Verdachte buren

Discussie in 'De lounge' gestart door Manolito, 12 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    Wat ik me afvraag is of je ook op de blaren wil zitten wanneer er wel sprake van drugs/dealen etc is. En dan bedoel ik dus een plantage/lab kans op overvallen met extreem veel geweld/vuurwapens etc. Of zeg je dan toch achteraf tegen jezelf "had ik maar..."
    Al die dingen betreft namelijk niet enkel de veiligheid van desbetreffende zelf maar ook van de buurt eromheen die in gevaar wordt gebracht. Ze handelen niet enkel in de vorm van de bunkers die ze recent hebben gevonden in het buitengebied, kijk maar eens na in het nieuws noch zetten ze er een tijdslimiet op.
     
    Gewooniemand en Syane vinden dit leuk.
  2. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.693
    14.044
    113
    #42 Vero0504, 13 aug 2020
    Laatst bewerkt: 13 aug 2020
    Naieve ik destijds had een ex die handelde. Ik had t initieel niet door, maar toen ik t doorkreeg was ik snel vertrokken.

    Mannetjes aan de deur, ff snel wat wegbrengen, veel contant geld (meer dan wat je in t pinpas tijdperk normaal vind) uitgavenpatroon wat niet echt overeen kwam met zn baan in de keuken. Hij deed alleen wiet en hasj. Xtc en cocaine brandde hij zn vingers niet aan. Iets te veel geld en daarmee represailles.

    Ik was, gelukkig, net vertrokken en hij kreeg een gewapende overval in zn huis. Kennelijk had een van zn lopertjes in de verkeerde wijk aan de verkeerde persoon geleverd en via via hadden ze hem gevonden. Werd aardig toegetakeld met een pistool (met de kolf geslagen, niet neergeschoten).

    T houd zichzelf redelijk in t gareel, misstappen worden onderling op de persoon afgerekend.

    Als ze in een vrijstaand huis wonen lekker laten gaan. De buren die daarnaast wonen zijn ook niet achtelijk.

    Je weet waar ze zitten. Ik als naieveling destijds dacht dat t wel meeviel in ons dorp, maar leerde toen ineens dat de wiet- en hash handel weeldig tierde. Oftewel, verhuis je dan kan je er ook naast zitten. Meestal zitten er niet meerdere in een straat, concurrentie is wel een ding.

    Kans is groot aanwezig dat er geen wietplantage boven zit dat wordt meestal door t lagere gedaan, niet de handelaar. Het verzorgen is nogal een ding en het knippen van wiettoppen een klere werk.

    Als dat wel t geval zou zijn zie je best veel vuilniszakken want die zooi moet ergens heen en vaak is het te herkennen als t sneeuwt dat er geen of heel weinig sneeuw op t dak ligt van dat huis. Ook zie je vaak bewakingscamera's maar niet altijd herkenbaar.

    Ikzelf zou me er niet mee bemoeien in elk geval. Zeker niet als het geen aangrenzend pand is. Lekker met een boogje omheen lopen, in die wereld wil je je niet mengen. T lost zich vanzelf op.

    Overigens ben ik getuige geweest van een inbraak. Anoniem is bij getuigen niet mogelijk. Mede daardoor is hier een inbrakersgilde redelijk opgerold. Heel leuk natuurlijk, maar mijn gegevens zijn ook bekend en het is niet de meest frisse organisatie. Kinderen worden, indien nodig, met bedreiging en of geweld geronseld en de manier waarop staan ook je nekharen overeind als volwassene. Hier waren t niet de lowlifes die ook een iphone x wilde zonder een krantenwijk ofzo. Paar jongens kwamen echt uit de rijkere kringen, rest was modaal. Dus ik bedenk me ook nog wel 3x voordat ik mn mond open trek, sorry maar heb ook een gezin.
     
  3. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw
    Anoniem is niet zo anoniem als ze doen voorkomen..

    Bij alleen dealen zul je mij niet horen. Lekker doen heb ik geen last van.


    Plantage/lab meld ik wel.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  4. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    In mijn oude appartementencomplex werd ‘alleen’ gedeald. Op de dag dat ik daar vertrok om ergens anders te gaan wonen, kwamen 5 mannen met bivakmuts en wapens de gang in en forceerden de deur van dat appartement (tegenover mijne). Alles overhoop gehaald, ook schade in het complex zelf. Ik kon me via een noodtrap uit de voeten maken. Lekker als je daar met kinderen woont, je kind zal er maar eens per ongeluk naar staan te kijken terwijl zulke types even komen kijken of er nog wat te halen valt...
     
