Wat verstaan jullie onder overlast (buurt)

Discussie in 'De lounge' gestart door An79, 11 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. MariMari

    MariMari Actief lid

    8 jun 2018
    204
    331
    63
    Vrouw
    Thuis
    #161 MariMari, 12 aug 2020
    Laatst bewerkt: 12 aug 2020
    Dit vind ik ook.....

    En wij hebben een trampoline in de zij/voortuin, achter een zwembad, we bbq-en vaak, hebben een tuinhuis (met dartbord en houtkachel erin), we zitten met mooi weer graag buiten, al dan niet met vuurkorf en een wijntje/biertje, hebben twee honden....wij moeten vreselijke buren zijn maar hebben werkelijkwaar nog nooit klachten gehad, sterker nog...een aantal buurtjes komen regelmatig buurten :D

    Oh en de overbuurvrouw van 80+ zegt regelmatig dat ze zo geniet van de spelende kinderen bij ons in de tuin :)
     
  2. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Helemaal mee eens!

    huh, quoten gaat niet helemaal goed maar ik reageerde op @An79
     
  3. Paardenbloem

    Paardenbloem Niet meer actief

    Klinkt heel normaal en gezellig hoor :)
     
  4. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    In het huis waar ik met ex woonde irriteerde ik me aan buren met een hond die aansloeg zodra ze de voordeur dichttrok en pas stopte als ze weer thuis kwamen. Die ging dus echt letterlijk de hele dag door en zodra ze thuis waren lag hij alleen maar te slapen. Die lieten ze ook enkel uit in de achtertuin en ruimde dat vervolgens rustig in hartje zomer weken niet op (tuin op het zuidwesten en dat stinkt echt gruwelijk).
    De andere buren werden vervelend toen de oudste geboren was, die gingen met hamers op de muur kloppen rond de tijd dat ik de oudste naar bed bracht en belde dan rustig de politie om te klagen dat wij op de muren bonkte. Zelfs nadat de wijkagent een hele avond bij ons heeft gezeten zonder dat ze het wist en dus zag dat ik niks deed, maar wel dat gebonk hoorde, die heeft dus bij hun door het keukenraam staan kijken en zag de buren dus zelf met hamers op de muur bonken. 5m later kreeg hij via de portofoon een melding dat wij weer geluidsoverlast aan het veroorzaken zouden zijn. Collega's zijn toen bij de buren aan de deur geweest en hij is naar buiten gestapt en heeft ten overstaan van ons en de buren naar zijn collega's zijn verhaal gedaan.
    Qua huidige woning irriteren wij ons vooral aan de katten, zowel van de buren als verder in de wijk. Die houden ons in de nacht wakker en schijten en sproeien de hele boel onder en ze graven het echt niet allemaal in. En bij een bepaalde wind van het losloop stuk voor de honden want daar komt een stank vanaf :eek:
    Qua kinderen kunnen we echt wel wat hebben en een feestje zo nu en dan hebben we ook geen probleem mee, als er mensen bbq of een vuurkorf aan doen dan doe ik de ramen gewoon dicht, tenzij er hevige rookontwikkeling is ga ik er niet specifiek voor binnen zitten.
     
  5. wishfulthinking

    wishfulthinking Fanatiek lid

    7 aug 2012
    4.798
    2.481
    113
    Vrouw
    Wij

    Op de honden(hebben we niet) en over buurvrouw (hebben we ook niet) na gaat het hier precies hetzelfde zo
     
    MariMari vindt dit leuk.
  6. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.246
    113
    Wat een stelletje gekken. :eek:

    Wat gebeurde er toen de wijkagent naar buiten kwam?:oops:
     
  7. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.248
    5.202
    113
    Probleem is dat een fietsend kind dan ook de deur te pakken heeft.... Ik snap je redenering, maar doet mij denken aan de toiletruimtedeur op de school van mijn dochter: daar hangt een papier met grote letters op, waarop staat de deur heel voorzichtig te openen ivm langslopende kinderen/mensen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  8. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.463
    1.643
    113
    Brabant
    Als je naast mij (rijtjeshuis) zou ik slechts van twee dingen niet blij worden..
    Muziek in de tuin. (Ik denk dan echt altijd, waarom?? Want men snapt toch dat iedereen dat hoort? Dus leg me uit;))
    En hard praten. Ik heb dezelfde genen. En als mijn familie er is , gaat t volume ook omhoog. Maar buiten probeer ik echt te dimmen. Want, idem als bij muziek, dat hoort dan toch iedereen?

    Dus eigenlijk valt het wel mee van heel je lijstje hè;);)

    Mbt topic,
    Ik erger me momenteel bijna nergens aan. Rijtjeshuizen, rustige buurt.

    Als ik iets zou moeten noemen zijn het de kinderen van 4(!!) Huizen verder. Twee meisjes. Áltijd aan het piepen. En als ouders willen corrigeren gaat van : naam, nu op houden. NU ophouden. NUUUUU OPHOUDEN.. etc
    Of buren die zitten te pimpelen avonds en dan zooooo hard moeten praten. Dat vind ik niet fijn.

    Roken is smerig, maar goed, je eigen tuin.
     
  9. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Toen ging ze er eerst vanuit dat hij direct naar ons was gegaan. Tot hij haar confronteerde met dat hij haar zelf in de weer had gezien met een hamer en kinderklompen tegen de muur. Daarna heeft ze een aantal keer de politie gebeld vanwege geluidsoverlast en bedreiging terwijl ik voor plantjes in de tuin aan het zetten was. Heeft uiteindelijk geresulteerd in dat ze een officiele waarschuwing van de politie heeft gekregen dat er gevolgen zouden hangen aan weer een valse melding, toen ging ze over op jeugdzorg.
     
