt nu een stuk minder vaak voor. Maar joh, ik ging ervoor binnen zitten:o::roflmao:
     
    Madeliefke, KleineLai, Axia en 5 anderen vinden dit leuk.
  2. Philou

    Philou Fanatiek lid

    20 apr 2019
    1.762
    5.440
    113
    Ik heb eigenlijk altijd de radio aanstaan in de tuin:oops:. Wel heel zacht, maar misschien dat de buren wel eens wat horen als de wind hun kant op staat. Ik erger me niet zo snel. Maar het is hier ook erg rustig. Wat ik wel irritant vind is kinderen die erg vroeg buitenspelen met lawaai.
     
  3. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    19 okt 2013
    2.646
    1.529
    113
    OV
    Het valt me op dat dingen die als storend ervaren worden hier vaak onder overlast geschaard wordt. Zelf heb ik eigenlijk twee categorieën:

    - Dingen die mij niet uitkomen en die ik storend vind, maar geen overlast, zoals kinderen die laat buiten spelen met bijbehorend geluid, klussen wanneer het mij niet uitkomt, of roken in de tuin als de wind net verkeerd staat. Jammer voor mij, daar doe ik niets mee.
    - Dingen die storend zijn en ook echt niet aan de betreffende persoon zelf zijn om dat zo te doen, en dus geen last maar overlast. Harde muziek midden in de nacht, te hard rijden binnen woonwijken, rommel achterlaten (ook dat van bijvoorbeeld vuurwerk) of schreeuwen of schelden tegen anderen. Eigenlijk de wettelijk vastgelegde dingen die niet door de beugel kunnen.
     
    WinterBird vindt dit leuk.
  4. elliepellie

    elliepellie Fanatiek lid

    28 jun 2014
    1.887
    1.011
    113
    Vrouw
    Pedagogisch medewerkster
    Venlo
    De nieuwe buren 2 deuren verderop vinden het nodig om elke avond rond 21:30/22:00 te gaan boren met een klopboor :thumup::mad: vooral de kinderen vinden dit fantastisch.... ach is maar tijdelijk neem ik aan
     
  5. Lisa280887

    Lisa280887 VIP lid

    13 jan 2019
    5.067
    5.826
    113
    Vrouw
    Wij wonen in een eengezinswoning, ongeveer in het midden van het rijtje. We hebben opzich prima buren. Leefgeluiden horen erbij en daar storen wij ons niet aan. We woonden hiervoor in een gehorig flat in een grote stad dus dit is top voor ons.

    Maar de buren naast ons hebben kleine kinderen. Enorme krijsers. Dat kan ik niet elke dag even goed hebben. De buren doen echt hun best hoor maar het is soms gewoon echt naar. Ik zal nooit op ze afstappen omdat ik weet dat ze hun best doen. Ze vragen er wel eens naar, dan ben ik wel eerlijk.

    In een aantal huizen van ons rijtje wonen ook pubers (met ouders haha). Wanneer ouders wegzijn kunnen zij ‘s nachts enorme herrie maken. Ze houden dan gerust op een dinsdagavond een feestje. Daar zeg ik wel wat van. Dat is voor mij ook echt de grens: wanneer ik doordeweeks niet normaal kan slapen door jouw herrie ben ik er snel klaar mee.
     
    Maslov vindt dit leuk.
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Ik heb niet snel overlast, maar bv harde feestjes met een dj die meelalt via microfoon en een boel dronken gasten die ook buiten de tuin lastig doen - dat waardeer ik niet enorm. En het feit dat onze buurman afvalhout (met bv verfresten) verbrandt in hun houtkachel (‘s zomers buiten, ‘s winters binnen) was ook wel een reden om even in gesprek te gaan.

    Onze huizen zijn echt super goed geïsoleerd - als ik buiten ben hoor ik de puber naast ons wel hard gamen en muziek luisteren, maar binnen hoor je niks (terwijl hij echt direct naast onze slaapkamer zit te roepen etc). Heel blij mee, ik denk dat dat veel scheelt. Bij mijn ouders hoor je het bv al als de buurvrouw de magnetron instelt, je hoort ze lopen, met een balletje spelen met de hond (die hoor je ook rond rennen etc), traplopen. Nu zijn het heel rustige mensen, maar als ze bv dagelijks harde muziek zouden luisteren, begrijp ik best dat je dat als overlast kan ervaren.
     