    Gewooniemand en Paardenbloem vinden dit leuk.
  5. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw

    De meeste dealers zijn slimmer dus daar weet de buurt het niet van.

    Overvallen/van bed gelicht worden kan altijd. Misschien is mijn nette buurman ook wel een topcrimineel. En mijn niet z'n nette uitziende overbuurman een hele harde werker.

    Ingeval van ts. Intimiderend uitziende man. Veel volk, huis wat ze niet kunnen betalen, vaak weg dus drugsdealer.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Criminaliteit trekt criminaliteit aan, een keer een conflict met een dealer en je hebt een probleem als je er naast woont. En wie weet is die buurman helemaal geen dealer, maar verdachte activiteiten zou ik zeker wel melden.
     
    Gewooniemand, Paardenbloem en Louise11110 vinden dit leuk.
  7. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    @Vero0504 het verschil tussen dit soort zaken en een inbraak is dat er naar aanleiding van een anonieme melding in dit soort zaken een OT vervolgens ingeschakeld kan worden zodat een melder geen getuige wordt. In het geval van bijvoorbeeld inbraken betreft het steeds een andere locatie waar ze hun criminele activiteiten bezigen en dan hebben ze juist getuige nodig om de heterdaad aan te tonen.
     
  8. Zomerbloem

    Zomerbloem Fanatiek lid

    19 mrt 2018
    2.121
    2.572
    113
    Vrouw

    Als diegene niet veroordeeld (kan) word(en) krijgt hij dat dossier en ben je niet meer 'anoniem'.

    Meegemaakt. Mensen hadden anoniem een melding gemaakt er was te weinig bewijs en verdachte kon zien wie wat had gezegd.
     
  9. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.680
    3.465
    113
    Zeker melden en gewoon via Meld Misdaad Anoniem doen. Ontzettend veel drugshandel of hennepteelt komt aan het licht door dit soort meldingen en de af en aan rijdende scootertjes zijn voldoende reden om je zorgen te maken. Het hoeft niets te zijn, maar als het wel het geval is dan zit daar een wereld achter waar zij echt niets mee te maken wil hebben. Melden is niet klikken en anoniem melden is niet laf. Melden is niets meer of minder dan je burgerplicht vervullen en het meewerken aan het veilig houden van de leefomgeving van je eigen gezin en je buren. De politie heeft meldingen nodig om dit soort zaken op het spoor te komen, ze kunnen niet overal tegelijk zijn.

    Edit: MMA is ECHT anoniem. Je gegevens worden niet gevraagd of geregistreerd en informatie waaruit iemand zou kunnen afleiden wie je bent of waar je woont wordt niet in de melding opgenomen (bijvoorbeeld ‘de buren links van mij’).
     
  10. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Het hele huis hangt idd vol camera's.
    En ook overal veel buitenverlichting.
    Een straatlantaarn qua felheid in de achtertuin.
     
  11. Maev

    Maev VIP lid

    4 dec 2014
    6.071
    5.553
    113
    En dat ligt dus puur aan het soort zaak. Overigens krijgt een verdachte ook bij vervolging het dossier, anders kan men geen adequate verdediging voeren. En het is niet zozeer de verdachte zelf die het dossier krijgt maar zijn/haar advocaat, verdachte zelf heeft echter wel recht op inzage en het is niet uitzonderlijk dat een verdachte het dossier van a tot z leest en op reageert en de advocaat enkel het dossier screent.
    En ja helaas zeg ook ik dat uit ervaring omdat ik net als @Vero0504 naïef ben geweest bij mijn ex. Heb indertijd het dossier ook gelezen en er stond wel in dat er een anonieme melding was maar verder geen gegevens over de melder of hoe de anonieme melding binnen was gekomen, ook de informatie uit de melding zelf welke aanleiding waren voor het onderzoek waren niet uitgebreid aangegeven of geciteerd.
     
  12. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.693
    14.044
    113
    ja hier waren ze net 2 minuten te laat aanwezig voor een heterdaad. Maar de messen uit t messenblok (van die mooie lange) lagen al klaar in de keuken. Schijnt een vaak gebruikte tactiek te zijn voor als de bewoner plotseling ineens de voordeur binnen komt wandelen.

