Verdachte buren

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 12 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KleineLai

    KleineLai VIP lid

    30 dec 2017
    12.891
    25.242
    113
    het is een optelsom van meerdere vreemde zaken waaronder het werk dat ze doen icm het huis dat ze bezitten en de levensstijl die ze hebben. TS maakt zich niet enkel zorgen omdat ze in een mooi huis wonen.
     
    Gewooniemand, Louise11110 en NiekeKris vinden dit leuk.
  2. Nataly1972

    Nataly1972 Fanatiek lid

    8 jun 2009
    4.168
    1.354
    113
    Vrouw
    consulent Wonen
    Hengelo
    Misschien samen met de andere buren die ook overlast hebben een gesprek met de wijkagent aangaan?
     
  3. din0

    din0 Fanatiek lid

    14 aug 2011
    4.494
    1.466
    113
    Melden kan altijd.
    Maar als ze al vaker is geweest om te praten dan is 1 en 1 is 2.
    Miss een hogere schutting plaatsen.
    En wijk agent bellen kan altijd.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. maliro

    maliro Niet meer actief

    Jeetje slecht geslapen?
    Ik heb ook verdachte buren. Hij gaat weg op brommertje en komt 10 minuten later terug. Altijd na 23:00 en dan meerdere keren. Toen kwam er een politie-inval. Buren zijn niet opgepakt. Maar sindsdien liep hij elke ochtend naar de bosjes hierachter en was 3 minuten later terug. Viel verschillende buren op. Zelf ook eens gekeken wat er in het bosje ligt. En idd, verstopt onder wat takken een tasje waarin eea wordt uitgewisseld. Andere buren hebben melding gedaan. En nu zit de buurman vast.
    Zeker in een buurt met gezinnen mag je best meldingen doen als je je daarbij veilig voelt. Als er niks is dan hebben die verdachte buren niks te vrezen
     
  5. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.250
    790
    113
    tilburg
    Als hij het heeft gekocht heeft hij aantoonbaar wit geld. Bank geeft anders geen hypotheek en ff contant neer tellen is onmogelijk zonder dat belasting om de hoek kunt kijken. Misschien erfenis gehad? Of gewoon toch goed betaalde baan? En kringloop winkel kun je best is wat tegen komen wat je schatrijk maakt.
    Ze kunnen het blijkbaar betalen..en dat E dan niet voldoen aan de standaard , tja dat is dan maar zo. Ze zijn wie ze zijn en blijkbaar dol op feestjes. Anders dan gemiddelde wat in de wijk woont maar wrm zouden ze niet mogen zijn wie ze zijn.
    Tot in de late uurtjes feesten daar kun je wat mee. Overlast namelijk . Maar verder vond in het nogal gluren bij de buren. Wat maakt het uit wie daar komen en gaan. Dat is niet aan jou. En je denkt dat ze wat halen en brengen . Is ook niet echt bewijslast . Je kunt wijkagent aanspreken en vragen of ze hun extra in de gaten kunnen houden omdat je het niet vertrouwd .
    Heb zelf hekel aan zulke verraders. Hier in de straat werd door Turks gezin ramadan gevierd tegen de regels in met te veel mensen. En zoals gewoonlijk heeft onze overbuurvrouw even getipt. Gevolg politie , boetes en hoop gezeik. En ze belt niet anoniem. Ze is er nog best trots op ook. Staat prullenbak te lang buiten belt ze handhaving . Feestje in de straat zit ze voor de deur en zodra 10 uur is en niet stil belt ze politie.
    En zelf wel diploma feestje geven voor haar dochter tot late uurtjes en overal briefje in de bus duwen, sorry voor de overlast .