  7. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ik heb niet snel overlast van mensen of hun geluiden. Ik zou nooit kunnen klagen over feestjes, barbecues, huilende baby’s, (kortdurende) klussers of kinderen die ah spelen zijn.
    Ik slaap ook met mijn luisterboekje in en anders wel met oordopjes dus geluidsoverlast is niet zo’n probleem eigenlijk.

    Wel zou ik écht moeite hebben met rokers, blowers of vervelende honden. Of met mensen die overal vuilnis neergooien en spugen op straat. Ik woonde in een redelijk ‘pittige’ wijk maar door goed contact met alle buren ervaarde ik eigenlijk weinig overlast.
     
  8. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Een echte Belg ;) haha ik moet zo lachen om de huizen die hier soms staan waar ik woon in BE! Alleen maar een blinde muur naar de straatkant enzo, heel anders dan in NL waar de gordijnen naar de buren toe altijd open blijven!
     
  9. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Eerlijk ik beschouw niet zo veel als overlast. Waar veel mensen samenwonen heb je geluiden van elkaar. Vooral in de zomer als alles open staat. Hier ook wel eens een feestje in de straat die tot 3 uur snachts duurt met muziek, hard gelach enz. Maar dat doen ze niet wekelijks dus die 1 of 2x per jaar en vaak met vooraankondiging heb ik nergens last van. Beetje leven en laten leven.
     
  10. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.779
    15.330
    113
    Vrouw
    Hahaha dat klopt.
    Hier zal je al moeten zoeken naar een huis met open gordijnen.

    Ikzelf heb dus ook geen ramen vooraan. Oprit voor verschillende auto's, beetje voortuin, garage poort en voordeur:roflmao:.
    Eigenlijk exact zoals dit huis.
    2516ac6a793d404dacadaef52e52b5a7.jpeg
     
  11. Maslov

    Maslov Fanatiek lid

    11 apr 2019
    1.200
    3.395
    113
    #111 Maslov, 11 aug 2020
    Laatst bewerkt: 11 aug 2020
    Met stip op 1: blaffende honden. We hebben een paar jaar naast mensen gewoond met een grote herdershond die al aansloeg als ik door mijn eigen keuken heen liep. Die zag mij door het hek en het raam heen en begon als een gek te grommen en blaffen. Wij konden nooit in de tuin zitten, want dan bleef dat beest tekeer gaan. Ook bij iedere fietser, wandelaar, overvliegende vogel, begon dat rotbeest te blaffen. Tig keer de politie voor gebeld, maar die konden er niets aan doen. Toen ben ik maar bij die mensen gaan klagen, elke keer weer, tot ze gek van me werden en verhuisd zijn. Heb echt een trauma overgehouden aan dat geblaf, het was zó hard tussen de ommuurde tuinen. En die hond was zo vals en onvoorspelbaar, en dag en nacht buiten. Als de buren niet voorzichtig waren met het hek vloog die hond langs ze heen de tuin uit, over onze oprit en tegen ons hek aan. Dan was ik blij dat het hek 2 mtr hoog was.

    Maar ook kleine keffertjes die bij ieder geluidje aanslaan. En baasjes die te beroerd zijn om die honden uit te laten en ze dus maar in de achtertuin laten schijten. Of die de beesten hele dagen thuis laten en zelf in alle toonaarden ontkennen dat hun hond jankt of aanhoudend blaft. Grrrrr. Of katteneigenaren die hun beest niet gewoon binnen houden.

    Verder heb ik ook een hekel aan mensen die muziek draaien in de tuin. Niet gewoon een keertje bij een feestje of met visite ofzo, maar echt structureel muziek aanzetten als ze buiten zitten. Of heel hard de muziek aan in huis en dan de ramen open. Wtf. Luister gewoon met je koptelefoon op joh. Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat je dat zo nodig moet horen de hele dag en vindt dat de omgeving maar gewoon moet meeluisteren.

    Wat ik onder overlast versta zijn geluiden, geuren enz die je structureel en in grote mate meekrijgt van anderen en die je niet kunt negeren. De meeste mensen maken wel eens vervelend geluid, produceren een keertje rook of zetten de auto een paar uur onhandig neer enzovoorts. Niet erg. Maar als het constant wordt, dan noem ik dat wel overlast.
     