    Meld misdaad anoniem, ik weet niet, heb er weinig vertrouwen in. Zou even goed nakijken alvorens die weg in te slaan. Specifiek hoe anoniem anoniem werkelijk blijkt te zijn.
     
  13. sannever

    sannever Fanatiek lid

    22 jan 2014
    1.713
    1.522
    113
    Vrouw
    Thuis
    Volgens mij kan je ook een (ouderwetse) brief sturen naar de betreffende instantie /politie/belastingdienst wat dan ook.Je typt een omschrijving van de dingen die er gebeuren ed ,je print het en je stuurt het op.Anoniemer kan het niet.
     
  14. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #54 Devilschase, 13 aug 2020
    Laatst bewerkt: 13 aug 2020
    Anoniem is zeker wel mogelijk. Echter moet de RC daar toestemming voor geven en gebeurd dit alleen in zware crimi gevallen waarbij een getuige ernstige kans heeft op represailles.

    Je kan als getuige wel altijd een domicilieadres opgeven, vaak het adres vh politiebureau. Dan staat je naam er, maar niet je eigen adres.

    Mma melding is altijd anoniem. De verbalisant tikt alleen een proces verbaal dat er een melding is binnengekomen via mma en tikt dan de melding over. Meer niet. In een mma melding staan 0.0 gegevens.
     
  15. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    20.823
    7.588
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    #55 Devilschase, 13 aug 2020
    Laatst bewerkt: 14 aug 2020
    De verdachte kan altijd alles inzien niet alleen bij weinig bewijs. Na het 1e verhoor heeft de raadsman recht op de stukken. Die mag het samen met de verdachte doorlezen. Bij zware (moord)zaken kan hiervan in beginsel worden afgeweken.

    Veroordeling wel of niet heeft daar niks mee te maken.
     
  16. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Verbaas me er over hoeveel mensen meteen melden ipv eerst een gesprek aan te gaan met de buren. Misschien is eea gewoon simpel te verklaren.
     
    Selinajolie vindt dit leuk.
  17. Mammavantwee

    Mammavantwee VIP lid

    4 feb 2019
    5.318
    4.700
    113
    Vrouw
    Ik begrijp dat wel ;). Als ik lees hoe ze die man omschrijft, zou ik ook niet langs durven gaan en daarna nog een melding durven maken als ze wel gelijk lijkt te hebben. Dan is het voor die persoon duidelijk wie de melding heeft gedaan ;)
     
    Vergeten en citroenrasp vinden dit leuk.
  18. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.622
    18.475
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Bij 'gewoon' overlast (dagelijks rokende barbecue, wekelijkse feestjes met veel kabaal, elk weekend de kinderen heel vroeg met lawaai in de tuin e.d.) zou ik inderdaad gewoon met de buren in gesprek gaan.
    Maar dit lijkt een andere orde van grootte. Er is mogelijk sprake van criminaliteit. Dan zou ik ook geen gesprek aangaan. Denk je dat zo iemand ermee stopt omdat de buurvrouw het zo aardig vroeg?

    Hier in de regio is ook veel drugscriminaliteit inclusief ondermijning en laatst zelfs een complete martelcontainer ontdekt. :eek:
    Het komt geregeld voor dat mensen uit dat milieu thuis opgezocht worden... en meer dan eens zaten de kogelgaten dan ook in de muren van de buren. Ik vind dat niet meer in de categorie 'leef en laat leven' en zou er zelf ook geen risico's mee nemen. Liever een keer teveel gemeld dan een keer te weinig.
     
    Elena22, Louise11110, Gewooniemand en 2 anderen vinden dit leuk.
  19. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.509
    1.939
    113
    Dank voor alle ideeën tot zover.
    Morgen spreek ik haar weer, zal eens vragen hoe het afgelopen dagen geweest is.
     
  20. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Ik zou er eerlijk gezegd ook niet langs gaan. Ik heb meegemaakt wat er kan gebeuren, terwijl je nergens mee te maken hebt. Ze braken in het studentenhuis in waar ik woonde terwijl ik thuis was met een huisgenoot. Gelukkig zaten allebei onze deuren op slot. Ze bleken een wapen bij zich te hebben. :eek: En een paar huisgenoten zijn toen weer thuis gaan wonen. :|
     

Deel Deze Pagina