    Ik ben van mening, bemoei je met je eigen zaken. Ik heb vrienden met echt veel geld. Met 5 en zelfs 6 nullen maar lopen er niet mee te koop. Je ziet het niet aan ze. Een woont bij zijn broer op kamers en werkt 16 uur per dag,
    andere geeft grote woon boerderij , dikke autos maar werkt al jaren niet..gewoon paar goede investering gedaan ik zijn jongere jaren en hier en daar wat bedrijfjes opgestart die het goed doen en personeel doet de rest. En ja hij is gewoon simpel, veel feestjes en genieten van het leven. Zijn zoon is volgende generatie. Verpeste verwende puber die nu 25 is , dikke rekening naar nog nooit uur gewerkt en gaat nu huis kopen in dure wijk. Dus tja zo kun je ook aan je geld komen
     
    2littlemonkeys vindt dit leuk.
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Het gaat niet om dat betalen, maar om het totaal plaatje. Waarom reageer jij zo overdreven?
     
    Gewooniemand, Zeebra en citroenrasp vinden dit leuk.
  7. Cin85

    Cin85 VIP lid

    12 jan 2010
    11.831
    12.956
    113
    Vrouw
    Zo dan, jij klinkt net zo als de buren in kwestie. Voel je je toevallig persoonlijk aangevallen?!

    @ts, als ik jou was, zou ik zeker een melding maken. Bij ons eerste huis hadden wij, samen met andere buren, ook een vermoeden. Dus met zn allen de politie gebeld. Bij de inval bleek dat er inderdaad een plantage was, maar nog erger, beide ouders waren niet thuis, maar hun 3 jarige dochter wel! Dat kind was dus alleen thuis, terwijl haar beide ouders er vandoor waren. :eek:
    Uiteraard heeft dit nogal een staartje gekregen, ook mbt jeugdzorg.
     
    Gewooniemand, Zeebra, Syane en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  8. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.978
    18.673
    113
    Meld Misdaad Anoniem heeft niks met schijnheiligheid te maken maar met veiligheid.
    Zou jij je trouwens ook niet met anderen "bemoeien" als het ging om vermeend kindermisbruik? Want ja, leef en laat leven... Bij vermoeden van illegale praktijken zou ik dus altijd de politie inlichten. Het lijkt mij niet voor niets dat je zo'n gevoel krijgt en dan nog: mocht je ernaast zitten en ze zijn onschuldig dan is het ook goed, maar heb je in ieder geval wel het zekere voor het onzekere genomen.

    @Manolito: Dit is helaas herkenbaar van mijn tokkieburen in Nederland. Ook steeds komen en gaan van scooters, hadden daarbij (achteraf) een wietplantage, waar wij pas te laat achter kwamen (toen onze energierekening ineens torenhoog werd).
    Het gedoe stopte abrupt toen de heer des huizes een hartaanval kreeg.

    Was wel een huurhuis maar toch.
     
    Gewooniemand, Louise11110 en Rosa Canina vinden dit leuk.
  9. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.132
    7.722
    113
    Gelderland
    Bij iedere keer dat ze overlast ervaart de politie bellen. Als de buren dat ook doen dan bouw je vanzelf een dossier op.

    Mijn tip is het bijhouden van geluidsoverlast en eventuele vage bezoekjes. Misschien zie je er wel een patroon in. Maar, ik zou er geen dagelijkse controleer post van maken. Gewoon wat opvalt.

    Weet ze welke kringloop van die mensen is? Wellicht kan ze eens aankloppen bij de gemeente/wijkagent. Via via hoor je misschien ook nog wel eens wat als je zelf over het onderwerp kringloop begint.

    mocht ze zich echt niet veilig voelen dan is het de beste optie om te verhuizen. Dan is het probleem sneller opgelost. Het kost namelijk vooral jezelf veel irritante en gedoe om er mee bezig te zijn.
     
  10. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Jij hebt vast ergens een wiet plantage. :roflmao::roflmao::roflmao:

    Ik had het vroeger ook altijd door, zo moeilijk is dat niet. Overigens zou ik nooit ergens aanbellen als het vermoede bestaat dat daar drugs opgeslagen staat. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat er dan kan gebeuren. ;)
     
    Gewooniemand, Louise11110 en Vitamientjuh vinden dit leuk.
  11. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Dit een beetje. Van zwart geld kan je geen huis kopen dus de cijfers van de kringloop zullen wel voldoende geweest zijn om het huis te kopen.