    Gewooniemand vindt dit leuk.
  10. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.888
    16.246
    113
    Het word steeds gekker! En toen? Je houd het wel spannend.

    Ontzettend naar dat dit bij jullie is gebeurd. Ik vraag mij altijd af waarom mensen dit soort dingen doen.
     
  11. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Wij zijn niet lang daarna uit elkaar gegaan en hebben het huis verkocht. Tegen de nieuwe bewoners zijn ze eerst heel aardig geweest met veel klagen over ons, maar ook daar heeft ze hetzelfde bij geprobeerd toen hij rolluiken liet plaatsen, weet niet hoe dat afgelopen is. Naar mijn weten wonen ze er beide nog nu bijna 10 jaar later.

    Ik heb heel erg het idee gehad dat het kwam uit soort van jaloezie/misgunnen omdat wij spontaan en ongepland zwanger raakte en zij afhankelijk waren van ICSI terwijl we daarin alle hulp hebben geboden tijdens de trajecten maar ook tijdens de zwangerschap toen de combinatietest een verhoogd risico gaf. Maar doordat het bij de nieuwe bewoners ook gebeurde twijfel ik daar wel aan. Nieuwe bewoner heeft contact met mij opgenomen toen dat speelde en verifieerde toen dus ook hun verhalen.
    Wat ik nog steeds vaag vindt is dat ze alle keren dat er sprake was van huiselijk geweld met echt wel veel lawaai ze nooit gebeld hebben, ook niet toen ik zowel door ex als zijn vader in elkaar werd gemept om zo de oudste mee te nemen. (Juist gezien de mate waarin en de reden waarmee ze steeds belde had ik eerder verwacht dat ze op dat moment zou bellen, maar dat waren de overburen geweest die mij vervolgens ook eerst opvingen)
     
  12. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.517
    1.942
    113
    In mijn oude straat was dat ook zo.
    Hard rijden, o.a van taxi busjes en bezorgautos.
    Een buurman heeft toen eens een skippybal voor zo'n auto langs gegooid.
    Boem!
    De bestuurder schrok zich rot!
    Geen schade of ander leed, alleen een geschrokken bestuurder die daarvoor echt veel te hard reed.
    Dat was gauw over.
     
    Axia en Gewooniemand vinden dit leuk.
  13. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.528
    6.220
    113
    zuid-holland zuid
    Wij wonen aan de hoofd-hondenuitlaatroute van onze wijk. En met dit warme weer hebben we tot 02:00 en vanaf 06:00 van die gezellige baasjes die keihard lopen te schreeuwen tegen hun hond. Echt: waarom neem je een hond als je er alleen maar tegen kan schreeuwen? Waarom kunnen die baasjes niet bedenken dat er ook mensen liggen te slapen? o_O

    Verder: ik kan echt heel slecht tegen muziek buiten. Zelf hou ik van metal, mijn buren draaien soms dance-muziek buiten, maar met name dat ritmische gebonk de hele tijd, wat nooit stopt, daar word ik echt een beetje gek van. Dan zet ik maar lekker hard metal aan tegen hun schutting in de hoop dat zij zich ook ergeren aan mijn muziek:D
     
  14. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Jeetje dat is echt een hele nare situatie. Ik zou denk ik verhuizen als ik in zo een situatie zou zitten met stenen door de ramen.
     
    Leesteken vindt dit leuk.
  15. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ja dat is waar. Man heeft het nog niet gedaan trouwens maar wat jij zegt heb ik nooit over nagedacht. En om die reden zal dat dus ook niet gaan gebeuren. Enige wat er dan op zit is de scooter eens volgen en kijken welk huis erbij hoort en aanbellen en het probleem voorleggen.
     
    MamavanLieverd vindt dit leuk.
  16. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Wij hebben ook vaak een muziekje aan in de tuin maar wel op een geluidsniveau dat we nog normaal met elkaar kunnen praten. Dus als achtergrond muziekje. Ik denk niet dat de buren dit zullen horen. Heb er in ieder geval nooit klachten over gehad.
     
  17. LW85

    LW85 Fanatiek lid

    24 jun 2012
    4.082
    604
    113
    - Harde muziek, hou het lekker in je eigen tuin qua volume, eenmalig feestje prima, maar met elke mooie dag die speaker buiten de hele dag.....

    - Kinderen die gillen en schreeuwen, En dan niet de mental breakdown van een dreumes, maar 4, 5 6 jaar en ouder die continu schreeuwen tijdens hun spel. Mijn eigen zoontje en ons buurjongetje doen dat vaak als ze samen spelen en enthousiast zijn, brullen, schreeuwen, niet normaal, mijn zoon zit bij de derde waarschuwing toch echt binnen.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  18. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    En hoe gaan de buren om met buurjongetje? Zelfde consequenties voor hem?
     
  19. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    15.463
    1.643
    113
    Brabant
    Dan denk ik niet dat jij in een rijtjeshuis woont, met enkel een schutting als scheiding tussen jouw terras en het terras(en radio) van de buren :)
     
  20. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Ik woon in een rijtje. Op de hoek, tussen mij en de buren zit over een lengte van 3 meter een hoge schutting (180) en daarna tot eind van de tuin lage schutting (90cm) op verzoek van de buren, die wilden geen opgesloten gevoel in hun tuin. Onze terassen grensen aan elkaar met die hoge schutting er tussen maar heb echt nog nooit klachten gehad over de muziek. En als we in de tuin zitten beide dan maken we elke dag wel even een praatje bij het lage gedeelte. Ga er vanuit dat als ze het als storend ervaren ze dit echt wel aangegeven zouden hebben na al die jaren. We hebben echt hele fijne buren aan ze, en zover ik in kan schatten hun ook fijne buren aan ons.
     

Deel Deze Pagina