    Louise11110 en YaelStone vinden dit leuk.
  12. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Haha ja echt heel grappig, in NL zou je zeggen hup vol ramen aan de voorkant zodat je nog eens kan zien wat er aan straat allemaal te beleven valt ;) maar idd hier vooral garagepoorten. Maar wordt het niet dan juist donker in huis? Vind sommige steenkleuren (zoals dit) ook zo donker! Ik houd van licht ;)
     
  13. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.982
    18.681
    113
    @Maslov vreselijk lijkt me dat, zo'n luidruchtige buurhond!
    In ons 1e huis hadden wij enorm last van katten in de tuin. Kwamen zowat iedere nacht bij ons hun akkefietjes uitvechten :cry: En bij navraag waren die katten natuurlijk van niemand...
     
  14. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.700
    42.526
    113
    #114 tuc, 11 aug 2020
    Laatst bewerkt: 11 aug 2020
    Ik ben dat wel benieuwd hoe een veranda voor overlast zorgt:roflmao:

    Edit: die lach smiley bedoel ik niet lullig, maar meer dat een veranda an sich natuurlijk geen geluid maakt.
     
    Louise11110 en citroenrasp vinden dit leuk.
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.982
    18.681
    113
    Wij kunnen ook überhaupt niet naar de straat kijken. De tuin is omringd door muren, eigenlijk zoals ieder (vrijstaand) huis hier. Handige is wel dat je dan 's nachts gewoon de voordeur kan openzetten 's zomers.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  16. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Wij zijn erg gesteld op onze nachtrust.
    En aangezien hier de wekker door de week vroeg gaat (5:00) vinden wij het niet fijn als er tot diep in de nacht gefeest en luid gedaan wordt in de achtertuinen van buren.
    Ik kan niet slapen zonder frisse lucht (hoofdpijn) en als ik dan mijn raam moet sluiten en oordopjes in moet doen omdat ze hiernaast of achter voor de zoveelste keer deze week een feest hebben met veel schreeuwende jongeren (jongens) en gillende meiden in de jacuzzi dan ben ik dat wel eens zat en vind ik dat overlast.
    Hebben al eens geprobeerd te praten met de buren maar kregen als antwoord: ja, wij komen uit Amsterdam, wij doen niet zo moeilijk.
    En vervolgens bleef het zo doorgaan.
    Ook meerdere malen de politie gebeld want ze gaan vrolijk door tot een uurtje of 4 in de ochtend.
    Nu, samen met 3 andere buren, een dossier aangemaakt bij de gemeente.
    Op aanraden van de politie.
    In hoeverre dat gaat helpen weet ik niet want het is allemaal koop huizen hier.
    Maar dat vind ik dus echt asociaal en overlast.
     
  17. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.779
    15.330
    113
    Vrouw
    Wij hebben een bleke steen hoor. Maar je ziet wel veel donkere huizen hier.

    Als je in de rij zit, denk ik idd dat uw huis donker word.
    Wij hebben opzij en achteraan voldoende lichtinval.. In de woon en eetkamer 3 tot op de grond. 2 van 1m20 en 1 van 2m10 en in de keuken 1 van 1m60.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  18. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Oja, en horen dat de buren een nummertje maken met een geluidsniveau alsof je er naast staan hoeft van mij ook niet.
     
    Louise11110 vindt dit leuk.
  19. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.153
    2.046
    113
    Vrouw
    Nederland
    1 of 2 keer is nog grappig maar daarna echt niet meer. Snap niet dat je als ouder niet ingrijpt. Ik haal mijn kinderen, die niet geheel onschuldig zijn, zo snel mogelijk van de schutting af en bij gluren krijgen ze op hun donder.
     
  20. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    31 jul 2013
    5.625
    1.974
    113
    Vrouw
    Bij ons in de straat kunnen ze ontzettend hard rijden terwijl dat eigenlijk niet kan ( bochtig en aan beide kanten geparkeerde auto's). We zijn nu aan het kijken of we drempels kunnen laten plaatsen want met spelende kinderen is het dus echt niet veilig!

    Verder ervaar ik overlast van poepende en vechtende katten in onze tuin. Ik heb er zelf ook 2 maar die blijven binnen.
    Pas keek er 1 kat van buiten naar binnen. Onze kat zag dat, schrok zo erg dat hij met onze andere kat in gevecht raakte en hierdoor een tand eruit viel. ik heb dat beest buiten toen wel even vervloekt, maar ja, die was allang weg..

    We zijn aan het verbouwen en het lijkt nu 1 grote zandbak in onze tuin. Al denken dat katten dat het 1 grote kattenbak is o_O
     

Deel Deze Pagina