    Dat op en af rijden van scootertjes is zeer vreemd. Ik persoonlijk zou er niets mee doen en niets mee te maken willen hebben maar geloof dan ook niet zo in meld misdaad anoniem.
     
    lovewinnie en Ysabella vinden dit leuk.
  12. Denise K

    Denise K Fanatiek lid

    11 apr 2010
    2.230
    354
    83
    Vrouw
    Bij (vermoeden) van drugsoverlast zou ik dat zeker melden! Mijn man kon voorheen komen om de boel veilig te stellen als er weer een plantage in de fik had gestaan. Dat was meestal in een woonhuis of appartement.

    Je zult maar in de aangrenzende slaapkamer slapen :rolleyes:.Of zoals bij ons, onze dochter sliep daar. En dat waren vriendelijke, werkende mensen. Maar als je in een woonwijk besluit om met de elektriciteit te kl#ten en daarmee direct brandgevaar veroorzaakt, dan sodemieter je maar op.
     
  13. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    3 dec 2011
    3.069
    1.124
    113
    Vrouw
    Dit klopt, maar ik ken iemand die meerdere huizen heeft en toch alles met zwart geld heeft gekocht en een klein winkeltje heeft. Meneer geeft hogere inkomsten op terwijl dat onmogelijk is voor hetgeen hij verkoopt, toch heeft ie nooit een controle gehad. Dus het is een kwestie van bv kringloop openen en meer inkomsten doorgeven dan in werkelijkheid en hup het geld is wit. Zou daar dus niet blind op vertrouwen.
     
    Gewooniemand en Syane vinden dit leuk.
  14. Vitamientjuh

    Vitamientjuh Fanatiek lid

    3 dec 2011
    3.069
    1.124
    113
    Vrouw
    @ts ik zou het melden maar anoniem!
     
  15. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ja dat is een kwestie van zwart geld wit wassen dan. Enige voordeel daaraan is dat over het zwarte geld dan in ieder geval nog belasting word betaald.
    en niet om het goed te praten want fout is fout maar als al het zwart geld uit onze economie word gehaald stort de economie in 1 klap in.
     
    Vitamientjuh vindt dit leuk.
  16. hluhluwe

    hluhluwe Lid

    22 jan 2016
    55
    20
    8
    NULL
    NULL
    Het is heel naïef om te denken dat je alleen maar van legaal geld een huis kunt kopen. Er zijn legio manieren om met zwart geld een huis te financieren. Voor de gewone burger niet, maar wanneer je goed in het circuit zit is het echt niet heel moeilijk.

    Heel veel instanties zijn afhankelijk van de oplettende burgers.
    In geval van TS is het een samenloop van objectieve en subjectieve zaken. Zeker een melding waard lijkt mij.

    Zou jij het jezelf vergeven als er straks iets ergs gebeurd wat door een melding voorkomen had kunnen worden?
     
    Gewooniemand, Zeebra, Syane en 3 anderen vinden dit leuk.
  17. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Vreselijk lijkt me dat.
     
  18. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Ja, dat huis heeft ze geërfd.
    Haar man is namelijk recent omgekomen bij een zeer ernstig ongeval.
    32 jaar oud.
     
  19. Louise11110

    Louise11110 Niet meer actief

    Ik zou het ook anoniem melden. Misschien zelfs met meerdere buren tegelijk.
     
    Gewooniemand, Manolito en citroenrasp vinden dit leuk.
  20. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Ik zou er ook een melding aan wagen, juist door de combi van factoren. Uiteraard wel anoniem.
    En met anoniem bedoel ik dus ook niet delen met buren of bekende verder dat er een melding is gedaan ;) wel kun je aangeven wanneer een gesprek erover gaat dat je er vreemde/onveilige gevoelens bij hebt maar niet goed weet wat je ermee aan moet.
     

Deel Deze Pagina