Ovulatie inductie + cyste

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Orchid24, 5 sep 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.401
    13.232
    113
    Vrouw
    In 2018 gestopt met anticonceptie tot april 2020 in totaal 10 eisprongen van mezelf gehad. In december bleek ik pcos te hebben en in april hebben ze mijn cyclus afgekapt met provera omdat het te lang duurde. Sindsdien heb ik geen eisprong meer gehad. Clomid 50 deed niks, clomid 100 deed ook niks, clomid 150 zit ik nu eigenlijk in maar het doet wederom niks. Tenminste ik blijk ineens een cyste te hebben..

    Woensdag 26e moest ik op dag 10 voor follikelmeting komen, daar had assistente een cyste opgemeten van 4,84 toen kwam gynaecoloog er even bij kijken en die zei vervolg het maar, maar we kunnen er en hoeven er niks mee. Toen kon ik maandag de 31e terugkomen, daar had weer zelfde assistente opgemeten en hij leek gekrompen naar 3,82 dus yesss dacht ik.. Weer contact gehad met een andere gynaecoloog en die gaf aan vervolg het nog maar. Dus afgelopen donderdag weer komen, was een gynaecoloog in opleiding.. en die ging eens even goed naar de cyste kijken.. en bleek hij toch wel een stuk groter te zijn dan we dachten.. 6, nog wat bijna 7 geloof ik.. nu zitten ze dus een beetje met of hij aan het groeien is ja of nee..

    Ik heb verder zover ik weet nog geen klachten, mijn bekkengebied is altijd wel een probleem gebied dus heb altijd wel beetje buikpijn enzo.. geen nieuwe klachten in ieder geval.

    Ik heb dinsdag telefonisch overleg met mijn eigen gynaecoloog eigenlijk zouden we het hebben over dat ik waarschijnlijk over ga op injecties, maar nu komt die cyste er tussendoor.. Normaal zou ik nu beginnen met provera, maar dat mag nog niet omdat ze nog niet weten hoe we verder gaan..

    Iemand ervaring met zo'n cyste? Hoelang duurde het voordat hij vanzelf verdween? Lees ook wel over een operatie of zelfs de pil weer nemen? Hoelang kijkt het ziekenhuis aan voordat ze een operatie doen? Ik ben beetje bang dat het dadelijk weken/maanden gaat duren voor ik verder mag met OI..
     
  2. Jippie

    Jippie VIP lid

    3 feb 2007
    11.784
    775
    113
    Hier twee cystes gehad na de eerste IUI-behandeling. De ene was 6 cm en de andere 4 cm. Ze zijn hier ontstaan door hormoongebruik. Er is een kijkoperatie ingepland, maar daar was een wachtlijst voor van vier maanden. Volgens mij heb ik eerst een Primolut-kuur gehad om mijn menstruatie op te wekken. Na die menstruatie is opnieuw een echo gemaakt om te kijken of de cystes weg waren, die bleken er helaas nog te zitten. Alles aan ovulatie-inductie en IUI-behandelingen is stop gezet en toen was het wachten totdat ik aan de beurt was voor de operatie. Drie maanden later moest ik vlak voor de operatie opnieuw een echo laten maken. En toen bleken de cystes beide toch nog uit zichzelf te zijn verdwenen en kon de operatie afgezegd worden.

    Ze zijn bij mij dus vanzelf verdwenen en dat heeft tussen de 1 en 4 maanden geduurd. Ik heb in de tussentijd geen hormonen gebruikt, dus ook geen anticonceptiepil.
     
  3. Orchid24

    Orchid24 VIP lid

    19 nov 2018
    16.401
    13.232
    113
    Vrouw
    Fijn dat operatie alsnog niet nodig was! Wat een wachttijd zeg.. wel rot dat je zolang niks gehad hebt. eigenlijk elke maand even een echo maken als ik paar maanden zou moeten wachten..
     

Deel Deze Pagina